- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
csasaKKP
senior tag
-
tvse1995
senior tag
-
vedini
őstag
Köszi mindenkinek, ma jött emailben a válasz Aputól, persze abszolut nem értem
"sikerült életet lehelni a "vasba". Pendrivra készítettem a 8.1-es boot-t és találtam hozzá egy kulcsot ami arra volt jó, hogy felmenjen a gépre, nem aktíválta a windowst. Majd azt is megoldom. A lényeg, hogy indul a gép rendesen. Az volt a baj, hogy a winchestert a win7 átalakította MBR-nek, holott nekem GPT kell a 8-hoz s ez a telepítő visszaalakította GPT lemeznek. Nos ennyi. Két hét munka eredménye!
"
lehet vannak azért itt fogalmak is keverve
-
csasaKKP
senior tag
válasz
tvse1995 #2953 üzenetére
Hm, úgy látom, mindkettőtöknek hasonló problémája van. Valóban, UEFI-re figyelni kell (megfelelő telepítésnél a Windows létrehoz egy pár száz megás rejtett UEFI partíciót a háttértáron, ami a Vezérlőpult -> Rendszer és biztonság ... Lemezkezelés almenüpontban ellenőrizhető).
-
csasaKKP
senior tag
Nehéz kérdés. Úgy tűnik, nem akar HDD-ről bootolni, hanem DVD-ről, vagy másról szeretne, ezért a fekete képernyő. Most akkor ezzel a 30 napossal hibátlan? Nem volt valami elállítva a BIOS-ban (boot sorrend)?
Ha még mindig nem bootol merevlemezről, akkor BIOS Resettel kezdenék, majd újrapróbálkozni, DVD-ről telepíteni a Windows-t.
-
-
tvse1995
senior tag
Sziasztok,
nálam van az egyik barátom samsung np530u3c típusú laptopja újratelepítésre.
leformáztam a partíciókat, felraktam egy windows 10-et pendriveról (ahhoz is google kellett, hogy egyáltalán bootoljon pendriveról), viszont azóta nem hajlandó simán a merevlemezről bootolni.
Ha a pendriveon lévő multiboot menüben választom a a merevlemezt akkor bootol simán nem.
Mit kéne csinálnom, hogy menjen a pendrive nélkül? -
vedini
őstag
Sziasztok!
Lenne egy érdekes problémám, próbáltam rákeresni de semmi értékelhető...
1. Típus : samsung np350v5c-s03cz
2. Eredeti Win 8 leszedve majd Win 7 rárakvaAzóta akárhányszor próbálja apukám újratelepíteni mindenféle beállítással minden oprendszer (Win 7, 8, 8.1) bootoláskor megáll felugrik a logo magy fekete képernyő
Ha resetel és belép a biosba ki tudja választani a vinyót amiről megtörténjen a boot és láss csodát megy a gép.
Következő kikapcsoláskor illetve újraindításkor mindig be kell lépni a biosba vagy pedig fekete képernyővel lefagy a gép.
Tényleg próbált mindent, MBR-t helyrehozni, secure boot, install dvd, pendrive-ról de semmi
Elvitte egy szervízbe 1000-ért valami 30 napos verziót felraktak neki azzal ment rendesen, 35-ért telepítenék fel neki a full verzót, értelem szerűen ez most nem opció.
Akár privi is jöhet és akkor felhívnélak.
Segitsünk a szenvedő apukán
üdv.:
vedini -
-
Medh
csendes tag
Egy SAMSUNG NP550P7C Laptop játék közben miért sötétül el mindig?
A gépet fél éve kaptam használtan, eddig win8 volt rajta és addig csak néha jött elő, hogy játék közben (pl CS:GO) pár perc után szinte fekete lesz a kijelző. Fényerőt nem engedi a laptop állítani, vagyis nem reagál rá és mindig az újraindítás segít. Energiatakarékosságnál is kikapcsoltam, hogy menjen lejjebb a fényerő de akkor is folytatja ugyan úgy.
i7 proci és 8GB ram mellett nem hiszem hogy egy játék megártana neki.
Jelenleg Win10 megy a gépen ami hibátlanul fut de ez a jelenség most minden egyes alkalommal előfordul. Folyamatosan töltőn van, szóval nincs merülőben a gép.Válaszokat előre köszönöm!
-
kodahckr
csendes tag
-
pezoka
csendes tag
Üdv.
Van egy Samsung N150 netbook-om. Ma elkezdte azt csinálni, hogy egyik pillanatról a másikra bekockásodott a kép (fotót csatoltam) és ezután csak a kikapcs gombra reagált. Induláskor a szokásos menü, csökkentett mód, vagy... stb. Az akksi feltöltve, táp nincs rá kötve. épp csak fájl műveleteket csináltam a gépen, semmi extra használat.
Valakinek valami ötlet? -
SZATA
senior tag
-
horvi1993
csendes tag
Én anno kifogtam egy olyan NP350V5C-t, ami már kezdésnek kinyírt 2 winchestert, de a laptopot nem cserélték ki, mondva, nincs baja. + mindig is voltak gondok a Windows indítással, meg felnyomott fényerőnél az ablakok, hát... mondjuk úgy, árnyképesednek. Samsungtól többet macskát se, az biztos.
-
törölt tag
válasz
horvi1993 #2940 üzenetére
Nekem semmi ilyen problémám nem volt, mindenhez talált a Win jó drivert. Feltettem az Intel update-es progiját hátha valami chipset cucc nincs femm, de minden oké. Touchpad driver is fenn van, az már nem az OS hibája hogy a Samsung egy szart rakott össze.
frovery: Most kipróbáltam, majd munka után újraindítom a gépet és kiderül. Most cakkumpakk nem lát touchpadet a gép
-
törölt tag
Gratulálok a Samsungnak, szépen tönkretette Win10 alatt a touchpad kezelését. Az a problémám, hogy ha kétszer koppintva rajtatartom az ujjam egy ablak szélén hogy áthúzzam máshova, ha felengedem az ujjam továbbra is mozgatja. Ezt eddig ki lehetett kapcsolni. Egyszerűen borzalmas, kezelhetetlen így az egész.
Van erre valami megoldás? Próbáltam keresni másik Elan drivert de nem találtam semmi értelmeset.
Köszi előre is!
-
horvi1993
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy NP350V5C-S03HU laptop. A probléma vele az, hogy pár napja első indításnál nem indul el a laptop, nem tölt be a bios. A képernyő sötét, nem világít, a bekapcsológomb viszont világít és a proci hűtő is elindul, meg még szabályozza is magát, hallani, ahogy melegedés közben feljebb állítja a fordulatot. Elindítani úgy lehet csak a laptopot, hogy bekapcsolom power gombbal, majd mikor nem tölt be a bios, akkor hosszan nyomva a power gombot (rövidre nem reagál), kikapcsolom a gépet, majd egyből ráindítok újra, ahogy kikapcsolt. Ekkor már hajlandó elindulni, és be is tölt a rendszer egyből.
Miért csinálhatja ezt? Látott már valaki hasonlót?
-
csasaKKP
senior tag
válasz
kodahckr #2931 üzenetére
Valóban vannak, sajna elég sok. Általánosságban elmondható, hogy érdemes olyat venni, ami egy, de nagy átmérőjű vebtilátort (pl. 140 mm-es) tartalmaz. Ezek alacsony fordulatszám mellett nagy mennyiségű levegőt képesek megmozgatni, és a fordulatszámnak köszönhetően motorhang szinte nincs is, csak szélzaj. Noname cuccokat is érdemes kerülni.
Példa: [link]
olcsó, de jó lehet, nem látok rajta kifogást, talán nem olyan esztétikus, de kit érdekel
-
csasaKKP
senior tag
válasz
kodahckr #2928 üzenetére
Vegyél notebook hűtőt alá, jelentősen tudja csökkenteni a hőmérsékletet, és még csak farigcsálnod sem kellett volna...
Ventilátor fordulatszán növelés nem teljes megoldás, hibái a teljesség igénye nélkül: - feleslegesen hangosabb - rövidebb élettartam (elzajosodik a csapágy) - hamarabb elporosodó lamellák -
kodahckr
csendes tag
Hali!
Van egy Samsung np-r700 laptopom.
A hűtés hatékonyságát szeretném valahogy növelni, venti fordulatszám növelés vagy ilyesmi. (nem tom jó helyre írok-e).
Ugyanis a GPU most lett javítva és szeretném kímélni, most alaphelyzetben 55°C-os, terhelés alatt 70°C. Ezt úgy sikerült elérnem hogy szellőző nyílásokat vágtam a laptop aljára.
Ebben kérném a segítségeteket.
Előre is köszönöm. -
cofi8912
újonc
Sziasztok!
Nos van egy olyan probléma hogy a kutyánk leverte párom netbookját samsung np-nc110 és betört a kijelzője probáltam keresni hátha találok eladót összesen 2-3 helyen láttam itt az országba 20.000 be kerül az e-bay en pedig 14.000 be a vadi uj nos az lenne a kérdés hogy esetleg nincs e valakinek egy ilyen kijelző eladó vagy nem e tudja vki váletlen hogy az a fajta kijelző ami ebben található melyik másik samsung termékekbe épitteték be? a kijelző fajtája 10"1-es LTN101NT8-806. Remélem tudtok segiteni válaszokat előreis köszi -
csasaKKP
senior tag
válasz
lj510126 #2923 üzenetére
Keress YouTube-on szervizes videót a laptopodról, ahol szétszedik. Én is az alapján szedtem szét, nekem NP350V5C-m van. Nekem szinte darabokra kellett szedni, hogy hozzáférjek a ventilátorhoz és a lamellákhoz. Csak akkor ajánlom, hogy szétszedd, ha nem ez lesz az első komolyabb dolog, amit szétszedsz, és otthonosan mozogsz azért egy kicsit az elektronikában. Nagyon kell vigyázni a szalagkábelekre, és sok is van belőlük.
Szerk.: Itt egy videó: YouTube - NP300E5A
-
lj510126
tag
Sziasztok!
A Samsung NP300E5A-A02HU tipusú notebook készülékemet szeretném megtisztítani, elsősorban a hűtő-ventilátor részét.
Ahhoz, hogy hozzáférjek a tisztításra kijelölt részekhez természetesen le kell szerelnem a készülék alsó borító műanyag lemezét. Már legalább 8-9 rögzítő csavart kibontottam, de a borító lemez még mindig stabilan kapcsolódik a géphez. Feleslegesen nem szeretném megfeszíteni sehol sem a takaró lemezt, nehogy eltörjön valahol ez a műanyag lemez.
Ezért érdeklődöm, hogy találok egy részletes leírást arról, hogy miként tudom szétszerelni, illetve tisztíni a Samsung NP300E5A-A02HU tipusú notebopok készülékemet.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Mikisys
őstag
Kedves Mindannyian! - visszamenőleg kb. julius 23-ig:
Tessék szervizbe vinni a gépet, házilag már csak rontani tudsz rajta, nem érdemes kísérletezni!
Üdv!
-
akom
őstag
-
roli483
csendes tag
Sziasztok ,
Volna egy Samsung RV508 as notebookom.
Nemtudom mivan vele , mikor felnyitom rögtön olyan biosos felület jelenik meg.
Arra gyanakodtam valami érintkezési hiba lehet az alaplapon , fogtam széttszettem és megsütöttem 280 fokon az alaplapot picit. Ujrapasztaztam osszerakatam hiba fentmaradt.esetleg találkoztatok ilyennel ?
Rövid kis videó róla : /másold a böngésződbe/https://www.dropbox.com/s/ozoj1ytglv372q5/20150803_094750.mp4?dl=0
köszi
-
Csapatós
csendes tag
válasz
DeltaPower #2917 üzenetére
Értem! Őszintén szólva remélem, hogy már volt ilyen tapasztalata valakinek. Alaplap csere -húzós lesz. Köszönöm a válaszokat.
-
törölt tag
Tegnap nézegettem notikat, de a consumer kategória 200 alatt vállalhatatlanul ronda. Samsung kivonult laptop téren Magyarországról? Tetszik a vékony káva a mostani gépemen, nem szívesen vennék nagyobbat.
Köszi!
-
Csapatós
csendes tag
Szval senkinek sincs egy épkézláb ötlete? A tápot bedugom, de meg se moccan. Még visszajelző sincs.
-
frovery
senior tag
Adott egy Samsung NC110-es netbook. Lehetőség van nagyobb procit belerakni? Ha igen, milyet?
-
Rainfreezer
csendes tag
-
seger
addikt
válasz
Rainfreezer #2907 üzenetére
UEFI-nek nincs köze hozzá. Attól a biosba be kellene tudnod lépni...
-
Rainfreezer
csendes tag
-
seger
addikt
válasz
Rainfreezer #2905 üzenetére
Szerintem sem fog segíteni az elem kivétele!!
Működött valamikor, vagy így vetted?
Esetleg egy bios frissítés helrehozhatja... -
seger
addikt
válasz
Rainfreezer #2903 üzenetére
A legegyszerűbb ha csinálsz egy img-et az ssd-ről most. Így ezt az állapotot bármikor visszaállítható!
De közben megkellene tudni a bios hozzáférhetetlenség okát! -
Rainfreezer
csendes tag
Sziasztok!
Egy NP-QX511 Samsung notebookhoz kellene nekem a gyári recovery, minden formában megfelel, lemezen vagy egy képfájlban a lényeg hogy F4-re induljon el a helyreállítás.
Azért volna erre szükség mert a biost nem tudom elérni valamiért, még akkor sem ha kiveszem az összes meghajtót a gépből. Értsd szó szerint. Nem lehet biosba belépni, nem lehet bootolni semmilyen eszközről. Az SSD-t amin a jelenlegi windows 8 van vissza rakva azonnal indul és hibátlanul megy. (Mi van ha beborul a winfos
) A bajt megelőzendő keresném a megoldást.
Külföldi oldalakat is böngésztem már, hasonló hibára a recoveryből történő helyreállítás után sikeresen oldották meg a problémát. Minden egyéb variációt is kipróbáltam ezt még nem mivel a gépet már úgy vettem hogy törölve volt a helyreállító partíció, így ezt a lehetőséget nem tudom kipróbálni.
-
Adam8199
tag
Üdv.
Lenne egy Samsung np300e5c-a02 laptop aminek eltört az egyik oldalon a zsanérja a gond az hogy megragasztottam a zsanért de a másik oldalon ugy feszül hogy nem tudom lezárni és azt akarnám kicsit meglazitani csak sajnos villáskulccsal nem férek hozzá tudtok esetleg valami megoldast hogy milyen szerszámmal vagy hogyan tudnám meglazítani a zsanért? -
Csapatós
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Adott egy Samsung NP350V5C laptop, ami használat közben megadta magát!!! Azóta nem indul el! Sem hálózatról, sem aksiról, sőt még a táp csatlakoztatását sem jelzi vissza. Szétszedve, az alaplapon mérhető a megfelelő feszültség. Aksit kivettem, a bekapcsoló nyomva tartása után (kb: 60 sec) tápot adva sem indult.
Legyetek szívesek adjatok ötletet mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Egyedi ékszerdobozka
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest