Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Fujifilm X
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lézervágás, gravírozás
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
NvidiaRTX #146898 üzenetére
A support oldalon ott van, letöltheted és felrakhatod manuálisan:
https://www.samsung.com/hu/support/model/QE55Q80TATXXH/
Nekem írja is a Q90T, hogy a support oldalon lehet frissebb annak ellenére, hogy ő nem talál. Alapból nekem sem találja egyelőre. -
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Tv vétel előtt vagyok, de jelenleg sajnos, egyéb okok miatt csak a Telekom ajánlataiból tudok választani.
A véleményetek érdekelne erről a 2 modellről:
UE50TU7022KXXH
UE50TU7102KXXH
Nem sok eltérést látok a kettő közt, de azt olvastam pár helyen, hogy ezeknek a Crystal
tvknek, kicsit sötétebb a képe, elég alacsony még a maximális fényerő is rajtuk. Mennyire igaz ez, meg úgy általában milyenek ezek a tv-k?
Nekem főleg penedriveos filmnézéshez kéne, meg a pc-t kötném rá játék céljából... -
bobby45
tag
Sziasztok a Samu Q80t-re jött friss update de a dirt5 hdr probléma ps5ön nincs javítva ugyanolyan high frame rate módban....
Arról volt szó ezzel az update-al javítják... Hát nem úgy néz ki
-
CB
senior tag
Sziasztok! Tegnap vettem észre, hogy a kb. 10 éves, 46"-os LCD tv-nél a legfelső kb. 10 cm-es sáv sötétebb, gondolom a LEd sor ment ki. Érdemes/lehet ezt javíttatni?
-
rimobela
csendes tag
[Verzió 1497.0 1599.31 MB 2021-03-08] Firmware QE65Q70TAT
Érdemes frisíteni?
Vagy a "FEB 24,2021 | ver 1462.1 | 1579.81 MB", ez jobb? -
Sonex79
aktív tag
válasz
mihellers56 #146887 üzenetére
Én úgy tudom hogy 3 javítás után ajánlják fel a pénz visszafizetést.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
mihellers56 #146885 üzenetére
A kijelzőjét cserélték ki. De ugye ez függ attól is, hogy mi a pontos hiba. Be kérnek majd tőled fényképeket.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
mihellers56 #146880 üzenetére
Egyértelmű, hogy gariztatás, az enyémet kevesebbért pár pötty miatt is cserélték helyben.
-
-
Batib
őstag
válasz
mihellers56 #146880 üzenetére
Ezt biztos tőlem akartad kérdezni? Nem vagyok szakértője a dolognak. Laikusként: valszeg háttérvilágítás hiba (edge led?) és igen kijelzó csere.
-
Batib
őstag
válasz
junior19 #146878 üzenetére
Köszönöm a részletes választ. Valami ilyesmire gondoltam én is, csak szakmailag én nem tudtam így összeszedni. Mivel én nem vagyok nagy filmrajongó (fotó, grafika szintúgy nem érint)ezért nem is foglalkozom a kalibrációval. Számomra lényegesebb a gray uniformity, dirty screen és hasonló jelenségek. Ezek az élő közvetítésen hibaként jobban zavarnak.
-
junior19
senior tag
válasz
Batib #146877 üzenetére
A sport műsorok azok igazából nem tekinthető referencia anyagnak, mert a kamerákat a legritkább esetben állítják be megfelelően. A másik, hogy főleg a focimeccsek nagy többsége mesterséges megvilágítás alatt zajlik, ami megint befolyásolja a megjelenítést. Másképpen kap fényt egy sárga vagy cián játékvezető meze, mint nappali fénynél. De ha jobban megfigyeled, még azonosan sincsenek a kamerák beállítva, mert van amelyik kameraállásból a reflektor fehér fényt ad, másik kameránál pedig egy piros vagy zöldes aurával világít a reflektor.
Sport eseményeknél a legritkább esetben lehet szükség például egy fekete vágási szint pontos beállítására is, mert gyakorlatilag nincs rá szükség, hogy olyan pontos legyen, mint egy filmnél, ahol a sötét részleteket befolyásolja.
Ezért nem is érdemes egy focipálya zöld gyepéhez hasonlítani az "igazi" zöldet, mert ez nem referencia. Egy közszolgálati csatorna stúdió műsora például jó ellenőrzés a megfelelő bőrszín ellenőrzésére, mert azok a kamerák jól vannak beállítva. Ezzel szemben a kereskedelmi csatornák Híradóinál már látható, hogy szaturáltabb a kép.
Az eszközök videokimenete is eltérhet, ezért természetes, hogy látsz különbséget. Most tekintsünk el attól, hogy a műsorszóró belenyúl a jelbe. A két eszközöd sem bithelyesen fogja kiadni a videójelet, így látsz különbséget. Az ideális persze az lenne, ha nem lenne különbség. De mivel van, ezért kell a videóláncot kalibrálni, minden bemenetet, mert ha már a forráskészülék nem megfelelően adja ki a videójelet, akkor az egy kalibrált megjelenítőn sem helyesen fog megjelenni. -
Batib
őstag
válasz
junior19 #146875 üzenetére
Akkor azzal mi a helyzet, hogy nálam egymás után vannak a sportadók. Elég sokszor focimeccseket adnak rajta. A fű sokszor teljesen más a színű a különböző meccseken, sőt még a telítettség is más. (természetesen belekalkulálva a a valós különbségeket is)
Még abban is van különbség, ha más szolgáltatótól kapom az adást. (egyik tévémnél van IPTV box és műholdas is) -
NvidiaRTX
őstag
válasz
junior19 #146875 üzenetére
És hiszitek vagy sem az sem mind1 milyen VGA-hoz van kötve a TV.
Az IntelHD ugyan azokon a beállításokon sokkal szebb kontrasztosabb mélyebb feketés de még is részletesebb képet ad mint a volt 6900XT-m.
Aztán az egy HDMI 2.1-es 500k-s VGA.Nem csak a TV a képessége itt a lényeg...
Ha most ide hívnák 10 "hozzáértő" szakembert hogy állítsák be a TV-met sztem 5-10 különböző beállítást kapnék eredményül, enyém meg lenne a 11. -
junior19
senior tag
válasz
chemand #146873 üzenetére
Egy átlagember, aki nem ért hozzá sokkal könnyebben elfogadja a kalibrált képet, mint aki azt hiszi, hogy ért hozzá, illetve szubjektíven van egy elképzelése, s ő ahhoz ragaszkodik. Ezzel nincs is baj, hiszen mindenki úgy használja a készülékét, ahogyan szeretné. De ez teljesen okafogyottá teszi, legalábbis ezen a fórumon is, hogy ajánljuk már ehhez a készülékhez legjobb beállítási értékékeket. S ilyeneket naponta lehet olvasni.
Egyébként sokkal többen megszoknák a helyes képet, s ez megint tapasztalat alapján írom, ha tudnák értelmezni a leírtakat. Az Rtings is írja, hogy sötét helyiségre optimalizált beállítások, azután írják, hogy az nekik fakó. Persze, mert nem sötétben nézik, akkor meg kellene emelni a háttérfényt vagy az általános fényerőt a helyiség fényviszonyainak megfelelően. S egyből nem lenne fakó.
Egyébként ez szerintem sosem lesz, mert a gyártóknak nem ez az érdeke. Nekik olyan képbeállítások kellenek, amelyik mellet a leendő vásárló kb fél óra alapján eldönti, hogy neki az kell évekre. Fel kell hívni a figyelmet a készülékre, még ha az a helyes megjelenítéstől messze is van. Nem véletlen, hogy a plazmát betudták dönteni, szinte mindenben jobb videómegjelenítésre, mint az lcd, csak általános fényerőben volt gyengébb. Mégis az lcd győzőtt, mert szép rikító képet tud produkálni. -
blakey
titán
válasz
NvidiaRTX #146869 üzenetére
Ha TV-t gyártanék akkor kizárólag 1 képbeállítás lenne SDR-re, 1 HDR-re, 1 Dolby Vision-re és kész, természetesen kalibrálva minden készülékre egyedileg, így olyan amilyennek lennie kell, a felhasználók ezután csak a jót fogják nézni és nem holmi tetszés szerinti pocsék, használhatatlan beállítást. A jó képminőség nem szubjektív, meg van határozva, hogy mi a jó. A tetszés szerinti képminőség már szubjektív és nem mindig fedi a jó képminőség fogalmát.
#146871Bubaaa
És akkor mi van? Benne van a tartományban, nem tesztelni kell hanem használni. Ha valami akad akkor ott a Wifi, ha az sem jó akkor normális külső lejátszó a megoldás. Ahány mérés, anniy eredményed lesz. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
blakey #146866 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy nem az új OLED technológiával van a baj hanem az árával.
Nem mind1, hogy valami 400k vagy 600k ugyan abban a méretben.
Persze lehet azt mondani akinek telik 400k-s TV-re annak telik 600-asra is.
Nem így van. Van egy keret és van egy értékrend.
Nekem is LG OLED-em lenne hidd el, de nem ennyiért. Talán még pár év és élhető lesz ha meg nem akkor marad a kompromisszumos LCD.
Azt szokták mondani mindenki állítsa be a TV-t a saját ízlés világ szerint.
Tehát sztem nincsen rosszul beállított TV csak még nem találtam meg a nekem legjobb beállításokat.
Más PC-n, más beépített lejátszóval és más lesz konzolon is.
Néztem YT-on több best of Q80T settings-et még a híres Vincent-ét is megnéztem de számomra ronda volt az eredmény amit kaptam. Ennyi. -
Bubaaa
aktív tag
Az normális hogy a LAN-nal bekötött tv-n 54Mbps Letöltési és 90Mbps Feltöltési sebességet mérek? Nálam van a hiba,vagy a böngészője ennyire gyenge a tv-nek?
-
blakey
titán
válasz
NvidiaRTX #146865 üzenetére
Amúgy a Q80T-nél sem tetszik az, hogy oké, hogy jó a fekete de pl a tegnap megnézett HDR-es Tenet című filmben rengeteg fekete egybefolyt nem voltak kivehetőek a részletek.
A feketét sokkan tévesen értelmezik, a "jó fekete" nem jelenti azt, hogy valódi fekete, tehát attól, hogy a részletek eltűnnek és minden fekete még nem jelenti azt, hogy olyannak kell lennie. Addig amíg az LCD nem pixelenként vezérelt addig nem lesz valódi fekete, jelenleg LD-vel van fekete de nincs részletesség, LD nélkül nincs fekete de van részletesség. sokan elképesztő módon rosszul használják a TV-iket, 90%-ban nem is tudják, hogy valójában milyennek kéne lennie. Nálam a csúcs LCD is elvérzik egy OLED mellett és nem arról van szó, hogy az OLED hibátlan lenne, mert nem az, viszont az összképet nézve az LCD sokkal több kompromisszumot követel amivel van aki megtud barátkozni és van aki nem. Ha most TV-t kéne vennem és a felhasználási szokásaimhoz mérten szinte mindegy, hogy OLED vagy LCD akkor azt venném amelyik olcsóbb és viszonylag jó képpel rendelkezik, viszont, ha filmekhez, sorozatokhoz kéne akkor egyértelműen OLED-et vennék. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Gigicuci #146862 üzenetére
Őszintén szólva ha most ezt a videót úgy nézem meg, hogy fogalmam sincs milyen TV-t mutatnak be benne azt mondám valami noname budget kategória.
A betekintési szöget ha nem is nézzük mert ki az az idióta aki oldalról nézi a kijelzőt... de a többi dolog. Léptünk előre egyet és kettőt hátra.Keresgéltem neten de egyelőre nem találtam még olyan HDMI splittert ami tud 4K 120Hz-et duplázni.
Amúgy a Q80T-nél sem tetszik az, hogy oké, hogy jó a fekete de pl a tegnap megnézett HDR-es Tenet című filmben rengeteg fekete egybefolyt nem voltak kivehetőek a részletek.
Fel kellett tolnom a Sötét részletességet +2-re hogy kicsit látványosabb legyen a dolog. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
pitör84 #146858 üzenetére
Sehogy, nincs rá opció.
Max akkor ha előbb lekapcsolod a TV-t akkor talán elveszi az USB áramot.Amúgy több külső winyót is használok PC-vel és nálam egyiknél sem jelenik meg a Leválaztás vagy Kiadás opció jobb egérnél csak Pendrive-nál.
Simán kihúzom azt jóvan.
Az egyik ilyen portable winyóm már 5 éves és semmi baja nincs. -
pitör84
tag
Sziasztok
Samsung q80t tvről hogyan kell winchestert leválasztani? Szoktam usb keresztül külső winyót rátenni a tvre,de gondolom mikor ki akarom csak egyszerűen húzni, akkor az nem jó a winchesternek, így gondolom előtte le kell választani mint a PCk esetében.. Hogyan tudok kihúzni szabályosan egy külső merevlemezt a tvből? -
NvidiaRTX
őstag
válasz
bobby45 #146854 üzenetére
Néztem róla videót és amit láttam, hogy nincs HDR 4K 120Hz-nél.
HDR-t amúgy sem használok max filmeknél szal ha csak ez a gond engem nem érint.De ami a szomorú, hogy csak a HDMI 4 az ami 2.1-es rajta szal ha mind2 konzolomból ki akarom majd hozni a maxot akkor cserélgetnem kell a HDMI kábeleket.
Na nem mintha egyszerre menne a kettő.
Még szerencse, hogy nem tettem fel a falra. -
bobby45
tag
Sziasztok nem tudjátok véletlen a Q80t-hez az új software update mit tartalmaz?
Benne van már a ps5 120hzes probléma javítás?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Gigicuci #146850 üzenetére
Nekem biztos nem kell ezek után. Egyébként is a szüleimnek akartam venni 75, vagy 85-ös q95t-t, csak vártam, mert mondtátok és én is azt hittem (két lefizetett teszt után), hátha most tényleg jó lesz, hát nem lett az.
Nem hiszem, hogy lesz olyan teszt, ami 180 fokot forudlna, mint ami eddig - már elég sok - youtube-ra felkerült videók után teljesen mást mutatna.Én, nem olyan rég láttam a Panasonic Hz2000-et végre és ki is tudtam próbálni egy LG Cx mellett, hát a Panasonic olyan szinten lemosta az LG-t, hogy arra nem találtam szavakat.
Egyetlen gond van vele, hogy "csak" 65 ös a legnagyobb méret és nekem már 77-et is elég rossz volt megszokni a 82-es samsung után.
De komolyan elgondolkoztam rajta, hogy a hálóba lehet veszek egy ilyen tévét, csak ott is az ágyból elég messze van a tv, de ma képminőségben, mozgásban porrá aláz bármit, bármit. A panasonic-nál nagyon tudnak valamit még a panellel mókolni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Futás, futópályák
- Milyen monitort vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest