- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
muszor
tag
Sziasztok. Volna egy kis problémám. 2 napja vásároltam egy 1TB -os 2.5"-os Maxell tank P-series HDD-t (nem tápos), melyet a Samsung UE40EH6030 3D tv-hez szeretnék használni (USB bemenet: 5V 0.5A)
A HDD eredetileg FAT-32 fájlrendszerű volt, melyet formáztam NTFS-re a nagy fájlok sikeres átvitele miatt, de jelenleg a tv rettentő lassan kezeli a HDD-t. Mire bejön a tv-n a HDD választható menü (videók, képek stb), eltelik vagy fél perc aztán kis idővel mintha még újra is indulna a tv a "videók" menü kiválasztása után .. Kérdés, hogy ez mitől lehet. Kérlek segítsetek. Nem ad elég tápot a tv? Vagy a gyári usb a hibás? Vagy az hogy átformáztam NTFS-re a HDD-t? Vagy a gyári kábel nem egészen jó ide?:Köszönöm előre is a segítséget.
-
MaDDoXX
tag
Srácok, az alábbi tv-nél mit jelöl a W?
Samsung UE-46ES6100 W -
Jovanny2
őstag
válasz
Flashget #48041 üzenetére
Ez fura, hogy a 6100 CMR 200, a 6200 meg csak CMR 100, de a linkelt cikked is ezt írja, hogy 50 Hz-es (CMR 100), nem vert át senki senkit, aki TV-t vesz, elolvassa a specifikációt. Nincs kőbe vésve szerintem, hogy a 6-os széria valódi 100 Hz. Láthattad az összehasonlító táblázatban is.
-
krx21
nagyúr
-
Flashget
félisten
válasz
Jovanny2 #48040 üzenetére
Mert a 6-os jelölés a készülék tudására utaló jelölő szám. A 6100 CMR 200MHz!!
Egyébként meg:
But the devil is in the detail. Or in this case, in the picture quality. In contrast with the F6500 and F6800 models that use micro-dimming technology and 400 Clear Motion Rate, the poor old F6200 uses crude edge-backlighting and has a Clear Motion Rate of just 100Hz. This puts its picture quality on a par with entry-level TVs costing hundreds of pounds less. Problems include cloudiness, lack of contrast and motion blur.
While it's true that if you lust after Samsung's outstandingly good Smart TV offering, this is the cheapest model that includes it, we really wouldn't recommend buying it. After all, your TV may be Smart, but if the picture quality is low, you won't feel very smart after spending so much money on it
[link] -
Flashget
félisten
válasz
Ferko75HUN #48032 üzenetére
Megnéztem más oldalakt és igazad lehet.
nagyon úgy tűnik a dolog, hogy ez valóban csak CMR 100Hz ami az 50Hz-es tévéket jelenti. Ergo a samsung átveri megint a vevőit??? -
Flashget
félisten
-
Jovanny2
őstag
válasz
donjohnson #48034 üzenetére
Igen, elég tipikus táphibának tűnik. Ha csak a kiszáradt elkókat kell cserélni, az szerintem pár ezresből megvan. Keress a TV szerelő topikban egy megbízható szerelőt.
-
donjohnson
addikt
válasz
gyuribácsi88 #48033 üzenetére
-
Sziasztok
Adott egy 32" samsung lcd tv, A656A típus, (FHD verzió).
A probléma a következő: amikor bekapcsolom a kis piros led (ami jelzi hogy be van kapcsolva) villog, és halk kattogó hangot ad a készülék. Aztán mikor milyen kedve van bekapcsol, már mint mindig bekapcsol de hol 2-3 percig kattog és kapcsol be, hol 10-12 percig.
Képe és minden funkciója hibátlan, csak ez a bekapcsolási gond van vele.
Erre szeretnék tanácsot kérni hogy mi lehet a gond, esetleg jöhet hozzászólásba árajánlat is, olyantól aki meg tudja ezt a problémát javítani.
A javítás ára mindenképpen fontos, mert ha sokallom akkor inkább eladom alkatrésznek. -
Ferko75HUN
senior tag
válasz
Flashget #48019 üzenetére
Már bocs kolléga, de te beszéltél félre mikor azt állítottad, hogy minden 6xxx tv valós 100 Hz-es.
Ez így volt az ES-EH szériánál, de az F-nél megint lejjebb adták a színvonalat: less ide, a 6200 az nem lesz az.
Lehet félreérthető voltam, de nem úgy gondoltam, hogy csak 3D tv lehet 100 Hz, mert a 6030 az élő példa az ellenkezőjére.
F6200 különben kapható az MM-ben, attól vonatkoztassunk el, hogy ott 3D-s felirat van felette.
Az lehet mondjuk, hogy nem hivatalos Samsung kereskedő. -
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy az UE37ES6100-as modellnek játék módban mennyi a válasz ideje?
Túrtam én a netet meg a kézikönyvet, de nem találtam semmi infót sem erre vonatkozólag.
-
Flashget
félisten
válasz
Ferko75HUN #48014 üzenetére
Ne terjesszetek már butaságot! Azért mert nincs benne 3D az nem azt jelenti, hogy ne lenne valós 100Hz!
a 6-os jelölés különbözteti meg az 5-ös sorozattól ami valóban csak 50Hz-es.
De egyelőre az F6200-at se árgépen se hivatalos samsung kereskedőknél nem látom. -
kkoornel
csendes tag
Sziasztok,
Tulajdonomba került egy Samsung ue32d5000 TV, nem nagyon értek hozzá de láttam, hogy össze lehet kötni a routerrel, érdekelne, hogy ha rákapcsolodok a hálozatra, akkor mire tudom használni a TV-t?
Pl? böngészőként tudom használni? vagy mondjuk youtube filmeket steamelni rajta? -
törölt tag
-
Scoobyka
addikt
A mostani ledes samsung tv-kben melyikben van tutira csak spva-panel? 150-160e el bezaroan!
Valamint ebben az arkategoriaban melyik a best buy tv most? A clouding minel kisebb merteke es a jo input lag fontos lenne. A smart funkciok es a 3d nem vonz,csak szep szineket es egyenletes kepet szeretnek este is. -
akyyy
senior tag
bocsi az offért de semmit nem találtam neten erről.
van egy régi tv-nk (de akármelyik régebbi tv-ről szó lehetne), és a hozzátartozó távirányitón vannak még gombok, azok mire valók? ránézésre semmit nem csinál.
ulyen update, double mix, stb gomb.
14cb1tk ilyen tipusu tv. -
Tutu7030
veterán
válasz
CoolBoy323 #48010 üzenetére
Menü->Rendszer->Általános->Játék mód
(D6570) -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
donjohnson #48011 üzenetére
köszi!!!
és amúgy mi változik a "sima", és a PC módban lévő normál és szórakozás között?
Melyik mód mit tud a 3 közül? a "sima" az ahogy "nézem a TVt", és a többi mondjuk valami extra fícsörrel szebbé, 'smoothabbá' teszi?
-
donjohnson
addikt
válasz
CoolBoy323 #48010 üzenetére
nevezd át "PC"-re a hdmi bemenetet és jó lesz a kép. Tools gomb és ott lesz.
-
CoolBoy323
nagyúr
Hogy lehet a játékos vagy minek nevezett kép üzemmódot előcsalni?
Egyszer már láttam, csak nem tudom hogy sikerült, vagyis sejtem, de most úgy nem jött össze...PC --> HDMI/DVI --> CSAK a TV
szerintem így ment régebben, de azóta lett a VGAm cserélve, és a HDMI kábel átalakítózva van (miniHDMI-t tud csak a VGA)... ez lehet a gond?
-
tomy0628
aktív tag
Sziasztok!
Valaki próbálkozott már fali konzollal? Milyet érdemes venni? ("40 EH 6030) Mennyire nehéz feltenni? -
krx21
nagyúr
válasz
nightshadow #48004 üzenetére
90.000Ft ???
Ne vicceljetek már! Ki adna ki ezért a baromságért ennyit? Ezért már kapok egy normális notebook-ot... Most nem??? Ráadásul, ki tudja milyen hardver van benne? Miért nem elég egy szoftveres frissítés azt kész... Ha a smart cuccok érdekelnének (de nem..) akkor biztos inkább egy külső profi eszközt vennék, mert az sokkal jobb, ráadásul az is fejlődik, csak ingyenesen!
-
nyurga82
tag
Sziasztok! Samsung 46ES6710-es tévéhez vagy ES6XXX-os sorozathoz ki milyen márkáju külső winchestert használ (hogy felismerje a TV) film lejátszáshoz illetve TV-ből való felvételre kellene, mert ha jól tudom nem mindegyik adathordozót ismeri fel.
Valaki próbálta már ezt a felvevő funkciót? Elvileg időzítési felvételt is tud. Pendrivével próbáltam már de azt írta ki, hogy nem megfelelő az eszköz, csatlakoztassak HDD-t. Azt hittem a 8GB-os pendrive is HDD
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Turbolédy
csendes tag
válasz
nightshadow #47998 üzenetére
Samsung SEK-1000 TV Evolution Kit -nek én egy kicsit borsosnak érzem az árát. Biztosan megy még lejebb :-)
Gondolom még nem sok tapasztalat van még, mert nemrég jelent meg, ezért inkább véleményt kérnék.
Gondolom nem egymásra épülnek az egymást követő kitek, ezt úgy értem hogyha csak minden második évben venném meg akkor az elöző évi kit tudásanyaga már be van épitve a legújabba.
Hardveresen csak egyet lehet csatlakoztatni. Esetleg valaki olvasot már valamit ebben a témában?
40ES7000 -
Flashget
félisten
válasz
nightshadow #48004 üzenetére
4 év múlva már aki ilyen tévét tud most venni valószinűleg már az itt feltöltött modellekből válogat majd vagy az OLED tipusokból.
-
Flashget
félisten
válasz
nightshadow #48002 üzenetére
Ez is igaz, de nyílván azok között sem fog.
Inkább lecserélik majd a tévét 4 év múlva..
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Tesla topik
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest