- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
-
Teasüti
nagyúr
Hi emberek! Gyertek fórumozni, mert kihalt a topic ugyan, de a téma nagyonis aktuális!
Én is vásárlás előtt állok és nagy mizériában vagyok! Kinéztem egy LG 1970HR-t és egy Samsung 971P-t! Idáig nincs is gond, DE! MELYIKET SZERESSEM???
LG:
-2 ms TN (TN panel!!!! -> szar)
-2000:1 kontraszt (dinamikus)
-6 bit +FRC
-profi káva, jó lábazat és magas színvonalú extrák <> szar panel (TN selejtes technológia)
-szigorú pixelgari: 1 pixel után is cserélnek
Samu:
-6 ms MVA (vagy PVA?) -> ha csak a panelről lenne szó, egyértelműen NEM TN-t vennék!
-áh, nemtom fejből, de aaszem 1400:1 kontrasztja van
-8 bit hivatalosan (valójában valószínűsíthető, h 6+FRC)
-ugyan jó a panel, de szar minőségű lábazattal áldották meg (minket)
-szabványos pixelgarancia: 2 aktív és 5 subpixel után cserélnek, ami lássuk be, elég gáz
Ár nem döntő tényező, hiszen majdnem azonos áron futnak.
Élőben még egyiket sem láttam (bevetés közben), aki Pécsen tud vmi helyet ahol kint vannak showtime közben az ne tartsa magában! ...Pestre én ugyan fel nem megyek. Rendelés meg ciki -> mivan ha mégsem kell, ha már ideért a cucc?!
Nem igazán találok olyasmit, amiben az egyik egyértelműen überelné a másikat úgy, h az ne tudná kompenzálni azt...
ergó hiába az lg nagy kontrasztja és alacsony válaszideje, de szar a panel technológia.
és Samsung frontról meg hiába a jó panel, ha ''csak'' 6 ms-es...

Kerestem már hasonló alternatívákat is, de messze ez a kettő a legjobb a piacon (arra törekedek, h az ár minél kevésbé legyen döntő tényező, de azért nem vok gazdag; viszont 100k-nél alább nem adom)
Vélemény? Írjatok bátran, támadjátok az érveim, vagy álljatok mellé! Minél több szemszögből látom a dolgot, annál könnyebb lesz dönteni!
THX -
yksz
aktív tag
Samsung monitorok a jobbak, vagy az LG-k? Miért?
(Hajrá SAMSUNG)
Nevezzétek már át a topicot Samsung vs. LG -re!
Kosz!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Milyen monitort vegyek?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Dell Alienware AW3225QF (31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC)
- ASUS TUF VG279QM1A Gaming Monitor 280Hz GARANCIÁLIS!
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- 27% - ÚJ Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / Adaptive-Sync
- HP Victus Gaming Laptop INTEL I7-14700HX / RTX 4070 32GB RAM 1TB SSD Gari
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs