-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
golyós #122612 üzenetére
Ez lehet, hogy a 6102-re igaz a gyengébb panel miatt, de basszus egy qled-nél, vagy MU, NU8052 vagy jobb szériáknál az SD adás egy nagy bullshit. Nem tudom az LG árulja-e még az FHD OLED tévéjét (már nem emlékszem a típusára), de az a tv talán a legjobb arra, ha az FHD és az SD az egyik fő szempont még.
-
Batib
őstag
válasz
mokasirs #122599 üzenetére
Hát a következő lépcső az M5502 lenne, ez már tudja azokat amit írtál. 49 vagy 55 méretben, de eléggé kifutott modell. Tudtommal a Samsung idén nem is dobott piacra uj FHD modellt.
A Pumba által említett MU6102 (6122) egy szinttel még feljebb van, ez már UHD. Viszont ez is tavalyi modell és már nem tul sok helyen kapható. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok segítséget szeretnék kérni!
Van egy MU506102 Tv
valamin egy Yamaha RX V383 erősítő ugye a Tv nek van olyan okos funkciója,hogy összehozható más eszközökkel ez működik is annyira,hogy ha be van kapcsolva ez a Any Hdmi akkor van,hogy magától bekapcsol a TV és megy az adásMinden eszköz közben ki van kapcsolva és mégis valami felébreszti.
-
-
mpo
veterán
válasz
freelanced #122563 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a tavalyi MU6000, az idén NU7000, vagyis 1000-rel nagyobb a szám.
Ha meg jobbat akarsz, akkor ennél UE55MU7052 itt a jobb és olcsóbb, ilyen van nekem is, 270-ért túl jó, nekem 340 volt. Csak siess, mert elfogy.
[link] -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
zolnagy #122556 üzenetére
Ezzel a teszttel a standby fogyasztás már csak 2-3W az új TV-nél,
Ez, kb az mutatja, hogy ez mérő egyszerűen nem tudja mutatni a helyes infót. Valami "komolyabbal" is lekelletne tesztelni. Azt gondolom, hogy ezek az új tévék egy olyan jelet is küld(het) a táppal, amitől konkrétan ezek a szerkentyűk meghülyülnek. Mert ugyanezt olvastam már LG-nél is, hogy anyázták a stand by miatti áramfelvételnél. Hasonlóan 14-18W értékeket írtak. Ami persze végül kiderült, hogy nem igaz. Egy külföldi fórumban olvastam véletlen...
A legjobb, ha azt csinálod amit én. Távos konnektorral éjszakára kilövöm teljesen, mert ugyan hadd én döntsem már el, hogy alvóba legyen, vagy teljesen leállítva. -
zolnagy
őstag
válasz
h65535 #122549 üzenetére
Na ma reggel is stabilan 14W-t mutatott a fogyasztásmérő.
De megcsináltam a tesztet. Egy 40W hagyományos izzót használtam.Ezek az adatok jöttek ki:
csak az izzó: 39W [kép]
izzó + 40F6320: 39W [kép]
40F6320: 0W [kép]
izzó + 40M6402 rögtön a csatlakozás után: 60W [kép]
izzó + 40M6402 2s után: 53W [kép]
izzó + 40M6402 kb 2 perc után(aztán stabilan ezt tartja): 41-42W [kép]
40M6402 (izzót kihúztam): 14W [kép]Ezzel a teszttel a standby fogyasztás már csak 2-3W az új TV-nél, ami persze elmarad a régi mérhetetlen alacsony standby fogyasztásától. Valószínűleg az új TV-nél több áramkör marad áram alatt, cserébe gyorsabban (azonnal) bekapcsol. A régi TV-nél kb 5s a bekapcsolási idő, cserébe valóban standby a stanby.
@mpo, köszönöm neked is.
megtaláltam az energiacímkét, ami szerint 0,5W a standby, ami az én méréseim szerint nem igaz.
Köszi az EU rendeletet is, majd átbogarászom, ha lesz rá egy kis időm. -
general
addikt
sziasztok!
naiv kérdés, de ez a festményeket mutató APP csak a Frame tv-kre elérhető vagy egyéb Samsunggal is elő lehet fizetni? nekem nagyon bejön, kéne..:-D
-
zolnagy
őstag
válasz
PuMbA #122546 üzenetére
Én megvárnám azt az 5mp-t itt is, cserébe a csekély fogyasztásért standby alatt. Ne bekapcsoláskor legyen gyors, hanem működés közben. Most több, mint 1 órája ki van kapcsolva és még mindig 14 W... (kipróbálom reggelig)
Netre csak wifin van rákötve.
@h65535, köszi a tippet, holnap kipróbálom. A másik Samunál meg 0-t mutatott (mert 2-3 W-tól mér csak), de remélem igazad lesz, meglátjuk. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kokokka #122511 üzenetére
A 82-es tévém gyorsabb, az 55-ös lassabb lett. Hurrá... szerintem kinéz egy factory reset.
Bár a nagyobb, az idei modell, de lehet mind a kettőnél meglépem a gyári visszaállítást, szerviz menün belül.
Az 55-ön muszáj. Tv csatorna váltásnál jóval tovább gondolkodik, viszont a netflix és társai meg szinte villámként töltődnek be. -
Lipton
őstag
Sziasztok!
Miben más a Samsung NU mint az MU széria?
Konkrétan néztem a 65MU6102 (290k) és a 66NU7102 (330k) modelleket. Miben jobb a drágább illetve mennyire éri meg azt venni?köszi
-
direwolf
őstag
válasz
#20221952 #122443 üzenetére
Most, hogy egy kicsit lehiggadtunk, vehetjük poénosra is
Íme egy fiktív sztori:
Le kell cserélned a TV-det. Mindegy milyen okból. Volt már jó pár TV-d, már nagyon régen nem tudnak meglepetést okozni az okostv funkciók sem, nemhogy az egyszerű kezelés. A kedvenc filmjeidet már évek óta gond nélkül lejátszotta minden előző modell. Sokat bújod a netet, olvasol reviewkat, a közösség hozzászólásait is átrágod, minden frankónak tűnik, megveszed a kiszemelt példányt. A beüzemelés gyerekjáték, a funkciók használata kis próbálgatással a korábbi tapasztalatok alapján simán megy. Aztán azt veszed észre, hogy némelyik filmednek nincs hangja. Kis debugolás után kiderül, hogy az összes DTS hangkódolású filmeddel gond van.Tehát, józanul átgondolva szerinted melyik az életszerűbb szituáció?
1. google a barátod, de sajnos még túl friss a cucc, erről hirtelen nincs infó. Kérdezel a közösségtől, de ott is lukra futsz. Kérdezel a supporttól, megmondják, hogy így jártál. Közben neten is találsz megerősítést, a gyártó megszűntette a támogatást. Döhöngesz kicsit.
2. lázasan manuált bújsz, de pozitív megerősítést nem találsz. goto 1
3. minden vásárlás előtt áttúrod magad az új modell manuálján, összehasonlítod betűről-betűre az előzőekkel (még akkor is ha előtte más gyártótól volt TV-d), és profi módon rábukkansz a DTS kodek hiányára.Ha a 3. pontot választod, akkor megelőlegezek egy Asperger szindróma diagnózist
Bónusz:
Csalódottságod után felfedezed, hogy van egy eddig a TV-iden nem használt formátum amire véletlenül rányomva lejátssza. Örömödben elmondod a közösségnek. Az első hozzászóló kioktat, hogy ez benne van a manualban.Bónusz plusz (csak hogy legyen egy gigaerős kontraszt):
Mutass egy mobiltelefon manualt, amiben részletesen benne van a készülék összes funkciójának érthető, részletes magyarázata.Csak azért írtam ezt le, hogy értsd, nem egészen az vagyok, akinek elképzelsz. Ez nem teljesen a Te hibád, az internet ilyen.
-
törölt tag
válasz
AXisBOLD #122435 üzenetére
Lehet, de már nagyon elegem van a nem olvasok, inkább kérdezek típusból (nem csak itt), ennek rosszabb verziója a nem olvasok, inkább kérdezek, de a választ sem olvasom el.
Számos esetben van alap nélkül szidva termék vagy szolgáltatás csak azért, mert a vásárló, vagy az ügyfél nem nézett utána, hanem csak azt gondolta, hogy... aztán megvásárolja, vagy szerződést köt és amikor meg kiderül, hogy nem úgy van, ahogyan ő azt elképzelte, akkor még ő van felháborodva.
Nemrég is éppen a munka során kérdezte az ügyfél, hogy mit és hogyan kellene, részletes és kimerítő (már-már szájbarágós) választ kap, erre több héttel később jön, hogy nagyon nagy baj, mert bár az igaz, hogy le lett írva, hogy mit és hogyan csináljon, de a kapott választ nem olvasta el, viszont egy kellemes sörözés közben kapott "okos" tanácsokat, amiket megfogadott, de most emiatt a hatóság büntetésben részesíti, sőt a korábbi kedvezményeket is megvonják tőle és könyörög, hogy segítsenek rajta. Hát, most meg hogy a fenébe segítsek rajta?
-
mpo
veterán
válasz
#20221952 #122425 üzenetére
Pumba ezt írta:
Ha 1 milliót fizetnének, hogy 4 hétig Film módot nézz, akkor mindjárt élvezhetőbb lenne.Ez egy határozott időre szóló szerződés, a munka is egyértelmű és fix az összeg.
Ez nem korrupció.Azt nem tudom, hogy a csatornákat választhatom-e, mert ha nem, az rontana az ajánlaton és nem biztos hogy vállalnám a közszolgálati adók, a retekklub vagy a csigatv (hörcsögtv) bámulását.
-
mpo
veterán
válasz
PuMbA #122416 üzenetére
Napszemüvegben egy hónapig, napi 8 órában, 1 millióért és még a végén nem is kellene szakvéleményt írni.
Én is vállalnám a film módot, de élvezhető akkor sem lenne (nekem). Tényleg nem bírom megszokni, a normált állítottam be, ahogy tudtam, a fekete szint és a fehér szint jó.
Kissa1026:
Egyébként ez nem korrupció, hanem egy munka.
Te még ennyiért sem egy hónapig?Attila0:
Rosszul teszed, mert abból megvehetnéd az összes nem nézhető bajnokság közvetítési jogát és akkor a Digi is betehetné.Bocs, a csatornákra gondoltam, hogy betehetné és nem arra ami a lónak van, hogy azt tegye be XY-nak.
-
törölt tag
válasz
Partizan182 #122389 üzenetére
Oké, akkor látom, hogy nemcsak nekem tűnt ez fel.
És ez már nemcsak az online, hanem az offline világban is egyre jobban így van.
Vettem fel egy új munkatársat, aki most végezte el a mérlegképes könyvelői tanfolyamot kitűnő eredménnyel. Ez az első munkahelye mérlegképes könyvelőként és nem várta tőle el senki sem a több éves rutint, de azt igen, hogy az ismeretei legyenek meg, azok legyenek naprakészek és képes legyen önálló döntést hozni. Ehhez képes öt percenként kérdez meg olyan dolgokat, ami még egy laikusnak is egyértelmű (Bocsánat, meg tudod mondani, hogy hol van a számlán a dátum? Meg, ott van a Számla dátuma rublikában!
). És nem ez a legnagyobb gond, hanem az, hogy nem hajlandó utánaolvasni semminek sem, csak kérdezve feltartja a kollégát és ami még ennél is nagyobb gond, hogy a kapott információval sem tud mit kezdeni azonkívül, hogy leírja a füzetébe. Ráadásul, ismerősök is teljesen más területen ugyanerre panaszkodnak, mert a jelentkezők többsége ilyen hozzáállású.
-
direwolf
őstag
válasz
#20221952 #122377 üzenetére
Egy szóval nem problémáztam amiatt, hogy ne menne a flac. Most rányomtam egyre, és megy... ennyi. A fa..om fogja azt az irdatlan sok ökörséget végignyalni ami a manuálokban van. Amúgy mutasd meg légyszi, hogy hol van beleírva, hogy a dts-t idéntől NEM támogatja. Mert ennek mondjuk lenne értelme...
-
törölt tag
-
mpo
veterán
válasz
ΞΔGLΞ #122300 üzenetére
Humor (is) akart lenni.
A MU6402 majdnem MU8002 és a MU6402 az az nb1.
Ha az nb1-et egy noname, felhősödős, bevilágítós, aminek a feketéje az szürke, ócska tévéhez hasonlítod, akkor nem is reagálok rá.
Régen volt az, amikor valami jó dologra mondták, hogy nb1-es, ma arra illik ami ócska.Rend:
Én is voltam gyerek, anyám felszólítására az öcsémmel rendet raktunk (úgy, ahogy mi gondoltuk a rendet).
Nem felelt meg, valódi rendet kellett a szobában csinálni, mindent a helyére.
A dolog ismétli önmagát a feleségemmel, a nők jobban tudják mi a rend.
A csatornánál ez a szoros ABC-t jelenti, nem lehet a végén nem odaillő.
Erre gondoltam a múltkor. -
mpo
veterán
válasz
ΞΔGLΞ #122282 üzenetére
Ezt írtad:
Én már jó párszor dicsértem a 6402 típust. És most is azt mondom, simán mu7002-8002 szinten van.
Ha a 6402 nb1 ...
Nekem 55MU8002 van, légy szíves ne sértegesd a tévém.
Az nb1-et a világban sehol nem jegyzik, ha fociról van szó, legalább 30-40 éve, amióta nem is nézek magyar focit.Pesten nyaraltam 1967-ben , így elmentem az Újpesti Dózsa edzésére, beengedtek, labdaszedő lehettem aznap.
Megvártam őket a kijáratnál és mindenki adott autogramot. Sajnos elkallódott a notesz.
Ez volt az a csapat, amelyik hétszer lett bajnok és nemzetközi kupákban is jó volt.
1971-75 között Újpesten tanultam, így láttam őket focizni sokszor.
[link] -
gyeniko
őstag
válasz
kokokka #122263 üzenetére
Nem forgatom ki. A nyereség nagyjából így áll össze: az értékesítési árbevétel mínusz az összes mindenféle költség (nem csak a gyártási költségek). A költségek egy része nem a gyártáshoz kapcsolódik, ezért darabszámtól és árbevételtől független. Ez a képlet mutatja, hogy ha egy adott terméken nem elegendő az árbevétel, akkor könnyen veszteségessé válik egy termék gyártása. Márpedig a plazma TV eladhatatlanná vált a nyereséges termeléshez szükséges áron és darabszámban, ezért megszüntették a gyártását. Ez nem annyira bonyolult...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
PuMbA #122270 üzenetére
Én már jó párszor dicsértem a 6402 típust. És most is azt mondom, simán mu7002-8002 szinten van. Egyszerűen kurv@ jó képminőségű az a tv.
Még 65-ösben is gyalázta a mellette lévő sony 8577-est.
Nyilván a sony a legtöbb tévéjéért kér plusz 100 ezret a név miatt, egyelőre a samsung még nem száll el ennyire magától, de már jön ebben is felfelé... Telefonoknál már elkéri, sőt többet is, mint amit ér. -
direwolf
őstag
válasz
PuMbA #122253 üzenetére
Erről beszélek, nemde? Van ez a poén a mesterekkel, hogy gyors, olcsó, vagy szép munkát szeretne? 2-t választhat. Valami ilyesmi van az LCD-kkel is. Én nem akarom isteníteni a plazmát, mert annak is megvannak a maga bajai, de mint mozgókép megjelenítő, nagyon messze a legjobb mai lcd-k előtt járt amíg ki nem véreztette a kapitalista piac... pedig lenne helye ma is, mint a csöves erősítőknek, a bakelitnek, stb.
-
stigma
addikt
válasz
ΞΔGLΞ #122217 üzenetére
Hi, köszi széepn. Sony Távom van, majd kipróbálom valamelyik nap, mert sajns be vagyok táblázva.
Valami hasonló rémlik amit te linkeltél, ott a srácoknak 3-4 fajta távjuk volt, amivel tudták kapcsolni a TV-t, ugye az enyémen nincs nagyon gombsor
Megnézem mindenképp illetve picit kalibrálom és nézek egy UHD-s filmet majd délután.
Köszi a segítséget.
Amúgy rég találkoztam ilyen eladóval amilyen a srác volt. Mutatta a jobb tévéket, mindennel képben volt, mert ajánlott más TV-ket is amiket néztem és kérdeztem is a topciban. Rohadt részletesen elmondta a QLED előnyeit az miért ezt vegyem és miért ne eggyel rosszabbat.
Mutatott más Sony-t is illetve a végén a egy poént is bedobott hogy miért ne dobozos, zsír új tévét vegyek - Igaz ez csak véletlenség volt - , mert volt egy Q6F ami 2018-as széria volt 55-ben 460k-ért, viszont mondtam neki hogy kíváncsi vagyok rá kapcsolja be....erre, csak annyit mondott, ez hibás darab ami belekerült, és nem lehet bekapcsolni -
fledtamas
tag
Sziasztok!
Egy mu6102-es tv van samsung házimozival és Amlogic média lejátszóval.
A tv távírányitójával tudtam mindent használni, nemrég szét kellett huzgálnom a kábelekt pár napig, majd újra összekötve azt tapasztaltam hogy nem működik a CEC.
A kodi is kiírja a cec hiba üzenetet és a hang kiválasztásnál se dobja fel a hdmi lehetőséget.A kábelek ugyan azok, arc hdmi-be dugtam az erősitő kábelét. Házimozin Cec és hang visszacsatolás bekapcsolva
A gyári beállítások vissza állítása már megvolt, ekkor felajánlja a hdmi hang kimenetet, de kis homokórázás után eltűnik.
Szerintetek mi lehet a baj?
Mit tudok még tenni? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
stigma #122216 üzenetére
Nem tudom mit villantott fel, de furcsa...
A tényleges üzemórát csak a szervizmenüben lehet megnézni és azt onnét nem lehet törölni.
De csak akkor, ha van számgombos sima távod, ha nincs valahonnét szerezz egyet, legalább ennek csekkolásásra.Ha ez megvan, akkor kapcsold ki a tévét.
Utána ártalmatlanítsd is, majd dugd vissza a hálózati kábel a konnektorba, a lényeg, hogy csak a stand by led világítson.
Ekkor a távvezérlőn sorban ezt nyomd meg.
INFO
MENU
MUTE (hangszóró ki-be kapcs)
POWER (bekapcsolod a tévét)Megjelenik a QLED felirat, majd az aktuális adás "előtt" a szervizmenü is.
Válaszd ki az SVC-t Nyomj OK-t.
Válaszd ki SVC INFO, nyomj Ok-t
És itt azonnal megjelenik a üzemóra. Többet is listázva, mint a képen látható. Nyilván már bele kell számítani, hogy a vétel óta mennyit ment, de nálad max 1000-1500, talán 2000 min körül kellene, hogy írjon.
Te tudod, kb azóta mennyit ment a tévéd. De...A leírásodból ítélve, kötve hinném, hogy ezt az eladó eljátszotta neked....
-
kokokka
addikt
válasz
PuMbA #122201 üzenetére
"Én is húztam elsőre..." Igen, de hiába egy "jól" beállított kép, ha valaki nem akarja, vagy nem TUDJA megszokni. Mert egyszerűen neki az csúnya. Nem a szemére való. Ha egy beállítás miatt úgy nézel a képre, hogy nem esik jól, akkor be kell állítani olyanra, ami viszont igen. És sokan, nagyon sokan vannak úgy, hogy nem érdekli ha nem "eredeti" a film képe, színe, hőmérséklete, gammája, mégis élvezi a kis pénzén megvásárolt készüléket. Mert neki úgy tetszik. Van aki azt igénytelenségnek hívja (rám is mondták már amikor a plazmát vettem, mert nem kalibráltattam be drága pénzért), de nem minden esetben az. Ízlés, vagy a szem beállítottsága. Rengetegen nem is tudják magukról, hogy színtévesztők. Nekik például jöhetünk itt műszeresen bekalibrált kijelzővel! Én erre akartam kilyukadni a munkatársam példájával.
-
PuMbA
titán
válasz
kokokka #122200 üzenetére
" Az egész kép- és hangtechnika egyéni ízlés, szem és fül kérdése, miért kéne egyetlen oldalra hagyatkozni?"
Nem az oldal a lényeg, mert ezek kalibrált beállítások, ami mindenhol ugyanaz. Ha egy másik oldalon megnézed a kalibrált beállításokat, akkor 98%-ban egyezni fog. Ha szubjektív beállításokat nézel egy oldalon, az pedig bármi lehet ugye
"kérdezzük meg Eagle-t, hogy nála a műszeres kalibrálás után ugyan azok az eredmények jöttek-e ki a Q6F-el, mint az Rtings-nél. Nem beszéltem vele, de lefogadnám, hogy nem..."
Az RTINGS beállítások nagyon közel vannak a kalibrálthoz, ugyanis ott is műszerrel mérik, de ugye a modellenkénti variancia beleszólhat
" Voltam olyan munkatársamnál, akinél olyan zöldes volt az LG alapbeállítás, hogy el sem hinnéd. Mikor belőttem neki hasonlóra amilyet én nézek itthon, csak húzta a száját."
Én is húztam elsőre, de csodálatos agyunk képes olyanra, hogy döntés. Ami meghozható és abban az esetben a szájhúzás eltűnik, de ha persze nem akarja valaki meghozni, mert nem akarja, akkor pedig visszaállítja, ilyen egyszerű
Ez történt a munkatársadnál is.
-
kokokka
addikt
válasz
junior19 #122199 üzenetére
Jó az Rtings. Ha te ragaszkodsz az ő beállításaikhoz, hát lelked rajta, használd. Az egész kép- és hangtechnika egyéni ízlés, szem és fül kérdése, miért kéne egyetlen oldalra hagyatkozni? Voltam olyan munkatársamnál, akinél olyan zöldes volt az LG alapbeállítás, hogy el sem hinnéd. Mikor belőttem neki hasonlóra amilyet én nézek itthon, csak húzta a száját. Pár nap múlva mindent visszaállított kb olyanra, mint amit előtte nézett. Pedig nem vagyok rosszul látó, se színvak se színtévesztő : mégsem volt jó neki az én beállításom. De van egy egyszerűbb megoldás is, ha csak a hardveres beállításokat nézzük : kérdezzük meg Eagle-t, hogy nála a műszeres kalibrálás után ugyan azok az eredmények jöttek-e ki a Q6F-el, mint az Rtings-nél. Nem beszéltem vele, de lefogadnám, hogy nem...
-
stigma
addikt
válasz
ΞΔGLΞ #122177 üzenetére
Ez tuti hogy keveset ment, mert eddig dobozban állt.
A héten mikor benn voltam, vagy múlthét vasárnap 1 db bontatlan volt azt elvitték. Héten pár darabot kaptak amiből mindet megvették, és délelőtt bontották ki. 2 külön srácnál voltam, mikor vettema TV-t euronicsban mindkettő azt mondta.
Akitől vettem srácot, nagyon rendes volt, mert mutatta azt a Tv-t is mely már több ezer órát ment, kiállított utolsó darab, azt nem ajánlotta.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kokokka #122155 üzenetére
Elég gyorsan, 10 sec sincs. Lényegében egy okos tévé panel nélkül, de jóval minőségibb lejátszóval.
Nálam a tv-be csak egy 640GB HDD van rádugva, amire felvesz. Lejátszani mindent erről az UBD-ről szoktam, szebbek a filmek, nincs akadás, mert ugye a tv-nek, illetve cpu-nak evvel egyáltalán nem kell foglalkoznia, csak éppen hogy, itt csak megjelenítő.
De régebben mindig is azt írtuk, hogy HDD-ről lejátszáshoz illő venni valamit, amit arra (is) hegyeztek ki.
A tévé lejátszója sem rossz, de van különbség, láthatóan.
Sajnos az UBD K8500 viszont nagyon ronda konstrukció, de kiváló multimédia állomás. A filmek drágák, nem a lejátszó, mert az simán megéri azt a 100 ezer körüli árat a tudásáért, de min 10 ezer filmenként, az elég húzós.
Ebay-ről, viszont elég szépen gyarapodik 3-5 ezres darabárban a gyűjtemény.
Szóval ronda, nem kicsit és gagyinak is tűnik így, a ventijét is sokszor hallatja, ami kibsztt idegesítő, ha éppen csend vagy filmben, na nem nagyon, de hallható...Hol van ez a BD D6900 tervező bravúrtól, amire öröm ránézni kikapcsolt állapotban is.6900
.
8500
-
kokokka
addikt
válasz
kokokka #122113 üzenetére
Na akkor
Közel két nap tesztelgetés és idegeskedés után, azt hiszem meg van a megoldás. Legelőször is leszögezném : a TV hibátlan, a kép szintén. Áramtalanítottam, reseteltem és gyári vissza állítottam minden egységet. A TV-n csináltam egy FR-t biztos ami biztos alapon. Aztán újra teszt. Szinte hihetetlen, de Eagle-nek igaza lett: mind a négy film (mkv) amit leszedtem valószínűleg rosszul lett kódolva, ezért (is) szoptam ennyit. Leszedtem ugyan azokat a filmeket még két három példányban máshonnan, és érdekes módon azok között megtaláltam ami jó. A TV mozgás beállításaival is sokat próbálkoztam, és az lett a végeredmény, hogy a két csúszkán beállított 3/3 vagy 4/4 teljesen jó eredményt produkál, tehát ez valóban igaz. A Film mód mozi fílinges (akárcsak a plazmán volt), a normál mód meg egyszerűen gyönyörű! A kiemeltet nem is állítgattam, mert az nagyon durván kisüti az ember szemét, szerintem nem nagyon fogom használni.A Ledes képtisztaságot mindenhol kikapcsoltam, de nem tudom, hogy van e olyan eset, amikor mégiscsak be kéne kapcsolni.
Ami viszont furcsa, hogy amikor a BD-ről játszottam le filmet, akkor sem volt jó, most meg mozgásmegjelenítésre azok a legszebbek. Persze nem 4K, de nagyon szép, folyamatos, akadás mentes mozgással lehet filmet nézni. Nem értem, mert most mindegy melyik DB-met teszem be, azok szinte hibátlanok!
Szóval köszönöm a segítséget, és a "bíztatást" : tényleg voltak olyan pillanatok, amikor azt hittem, hogy egy rakás sz@rért adtam ki ennyi pénzt. De nem, sőt, most azt gondolom, hogy megérte annyival többet kiadni érte, mint amennyi az első erre szánt összeg lett volna (max. 200-300 között) Jóval többe került, de tényleg tudom ajánlani azoknak, akik vásárlás előtt állnak és nagy méretben gondolkodnak.Eagle : Az UHD BD lejátszód milyen? Úgy értem működésre, napi használatra. pl. milyen gyorsan tölt be egy UHD lemezt?
mpo : kicsit fellengzős volt a válaszod az info gombra, de nekem ez nem működik. Most is a DUNE-ről megy a Wonder woman, és hiába nyomom a "A középső kerek gombot" nem csinál semmit. De a DB lejátszásnál is ugyan ez a helyzet. Lehet, hogy valami el van állítva? Vagy csak akkor mutatja az infót, ha a TV-be dugott eszközről játszok le?
-
Bocsek
aktív tag
Sziasztok! Hajnali villámparádé után a házban két Samsung se kapcsol be. Az egyik meg se mukkan, a másiknak világít a ledje, de mikor be akarnám kapcsolni, akkor csak villog a led, ötször kettőt. Van ennek a villogásnak valami jelentése?
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kokokka #122120 üzenetére
A baloldalit használom, mert itt egy gombnyomás és azonnal ott vagyok, ahol akarom, nem tartani, lépkedni ide-oda etc...ez a még 3D, de még FHD blu ray (bd 8900 még mindig teljesen jól működik) távja, nagyon gyors és erős a kapcsolata sima infra létére nem muszáj a tv felé tartani. Kár, hogy a mellette lévő kis smart-ot nem tudom használni, mert azt imádtam/dom (tapipad, fényegér). A középsőről ne is beszéljünk, egyszerűen gáz. A mellette lévőnek bent kellett volna lennie a csomagban, de magyar hülyéknek nem jár. A képbe logó pájó HM erősítő távjával is tudok mindent vezérelni bármelyik tévén, ha megtanítom, de az alapokat így is vezérelni tudom a hdmi cec jóvoltából.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
jovás #122098 üzenetére
A csak üzletünkben nem azt jelenti, hogy az már biztos csak polcon van.
Tv vásárlás előtt több olyan tv is volt, amire ezt írták. Felhívtam őket és még csak ki sem volt rakva, becsomagolva volt több darab a raktárban, lg 55sj950v is képben volt a lányoknak, de amikor megláttam, hogy mit művel az a fostalicska tv, mert más jelzővel nem tudom értékelni, este a bevilágítással, vagyis a feketét már-már fehérré világítva, na az nonszensz kategória volt. Viszont nappal röhögve hozta egy qled szintjét, tehát a nano cell technológia nem marketing blabla...Egy mu8002, nu8052 mellett egyszerűen jóval szebb volt az lg, de este nézhetetlen.
Meg ugye az lg nem spórol semmin jack-től kezdve, hdr10, a dolby atmos-ig semmin. Amin még meglepődtem, hogy bizony az a harman kardon 2.1 bizony jól szólt ám. VA panellel ez a tv a halálba tiporta volna ezeket a samsungokat. Nem beszélve a villámgyors webosés magic távjával...
Na, erre is azt írták, hogy csak üzletben, 4 helyen volt az országban, ebből 3-nál raktáron, de ki már nem szállítottak, sem másik üzletbe át. -
kokokka
addikt
válasz
PuMbA #122109 üzenetére
A távnak nincs infó gombja. Igazából alig van neki, mert egy egyszerű fos, amit okos távirányítónak hív a Samsung, bár butább, mint a nyolc évvel ezelőtti plazmámé. Még jó, hogy az itthon van, így eszembe jutott, hogy azzal meg tudom nézni. Azt írja, hogy 24-es a film. Most megnéztem három 1080p-s BD-t EGYÉNI 4/3-as beállítással és azokkal most sokkal, de sokkal jobb a helyzet. Van benne hiba néha, de az lehet, hogy már csak a kötözködésem eredménye képpen látom. Vagy a plazához szokott szemem miatt. Az interjú a vámpírral egyszerűen hibátlan mozgás szempontjából, bár a képe pocsék szegénynek
Lehet, hogy a következő egy UHD-s BD lejátszó lesz? Mindegy, most szedtem le gyorsan 10 UHD filmet, megnézegetem azokat is. Furcsa, mert eddig négy filmmel tudtam tesztelgetni, azokkal minddel hibás volt a mozgásmegjelenítés. Most kicsit megnyugodtam, de lehet az, hogy az összes mkv film kódolása el van qrva?
ΞΔGLΞ : Megköszönném, ha leugranál a virágboltba
Egyébként ezek az adatai, de mondom, ez csak egy a "rossz filmek közül. Ráadásul ez az egyetlen FHD közülük. Most leszedtem 4K-ban is, megnézem mit mutat. :
Formátum : Matroska
Formátum változat : Version 4 / Version 2
Fájlméret : 18,2 GiB
Időtartam : 2 óra
Teljes adatsebesség : 15,9 Mb/s
Kódolás dátuma : UTC 2018-01-15 21:24:27
Kódoló szoftver : mkvmerge v18.0.0 ('Apricity') 64-bit
Kódoló könyvtár : libebml v1.3.5 + libmatroska v1.4.8Kép
Sáv száma : 1
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L4.1
Formátum beállítások : CABAC / 5 Ref Frames
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, RefFrames : 5 képkocka
Kódek azonosító : V_MPEG4/ISO/AVC
Időtartam : 2 óra
Adatsebesség : 13,8 Mb/s
Szélesség : 1 920 képpont
Magasság : 800 képpont
Képarány : 2,40:1
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 23,976 (24000/1001) FPS
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling/String : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : folytonos
Bit/(képpont*képkocka) : 0.374
Adatfolyam mérete : 15,7 GiB (86%)
Kódoló könyvtár : x264 core 152 r2851 ba24899
Nyelv : angol
Default : igen
Forced : nem -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Csak szólók, hogy a mu8002 már nem is olyan jó ár (nevezzük így), mert a nu8052 is 300K most, márpedig az tv képminőségben egyszerűen jobb, szebb volt, mikor csesztettem tv vásárlás előtt ezeket az euronics-ban nem keveset. . [link]
-
kokokka
addikt
válasz
PuMbA #122085 üzenetére
Hát nem, így sem az igazi. Vannak jelenetek amikhez jó az egyedi 0/1 - 7/8 beállítás, de van amiken meg pont így ront. A 0-0 és a 3-3 egyáltalán nem jó! Nem is a gyors mozgásokkal van gond, hanem pont a lassúakkal/lassúbbakkal. Van, hogy telibe mutatnak egy ember (arcot) (Szárnyas fejvadász) aki miután hátralép és elfordul teljesen szétesik a mozgás, totálisan darabos lesz! Ha egyedi beállításban megszüntetem ezt a széteséses hibát, akkor meg olyan ugyan ez a a jelent, mintha a színésznek mozgás közben "füstölne' a feje. Nem tudom jobban leírni, de annyira elmossa akkor meg a mozgást, hogy teljesen ilyennek tűnik! Nincs jó köztes megoldás. Vagy darabos vagy szétmosott pl. ez a jelenet is. Sajnos nem tudom rendesen rögzíteni, mert élőben más, de látszik amiről beszélek :
Interstellar :
0:40-nél szétesik/szellemképes a repülő űrállomás :
Ha ezeket megszüntetem, akkor meg egy előrébb lévő, felfelé mozgó kameramozgás lesz darabos egy teljesen egyszerű helyzetben! Ha azt szüntetem meg, akkor meg ez a bemásolt jelent lesz ilyen. Nem találok rendes beállítást amivel úgy végig tudnék nézni egy filmet, hogy ne csóválnám közben a fejem
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Segítenétek nekem abban melyik Samsung TV-t érdemes venni?
TV vásárlós topcban már kérdeztem, SAMSUNG TV-k maradtak amiket tudnék venni és tetszenek is de nem tudok döntnei.
Érdemtelenen QLED-nek gondolom jobb a képe, viszont kérdés melyik éri meg ár/érték arányban kíváncsi vagyok a véleményetekre, mert ezt a kérdést már itt tenném fel nektek a Samsung topicban.Ezeket néztem:
Samsung UE55MU8002TXXH -269-re van akciózva, mégolcsóbb mert tegna vagy tegnapelött 300k voltSamsung UE55NU8052T - 300k
Samsung QE55Q6FAMTXXH - 329k
Mindhárom Tv összehasonlítva: => Link
Ahogy néztem MU széria a 2017es modell, mint a QLED, NU-s széria az új 2018-as
Gondolom a sorrend az alábbi : QLED, NU8052-es 2018-as TV, és MU800Lényegében egy VA paneles Tv kellene nekem 120HZ-es képfrissítéssel.
Filmek / sorozatokra lenen használva,4k-ra előkészültem már(erősítő (Pioneer VSX-932) + lejátszó(S912-es box Coreelec-el), már csak a TV hiányzik.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
golya87 #122081 üzenetére
Nem is javul meg addig sem, hogy csinálj egy gyári visszaállítást?
Én ezt csinálnám elsősorban:
Áramtalanítsd legalább 15 percre és mindent húzz ki/válassz le a tv-ről. hdmi, antena usb etc..., szóval semmi ne kapcsolódjon a tévéhez, de előtte a távval kapcsold ki, vagyis vissza dugva a konnektorba a stand by led világítson és ne kapcsoljon be azonnal.
15-20 perc múlva újból áram alá helyezve, bekapcsolás előtt, ha van rá mód, akkor lépj be a szerviz menübe (info, menu, mute, bekapcsolás---így sorban), ha még mindig nem kezd el "szaladni" a kép, akkor itt csinálj egy FACTORY RESET-et. Ha nincs mód erre, akkor a saját menüjében. Ha meg áramtalanítás után is meghülyül, akkor lehet, hogy ott már hardver hiba lesz.Mondjuk még hálózati kábel is okozhat ilyet (vagy a táp, de az már tévén belül van), ha az valahol sérült és nem is látszik rajta. De először ki kellene szűrni, hogy esetleg nem-e valamelyik rádugott hdd, megtört hdmi, antenna etc... okozza a gondot.
-
mpo
veterán
válasz
kokokka #122069 üzenetére
Nem tudom, hogy a Q6F-nél is így van-e, a MU8002-nél ez van:
Elmosódáscsökkentés (Blur reduction) 60fps content
Torzításcsökkentés (Judder reduction) 30 fps or lower contentGyárilag 10, 8, film képmódban 10, 3.
Próbáld ki 0, 0 utána 3, 3 állásban.
A BFI meg ki.
LED-es képtisztaság = BFI, (LED clear motion) -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
BoneDragon #121971 üzenetére
Szerintem ez mindegyiknél ugyanaz, így próbáld:
A tv-t kapcsold ki. Sorban nyomd meg a távirányítón ezeket a gombokat:
INFO
MENÜ
MUTE
majd BEKACSOLOD. -
mpo
veterán
válasz
PuMbA #121876 üzenetére
A felhasználói kézikönyv ennyit ír:
Film mód
Ez a funkció csak akkor használható, ha a bemeneti jel TV, AV, Komponens (480i, 1080i) vagy HDMI (1080i).A Samsungnál miért nem tudják beleírni azt, amit te most leírtál?
Amit írtál, jól összezavarta a kevés tudásomat.
Visszaállítja a TV sugárzási 50fps-es szabványból a mozifilm eredeti 24fps-ét, ha mozifilmet sugároz a TV adó.Mi történik 60 Hz-es és 120 Hz-es tévén illetve az Auto Motion Plus-beállításoknál a Torzításcsökkentés (30 fps vagy kevesebb) van-e hatással rá?
Nem igazán van értelme, mert senki sem akar úgy filmet nézni, hogy 20 percenként reklám van, szóval általában Ki állásba jó rakni.
Ez igaz, senki nem akar reklámot, de szerintem a többség akkor néz filmeket, amikor a tv adja.
Sajnos a Spektrum, Natgeo, Discovery Channel is negyedóránkánt nyomja, a BBC Earth és a Da Vinci szerencsére nem, de azok meg SD adások.
A csúcs a Sporttv, ha két gyorsan szerváló teniszező játszik, akkor 3-4 percenként reklám van.
A sokgombos távirányítómon a Mute gombon már nem látszanak a betűk. -
PuMbA
titán
válasz
Csabi1984 #121877 üzenetére
De. Ez a beállítás teljesen sötét szobára való, ez le is van írva mellé szövegben
Én például 10-es Háttérvilágítást használok Film módban és teljesen jól látom a képet sok fényben is. Egyébként neked az MU6300-ast kéne nézned az RTINGS-en, mert az RTINGS amerikai oldal és ami ott MU6300 az európában az MU6100.
-
mpo
veterán
válasz
Csabi1984 #121877 üzenetére
Ha jól tudom MU6102-d van, ez nem az, ha review-ra kattintasz láthatod, hogy ennek kecskelába van.
A tiéd itt van MU6300, alul van egy táblázat a számozásról.
[link]
Itt a review-t megnézed, ez már hasonít.A háttérvilágítást sötét szobához állítják, a kalibrálás elvégzéséhez.
Ha nem sötét szobában nézed, fölviheted kedvedre mondjuk 15-ig.
Állíthatod normál képmódra is tv adáshoz, nappali fényben és beállítod a megfelelő háttérvilágítást.
Persze a Nap ne süssön rá. -
válasz
Clever0 #121846 üzenetére
Nem. Eddig ez csak amerikára (USA) régió volt igaz, az utóbbi pár évben... most egységesítették és mindenhol az amerikai számozás van csak.
Annak ahogy írták fentebb is a NU8000-es idei modell a megfelelő kb.
Vagy a tavalyi MU7000 és MU8000 széria... 55 col és felette méretben.Ezeket érdemes venni most.
-
mpo
veterán
válasz
ΞΔGLΞ #121845 üzenetére
Lehet, hogy új főnököt kaptak a fejlesztők és ő egy látnok.
A sokféle láb "fejlesztése" helyett értelmes dolgokat is lehetne kitalálni.
A MU8002-nek jó a lába, (elrejti a kábelt), segítettem az 50MU6102 összerakásában, mert gondoltam jól jön a gyakorlatom. Hát annak csak 4 csavar kellett, semmi kábelrejtés.
Mennyivel lett volna drágább ha a másik lábbal adják?
A kecskelábaktól meg égnek áll a hajam, meg annak is akinek túlnyúlna a régi bútoron. -
mpo
veterán
válasz
stemplar07 #121802 üzenetére
Május 2-án vettem a MU8002-t és még 25-e előtt megkaptam a plusz 24 hónapot.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Muszáj a tv-be a cat7 kábel? (mert ugye az írja a manual) Szóval, ha rendesen elakarom vezetni a házamban a felső szintről látatlanul, ahol a router van, akkor kell 50m, ami elég jelentős többlet egy cat6-hoz képest?
-
Roshan
tag
Hali, mivel meg mindig nem talalom a keresoben a programot ( https://siptv.app/news/)
igy kerdesem lenne hogy valahol nem lehetne letolteni es usb-rol telepitenem?
lehet hogy nem fog teljesen jol mukodni a program de kiprobalnam. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hali Srácok!
Q6F tv-én a legújabb szoftver van, ami azért furcsa nekem, mert alig 1 hónapja van kint erre a tv-re.
Viszont a tv-t én bontottam ki, mert pont ez volt a lényeg, mikor megrendeltem, ezen minden gyári volt, így visszacsomagolni csak a gyárban tudnák.
De akkor, hogy kerülhet rá az új szoftver? Létezik, hogy ezt tv-t -mostanában csomagolták be, vagy mittomén?Upgrade File(USB type) ver 1221.0 (MULTI LANGUAGE)
: All Windows
2018-06-22<<<<< -
kareszkaresz
tag
válasz
#20221952 #121683 üzenetére
Koszonom szepen akkor marad a 2TB. es usb 3as eszkoz visszafele kompatibilis szal avval nem lehet gond.
filerendszer ntfs lehet azt kezeli rendesen samu? olvastam meg exfatot de nem szivesen konvertalgatnam meg exfatra ha nem muszaj.
fat32 meg 2TBot nem is igen lat de nagy fileokat meg tuti nem kezel. -
kokokka
addikt
válasz
FollowTheORI #121638 üzenetére
Lehet. De akkor ki kéne kötnöm a plazmát, úgy, hogy megyünk el itthonról. A lányom meg itt ül majd kukán, mert régi már nincs, az újhoz meg még nem ért. Hagyom így, holnap is jó lesz ez.
Nem tudom mi az a muhahaha a részedről, bár azt sem, mi az a Special edition... -
-
Celtis
veterán
válasz
Attila0 #121633 üzenetére
Igen azt. A focimeccs közvetítésekben a bal felső sarokban megy egy óra, ami mutatja, hogy mennyi idő telt el a meccsből. Amikor felveszem a meccset teljesen más óraállásoknál következik be a darabosodás, mint a lejátszáskor. De he nem veszem fel, akkor is ugyanúgy darabosodik, csak ugye nem tudom visszanézni.
Egytelen egy szabályszerűseg van az, hogy ha látom a darabosságot, akkor bármit csinálok pontosan 15 perc műlva megint darabos lesz a kép, akár felveszek akár lejátszok.
Csak DVB-T-nél van ez így (50i). Letöltöttem meccset 60p-s formában az jó. Ha valaki tud ajánlani 50i-s letölthető anyagot (legalább 15 perc hosszút) azzal szívesen kipróbálnám. -
mpo
veterán
válasz
junior19 #121582 üzenetére
Teljesen igazad van, te tudod a legjobban mennyit szenvedek a feketeszint és a fehérszint beállításával is.
A többiről meg ne is beszéljünk.
Amíg a régi tévén nem sikerül normális eredményt elérni, addig békén hagyom a MU8002-t, legfeljebb megnézem mennyire rossz rajta a feketeszint és a fehérszint.
A film módot kerülöm nagy ívben, mint azokat az ételeket amiket nem tudok megenni. -
Sza_Sa
senior tag
Ma én is voltam a MM-ban, gondoltam megnézem a kiszemelt 75MU7002-őt. Sajnos nem tetszett a kép, pedig amennyire tudtam beállítottam a képmódokat, de nem volt szimpi, pedig a győri mm-ban kellően félhomályos részen volt kiállítva. A majdnem mellette lévő LG 65E7 szebb, kellemesebb képet tudott, gondolom a Qledek is, de azok arrébb voltak, közvetlenül nem tudtam összehasonlítani.
Még alszom rá egyet, lehet, hogy holnap is elmegyek, de most perpill kevés esélyt adok az mu7002-nek, lehet marad az eredeti elképzelés. -
atirag
őstag
válasz
ΞΔGLΞ #121524 üzenetére
Nekem jobban tetszett a q7. De annak is változott. De a q6 az nagyon durva volt. Pedig próbálta védeni a mundért az mm-es kolléga. Mondom én a szememnek hiszek. Majd folytatta,hogy az lg még rosszabb😊
kokokka: Amúgy engem sem érdekel annyira a milyen oldalról mert szemben ülök majd vele,de azért ennyire ne legyen rossz. És a samsungnak a távja is jó lett volna.
-
kokokka
addikt
válasz
ΞΔGLΞ #121516 üzenetére
Igen, nagyon hasonló véleményen vagyunk most
Mint írtam is SD nem is lett indítva rajta. Nem bánom, csak elment volna az életkedvem is szerintem
PuMbA
Igen, azt nem tettem hozzá (gondoltam egyértelmű), hogy ott, abban az adott körülményben lévő állapotot írtam le. Teljesen biztos vagyok benne, hogy vaksötétben nyerne az OLED, ez nem kérdéses. Ha bárki megnézi az Rtings tesztjeit egyértelműen kiderül számára, hogy az Oled sötétben verhetetlen. Plazma szintű panel.
Itt van jó pár típus tesztelve, a kapott pontok is mutatják azt, amit Te is írsz. De hidd el, ezt a különbséget szinte SOHA nem fogja látni senki, annyira elenyésző egy (4K/Full-HD) film nézése közben. Döbbenetes a feketéje a QLED-nek, sose hittem volna! Mindenképpen érdemes volt bemenni az MM-be, és ezt ajánlom másnak is. Lehet, hogy nincs pont az a típus náluk ami kellen, de akkor is jó egy kiindulásnak a saját szemű megtekintés. Így már tudom, hogy az LG-vel nagyon befürödtem volna. Persze az nem is ennyibe kerül...
-
szallasi007
őstag
válasz
ΞΔGLΞ #121485 üzenetére
Futár témában teljesen igazad van.
Én kpra azért nem veszem meg mert a félre tett pénzhez nem nyúlok hozzá (na meg a nejem legyilkolna ha lakásfelújítás alatt bemondanám a vételárat
)
A másik tv-t tavaly úgy hoztam el hogy elárazták az Euronics-ba.
Amit nem értek egyébként kint áll a tv megy napi 12-14 órába, mondom az eladónak hogy figyelj ha adtok rá 15% kedvezményt elhozom. Hát ő nem ad mert állandóan akciós és hát a kedvezményes árból már nem engedhet. Én erre mindig mondom nekik hogyha nem kell a jutalék akkor persze maradjon nálatok.
Na ha megkaparintom írok véleményt de szerintem amire nekem kell arra tökéletes lesz (sd adást nem nézek, majd kipróbálom hogy FHD és 4k ban mit mutat ez meg a 6xxx széria)
Sony egyébként leírások alapján nekem is tetszik csak persze az is csak egyszer volt élőben de akkor meg nem tudtam rendesen szemügyre venni
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kokokka #121480 üzenetére
Ha megfelelő tartalommal eteted, akkor brutális a képminőség, én ezt írtam.
Ha Tv adással (fhd) főleg és oldalról is lesz nézve, akkor lehervadsz. Tehát ez az a tv, amit muszáj szemből nézni, ha a forrás nem 4K.
De igen, az lenne a legjobb ha tesztelnéd.
Én, pl már napok óta keresek tv-t a kislányaim szobájába és LG55JS810-850-950V szerettem volna, de csak 49-ig udták megcsinálni, hogy IPS létére a feketéje is megállja a helyét.
Azóta sok tv-t néztem már, végül lehet, hogy épp ma veszek nekik Q6FA-t.
Q7FN és Q6FA között képminőségre az égvilágon semmilyen különbséget nem láttam ugyanazon, brutális parasztvakító demó tartalom mellett. Tv között ugyanígy fakult, ha oldalról nézted, de talán egy hangyafasznyival jobb volt ebben, mint a q6-t. De az is biztos, amit írtam, ha megfelelő tartalommal vannak etetve, akkor ilyen mu7002, 8002 ugyanavval a tartalommal meg fakók mellette, tehát itt már-már oled szintű a képminőség. Egy a lényeg, mire kell a tv?Én azért gondoltam, hogy ilyet veszek, mert ugye náluk a mesék a fő szempont még és elég sok már a 4K tartalmú forrás ilyen téren, de a fenr említett LG-t akkor sem veszem meg, még ha őket nem is érdeklik, hogy a sötét szobában a local dimming hazavágja az egészet egy nagy szürke pacává. Ezeknél meg a fekete az fekete, de nem győzőm hangsúlyozni, hogy ahhoz tartalom is kell, nem tv adás. SD meg végképp felejtős ezeken a tv-ken.
-
PuMbA
titán
válasz
Bogyi007 #121447 üzenetére
Semmiféle véleményt nem olvasok fel, ugyanis, ha nem jött volna át a nyilvánvaló, én szeretem az objektív és valós, mért adatokat. Ezért szoktam ajánlani a Film módot, mert az van a legközelebb a kalibrált, bemért és szabvány képhez
Le lehet mérni, hogy egy TV milyen színtartományt és fényerőt képes leadni és a mérések alapján az MU6100 szinte ugyanazt tudja, mint egy nem HDR-es TV
Nekem a TV HDR-je hasonlít a sima monitorom képéhez, szóval nem látok semmi különbséget. Ha látsz, az csak képjavító beállítás miatt lehet.
-
mpo
veterán
válasz
Bogyi007 #121447 üzenetére
Itt a MU6100 specifikációja:
[link]Ezeket olvasd el, majd utána gyere vissza és írd le mire jutottál HDR ügyben, ha a tévé 8 bites.
Ebből:
"‘8-bit HDR’Some manufacturers will label their televisions as HDR even if they only support 8-bit color. This is because there are 2 different specifications that can classify a TV as having HDR compatibility: contrast and color depth.
Contrast is the specification we’re looking at here. Contrast is the difference between the blackest black a panel can produce and the whitest white. Technically, the more nits produced by a panel the whiter is can be, so often times manufacturers will meet a certain contrast level and stick the ‘HDR’ sticker on their TV. While this is not going to look as good as something with a 10-bit panel, it will still look quite a bit better than your standard ‘non-HDR’ 8-bit TV."
-
Csabi1984
addikt
válasz
PuMbA #121441 üzenetére
Lehet,hogy rosszul vélekedek. De megnézem az OLED, vagy QLED Tv-ket amik milyen káprázatos képet vetítenek felénk és egyszer csak majd jön egy új és átkerül "elfogadható" kategóriába.
Ezek az MU készülékek sosem voltak olyan árfekvésbe illetve sosem volt olyan,hogy csak ők voltak és akkor a régi készülékekhez képest vááóó de jóó most meg hát épp,hogy meg szabad venni?
-
golyós
addikt
Mu 6102-n hogy lehet a service menűt előhozni?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ΞΔGLΞ #121393 üzenetére
Hozzátéve a 65-ös 6402 meg kenterbe vágta mind a kettőt. Nem egy ligában játszanak az egyértelmű volt. Kimondottan jó képe volt. Már a másik kettő mellett.
Amin rendesen csodálkoztam még, hogy a QE55Q6FAMT tv, ha nem brutál demóval van etetve, konrétan beleszürkül egy olcsó gagyivá a többi tv közé. Ha nem szemből nézed, kegyetlen mód elkezd fakulni és egy óriási nagy paca lesz belőle, nyilván azért az egyik legolcsóbb qled tv.
Bal aló a 4-ből, a jobb felső meg egy 55mu7002, bár igaz tükröződik a kép, de itt sima FHD adásban a mu7002 xarrá gyalázta ezt a qled tv-t. Ha viszont van megfelelő tartalom, akkor ez is gyönyörű képet tud produkálni. De az nem a tv adás(ok).
-
mpo
veterán
válasz
kareszkaresz #121366 üzenetére
Most megnéztem mindkettőt, kíváncsi voltam mennyivel lett rosszabb az idei.
Megmondanád szerinted miben rosszabb a NU7400, mint a MU6100? Kb. 50e Ft-tal drágább az idei, de ez az újdonság miatt van, a tavalyi nemrég még 150 volt, most már súrolja a 200-at (tudom miért).
A MU6100 tavaly még VA paneles volt, ha jól emlékszem.Hogy ne kelljen keresned:
[link] -
törölt tag
válasz
kareszkaresz #121366 üzenetére
Én általánosságban azt gondolom, hogy emögött a "szokásos" profitmaximalizálás és az egyre nagyobb vásárlói tömegre jellemző igénytelenség van, plusz a Samsung esetében a mesterfokon használt marketing.
Ha el tudsz adni egy lényegesen rosszabb technikai paraméterekkel rendelkező jóval olcsóbban előállított terméket azonos, vagy drágább áron, akkor szerinted melyik gyártó lenne az, aki ezt nem használná ki?
Sajnos ebben a felgyorsult globális világban egyre jobban a sok darab termék veszi át a szerepet a jó minőségű termék helyett és a folyamat nem is most kezdődött, hanem már nagyon régen (pl. Betamax vs. VHS, vagy Rambus vs DDR, vagy Plazma vs LCD), ahol a jobb műszaki paraméterekkel rendelkező termék különböző okok miatt még sem tudott a megfelelő eladási számokat produkálni, így a kivezetésre került átadva helyett a rosszabb, de jobb eladási számokat mutató terméknek.
Aztán ott van a marketing, ami ma már sokkal, de sokkal fontosabb egy-egy termék esetében és nemcsak a gyártó, hanem a fogyasztó részéről is és ez az eszköz tud olyan hatékony lenni, hogy a fogyasztó érezze magát rosszul, amiért még x y gyártó legújabb terméke (ami vagy azonos a korábban gyártottal, vagy attól rosszabb technikai paraméterekkel bír) nincs a birtokában.
Ez ellen csak mi fogyasztók tehetünk, ha képesek vagyunk ellenállni és inkább csak akkor vásárolunk, ha az feltétlenül fontos, továbbá alaposan utánajárunk a termék összes tulajdonságának, illetve a felhasznált technológiának és csak ezután vásárolunk, ha kell egy tavalyi, vagy akár tavalyelőtt megjelent terméket.
-
kareszkaresz
tag
Sziasztok!
Szeretnek tanacsot kerni, mert ugy latom eleg rendesen sikerul osszezavarni az erdeklodoket
Nagyjabol vegigolvastam a legutobbi xx oldalt a forumon, amibol az jott le a tavalyi teveket mindenki szivesebben ajanlja MU kategoriaban mint az idei NU teveben. Igy utananezve a dolognak egyetlen hatranyat talaltam hogy nem direct lcd hanem oldalso megvilagitast hasznalnak az idei tevek.
Legalabbis amit en kineztem magamnak: NU7402 a tavalyi MU6102 helyett. Ahol elobbi mar normal HDR-t is hasznal.
A kerdesem a kovetkezo:
Hogy a retekbe gondoltak samsung tervezoi a gyarban, hogy ha valami szarabbb akkor az jobban fog menni? Nem ertem a logikat amogott ha a tavalyi tevek jobb minek mentén adhattak ki az idei teveket vagy miert. Ha egy tervezovel beszelhetnek a kerdesem az lenne gyozzon meg arrol miert kellene nekem az idei teveket valasztanom a tavalyi modellek helyett, mitol lettek jobbak.
Nem tudom ki hasznal mar NU teveket kozuletek de szeretnem oket megszolitani hogy valoban ilyen borzalom lenne az idei teve, illetve a hozzaertoket hogy probaljanak meggyozni mintha tervezomernokok lennenek hogy miert is kellene az idei teveket valasztanom a tavalyi helyett.
Remelem nem problema, de tenyleg nem ertem ha minden mashol az ujabbak altalaban jobbak ezuttal miert kovetnenek el ilyen hibat hogy nem direct ledet hasznalnak. Szeretnem ertreni mi van mogotte.Elore is koszonom a faradtsagot annak, aki megprobal erre magyarazatot es valaszt adni nekem.
Koszi -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Csabi1984 #121343 üzenetére
Én azért nem akarok ajánlani, mert egyrészt nem ismerem ezeket a tv-ket, és szerintem is, ahogy FollowTheORI írta, szinte ugyanazt tudhatják képminőségben meg szolgáltatásokban is.
Én onnét indulnék, hogy 49MU7002, ha hosszútávra frankó tv kell. Vagy keresnék egy jó állapotú H6400-ast 50-es méretben. Nekem ugyan van, de azt el nem adom.Jah, de persze részletre veszed, akkor szerintem mindegy. de én a MU 6402-re szavaznék.
-
Tomace91
senior tag
Sziasztok,
Ma vettünk párommal egy Samsung 50 MU6102 TV-t.
Amik vannak képre vonatkozó beállítások azokat érdemes beállítanom, minden modellre igazak?
Továbbá béna vagyok és nem tudom a csatornalistát szerkeszteni így most minden olyan sorrendben van, ahogy a Digi kigondolta, amikor beállításoknál meg rámegyek, hogy sorrend csak annyi van, hogy szám vagy név. Van erre valakinek valami ötlete? Erre vonatkozóan nem találtam semmit az összefoglalóban.
Továbbá sleep-et sem tudom, hol tudnék rajta beállítani, pl esténként elalvásnál.
Ez a csoda új "okos" távirányító van hozzá amin nem találok túl sok minden beállítási lehetőséget.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#20221952 #121277 üzenetére
Köszi szépen, de..
Az öröm egyelőre elmarad... Sajnos nem tudtam beüzemelni sem, meg a nyaralásból se lett semmi.
Ma (az mindegy mi, de), elkezdett qrvára fájni indulás előtt, muszáj volt elmennem orvoshoz, mert így nem akartam autóba ülni, jól tettem, mire észbe kaptam már ambulánsan meg is műtöttek, szóval "faxa" minden az új oled tv meg a garázsba becsomagolva állni fog jó darabig. :-( -
mpo
veterán
válasz
general #121270 üzenetére
Ha már az angol tudósok szóba jöttek, a puding próbája az evés.
Sajnos az összefoglalóban a nézési távolság linkje egy 2011-ben a FHD tv-ről íródott cikkre mutat, de érdemes elolvasni.
[link]Ezt légy szíves olvasd el a szem felbontóképessége résztől.
[link]Megnéztem az 55MU8002 és a te tévéd pixelmérete megegyezik:
81 ppi
31 ppcm
Vagyis 10 mm-en 31 pixel van, a pixelméret 0,322580 mm.Ezt írtam:
Az 55" 4K (UHD) tévén 2,5 méterről még jó a HD adás.
A 4K filmekhez ennél a méretnél is közelebb kell ülni, kb. 1,80-ról nézem.Az 1,80 magyarázata: ha az ülőgarnitúráról nézném messzebb lennék az optimálistól, ezért egy fotelszerű bőrszéket teszek elé és így meg 1,80-ra leszek.
De csak 4K tartalomnál.A puding, amit meg kellene kóstolnod, megnézni két tesztképet különböző távolságról, miután letöltötted és átvitted a tv-re eredeti méretben.
Milyen távolságból látod még a középső 10 vonalat?
Fölül, alul, jobb és bal szélen 1-5 pixel vastagságú vonalak is vannak.
[link]Egybefolyik-e minden?
[link]---------------
Ami mindig bántja a szemem, fülem, amikor azt olvasom, hallom: legoptimálisabb."Három latin eredetű melléknév (optimális, minimális, maximális) már eleve
felsőfokot jelöl, azaz: a legjobb, a legkisebb, a legnagyobb, így fölösleges, sőt hibás
ellátnunk magyar fokjellel. A gyakran használt legoptimálisabb, legminimálisabb,
legmaximálisabb formák tehát egyáltalán nem fogadhatók el alaktani szempontból."
Zimányi Árpád NYELVHELYESSÉG V. RÉSZ ALAKTAN -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#20221952 #121255 üzenetére
A gond az, hogy vacilláltam rajta, de aztán teszteléskor ez is ment a levesbe. Sajnos még a MU7002-8002 feketéje is lófütty a H6400-hoz képest. Vagy valóban az én h6400-esembe került valami brutál egyedi panel, a tkm tudja, de ennél alább nem adom,
Végül beletojtam az egészbe, ami LCD, mert úgy látszik, hogy itt az összes gyártó képtelen hasonló minőségi panellal felszerelni a tv-jét, mint a 6400 esetében, és végül vettem egy 65-ös B7V LG OLED-et, amit végül sikerült elhoznom ismerős által 690-be. Ahhoz képest, hogy ennek a felééért akartam tv-t venni...Vagy a MU 7000-8000 közt is vannak szórások, aztán lehet, hogy valakinél 1mm bevilágítás nincs, másnál meg gány a kép? Árukereső olvastam hasonló panaszt és én is ezt láttam a 65-ös MU8002-nél. :/
Egyébként nekem a 7002 külalakra jobban bejött, azt sem értem, hogy a 8002 minek lett nagyobb szinte mindenhol. Mindegy, van tv és a fekete az korom fekete, igaz jó drágán (ez inkább ilyen szánalmas röhögés)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged