- Androidos tablet topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Amazon Kindle
Aktív témák
-
Tivadar
csendes tag
Samsung SyncMaster 753DFX most bruttó 34 875 Ft-ért, 757MB pedig bruttó 47 375-ért van a nagykerben...
-
Zoltán
őstag
fel
-
Zoltán
őstag
Tényleg csak az lg és a Samsung ad 3 év garit? A régi Samsungomra egyébként 3+2 év gari volt.
-
sztem is sík az lg.
itt egy link is
[L]http://www.lge.com/c_product/pc/monitor/flatron/tech/tech_02.shtml[/L] -
válasz
Alvin_ti4200 #41 üzenetére
Az lg szvsz is sík.
A samsung az meg nem sík, hanem szép domború.
A diamondtron sem sík teljesen, de majdnem. -
K.O.
tag
Igaz én csak boltban láttam a Samsung MB és az Lg Flatron monitorjait, de szerintem a Samsungok színei sokkal szebbek voltak,de a képernyő tényleg nem sík. :DD
-
Viktor77
titán
válasz
Alvin_ti4200 #39 üzenetére
Na két dolog: Terrayonnak nincs igaza, a dfx-ek jók(nekem is ez van),bár tényleg nem síkak. És neked sincs igazad, ha valamit homorúnak látsz, akkor az tényleg sík. Az LG-k ilyenek.
-
DifuiD
csendes tag
Szasztok!
Lehet hogy ez a kérdésmost pont nem ide fog passzolni, de már idegesít hogy sehol sem tudnak rá válaszoni na egyszóval az lenne a kérdésem hogy a monitorok képponttávolságához a mm mellé néha H(pl.:SYM 765Mb) néha meg
AG(pl.:SYM 757NF) betűket biggyesztenek, mit jelentenek ezek?. Gondolom magában a képcsőfelépítésben kéne keresnem a választ, de remélem valaki felvilágosít ez ügyben. -
jaffi
csendes tag
Hy skacok!
Én is most vettem 763mb-t. A képe nagyon szép, talán a széleken egy hangyányit életlenebb, bár ezt az amúgy éles kontrasztok és szép színek kompenzálják.
A Samsung kontra LG vitába olyan szinten szállok be, hogy azt mondom az LG (Lucky Goldstar) már egyszer becsődolt (Goldstar néven), viszont most nagyon jó a managementje, ami nem tudom mennyiben igaz a termékeik minőségére.
Viszont van egy szomorú hírem!
Teljesen sík képcsövet nem lehet előállítani, mivel a sugarak egy pontból indulnak kifelé, ezért ha teljesen sík lenne a kép, akkor a széleken egészen dekoncentráltak lennének a sugarak. Ez köztudott (hozzáértök körében). A samsung képernyője amúgy nem domború, hanem HOMORÚ (a képcső is homorú) enyhén a szélein, és tükörrel van megoldva a kiegyenlítés.
Remélem helyretettem néhány dolgot, ha nincs igazam cáfoljátok meg -
Terrayon
tag
Az mb különben nem síkképcsöves technológia. Látszik a képpontok illeszkedésén. Sík:egymás mellett vannak a képppontok, Domború: phalanx módszer.
-
Terrayon
tag
hogy melyiket vedd? Mennyire akarsz szenvedni? A dfx simán szar, az mb egyenesen idegesítően szar: fehér hullámok, iszonyú szemcsés kép, domború, de nem kicsit, még valamit? Ez egyébként igaz hogy az LG-sek és a SAMSUNG-osak szidják egymás monitorját az LG-sek azért mert látják milyen szar a SAMSUNG, a SAMSUNG-osak azért mert nem tudják lecserélni és nyugtatják magukat.
Különben nem rossz SAMSUNG. Én mondjuk nem használnám. De ez csak aaz én véleményem. -
iwu
addikt
hi!
nekem sajna a az LG-kel nincs jó tapasztalatom!
wiszont wan egy eladó 765MB-m:) (lásd hw piac) alku van. vettem egy tft-t, csak azé adom L, amúgy tök jó... -
'' teljesen sík, és olcsóbb.'' - én ebben nem volnék olyan biztos
depo.hu
Samsung 765 MB (max. felb. 1600*1200@68 hz) br. 42.849
ugyanilyen tudású LG Flatron az
LG FLATRON F700P (max. felb. 1600@75hz) br.59.061
és egyel kisebb felbontású
LG FLATRON F700B (max. felb. 1280@60hz) br.41.000
szal ugyanolyan tudásban 16000-el olcsóbb a Samsung MB, viszont az LG tényleg lapos...
nekem 765 MB van és csak néha láccik, hogy csak ál-lapos. én 100%ig meg vagyok vele elégedve. -
AND1
őstag
Én is gondolkozom Samsung-ban de most mindenki más mond..de jó :)
-
Tud az 85Hz-et is, csak az valamiért nem szabványos ( RivaTuner-rel azért megoldható ). Ilyen gammás problémám nekem is van, 100-as kontraszt és 0-s fényerő mellett sem tudok rendes feketét ''behozni'' a monitoron! Remélem hogy ez nem típushiba és szervizelés megoldja a gondot...
-
Arius
aktív tag
A DynaFlat elnevezés a Samsung monitoroknál azt jelenti, hogy vegyünk egy domborúképcsöves monitort, és tegyünk elé egy sík üveget...
A síkképcsöves modellek a NaturalFlat elnevezést kapják és jóval drágábbak. -
polo88
csendes tag
nem tudom, melyik a jobb, de a az LG akár 6e Ft-tal is olcsóbb lehet. Szeretnék samsung 765mb v. 763mb -ra költeni a pénzem. Az egyiknek jobb a felbontása, csakhogy 6000Ft-tal többe kerül. Megéri megennni a drágábbat?
-
Notes
senior tag
Én is mostanában vagyok nagy monitor felhajtó hadjátartban. LG-t hamar elvetettem mert elég gyenge képet produkálnak, főleg a sarkokban. Szerintem Samsung 757MB a nyerő. 96KHz sokat számít szvsz.
-
ödönke
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #20 üzenetére
pöttyös?? ugy most nem a képpontávolság miatti kis pöttyökre gondolsz, mert a samsungnak 0,20 míg az lg nek 0,24
49 +áfa az egy kicsit brutális ár. akkor már 767mb
Én most vettem 765mb-t 37.232+féláfáért=42.000 ért szerintem ennyit lazán megért, szép a képe és nagyon fasza a magicbright funkció is, egy ami tényleg hiba az alsó és a felső él homoru kicsit, ezmiatt optikailag mintha ugy nézni ki, hogy nem is domború a képcső , hanem inkább mintha homorú lenne, de ez csak az miatt van, hogy alul és felül van benne egy pici ív, ami aztán 2 perc után már nem is lesz feltünő se zavaró
lg flatron--> általában a kép sarkai homályosak+ nekem régen se tetszett a lucky goldstar :DDD -
leontm
tag
pf, ez egy kicsit szubjektív volt.
Nekem az a tapasztalatom hogy az lg-nek nem szép a képe, pl a 755dfx-et összehasonlítva egy 775ft-vel, hát utobbi egy nagy homály, és zavaróan ''homoru'' képet ad. arról nem is beszélve hogy 3-ból 1 elszállt.
rengeteg ismerősömnél van samsung, mb-k is és egynek sincs baja. -
Alvin_ti4200
félisten
Inkább vegyetek LG F700P-t (1600x1200@72 Hz) -> Mikland 49.600+ sarc.
A képe sokkal szebb a Samsungénál. Nekem a Samsung túl pöttyös, a DFX-eknek meg domború a sarka (mármint a képnek) -
ArchElf
addikt
Vazz, egy hónapja még 2x annyiba kerültek a CRT monitorok, mint most...
Most vettem egy 765MB-t 39.000 -ért...
AE -
Lamair
aktív tag
Hi all!
Ma vettem egy Samsung 765MB-ot! KIRÁÁÁÁÁLY! :DD
A különbség a 763MB-hoz képest nagyobb felbontások és magasabb képfrissítés!
Mindegyik SÍK mint asztallap! Nagyon Rúler!
Samsung nem szar, mert két moncsigyártó vállal be 3év garit:
-LG
-Samsung!
Volt nekem már samsungom nagyon jó volt, napi sok órát ment 10hónaposan ma megváltam tőle! (napi sok óra KB:10-12óra!)
Mindenkinek tudom ajánlani!
Lamair -
bélanéni
őstag
hi!
én azt szeretném kérdezni, hogy végülis a 763MB-nek is DynaFlat (sík) képe van?
csak azért, mert számomra sehonnan nem derült ki, még a Samsung weblapjáról sem. Csak az ára engedi sejtetni.
Esetleg meg tudná valaki mondani, mivel jobb a 765MB?
még annyit fűznék a témához, hogy azt nyugodtan eloszlathatjuk, hogy nem megbízhatóak a Samsung moncsik. Ezt a következtetést nem lehet leszűrni egy, esetleg két monitor ismerete esetén.
Nálunk a cégnél 11-12 (13-14??) Samsung gyártmányú képernyő van, és még egyel sem volt gond. Két széria van, az egyik kb. 2,5 éves, a másik kb. 1,5 éves.
Plusz otthon nekem is egy király :DDD 19'' Samsung moncsim van, és az is tökéletesen dolgozik.
Bár igazából szvsz egy monitor megbízhatóságáról úgyis csak min. 5 év távlatából beszélhetünk, de annyi biztos hogy idő előtt nem szoktak elhalálozni.
Én az LG készülékekről hallottam hasonlókat, de arra is rácáfolt már jónéhány darab.
bélanéni voltam, a kérdésekre mielőbbi válaszokat várok :DD -
neduddki
nagyúr
-
coolcave
tag
Akinek régóta van Samsung monitora írja már meg léci, hogy nem tapasztalt-e élességvesztést vagy egyéb minőségromlást a készülékében. Csak azért kérdezem, mert vannak olyan pletyik, hogy a Samsungok csak rövid időre (pár évre) készülnek, nem tartanak sokáig és ezt oszlassuk már el :)
-
marcee
addikt
Nekem 765MB-m van és lényegében elégedett vagyok vele, szép a képe, stb. 1280x960-ban használom, ahol sajnos csak 75 Hz-et tud.
A problémám az lenne, hogy Magic Bright funkció nélkül is olyan brutál a fényerő (lehet, hogy nem az a baj de olyannak látszik), hogy a fekete kép szürkén világít.
A brightnes és a contrast állításával nem változik.
A Magic Bright-ot ''film''-re állítva a szürkéből fekete lesz, de így nem tudom normálisan használni, mert a betűk lesznek életlenek. -
leontm
tag
Nekem otthon 755dfx van és a felső szélén látható erős homorúságát leszámítva nagyonjó kis monitor. most egy 763mb elött ülök, kb ugyanaz, kicsit kissebb talán a torzítása, a képe hasonlóan szép és éles, egyebet nemtudok:)
amugy 755t már nem nagyon lehet kapni, és az mb sem lehet rossz, az hogy vlaki csak szar példányokkal találkozott..hááát
egyébként vissza csak nem fejlődik samsung, és ha tudja ugyanazon a frekin ua. a felbontást akkor mb -
FaBatka
aktív tag
Ne vegyetek MB-t mert az új funkciója tönkre teszi. Eddig az összessel gond volt.
A MB funkció miatt erősen villog a kép váltáskor, néhány modellnél pedig egyszerűen szétesett az OSD. -
Tivadar
csendes tag
Huzamosabb ideje tervezek új monitort venni. Először a 755DFX-t néztem ki, mert megtetszett a képe az egyik ügyfelemnél (0.20 pixelméret!). Nemrég megjelent egy 765MB típus, míg a 755DFX kezd eltűnni. Van-e köztük különbség? Mi a tapasztalatotok velük? Segítsetek!
Aktív témák
Hirdetés
- MSI MAG 341CQP Ívelt Gamer Monitor!34"/QD-OLED/175hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/Type-C/HDMI 2.1
- LG 27GN880-B használt monitor
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest