- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok!
Van egy QE55Q82R készülékem, és olyan gondom van, hogy ha forrást váltok HDMI 1 es 2 között, ahol 1-es a telekomos beltéri, 2-es az Xbox, akkor van hogy nincs kép, csak a forrást mutatja a képernyő közepén egy háttérrel, de hang van alatta. Kikapcsolás és pár perc múlva bekapcsolás után helyre jön. Nem mindig csinálja, de bosszantóan sokszor. Erre valami ötlet esetleg?
-
mihaly13
tag
válasz
direwolf #145267 üzenetére
Kell egy normális több gombos Samsung távirányító , a tévét leállítani és akkor sorban egymás után megnyomni - info-menu-mute-power - és belép a szerviz menübe , csak vigyáz hogy csak a factory reset-t hozzad működébe és ne mást és ha belépsz a szerviz menübe minden beállítás vissza áll a gyári beállításra , azért ha nem tudod a kép beállításokat akkor jó ha lejegyezzed ! Tudod hogy ez a megoldás saját feleőségedre teszed !
-
StevieWonder
tag
Sziasztok. Lehet kapni olyan "mutogatós" távirányítót ami kompatibilis egy UE55TU8502-vel?
-
Sonex79
aktív tag
válasz
stemplar07 #145236 üzenetére
Igen a rtings.oldalon egyértelműen a Samsung a jobb.
"
The Samsung Q80T QLED is a much better TV than the LG NANO90. The Samsung has a VA panel, producing deep blacks, and it has a great full-array local dimming feature. It also gets brighter and has better out-of-the-box color accuracy. Even though the LG has an IPS panel, the viewing angles are better on the Samsung because of its 'Ultra Viewing Angle' technology." -
mpo
veterán
válasz
Celtis #145224 üzenetére
Neked ehhez nem jó a CEC, ez nyilvánvaló.
Ebben meg tudunk egyezni?
Meg bizony.A Firefoxban ezt használom régóta, billentyű alig kell:
[link]Nem dolgoztam ilyen munkakörben, mégis másképp nézem az idő múlását 40 éve.
A Methods-Time Measurement (MTM) elemzés esetén a legkisebb elemezhető egység 2 TMU volt (1 TMU = 0.036 second), ez az amikor 2 cm-re nyúlsz valamiért. Majd jön a megfogás, mozgatás, illesztés, elengedés elemzése filmről.
TMU (time measurement unit): 1 TMU = 36 milliseconds ; 1 hour = 100,000 TMU
Ha a 120 másodperces folyamatot lecsökkented 108-ra (kb. 3300 TMU-t lefaragsz), akkor 10%-kal csökkented a munkabért.
Hogyan csináljunk robotot az emberekből módszere.
Ha most szerezném meg az MTM-1 és MTM-2 vizsgát (2*850 EUR+ÁFA), 777000 Ft lenne. -
stemplar07
őstag
válasz
Roland3535 #145210 üzenetére
ha nem akarsz Routert is cserélni (próba képen a telefonod hot spotja sem működik vele ? próbáltad már ? ) és halálra idegelni magadat, ..akkor LAN kábel.. ( az MU nem olyan régi modell ..)
-
Roland3535
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne a samsung tv-mel (MU6301) dobálja a wifi jelet, pl netflixnél mindig tölteni akar és utána tudom nézni 2-5 percig és utána megint errort ír. Sokat kerestem utána googleben, megcsináltam a factory resetet router resetet, network resetet, dns szervert 8.8.8.8 ra állítottam, tv restart, mindent megpróbáltam egy időre meg is szűnt ezzel a probléma de most megint előjött. Valakinek van erre megoldása? Vagy tapasztalata hogy mit lehetne csinálni, a wifi jó elméletileg telefon laptop ott nincs ilyen jellegű probléma.
Előre is köszi a segítséget!
-
moody90
csendes tag
Sziasztok!
Az év kérdése. Adott egy 16 GB-os PHILIPS pendrive. Kettő fajta smart SAMSUNG és egy LG TV-n is próbálkoztam, de egyik sem ismeri fel. 4 fajta file rendszerre is megformáztam, 2 különböző PC-n, de semmi. A partíció séma az MBR, de próbálkoztam GPT-vel is. Próbáltam zsugorítani a kötetet, de semmi. A googléba órákig lapozhatok, magyar, angol nyelvű oldalakat, de a probléma megoldások 90%-a a file rendszerre mutat... Mielőtt valaki beajánlana hogy vegyek másikat: van, és van külső vinyóm is ami szuperül működik, már csak maga a misztikum miatt érdekel. Ja igen, PC-n tökéletesen működik a pendrive. -
RazoR
veterán
válasz
Celtis #145156 üzenetére
Ha a TV-n a hangbeállításoknál a digitális kimenet formátumánál PCM van kiválasztva akkor van normális hang, de nem választható a DD vagy a DD+, csak a Pro Logic II X vagy a Multi Chanel Stereo.
Ha ugyanitt az Auto van beállítva akkor átvált az erősítő DD+ -ra magától de a videóban hallható hang van a normális helyett.
Erre valami ötlet? -
Csabi1984
addikt
Egy kicsit vagy nagyon Off Nézzétek meg a Gemini man 2160p de még a 2018-as Tomb Raider is szép ezen az MU6102-es TV.-n
Számomra onnan kezdődik a 4K feeling. Van egy olyan megérzésem, hogy sok 4K film nem valós hanem Fake!
Ellenben ott a Star Wars pl Skywalkerek kora Real 4K ide oda eléggé gyárilag képzajos.. -
stemplar07
őstag
válasz
hesszusz #145126 üzenetére
már leírtam itt, 75Q70T-m van és egy 43TU8502 . ég és föld a Q javára.
a SDR Peak 2% Window 164 cd/m² (RU9000) 407 cd/m²(Q80T) HDR Real Scene Peak Brightness 303 cd/m² (RU9000) 702 cd/m² (Q80T) magyarul az SDR/HDR fényerő egy világos helységben egy kalap kakiaz RU szériánál a Q szériához képest .. ne gondolkodj szerintem, Q80T.. 75MU7002-m volt, a Q70T is sokkal jobb képet ad..( pedig nincs benne Local Dimming, az MU-ban volt, elég vacakul működött, és a HDR fényereje kicsit jobb volt)
-
hesszusz
tag
Üdv Urak!nagy dilemmában vagyok.75Q80T-n és 75RU8500-on gondolkoztam..egy 65MU8000-et szeretnék lecserélni (tudom nem beárazós topik,de kb mennyiért menne el szerintetek?)
A lényeg:rosszab tv-t nem szeretnék de vajon megéri-e az árkülömbséget a Q80?tisztában vagyok a specifikációkkal de otthoni körülmények között látnék e számottevő különbséget?élőben mennyivel lehet rosszabb az RU8500 az MU 8000-nél? -
stemplar07
őstag
válasz
wolfman #145108 üzenetére
a full array hiányával még elvagyok, mert ha az jó akkor ok. de ha gyenge v. rosszul működik ,akkor rosszabb mintha nem lenne.. ( a 7200-as kontraszt pótolja ezeket az MU7002 hez képest jobb ) inkább a HDR Peak 10% Window 488 cd/m² ami kevés néha .. ( vs a q70R 775 cd/m² , SDR-ben elég ami van.. a 70T-nek ) na ez ami aljasság..
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Boldog Karácsonyt fórumtagok
Az 50"MU6102 készülékem előtt volt egy 40H6400 készülékem amelyet mások is azt mondtak, hogy jól sikerült széria volt. Mostanság van olyan Samsung TV ami legalább olyan szép képet produkál alapon?
Szóval bedugod, bekapcsolod és élvezed a látványtMost a megfizethető kategóriáról beszélek 200-300 ezer forint között. 50Q60-t olvastam visszajelzéseket azt írják szép képet ad
amúgy kizárólag 50" TV fér el mert azon méret köré van építve minden így tehát az 55" már szóba se jöhet. -
stemplar07
őstag
válasz
calavera79 #144969 üzenetére
gáz.. LG Oled, vagy..Sony950 ...csak ott droidtól fogsz ideges lenni... ( az LG nano és egyéb ips csodáitól óva intelek, volt szerencsém 3 éve egy 9-es szériához 1 hónapig(!) bírtam .. 900-1000 kontraszt , 2-300 max HRD/SDR fényerő, hiába szépek a színek... kevés volt,világos nappaliban élvezhetetlen volt .. egy MU7002 megválás volt utána )
-
insight
aktív tag
Q60R legújabb szoftverhibája: néha, főleg Apple TV vagy XBOX használata után, eltűnnek az ikonok a gyorsmenüből. Ilyenkor, ha bemegyek az Appok közé, nem is tudom visszarakni őket, mert azt írja ki, hogy már hozzá vannak adva (eltávolítani csak az appot tudom, az ikont nem, mert az nem látszik).
Cold boot után újra megjelennek az appok, de érdekes módon nem mindegyik, hanem több hiányzik...de ekkor már hozzá tudom őket adni, egyesével.Plusz, néha egy-egy másodpercre elakad a HDMI-ARC-re kötött hangrendszernél, úgy néz ki, az is a tévé hibája, mert csak élő adásnál akad el, Netflix, Apple Music, Youtube, vagy xbox-apple tv esetén nem.
Az a rohadék UPCDirect reklám bezzeg működik a menüben
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
Tonkrement az egyik ps4 kontrollerem. Ha vennek akkor mar inkabb a ps5-ost. Mukodik a ps4 slimel is?
-
insight
aktív tag
válasz
PuMbA #144805 üzenetére
Valószínűleg igazad van a modellszámozás marketinghátterét illetően (főleg a Q70R vs Q70T a totális hülyének nézés kategóriája), de azért én úgy gondolom, a QLED-nek van némi értelme, a kontraszt sokkal jobb, mint a hagyományos LED-nél. MU8002-ről váltottam Q60R-re, ami a LED tévékben egy egész jó közepes vs QLED legalja, és még így is azt mondom, jobb a QLED.
Amit kevésbé értek, az a QLED vs OLED összehasonlítás, az a kettő már nem egy liga, még akkor is, ha a Samsung csak a Q farkával próbálja megerőszakolni a marketinget.
-
Palace701
csendes tag
Érdekes , nekem simán ment áruházba a rendelés (Pólus ) . 15 perc múlva már mentem érte.
A visszajelzés 5 percen belül érkezett , amire beértem már előre volt készítve . Igaz ez még októberben és nem a karácsonyi időszakban .
Az ajánlat szerint kaptam fél év plusz garanciát , ami a gyárival azonos .De megkérdeztem mennyi lenne a plusz . Többféle van , van a sima ami olyan mint a gyári garancia , van bővített , tehát ha összetörik vagy villám csap bele...😀
A plusz garancia díját az összeg alapján számolják ki , nekem plusz egy évre az alap garancia 7500ft lett volna. A tiedre olyan 7000ft-ra tippelem.
A bővített garancia árát nem tudom.
Hát az utolsó résszel én is szívtam, ugyanis csak két nappal a vásárlás után vettem észre , hogy az ajánlat része a plusz fél év garancia . Benne volt a reklámújság elején . De nem adtak semmit a vásárlásnál semmit . Visszamentem két nappal később , fogalmuk nem volt arról , hogy van ilyen akció . Elkezdtek telefonálni , áruházvezető mondta nekik , hogy igazam van , de be kell mutatni hozzá a készüléket . Mondom ne szórakozzanak , már a falon , nem tudom csak úgy leszerelni. Ment a tanácskozás , aztán az a javaslat született , hogy két nappal később kijön valaki és megnézi a falon , hogy rendben van-e és ha igen akkor megkapom a plusz félévet.
Beleegyzetem, aztán két nap múlva hív az aruházvezető , hogy nem jön ki senki , fáradjak be és kitöltik a plusz garanciát 😀. -
Szabi020
tag
válasz
Palace701 #144766 üzenetére
Igen, Meg is lett rendelve a 2db. Gondoltuk elmegyünk érte ma, de a személyes átvételre nem volt lehetőség ennél a rendelésnél.
A +15 ezret az eddigi beszámolóid alapján megéri a Q67.Szóval majd hozzák. Eddig nem kapkodták el, mert még vissza sem jeleztek semmit.
Azt nem tudod véletlen mennyibe kerül hozzá a kiterjesztett gari? Egy +2év jó lenne ha értelmes áron van. Elvileg majd hívnak, hogy mennyibe kerül, de tényleg nem sietik el...
Amúgy vicces, mert a tájékoztatóba bele van írva, hogy ha kötsz valamilyent akkor be kell muatatni személyesen a terméket. De átvenni nem lehet. Biztos beviszem majd..
-
insight
aktív tag
válasz
Csabi1984 #144724 üzenetére
lassan kezdem elengedni a beállítások fórumbeli nyomozását, mert mindenki szemének más a kedves. Én vállalom, hogy az ultragagyi, szánalmas Kiemelt módot nézem, és a képjavítókat is csak félig kapcsoltam ki
Az a helyzet, hogy 82"-en igenis segítenek ezek a kis csalások.
MU8002-n meg mintha jobb lenne HDR+-ban a kép, de lehet, hogy az csak placebo -
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Akinek van ilyen készüléke Samsung MU6102 megtudná mondani, hogy azt állítólagos HDR plusz dolgot miként tudom élvezni?
Van Ziddo Z9S 4K playerem ami lejátszik szinte mindent legyen szó remuxról vagy komplett UHD BD-ről (Iso) bekapcsolva a HDR funkciót a TV-n hár őrületes hatást nem érzek.Azt látom, hogy a menü kerete vajszínre változik.Vagy nem mindegy ,hogy Kiemelt, Normál, Természetes, Film mód esetén nyomom meg azt a HDR-ON-t?
Erősítőre csatlakozik a médialejátszó és az erősítőből a TV-be (Denon X550Bt) de az is HDR kompatibilis.
Olvastam most olyat, hogy HDMI 2a verzió kell a HDR-hez ez marketing vagy igaz? Mert lehet nyitott ajtókat döngetek -
mpo
veterán
válasz
TeebyKay #144684 üzenetére
A linkedről:
A legmodernebb 2.1-es verzió számmal elérhető a 4K @ 120 Hz and 8K @ 120 Hz.
A 2.1-el egy új HDMI kábel kategória jött létre, amit Ultra High Speed-nek hívnak (másnéven 48G), ami a kábel 48 GBit/s maximum sávszélességét mutatja.A HDMI.ORG a hivatalos, itt vannak a specifikációk.
[link] -
ORCA58
addikt
válasz
PuMbA #144644 üzenetére
1. Tudom, hogy nem egy PC, de a TV média tartalmak megjelenítésére, lejátszására készült, ezért elvárnám tőle, hogy ha böngészőben érhető el a tartalom , akkor azt le is tudja játszani. Van olyan legális sőt fizetős tartalom, ami csak ott érhető el! Egy 3 éve LG erre képes. Az hogy proci gyengébb egy telefonénál, a média boxra is igaz. Sőt talán a Tv procijánál is gyengébb, ennek ellenére böngészőből működik a média tartalom lejátszás.
2. Ezt félre érted. A laptopot ha rádugom a TV-re a az azonnal 3840-2160 UHD 30fps jelet mutat. Akkor is, ha csak az WIN10 asztalt látom, és a PC-n a Samsung tv kimenete 1280×720 re, vagy bármi másra van állítva. Ha egy 480p videót játszom le vele, akkor is UHD-ír ki, nem tudom megváltoztatni! Ha tükrözöm a Laptop kijelzőt, akkor is mindig UHD- mutat a TV. A tartalom egyébként biztos nem HDR.
"A laptopodnak egyáltalán HDMI 2.0-ás kimenete van és támogatja a HDR lejátszást a videókártyája?"
Miért? Ha nem az, akkor attól még nem lesz a jel UHD! -
mihaly13
tag
válasz
TeebyKay #144596 üzenetére
A hang menüben átkel váltani tv hangszóróról a hangfalra ( a tévé fel kell hogy ismerje a hangfalat és be kell hogy kerüljön a listára ) és átváltani mert máskép nem működik , ha nincsen a hangfalnak HDMI kijövetele akkor optikai kapcsolatot kell létre hozni és a hang módban át kell kapcsolni tv hangszóroról optikaira . Énnálam a 50TU8502-n amikor a hangot állítom kiírja hogy HDMI hangszóró és megjelenik egy plusz és mínusz számot már nem mutat ha optikai kábellel kötöm össze akkor optikai jelenik meg de akkor már két távirányító kell .
-
PuMbA
titán
válasz
Sirandrish #144544 üzenetére
Ebből látszik, hogy mennyire rossz a Kiemelt mód. Az ember arca bőrszínű az MU6102-n a TU8502-n meg mintha valami földönkívüli lenne olyan kékes / fehéres. A hajából és a nyakából se látszik semmi a TU8502-n szinte tiszta fekete, a túl nagy kontraszt miatt. A túlélesítés miatt pedig az arca tiszta pórusos lett és az ingen a vonalak is természetellenesen élesek. Szóval az egész képnek köze sincs a valósághoz
-
marinea2
addikt
válasz
blakey #144491 üzenetére
Mert en hulye azt gondoltam hogyha egy 5 eves regi samsung alapteven van es normalisan mukodik, akkor a csilli villi magasabb kategoriaba is biztos lesz. Pl fontos volt az is hogy legyen hozza taviranyito, azt se neztem meg. Szerencsere az jar hozza
A minoseggel nincs bajom, de hogy ez a funcio elveszik az...
azaz erdekes hogyha YT appot kuldok ra telefonrol es az appon belul a telefonom hangerogombjat nyomkodom akkor az szabalyozza.. akkor megis hogy van ez?
-
marinea2
addikt
válasz
PuMbA #144466 üzenetére
Koszi!
Egy dolog meg bosszant! 1db optikai hangkimenet van rajta. Az 5 eves samsungon volt meg jack.. azt hittem ez alap. Mindegy, vettem egy olyan erositot amin van optikai bemenet(a regimen nem volt) na szoval igy most szolnak szepen a hangfalak, Viszont a TV tavoranyitojabal nem tudom a hangerot szabalyozni....
(a regin mukodott siman...) van erre esetleg megolas?
-
Celtis
veterán
válasz
Hmmm1 #144410 üzenetére
Nézegesd az rtings-es értékeléseket. Minden pont mellett ott van a részletes magyarázat, hogy az adott érték mit jelent.
A Q80T pont a gyorsabb, 120Hz kijelző miatt több ideig mutatja változatlanul ugyanazt a képkockát, ezért az emberi szemnek darabosabbank tűnik. (Stutter)
Ez nem valamiféle hiba, hanem sajátosság. Egy másik topikban volt aki a csúcs LCD-jét emiatt cserélte egy olcsóbb modellre. De az is lehet, hogy BFI bekapcsolással ez javul, de cserébe a villogás fog zavarni.A TU8000-en ha bekapcsolod a mozgásjavítsát, akkor kit udja mi lesz az eredmény. Egyfelől megjelenik a judder, másfelől a kamumozgással valahogy kompenzálja ezt a TV. A végeredmény kérdéses, de szerintem nem az amit te vársz.
De hidd el senki nem fogja megmondani, hogy neked melyik fog megfelelni, hogy te konkrétan mit fogsz látni és legfőképpen hogyan fogod megélni amit látsz.
Fogj egy pendrive-ot tegyél fel rá pár filmrészletet és próbáld ki egy áruházban a lehetséges típusokat. -
insight
aktív tag
Azon tűnődtem, hogy a pár éve vásárolt olcsóbb Samsung 49MU8000-es tévém képe mennyire tetszik még mindig, és mintha a belépő szintű Q60R QLED nem is lenne akkora előrelépés mellette. Az [rtings] alapján meglepően közel vannak egymáshoz, pedig van köztük pár év és pár százezer Ft... ráadásul az MU8000 sokkal szebb dizájnt kapott
Talán jobb választás lett volna QLED helyett a 8000-es széria? -
insight
aktív tag
válasz
Mauzes #144258 üzenetére
igen, ergonomiailag tényleg jobb az ívelt, de a szépségért meg kell szenvedni
A smart remote hasznossága user-függő: szerencsére a szám alapú csatornaváltás engem nem érint, mert a néha nézett 4-5 csatornát egymás mellé csoportosítottam, a tv feladata meg leginkább a Netflix, HBO GO, Apple Music, TuneIn és SmartThings megjelenítése. -
DonDragonka
őstag
válasz
Vanek25 #144075 üzenetére
Nekem semmi gondom nincs a Q80-al(55Q80TA).
Teszem hozzá, hogy 14 évig néztem egy 37-es, HD LCD TV-t, tehát nekem most minden varázslatos. Ugyanakkor a véleményem is ennyit ér kb...
Munkámhoz egy félprofi 4K-s monitort használok, azzal összehasonlítva se érzek gyalázatos nagy különbséget. Nyilván a monitor jobb, de nem sokkal de sokkal.
Igaz az is, hogy baxakodtam a beállításokkal vagy három napig(minden változtatást néztem egy ideig, hogy jobb vagy nem jobb tőle a kép), de most azt mondanám, hogy mindenhol az elvárható és érzetre prémium szintet hozza. Nem azonosak a képi beállítások a különböző forrásoknál, imitt amott de módosítani kellett forrásonként. Minden HDMI-s eszköz, minősített 8K-s, 48Gbps-es kábellel van a TV-hez csatlakoztatva.
Források:
- T-home set-top-box (fullosan kezeli a TV távirányítója, imáááádom)
- XBOX One (azt hiszi magáról, a TV távirányítója, hogy tudja kezelni, de még nem jöttem rá miért nem kapcsolja be, pedig felkínálja mint lehetőség, lehet XBOX-ban kell valamit beállítani)
- Xiaomi Mi Box 3 (fullosan kezeli a TV távirányítója)
- ASUS TUF Gaming notebook (GF 1660TI)(még tesztelés alatt, mert nem sok időm(kedvem) volt rá...)
- Külső, USB-s, NVMe SSD rack 4K-s filmekkel. Tegnap pont az Alien Covenant-ot néztem. Szépen vitte, kiírta, hogy HDR és megvallom olyan részleteket is láttam a képen amikre csak pislogtam, hogy mennyire tökéletesen megjeleníti a sötétben lévő részleteket is(lásd második mondat ebben a bejegyzésben).
Szóval nekem perfect, de nem vagyunk egyformák. -
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
Vanek25 #144075 üzenetére
Hát, én nem tudom, mintha nem ugyan azt a tv-t néznénk.
Nem lehet hogy hibás darabot kaptál? 720p videóknál centis pixelek?lehet még vmi istenverte 360p-s videónál sem dobná a centis pixelt, nemhogy 720-nál. Nálam teljesen jól néz ki. A színek beállításairól én azt hallottam hogy a Samuk nagyon "hidegek", ennek megfelelően a "meleg 2" alapból indultam ki, ami elsőre iszonyat sárgásnak tűnt, de tényleg csak viszonyítás kérdése. Jelenleg elég közel áll a semleges, természetes színekhez, én ki vagyok vele békülve. Ha vissza teszem normálra, tényleg nagyon kékes az összhatás.
Intelligens módról nem tudok nyilatkozni, mert az első dolog volt amit kikapcsoltam, nekem ne állítgassa a fényerőt kénye kedve szerint.
Laggolós a sport? Azt hogy? Nem a forrással volt a gond? Én egyszer találkoztam hasonlóval, mikor pc módban próbáltam 24p tartalmat lejátszani és valamiért -talán a lejátszó, fene tudja- nem voltak szinkronban, pár mp-ként egy pillanatra megakadt. Azóta PLEX-et használok, még soha nem volt ilyen kényelmes a filmezés, gond nélkül megy minden és kanapéról fekve váltogatok a filmek, sorozatok között, imádom!
Konzolozom is rajta, néha game módban, de általában anélkül. Az input lag valóban megnő, de konzolon nem játszom multit, ha nagyon pörgős singleplayert játszom, vagy vmi olyat ahol fontos a jó időzítés pl, akkor átteszem game módba. Input lag lecsökken, viszont gyengébb a fekete, és érzésem szerint túltolja a színeket.
Summa summarum nem bántam meg, ha most kellene tv-t vegyek, újra ezt venném, vagyis lehet hogy 65"-ban, de ezt a típust.
Sajnálom hogy Te ennyire mellé lőttél!Hmmm1: A "szappanopera" effekt egy opcionális dolog, ha akarod bekapcsolod, ha nem, nem. Én személy szerint természetfilmnél kapcsolom be, szinte lemászik tőle a tv-ről, annak nagyon jól áll. Valamint én animációs filmekhez is be szoktam kapcsolni, szerintem jobban néz ki úgy, de nyilván ez egyéni megítélés kérdése.
-
Vanek25
tag
a rtings.com lassan azt érzem, hogy 'fizetett'en adja a pontokat. Ma fogom visszaküldeni MM-nek a 55q80 -as tvt, ami top tvként szerepelt a pontok alapján:
negatív:
- fátyolos a képe, nincs rendes színei, hiába kerestem mindenféle kalibrációs megoldásokat... lehet hogy én vagyok a dummy user, de nem akarok órákat baszakodni egy 400e tvnél hogy 'jól' nézzen ki. A beépített intelligens mód és a 4 különböző opció kb olyan érzést adott, mint egy rossz instafilter. Volt hogy vakítóan fehér volt a fehér meccs közben, néha úgy éreztem, mintha különböző kameraállás képeit egyszerűen nem tudta volna kezelni.- 720p borzalmasan kezeli, kb nézhetetlenül összemossa a szineket, cm-nyi pixelekben
- sport nálam laggolós volt, nem adta a smooth érzést
- sima youtube videónál mosódott a kép
- volt olyan 1080p -s videó, aminél nem ismerte fel a hangot... pedig minden más lejátszó/7 éves lg tvm gond nélkül vitte.pozitiv:
- nagyon kézreáll a menürendszere
- xbox nem laggolt
- gyors a procija, egyből betölti a menüt, filekat, konzolt
- minőséginek tűnik kívülről a tv.egyszómint100, nem éreztem ezen a tv-n, hogy a következő 5 évre jó lenne nekem, a prémium életérzést meg abszolút nem adta meg, mint ahogy a ratingek alapján gondoltam...
de ez saját vélemény, igaz hogy nem konstans 4k videót néztem, azzal lehet hogy szépen muzsikál.
másolnak mi a tapasztalata q80-al? -
pohár
félisten
sziasztok!
megjött a múlt hét pénteken rendelt 55Q82T-m a MM-ból, viszont az albérletben, ahol vagyok, még nem volt TV-m, így kicsit bajban vagyok...
csak ez a kábel van átvezetve a szobámba (egy 3-as splitterből, Digi), ezt be merjen dugni a felső kettő valamelyikébe? kicsit bizonytalan vagyok, nem ilyen csatlakozókhoz szoktam eddig hozzá...
a TV bal felső sarkában volt egy kis kék színű címke (kb mint egy papírlap sarka letépve), amit lehúztam, viszont mintha lenne a kijelzőn ie gy fólia, azt kell/lehet húzni? plusz 2 matrica ott figyel a kijelzőn még, azokkal nem bajlódnék külön, ha van egy nagy, a képernyőt beterítő fólia, ami lehúzható
mit érdemes még pluszban, már az elején beállítani a TV-n, vannak must have dolgok?
előre is köszönöm a segítségeteket!
-
gyeniko
őstag
válasz
Devilfox #143972 üzenetére
6 év után, néhány hete cseréltem le a 65H6570-est egy új 65NU8002-re. Az utóbbinak klasszisokkal jobb a képe, a szolgáltatásaitól nem is beszélve (pl: a 720 p-vel szemben nagyon gyors, 4K-s YT). Tudom, hogy a H6400 egy közkedvelt modell, melyet még az utód modellel párhuzamosan is gyártottak. A mai megfelelője a QEQ70T, (ez a legelső 100-120 Hz-es modell), mely szerintem jobb TV. Egyetlen dolog hiányzik csak nekem, a "mutogatós" távirányító.
-
Bajgunar
senior tag
Nekem egy TM1750A (BN59-01274A) kellene. "féláron".
Vagyis HA jó lenne az UE55MU6402-höz is és legfőképp egy UE43TU7022-höz?
MU-ra írja a TM1750-t.
TU-hoz TM1240A -t. De ennek nem tudom mi a BN száma. Csak azért szeretném, hogy akkor már egyforma legyen mindkettő tv-é.
Ez a TU7022 ezergomos annyira nem tetszik. Megszoktam ezt a modern, letisztult, pár gomos designos távot.
Francnak kell minden tv-hez más-más távot gyártani... Nem igaz, h nem maradhatna egy.
Meg ha már modern, miért nem ezt adják minden tv-hez. Mit variálnak összevissza. Full idegesítő. Azt egyik (még ha ugyanúgy is néz ki) csak ahoz jó. Másik ua kívülről de csak másik tv-hez jó.
Esetleg tudja vki, hogy melyik ilyen modern táv vinné mindkét tv-t?
Ez az amazon-os (ua mint a grx-es) jó mindkettőhöz? -
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Egy érthetetlen dologgal kapcsolatban lenne kérdésem, ue55tu8502 a tv típusa.
bekapcsoláskor eddig mutatta a Samsung by Tizen logót,most meg vízszintes függöny szerű módon kapcsol be.Bekapcsoláskor középről indul le-fel,kikapcsoláskor meg fordítva.Nem találtam a menüben erre utaló beállítást. Vagy hová rejtették el? És még valami... smart távja ráállítva upc boxra.Működik,menüben upc logós forrásként jelöli.Viszont ilyenkor ha telefon kapcsolódna a tv-hez,ugye nem tudom az engedélyt megadni,mert az ,,OK" gomb az upc tv műsor infó sávját hozza be.És az adott forrás infóját sem tudom megjeleníteni.Erre valami megoldás?Azon kívül,hogy törlöm a smart táv-upc box kezelési engedélyét? A másik probléma... hiába az upc boxot kapcsolom be először,nem arra a forrásra vált bekapcsoláskor a tv,hanem a saját tunerjére. Ez is gáz,mert a régebbi samum automatikusan a bekapcsolt-érzékelt forrásra váltott.Valakinek ötlete? Vagy az automatikus forrás felismerés függ attól,hogy melyik hdmi aljzat van használatban?Jelenleg upc box a hdmi2-n lóg. Köszi előre is a válaszokat!! -
insight
aktív tag
Hónapok óta szenvedtem a tévémmel, amiért néha az Xboxot, néha az Apple TV-t nem ismerte fel, teljesen random időpontokban, háromból egyszer működtek. Aztán tegnap véletlenül rájöttem, mi a baj: a HDMI kábelek a ludasak: hiába vettem 4K-képes kábeleket, egyszerűen rossz minőségűek.
Van valami tippetek HDMI kábelre? Nem sajnálom rá a pénzt, szeretném az Apple TV-t 4K-n 4:2:2 HDR felbontásban, kromatikus módban kimaxolni, de pl. a Belkin túlárazott HDMI kábele nekem nem felel meg, mert minimum 3 méter hosszúságra lenne szükségem. Ebben a méretben valami tipp? 8K 48Gbites kábelt keressek gondolom...
Muszáj lesz második nekifutásra jó kábelt vennem, mert 82" tévéről van szó, nem tudom egyedül levenni-felrakni és falra rögzítve hozzá sem férek a bemenetekhez (köszi Samsung), így elég nagy hercehurca egy kábelcsere.
-
DonDragonka
őstag
válasz
Szityak #143913 üzenetére
Nos, mint aki éppen benne van, pontosabban volt ebben a dilemmában, tudom mondani, hogy miért a Q80T lett a befutó:
Ami az LG-t érdekessé teheti az a Dolby Vision(Q80-ban nincs, de van HDR 10+), a 2db 2.1-es HDMI(Q80-ban 1db) illetve az A+-os környezetvédelmi minősítés (Q80 B-s)...
De a műszaki paraméterei nagyon el vannak dugva illetve inkább azt mondanám, hogy nincsenek előtérbe helyezve. Summa summarum amiket találtam abban mind egy picit gyengébb az LG. A B minősítést leszámítva nekem a másik kettő dolog annyira nem hiányzik. A kép minősége elvileg(nincs viszonyítási alapom , csak az amit találtam a NET-en) jobb Q80T-nek és ez ami a lényeg, de ez például abból is fakad, hogy IPS panel(LG) vs. VA Panel(Q80), kontraszt aránya és a háttérmegvilágítás sokkal jobb a Q80-nál.
Itt egy hasonlítás, de sajnos ebben nem választható még, csak a nagyobb tesója az LG-nek... Viszont a lényeget mutatja.Nyilván egy LG topic-ban elmondanák, illetve elmondják miért, miben jobb még esetleg az Nano, de nálam elvérzett a kontraszt arányon.
-
DonDragonka
őstag
Tisztelt Fórumlakók!
Nagyon szépen köszönök mindent!Egy kis magyarázat.
Történt ma, hogy vígan néztem az egyébként kiváló képminőséggel büszkélkedő, de kissé koros Toshiba 37WL66 TV-nket, ám egy tompa pukkanással, 14 év kitartó szolgálat után, megadta magát. Kép nincs, csak hang. Rádiónak piszok nagy. Kis kutakodás hol lehet ezt megcsináltatni... Sehol. A hiba valami integrált alaplapi fityfeneség, de ilyen alaplap már bontva se. Igen sajnálom, mert a maga korában úttörőnek számító technológiák (pl 100Hz) miatt(és mert sosem volt közvetlen mellette ifjabb nagyobb tudású készülék), nekem nem volt gondom sem a kép minőségével sem a hangjával. Jó jó ez csak egy HD készülék volt, tudom, tudom... De most mit csináljak ha egyszerűen nem volt okom rá, hogy cseréljem. Ok, Xbox már nem szerette, nomeg a set-top-box se hajtotta ki, de nem képileg mert azon a téren nekem és nem éppen kis családomnak elegendő volt a mindennapi tévézéshez és Fortnite-hoz... Node ma eltávozott sorainkból. Lett is nagy hüppögés a srácaim részéről hogy akkor ma nem tudnak COD-ozni... Mondtam egyet se féljetek veszünk másik.
Na ja...
De kb pont 14 évvel ezelőttig voltam képben TV fronton, azóta csak olvastam, de nem értettem ezt a sok infót amit 2020-ban tudnak ezek a masinák. Gond egy szál se majd a NET segít. Aha... Segít.... Jól összezavarni a jóravaló, a TV-t mint eszközt használót. Ahogy teltek a böngészéssel az órák úgy lett tiszta a kép. Mit és hogyan és honnan és mire és amúgy is...
Így szűkült lassan a kör. Teszteket olvastam a lehetséges típusokról, gyártókról, Sony, LG, JVC, Samsung stb... Mennyi guba van rá, mi fér bele ebbe a "pénzügyminiszter"(feleség) által szabott legfelső keretbe. Egy ponton túl ezek alapján tiszta lett, hogy Samsung QLED az irány... (OLED kiesett a gubamaxima miatt)
És akkor elkezdtem ezt a fórumot olvasni... 600(!!!!) itteni hozzászólást olvastam el. Centivel kimértem mit és honnan fogunk nézni, mekkora az akkora, mennyit és milyen tartalmakat fogunk bambulni az esetek 90%-ban, milyenek a fényviszonyok, hogy néz ki, mennyire passzés a nappali díííízájnhoz(mert ugyebár a pénzügyminiszter egyben a lakberendező is és ebbéli pozíciójából fakadóan csak két dologban kért döntési jogkört, ár és kinézet, a műszaki részt rám bízta), illetve ha majd veszünk kövi Xbox-ot akkor mit volna jó ha már most tudna a zúúúújtv...Szóval köszönöm azt sok sok építő jellegű, hasznos kérdést(amiket nem nekem kellett feltennem) és hozzászólást amivel kissé képbe hoztátok kőkorszaki TV-s ismereteimet.
Minden jól megy pénteken már itten is leszen az új QE55Q80TA. Rendeltem, szóval ha nem jön be képileg akkor küldöm vissza. De azok alapján amiket itt és máshol is olvastam nem hiszem, hogy csalódás fog érni a kiválasztott típussal. Bóóóótba mászkálni meg élőben megnézni, hogy mit is mutatnak se kedvem se időm nincs. Nomeg a bóóót az nem a nappalim, itt villantson ne a kereskedelmi egységben. Szóval ha így vesszük nem kis macerától is megkíméltetek.
Még egyszer Köszönöm NEKTEK!
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
grabber #143849 üzenetére
DTV adásnál nem tapasztaltam még kifejezetten.
A másik konzolom volt a Game HDMI portra rádugva, átraktam arra, most a PS4-et.
#143850 kzkz
A Motion Plus bekapcsolat állapotban 0/0 értéken nem mutatja a ghostingot, ha ez az érték 10/10, akkor nagyon.Ha a LED-es képtisztaság (is) be van kapcsolva, de az értékek 0/0-án állnak a Game Motion Plusnál, akkor nincs ghosting, viszont gyors mozgás esetén borzasztó homályos lesz a környezet, ami 1 perc után idegesített.
A csíkozódás ugyanúgy fennáll, bár csak ebben (DIRT Rally 2.0) a játékban vettem észre és azt is csak akkor, ha rányomok játék közben a Pausera és ahol kirakja a menü opciókat, abban a sávban csíkoz. Annyi, hogy itt, ha be van kapcsolva, hanem a csíkozódás fennáll.
Itt egy kép, nem tudom mennyire látszik (főleg a kép alsó részén észrevehető a sávozás):
Illetve +1 számomra fura dolog, hogy adott egy világosabb árnyalatú fehér írás, vagy pont, vagy rész a képen, főleg sötétebb háttérnél és a kép 1/3-a elkezdi átvilágítani fehéres árnyalatba.
Próbálgatok majd még más gémeket is. De, ha ez így marad, nem fogom ezt még elviselni évekig.
Nem tudom hova tenni ezeket a jelenségeket sajnos, ne haragudjatok, ha esetleg itt kiíírom magamból ezeket a dolgokat.
A majd 10 éves Sony FHD LED TV-vel soha nem volt képi problémám.
-
gyeniko
őstag
válasz
rainman72 #143786 üzenetére
Ezt nem értem, miért korosztály függő, hogy kijavítanak-e, vagy sem? Én szívesen veszem, ha kijavítanak, mert legközelebb már jól mondom/csinálom azt a valamit. Egyszer, még gimis koromban nagyon beégtem: én úgy tudtam, hogy a "fellebbez" egy igekötős ige, ezért többször mondtam olyat, hogy "nem lebbez fel". Sajnos, soha senki nem javított ki, csak egyszer, nem sokkal érettségi előtt a magyar tanárnő. Persze az egész osztály - köztük a nagy (és reménytelen) szerelmem - előtt. Ez így vér ciki volt és elkerülhető lett volna, ha korábban kijavított volna valaki, akinek hallotta, hogy rosszul használom ezt a kifejezést. Állás interjún is hasznos, ha az ember helyesen beszél, persze nem minden munkakörhöz, beosztáshoz alapvetően fontos, de minden esetben előny.
-
mpo
veterán
Egyik sem.
Ha azt próbálom elérni, hogy a 4K tévén, a 4K tartalmat próbálja ki valaki az optimális távolságon belül nézni, az egy tévés topikban nem kötekedés és még rtings linket is raktam be, nem a hasamra ütöttem.Ha valaki nem megfelelő szót használ és jelzem, azzal biztos ártok neki és másoknak is?
Igen sokszor berendeltek az éjszaka különböző időpontjaiban a munkahelyemre.
Árut nem lehet berendelni. -
marinea2
addikt
Q70T 300k amire vartam, csak annyit vacakoltam reggel, mire beertem munkahelyemre mar nem volt raktaron
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok! Nálatok speedtest-el milyen sebességet mutat a tv? 55TU8502 500as upc-s nettel, tesztelve 5GHz-es wifin és gigabites lanon Connect box-al és Xiaomi Mi Router Ac2100-al is. 11/23 Mbps most épp.. Viszont az az érdekes, hogy a Netflix 4k HDR-t simán viszi. Lehetséges, hogy csak a speedtest-et nem szereti böngészőből?
-
h377
tag
válasz
junior19 #143649 üzenetére
Köszi a választ! Szerintem ilyen jelelegű infókra van mindenkinek szüksége. Egyébként engem is meglepett az az érték, de én nem tudtam mérni és az emberek többsége így van ezzel, muszáj ezekre a site-okra hagyatkozni. És téynleg Q70T felett már engem is jobban érdekelt volna a Q90T....
Illetve nyilván, ha valakinek limitált a büdzsé, akkor ahhoz kell megkeresni a megfelelő TV-t. Szóval nem akarok én senkire semmit rábeszélni, főleg úgy, hogy nincs valós tapasztalatom az ezerféle TV-vel.... Sajnos...
-
h377
tag
válasz
PuMbA #143644 üzenetére
Igazad van Neked is teljesen, de nekem ez óriási csalódás volt, pozitív értelemben, hogy ilyen van konzolon. Anno a PC-re annyi pénzt elköltöttem, hogy inkább nem is számolom össze. Egyszerűen csak örömmel konstatáltam, hogy legalább a multiban, ahol nekem nem annyira számít a grafikai részletesség, megoldották .És az is jó, hogy tudsz választani. Így szerintem mindenki megtalálja azt, ami fontos neki.
-
h377
tag
válasz
PuMbA #143634 üzenetére
Natív 4k 120Hz valószínűleg nem lesz, hanem dinamikusan lesz állítva a felbontás és amellett lehet 120FPS. Én csak azt mondom, hogy én is szkeptikus voltam, de a Gears 5, vagy a Cold War multi igenis bebizonyította, hogy nem kell 1991-es GFX ahhoz, hogy 120FPS legyen a frame rate. Ha natív 4k felbontású monitoron játszol, fél méterről akkor biztosan észre fogod venni a kisebb felbontásból, textúrából, shadow detailből, stb. adód rosszabb képminőséget. De mondjuk 3-4m-ról, 65"-en nem lesz annyira szembetűnő, főleg mondjuk multiban, ahol úgysem azért töltöd az időt hogy nézelődj. De ez az én véleményem, személyes tapasztalat alapján. És nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez is szubjektív. De legalább saját tapasztalat. Lehet Neked más a preferencia.
-
gyeniko
őstag
Azon keseregnek, hogy az új "nyolcas" széria már csak 50-60 Hz-es, pedig - maradva a Te példádnál - az MU szériában nem hogy a 8-as, hanem még a 7-es széria is 100-120 Hz-es volt. Azonos kategóriában szerintem jobbak a mai TV-k, pl. voltak H6470-eseim, az egyikük utódja egy NU8002 (mindkettő a "legelső" 100-120 Hz-es modell, persze a H6200-as is az volt már, de csak szolgáltatásaiban különbözött a H6400-astól), az NU8002 klasszisokkal jobb TV. Van MU7002-esem (szintén az "első" 100-120 Hz-es modell) is, az NU8002 ennél is sokkal jobb. Amennyire látom, a mai 50-60 Hz-es TV-k mozgás megjelenítése jobb, mint a régebbieké, a kontrasztjuk is ngyobb. Egyedül a "mutogatós" távirányítót hiányolom, ezt miért kellett elhagyni?
-
insight
aktív tag
Esti feladvány: az miért lehet, hogy a tévére telepített Apple Music nem talál meg bizonyos számokat? A telefonon Apple Musicban több találat is van rá, és telefonról tudom a tv-re streamelni, de a tévén hiába keresem.
példa: Apparat - Goodbyevalami licenszhiány lehet? Azért ez így gáz, hogy nincs hozzáférés a teljes libraryhez.
-
tillatrilla
senior tag
Nos,valamit sikerült babrálnom,de nem az igazi. Remélem,csak valami beállítási probléma,de az előző samu tv-m ugyanúgy volt bekötve az itthoni hálózatba mint ez a 8502. Filmet elindítottam,erősítő bekapcs,és erősítő mutatta dolby digital,illetve a csatornák számát.Most is optikai digitális kapcsolat van,de erősítő nem mutatja,hogy dolby,és az 5.1 sávos film csak 2.0 ch. Valami tipp? Köszi előre is!! Ja,és olyan,hogy elalvás időzítő,na azt sem találom....
-
gyeniko
őstag
válasz
N.YCityBoy #143469 üzenetére
Celtis fórumtárs sokat szívott ezzel a modellel. Azóta egyetlen alkalmat sem mulaszt el, hogy degradálja és belerúgjon a Samsungba. Emellett - mint egy jó Sony promóter - többnyire a Sony termékeit ajánlja a Samsung topikban a Samsung készülékek helyett. Igyekeztem tényszerű lenni.
-
pohár
félisten
sziasztok!
most, hogy a nyakunkon a BF és akcióáradat (haha), szeretnék behúzni egy TV-t, de valaki a BestBuy topikban elhintette, hogy 360-ért valószínű, hogy lesz 55-ös LG CX OLED is, szerintetek érdemesebb arra lecsapnom, vagy maradni a QLED-nél?
persze, ha nem muszáj, nem adok ki 360 a TV-re, ha mondjuk egy 55-ös Q80-as Samut be tudok húzni mondjuk 250-ért
kb 3 méterről nézném, filmek, sorozatok, néha TV-zés (Digi kábelen), játékot egyelőre nem tervezek rajta, arra van egy PC építve 240Hz-es monitorral (de ki tudja, mit hoz a jövő)
-
gergobox
tag
Sziasztok, jelenleg egy 50" MU6102 tévém van, amit le akarok cserélni. Főleg Xbox-ozásra (Series X) és iOS, macOS tükrözésre használnám ezért jó lenne a HDMI2.1, VRR illetve Airplay támogatás, de sajnos csak 50" fér el a szekrényben. Van 49-50"-ban tv, ami ezeket a funkciókat támogatja? A fenti tv-t megérné lecserélni egy Q67TAUXXH-ra, érezhető lenne a különbség?
-
válasz
tomiika #143388 üzenetére
Nope, 60hz-es panel van benne.
The MU7000 has a 60Hz panel which can interpolate lower frame rate content. To interpolate 30 fps content, set 'Auto Motion Plus' to 'Custom' and increase the 'Judder Reduction' slider. Note that any motion interpolation will introduce artifacts, so use a small value unless you really like the soap opera effect.
-
Zsoltesz1904
újonc
Sziasztok! Van egy Samsung UE J6272 tipusu tevem. Tudja a DVB-T2-ot es van benne beepitett CI+slot es 265kodek. Mindig tv premiumot szeretnek hasznalni vele de mivel ez tobb eves tv es akkor nem gondoltam hogy fogom hasznalni az interfacet egyszeruen nem tettem bele es azota valahogy elveszett. Kerdesem az lenne hogy ha egy ujabb tipusu Samsung tv-bol atteszem az interface adaptert akkor az mukodni fog a regi tv vel is? Mind a ketto tv tudja a CI+/1.3/at es a 265 kodekot. Koszonom a valaszokat!
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Mauzes #143202 üzenetére
Csak tesztvideónál illetve sötétben mutatkozik meg sötét jelenetnél felirat esetében. Normál nappali használatban nem nagyon sőt szinte lehetetlen ezt a részét szemléltetni, ott annyi hogy tartalomtól függ, hogy ha magasra állítom a helyi sötétítést ott az egész képernyő világosabb lesz, ha alacsonyra akkor az egész elsötétül független attól hogy most fekete vagy színes világos cucc megy rajta. Szóval én ezzel nagyon nem vagyok kibékülve, mert nem várok OLED precizitást, de az az 50 zóna működjön rendesen 440 ezerért...
-
laci12234
tag
Sziasztok
a tv nél hol tudom megnézni hogy hány hz-s ?? Pl a Samsung UE65TU8502UXXH Dynamic Crystal UHD gyári oldalán nem mutatja -
A.G.S.
tag
Sziasztok!
Régen voltam már itt, mert a TV-met 2014-ben vettem, egy UE40H6400-ról van szó. A kérdésem/kérésem, hogy alaphelyzetben, az első bekapcsoláskor mennyi szabad memóriát mutatott nektek? (Vagy mondhatjuk úgy is, hogy mennyit kéne mutatnia, ha nincsen telepítve semmi, csak amit nem lehet törölni.)
Nekem most 1,08GB / 1,20 GB van használatban, de én úgy emlékszem, hogy régebben sokkal több hely volt szabadon. Ez azért is furcsa, mert mint mondtam, mindent appot töröltem amit lehetett. Volt amikor játékokat is telepítettem kipróbálásra, azok nem is fértek volna így rá.
A kérdés inkább az, hogy mi foglalja az 1 GB-ot, és azt hogyan lehet törölni, ha nekem nem kell. Persze lehet az is, hogy én látom rosszul a dolgot, és valójában 1,2GB-ból 1,08 van szabadon?
[kép] [kép] -
PuMbA
titán
válasz
laci12234 #143010 üzenetére
"Pl youtubon néztem jo pár 4k hdr videot ott patent képet adott"
Már leírtam, hogy mert azok olyan videók, amik az áruházakba is mennek. Vevőcsalogató, amik mutatják, hogy mire képes a TV, ha feltolják a színeket és tökéletes technikai megvalósítással és részletekre való odafigyeléssel vesznek fel mindent. De ez az egész csak pár perc. A valóságban egy filmnél olyan körülmények vannak, hogy lehetetlen így felvenni, mert akkor sosem fejeznének be egy filmet és a költségek még iszonyat magasabbak lennének. Másrészt tényleg valódi 4K filmeket szerzel be vagy csak FullHD-ban elkészített filmeket, amiket kiadtak 4K Blu-ray-en is? De ezt is írtam már.
"de akkor milyen tvt ajánlanál ?? Mert azért egy tvért szerintem 250-300 az már sok"
A TV-d az áráért jó TV, szóval mindig a pénztárcád fogja meghatározni a dolog. Egy LG OLED vagy egy Samsung QLED TV már jobb.
-
Sziasztok!
Ha nem jó helyen teszem fel a kérdést, akkor előre is elnézést kérek.
Tudtok ajánlani PLEX helyett valamilyen alkalmazást hálózati adattárolóról történő multimédia anyag elérésére?
TV: UE55TU8002
"NAS": WD MyCloudHomeElőre is köszönöm!
-
Technoman
őstag
válasz
t-joco #142929 üzenetére
Kis millió teszt van róla fent a neten. Úgy keresd, hogy TU8500 (feltételezem, ez a mi 8502-es angol megfelelője) Mindenhol dicsérik mínusznak a kis teljesítményű HDR teljesítményét szokták megemlíteni. de a szokatlanul mély feketéjét általában dicsérik (persze, hisz VA paneles)
Természetesen egy elfogulatlan magánvéleménynek én is örülnék, mert én is egy ilyen készüléket néztem ki magamnak, de 65"-osba. Még versenyben áll a Panasonic tavalyi GX 800-asával ill. az idei HX800-asával (mivel abban meg van multi HDR) -
PapG.
tag
Sziasztok. Van egy sam q60 smart tévém aminek sokat használom a beépített youtube alkalmazását. Pusztítóan sok reklámmal etet amiből nagyon elegem van, bármi áron ki akarnám gyomlálni. Tud valaki irányt mutatni hogy létezik-e rá valami okosított youtube kliens, bele lehet-e rúgni a firmware-be egy nagyot hogy jobb legyen, vagy mi hol merre ebben a témában? A Pi-Hole -t hagyjuk az sz@rt se ér sajna. THX
-
gyeniko
őstag
A konkrét terméknél, a garanciáról ezt írják:
"Az eMAG által forgalomba hozott összes termék a hatályos jogszabályoknak, valamint a kereskedelmi szabályozásoknak megfelelő jótállással (garanciával) rendelkezik.
Termékeink kizárólag megbízható partnerektől származnak, és mindegyik új, eredeti csomagolásban kerül szállításra.
Kivételt képezhet ez alól azon termékek köre, amelyet az eladó újracsomagolt termékként hirdet és jelöl meg a www.emag.hu weboldalon.Az eMAG által értékesített jótállási jegye (garancialevél) lehet:
– a gyártó által kiállított (amennyiben a gyártó rendelkezik országos szervizhálózattal),
vagy
– az eMAG, mint forgalmazó által kiállított.
Az eMAG által forgalmazott termékeknél a vásárlást követően jótállási jegyet (garancialevél) állítunk ki, amely tartalmazza a jogszabály által meghatározottakat, valamint a megvásárolt termékek esetében az eMAG által vállalt, jótállással (garanciával) összefüggő fontosabb tudnivalókat, beleértve annak időtartamát.
Az eMAG által forgalmazott termékek esetében Háztól házig garancia (Pick-up & Return) szolgáltatást kínálunk, amellyel biztosítjuk,hogy az Ön által megvásárolt terméket azzal kapcsolatos minőségi kifogás (meghibásodás) esetén elszállítjuk, majd a szerviz általi bevizsgálást (ennek keretében többek között javítást vagy cserét követően) azt ingyenesen vissza is szállítjuk Önnek. Jelentse a hibát az itt található űrlapon és mi futárt küldünk a minőségi kifogással érintett (meghibásodott) termékért, a szerviz-folyamat után pedig visszaszállítjuk Önnek.
A bejelentés elfogadását követően az eMAG megrendeli szerződött partnerétől a bejelentett, minőségi kifogással érintett (meghibásodott) termék elszállítását, amelyre várhatóan 5 (öt) munkanapon belül sor kerül.
A jótállási jegy (garancialevél) letölthető Saját fiókja “Korábbi rendelések” menüpontjából. Amennyiben itt nem találja a jótállási jegyet (garancialevél), úgy kérjük, jelezze ezt felénk az ide kattintva megjelenő űrlapon keresztül.
További információkat a Háztól házig garancia (Pick-up & Return) szolgáltatásról itt talál."A Samsung termékek rendelkeznek (vagyis a gyártó rendelkezik) országos szervizhálózattal, ezért én a vastagított, aláhúzott szöveget gondolom érvényesnek.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
Scarletiel #142823 üzenetére
Lehetetlen képen átadni pontosan azt, amit élőben látsz. De ez a legrosszabb eset, amikor full sötét képernyőn cikázik egy fehér pont, elég ritkán fordul elő mindennapi használatban.
Bizonyára jobban mutat egy oled tv-n, de annak ugyanúgy megvannak a saját nyavalyái. Én ha választhatnék egy árban, ugyanolyan kategóriában, biztos hogy a qledet venném, nekem könnyebb együtt élni ezekkel a hiányosságokkal, mint az oledével.
De persze kinek a pap, ... -
Joci??
senior tag
Sziasztok!
Utobbi idoben elojott egy a kepen lathato hiba, szethullik a kep, nem mindenhol csinalja, vannak olyan reszei mikor helyenkent rendenes mutatja a kepet es mellette pedig ilyen szetesett lesz, legujjabb szoftver van a tv-n, mar csinaltam gyari visszaallitast is, ez sem segitett, mas is tapasztal ilyet? nincs egy eves a tv, ujjanon vettem, vigyem vissza gariba? Koszonom -
ORCA58
addikt
-
user26
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, kaptam ideiglenesen egy 32" -s TV-t.
Mutatom..
De semilyen kábelem nincs hozzá, amit a második képen bejelelöltem pirossal, annak mi a pontos neve ? Ilyen "átalakítót" kell vennem, és akkor tudunk TV-zni vele, mert Digis Box van.
AV kábelek vannak, de azok "tűskések" de ide a fordítotja kell, ha jól beszélek
Köszi előre is! -
PiszokAlfréd
aktív tag
Rendelt már valaki Euronics-tól? Voltam ott személyesen, de készleten nem volt amit kerestem, ezért megrendeltük.
Ez volt múlt hét csütörtökön, akkor még mindenki magabiztosan bólogatott, hogy 2-3 munkanap, keddre itt lesz, de lehet hogy már hétfőn. Most ott tartunk, hogy "remélhetőleg" csütörtök.. köszi..
Számíthatok rá hogy lesz új tv a hosszú hétvégére, vagy inkább felejtős? -
Don77
tag
Akkor rövid tapasztalat a 65" TU8500-al:
Egy 55mu6102-őt váltott. Értelemszerűen ehhez fogok viszonyítani.
Rögtön azzal kezdeném, nálunk a falra került és ilyen mélyen ülő konzol furatokat még nem is láttam... Kb 45mm-nél kezdődik a menet, amit adtak a konzolhoz hosszabb csavarokat az el sem érte ezt a mélységet, ugyhogy 4db csavarért át a város másik végébe...
A beállítás már telefonon történik, Smart things appon belülről. Samsung account átjelentkezés átvitte a wifi jelszót, és kb ennyit... Bemutatja az ambient módot, ami kb képkeret funkció, de nem sok értelmét látom. A menü ugyanaz a tizenes, csak most "dark" módban.
Youtube-al indítottam, szokásos "4k teszt"-videókkal (tudom bitrate, lebutít, stb - ez a legegyszerűbb leggyorsabb)
Semmilyen képernyő beállítást még nem csináltam, képmód normál!
Lg oled demo - Feketék szépek, jól elkülönülnek a fekete-szürke színek, picit túlélesítettnek érzem, színek kirobbannak. Homogén fekete részeknél minimális felhősödés, leginkább az oldalakon.
Tcl Colors - A piros túlhúzott, vibrálós. Zöld, olyan samsungosan enyhén neonos. Sárgában, kékben nem találtam kivetni valót.
Dolby Atmos Kingdom of Colours - Szét robbanak a színek, olyasmi túlhúzással mint a samu amoled telókban. Ami amúgy ennek a videónak jól áll, de az biztos hogy piros és zölden csökkenteni kell majd.
4k Hdr Soul of the City - Az éjszakai képek élesek, a gyors mozgások nem szellemképesek, itt nem látni felhősödést, a csúcs fény talán tényleg kevés, de így is bevilágítja a szobát a tévé. A város éjszakai fényei nagyon szépen, határozottan világítanak. Ennél a videónál éreztem az előbbre lépést.
4K tesztek, beelink Gt1 ultimate, coreelec
Amit ugye csak simán átdugtam hdmi-t az előzö tévéből, ahol ugye minden jól ment, most 1 órás szenvedés következett...
A menü jól működött, de amint elindítottam egy videót szétcsúszott a kép, bekockásodott, bezöldült mindent csinált, sőt a téve kiírta nincs jel... Mégegyszer mondom, ami az előző tévén tökéletes volt coreelec.
Felváltva a coreelec és a tévé menüjében, nagy nehezen eljutottam odáig ha elindítottam egy videót akkor nem dobta el a jelet és a kadencia helyes lejátszás is sikerült. Van a tévé menüjében egy Kiterjesztett Hdmi jel opcio - ami amugy mit takarhat (hdr?)- bepipálva lett minden ok.
Coco 4k Hdr - az amúgy is nagyon színes rajzfilm fantasztikusan kihozta a tévé szín erősségét. Még mindig túlhozottnak, túlélesítettnek érzem, de a rajzfilmnek jól állt. Megint csak a samu telo amoled érzésem van...
Batman imax 4k hdr - a bőrszinek ici picit kékesek, a filmszemcse feltünő, a fehérek vakítóak, homogének; a sötét jeleneteknél jelentősebb edge bevilágítás.
Még pár netflixes 4k filmet is lepróbáltam, ugyan oda jutottam, túlélesít, szinek erősek.
Még mindig normál képmód!
Ps4 pro 4k - a tv játék auto módját azonnal kapcsoljátok ki mert strokeot lehet kapni; auto módban ő dönti el mikor kapcsolja be a lag csökkentési módot: ami így néz ki:
Ps4 bekapcs-játék mód be-menü betölt-játék mód kikapcs-játék elindít-játék mód bekapcs-betölt a játék logoja-játék mód kikapcs-játék elindul-játék mód bekapcsol. Minden alkalommal villanással, fura szinekkel, hdmi jel kereséssel stb. Ha már szó szerint a játék megy minden ok, csak csóri automatika kb 6* váltott mire maga a játék elindult. Ugyhogy ezt kézzel inkább bekapcsol minden játékidőnél.
Szóval, lag tényleg jó, gyors mozgásnál semmi szellemkép, fényeknél a dual led teszi a dolgát.
A tévé hangja erősen a megfelel kategória, míg a mu6102 kb 14-15-ös hangerőn bőven elég volt, itt olyan 30 egység környéke kell, azaz másképp skáláz. De yamaha hangprojektort használok, így ez annyira nem lényeg nekem.
Szummázás:
Nekem megérte a 6102-ről váltást?
Igen. Bőven. A színek egyértelműen szebbek, a fekete közel sem oled kategória, de szerintem ebben az árban több mint jó. Szinte biztos hogy egy délután rá fog menni hogy a színekből viszább vegyek, meg az élesítésből, finomhangoljam, de ez már csak ilyen.
Van edge világítás felhősödés? Igen van, nem brutál nagy és erősen tartalomfüggő!
Logikusan minél jobban homogénebb és minél sötétebb a kép annál jobban kivehető, de szerencsére kevés film játszódik vaksötétben.
Kevés e a fényereje? Ez volt nekem a legkevésbé fontos, úgyhogy: mihez képest? A masfél milliós qledhez képest? Igen, kevés. Az egy árkategóriás Lg-hez képest? Nem, nem kevés. Egy havas tájnál itt is lehet hunyorogni ha sötétben nézed, márpedig nem a teraszon tévézel délben lehetőség szerint. A mi nappalink kb közepesen fényes, teljesen jól látható minden. Hdr-nél a csúcsfények nem vakítóak de egy átlag felhasználónak, ebben az árban teljesen megfelelőnek gondolom.
A feketéi feketék, nincs színesedés, nem lilul, nem kékül.
Próbáltam focit nézni, de csak youtubon sikerült, itt nem láttam a gyors mozgásnál elmosódást.
A tévé saját lejátszóját nem próbáltam, mert szinte csak netflix-youtube-ot használom, nagy ritkán a közösségi videotéka, arra meg ott a coreelec.
Ha van kérdésed írj pü, próbálok segíteni.
Remélem segített valamit az erősen(!!!) szubjektív véményem.
Kíváncsian várom az rtings mit fog mondani. -
No.01
addikt
válasz
BLOODSHOT #142735 üzenetére
XH90 nem OLED (nem is kerul annyiba
)
Ha talalsz meg 90R-t akkor en inkabb arra fele mozdulnek...
Igaz nalam a 95T lett belole (en nem talaltam nagy meretben) es nem bantam meg. Sot hiaba szidjak tobb tesztben az uj tukrozodesgatlo bevonatot szerintem eleg jol muzsikal. Nalunk nagyon vilagos a nappali es sokkal kevesbbe mukodik tokorkent mint vartam. En nagyn elegedett vagyok.
Ami plusz volt meg szamomra, h a dobozbol kiveve a TV hangszoroi is meglepoen jol szolnak a lapos mivolta ellenere. -
mrThomi
addikt
válasz
No.01 #142729 üzenetére
Miben mutatkozik meg a hdmi 2.1 erőssége pl ezt a két tv-t figyelembe véve ? q70r-q80t
Most mértem le 2m80 ról nézem a tv-t
Mi a velemény az 55q75t-ről ? [kép] valahol olvastam hohy sok dolog nincs benne, de nem értek ennyire ehhez. Visgont hdmi 2.1 van benne és olcsóbb mint mondjuk egy q80t
-
No.01
addikt
válasz
mrThomi #142728 üzenetére
Ha kell a 2.1 hdmi akkor eleve az ujabb T modelleket kell keresned.
Ha igazi elmenyt akarsz akkor marpedig a nagyobb a jobb. (foleg, h a legtobb ember nincs tisztaban az optimalis tavolsaggal FullHD vagy 4K eseteben)Az, h 2 ev mulva nem eri a felet sem az sajna ilyen. Ennel durvabb pelda a gamer PC.
Fogadd ezt el ez ilyen. -
koanla
aktív tag
Sziasztok, 43"-ban keresek TV-t, mivel akkora helyem van, ahová csak ez a méret fog beférni.
Jelenleg a Q60T és Q67T van kinézőben. Néztem a keresőt, de sok hozzászólás ezen két modell összehasonlításában nem született, ezért a kérdés.
Úgy adta az élet, hogy a Q60-hoz akadna sok kuponom, szóval afelé mozdulnék. Mi lehet az érdemi különbség a kettő között, már azon a marketing ízű dolgon kívül, hogy PQI-ben 3200 vs 3100 pontot jelez a gyártó? Elég régi TV-t (40E5200 talán?) váltana és nem vagyok otthon a mostani technológiákban; mi ad tényleg hozzá, mi az, ami inkább csak marketing.
A számomra fontos dolgok a normál TV-zés*, film NAS-ról a TV saját médialejátszóját használva, és a timeshift, valamint felvétel funkciók is kiemelten fontosak. Játék nincs, 4k nem hoz lázba, amúgy is messziről néznénk (kb. 2,5m). Közvetlen fény nem éri, de nem sötétítek be, ha filmeznék.
Sem a BT-ra, sem a Wi-Fi-re nincs igényem (van kiépítve vezetékes LAN, amit amúgy is stabilabbnak gondolnék), nem szeretnék telefont tükrözni. Nincs külön hangrendszerem és jó eséllyel nem is lesz, szóval a készülék saját megoldására hagyatkoznék.
A timeshifthez muszáj külső HDD, vagy megfelelő USB stick is megteheti? Ha igen, akkor utóbbinál mire kell figyelni, a nyilvánvaló kapacitásán kívül (ha jól értem, legalább 100 GB-ra lenne szükség és 50GB szabad hely alatt a felvétel leáll, viszont a timeshift még marad, bár annál is van egy maximum 90 perces határ)?
Ezen kívül tudok-e másik csatornát nézni azon kívül, amelyen éppen megy egy felvétel? Ha jól gondolom, ezek kéttuneres modellek, tehát jó eséllyel megvan az elvi lehetőség, de jó lenne biztosabbat tudni azon kívül, hogy én mit gondolok erről.* Volt UPC, most Vodafone-os szolgáltatásom van felvételi opciós média box-szal, amelytől szeretnék megszabadulni, ezért is fontos a Timeshift és PVR funkció. És ugye jól gondolom, hogy ilyen esetekben a CI+ szlotba nem közvetlenül megy a kártya, hanem kell még valami közbülső egység is, amit a szolgáltató biztosít a kártya mellett?
Köszönöm előre is a segítséget, véleményeket!
-
No.01
addikt
Elirtam es termeszetesen Q95T-rol van szo.
A TV nem magyar piacos, de ettol fuggetlenul az updatenek mukodnie kellene szerintem....foleg, h a menuben par beallitast nem is latok.
-
Kender23
aktív tag
Muterék tu7100 tv-t használnak.
Ugye ezek nem viszik a divixet stb, de nekik egy 320-as vinyó tele van ilyen filmekkel.
A kérdés az lenne, hogy a Samsung boltjából lehet leszedni valamilyen playert, ami viszi a divixet? -
Peace
nagyúr
Nem vagyok telhetetlen, de azért ez igencsak jól mutatna 85"-osban a falon!
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Metal topik
- Stellar Blade
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- NIOH
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest