- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Home server / házi szerver építése
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Aktív témák
-
mszilard
tag
A gondom a következő: mat. prog. házimat nem tudom megcsinálni, nem vagyok nagy programozó sőt semmilyen nem vagyok, de a tantárgyat teljesíteni kell.
Szóval a feladatok az alábbiak én nem értek hozzá, ha valaki segítene az nagyon jó lenne. (qbasic vagy tpascal)
Akinek az a véleménye, hogy csináljam meg én rendben van, most nem erről szeretnék vitázni, tehát aki segít annak megköszönöm, aki nem az ne bántson!
1. Egyenlet gyökének meghatározása közelítéses módszerrel. Ha lehet egy programban a három módszert (Pl: menürendszerrel):
Felező módszer
Húr módszer
Érintő módszer
Az egyenlet tetszőleges.
2. Lineáris egyenletrendszer megoldása Gauss eliminációval.
3. Interpolációs polinomok. Egyismeretlenes és szabadfokú.
n+1 db pontot megadni a síkon.Grafikonon ábrázolni. Rajzoltassuk ki az interpolációs görbét.
4. Numerikus integrálás. Trapéz formula. Egy tetszőleges egyenlettel.
5. Numerikus integrálás. Simpson formula. Egy tetszőleges egyenlettel.
6. Lineáris regresszió. Egy tetszőleges mintából kiszámolni:
átlag
szórás
terjedelem
medián
7. Lineáris regresszió. Egy tetszőleges mintából kiszámolni: korrelációs együttható (-1 <= r <= +1)
Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged