Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
stemplar07 #145398 üzenetére
Mindig mindent a legfrissebben tartok. Nagyon sok eszköz csücsül rajta itthon (még a hűtő is) és egyiknek sincs semmi baja, bőven bírja ez a bika router.
Most kábel helyett újra Wi-Fi-vel csatlakoztattam a TV-t és továbbra is működik minden: böngésző, YouTube, stb.
Szóval nem tudom mi lehetett, hogy Wi-Fi-n nem akarta egy napig betölteni az adatvédelmi nyilatkozatokat. -
Nah, kábelen letöltötte az adatvédelmi nyilatkozatokat. Nem tudom mi baja volt a Wi-Fi-vel, pedig bika routerem van: Asus RT-AC86U
Lehet valami gond van a Wi-Fi moduljával? Na majd megnézem.Felhívtam a Samsung support-ot, és ott a következőket mondták:
- próbáljam meg másik nettel (ez lett végül a kábeles Wi-Fi helyett)
- állítsam vissza a Smart Hub-ot (ezt tegnap már próbáltam, eredménytelenül) -
stemplar07
őstag
a 3 év kötelező gari (250 ezrer Ft) már kezdik szépen megemelni a kereskedők az árakat, azaz most kb annyiba kerül egy samsung 3év + 2 év kiterjesztett garival, mint decemberben 2 év gyári+ 3 év kiterjesztettel
.. apropó volt valakinek már kiterjesztett garanciás ügyintézése ? (pl Edigital /Allianz a kötvény szerint TV esetén önrész nélküli javítás illetve ha nem javítható, csere v. ár visszatérítés)
-
francz'70
senior tag
-
Sonex79
aktív tag
válasz
francz'70 #145389 üzenetére
Akkor viszont lehet hülyeséget írtam, mert nem is az a jelenség neve, amire én gondolok?
szóval ezek főleg téli sport, vagy foci nézése közben gyorsabb mozgasnal megjelenő függőleges sávoknak tűnő, mintha piszkos lenne a kijelző? Szóval ez nem egy helyen jelenik meg, hanem ahol olyan mozgás van épp.
Rtings írta a q80t-ről:
there's a bit of dirty screen effect that can be distracting when watching sports. -
válasz
Sonex79 #145384 üzenetére
Köszi a tippet, de sajnos így sem töltött be az adatvédelmi nyilatkozat.
A TV-t az EMAG-tól vettem, és a rajta lévő gyári matrica szerint a környező piacokra készült, így többek közt a HU is fel van sorolva.
Made in Hungary egyébkéntA Smart Things app-ot el akartam kerülni, így azt skippeltem a kezdeti beállításoknál. Láttam review-knál, hogy erre van lehetőség, és gond nélkül is beállítható utána. A tesztelőnek betöltött az adatvédelmi nyilatkozat is.
Nem akartam - még - bekerülni a Samsung ökoszisztémába. Nem kell nekem, hogy a TV beállításait szinkronizálja a felhőbe. Minek? Úgyis egyedileg kell beállítani majd a következő TV-met is.De ha ma sem akarja, akkor félek muszáj lesz
-
Sonex79
aktív tag
válasz
Celtis #145385 üzenetére
Igazából miután ez erősen adásfüggő így nem igazán zavar. Tudomásul veszem hogy ilyen a technológia, nem szűnne meg tv cserével, hisz ezek a panelek ilyenek. Tök mindegy hogy sony, lg, Samsung, mindegyiken megjelenik adott szituációban. Nyilván ha hibás a tv és egyes helyeken lenne csak ilyen, vagy fénybeszűrődés vagy pixel hiba akkor vissza is cserélném egyből. De színbeállítási gondok miatt adtam el lg-t, ill. visszavittem mozgasmegjelenítési gondok miatt szintén LG-t. Szóval azért mert ezt tudja alapban egy ilyen panel azzal nem tudok mást csinálni minthogy elfogadom, vagy esetleg kipróbálok egy oledet, aminek meg lehet hogy esetleg más zavaró dolgai lesznek.
-
Celtis
veterán
válasz
Sonex79 #145378 üzenetére
És hogy bírod? Én anno a Sony TV-met visszacseréltettem miatta. Aztán jött 3db KS7000. Ezekből a 65-ösön volt egy tenyérnyi DSE folt, de mivel fél óra alatt amúgy is tönkrement a TV, nem kellett vele foglalkoznom. A másik két KS, illetve a mostani Sony-n elhanyagolható volt a DSE. Ezért is gondolom, hogy nem típusfüggő, hanem "panel lottó".
-
Honnan van a TV? Lehet hogy nem magyar piacra készült?
Próbáld esetleg teljes reset után akkor valamelyik másik régióval.Illetve olvastam olyat is hogy a mobilra letöltött Smart Things appal is túl tudtak ezen jutni.
-
válasz
FollowTheORI #145380 üzenetére
A hálózati beállításokban azt írja kapcsolódik az internetre. Rendben kap IP-t, látom a router kliensei között is.
Próbáltam Google DNS-el, de ugyan ez. Egyébként Cloudflare DNS-t használok.
-
-
Sziasztok!
Üzemelném be a ma megjött QE65Q90T-t, de nem tudom elfogadni az adatvédelmi nyilatkozatot az alábbi miatt:A következőkön már túl vagyok:
- firmware frissítés a legújabbra
- gyári beállítások visszaállítása
- Smart Hub visszaállítása
- öndiagnosztikaPróbáltam visszaolvasni itt, és volt egy fórumtárs, akit több, mint két hétig hitegetett az ügyfélszolgálat, hogy karbantartanak. Aztán kiderült, hogy Koreában van a szerver.
Így most csak egy gond van a TV-vel: nem tudom használni egyik smart funkcióját sem. Se Netflix, se appok, se semmi. A beállításokat tudom módosítani és forrást tudok váltani, ennyit tud addig a TV, míg nem fogadom el az adatvédelmi nyilatkozatot. 5 órája próbálkozok, holnap újra megnézem.
-
Celtis
veterán
válasz
Sonex79 #145376 üzenetére
Nem a gyors mozgás a lényeg, hanem közel homogén nagy felületek mozgása, mint amikor a kamera svenkel pl. focimeccsen, hokimeccsen, F1 közvetítésnél vagy téli sportoknál.
Szerintem a focimeccs a tuti. Azon rendszeres az ilyen kameramozgás és a zöld gyep kiválóan kihozza. Lefényképezni nem lehet, csak mozgásnál észrevehető. Ahogy megáll a mozgás eltűnik a DSE, amint mozdul a kamera, szinte előugrik. Baromi idegesítő tud lenni. -
Sonex79
aktív tag
válasz
wallace 234 #145374 üzenetére
Simán ha nézel Eurosporton lesiklást, ott láthatod tuti. Függ persze hogy hogyan kamerázzák meg éppen milyen szakág megy, vagy milyen az időjárás éppen (hóesés, köd).
-
Batib
őstag
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Samsung ue40f6400aw TV-m van és ehhez lenne szükségem egy CI modulra, ugyanis a DIGI-nél előfizettem az HBO-ra, kaptam is kártyát, de a modult nem találom.
Ezek a modulok standardek vagy TV-nként eltérhetnek? Hol tudnék az én TV-mhez valót vásárolni?
Elnézését a tudatlanságomért.Köszönöm előre is a segítséget!
-
Flashget
félisten
2021. 01.01-tol altalanosan valtozik a tartos cikkekre vonatkozo termekjotallas jogszabaly!
[link] -
Sonex79
aktív tag
válasz
wallace 234 #145369 üzenetére
Hát mondjuk ezt így nem értem, mert alapban ha nincs gyors mozgás, akkor ilyet nem látsz, ha meg.gyors pl. lesiklás ott tuti hogy látod. Nem hiszem hogy van olyan q80t ahol ott nem látnám.
-
wallace 234
őstag
válasz
Wellin9 #145363 üzenetére
Nekem Q80T van mikor meg vettem, meg is néztem, hogy mennyire látszódik vagy nem. De úgy tűnik,szerencsém van mert nem nagyon látszik a Dse. Sajnos ez mindegyik tvnél elő fordulhat. De ha zavaró vissza küldöd 14 napon belül, ahogy írták is! Mert ha ki szúrod onnantól kezdve nem látsz mást..
-
stemplar07
őstag
válasz
Wellin9 #145363 üzenetére
ha ennyire kényes vagy erre (jogosan, ha úgy veszem, bár van aki észre sem veszi, de pl tenisz nézéskor pl. azonnal jól látható) akkor ott az Rtings eleve a Q80T-re a DSE-re 7,3-at adott, a Sony X900- ra 8,3-at ... ha beütöd a YT-ra hogy DSE samsung Q series ,jópár Q szériát talál..sajnos..Q65/80/90/95 .. ha csak kicsit is olyan, onnantól a szemed ezt fogja azonnal észrevenni .. ( és h ne legyen egyszerű
az X950 DSE 7,6 ) egy ,,enyhe DSE-t gariztatni 14 nap elálláson túl ? háát sztem nem egyszerű ..
-
-
stemplar07
őstag
válasz
Jorgi Kormi #145362 üzenetére
Gondolom láttál már-- LG/Philips IPS-t ?
75Q70T-m van, direkt nem javasoltam neki a 70T-t mert 200 a kerete ..
láttam 60T-t és ár értékben még mindig jobb mint a többiek.. bármelyiknél ..
-
-
Wellin9
tag
Sziasztok!
A Q80TA tulajoktól kérdezem, hogy mennyire gyakori ez a Dirty Screen Effect, igazából ez az egy rész, ami miatt továbbra se tudok dönteni hogy ez vagy a xh90-es legyen ( meg az áruk miatt se, de az más kérdés ) ? Gondolom ,hogy ilyen "probléma" elég messze áll attól ,hogy dalolva lehessen gariztatni, és bár csak képeken/videókon láttam, de, ha azért egyszer észre veszed, akkor onnantól mindig fogod látni, legalábbis én hajlamos vagyok az ilyenre. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
gabikiraly2 #145355 üzenetére
Én a helyedben inkább ezt:[link] vagy a nagyobbik samut: a q70t venném , ki kell pótolni igaz , de a 60t egy , hát hogy is fogalmazzak........
Szerintem érdemes kipótolni a vásárlásra szánt összeget , mivel gondolom nem 1-2 évre veszed a tévét.
-
wallace 234
őstag
válasz
stemplar07 #145353 üzenetére
Lg nél muszáj volt a nano cellás tvket le butitani, mert az Oledek fényereje se javult az elmúlt 3 évbe. Talán a CX lett kicsit jobb hdr be! Samsung 55q80t megette a B9sla !t(lehet a 55b9 pla jobb lehet,) Magam se hittem volna, ha nem otthon a saját szememnel látom. Oled elképesztő előnyel indult, 3 éve b7 nél megvolt, nah igen! B9 nél csalódás! Oled topikba hangot is adtam erről, hát nem örültek neki! Igen Samu ezért tudja vissza fogni, mert az lg nano tvk, 1558:1 as kontraszt hát elég kiábránditó!
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
QE65Q70T -Tv-m van. Sajnos csak BT-vel tudom megoldani a kihangositast. Viszont irto zavaro hogy minden bekapcsolasnal kapcsolodni kell az erositohoz. Ez komolyna igy mukodik?
-
stemplar07
őstag
válasz
gabikiraly2 #145358 üzenetére
nincs mit
nem fogsz csalódni benne, TCL/Hisense..ha Qledes akkor jó lehet, bár ott meg az opprendszerrel lehet gond.. a Philips megint LG kategória, azaz az Oled az kiváló.. de a többi .. egy a lényeg ha HDR 4K -ban akkor csak és kizárólag a sötét tónusú filmeknél jön zavarba a TV, de ott a részletárnyékolást le kell csökkenteni, fényerő / kontrasz az elég..
-
gabikiraly2
aktív tag
válasz
stemplar07 #145357 üzenetére
Sajnos nem oled....most nem tudom a pontos típusát, de egy alap tv.
200k körül nem találtam ennél jobbat, versenyben volt még a TCL, a Hisense és egy Philips. Az első kettő valamivel olcsóbb, az utolsó pont egy árban van a Q60T-vel most. Ezen az áron számomra a Samsung tűnik a legjobb választásnak mindent összevetve.
Köszi a segítséget. -
stemplar07
őstag
válasz
gabikiraly2 #145355 üzenetére
sorry az LG fanoknak.. de ha nem oled volt az 5 éves LG-d akkor bármelyik mai(sőt 5 évvel ezelőtti) még 9 -es nano..LG-t is agyon vissza veri a Q60, persze a Q80 jobb, de drágább is... életemben egy hónapig (bírtam) volt anno egy 65 nano, 8-as széria,, kb úgy húzkodtam le a redőnyt mintha projektorom lenne.. vicc volt.. a Q60/70-nél (mivel nincs local dimming) vissza kell venni a ,,részletárnyékolást (-1,-2-0),, ennyi a titka a HDR filmezésnek, SDR(FHD)-ben pedig kiválóak .. (az LG-nél(oled kivételével) használhatatlanul alacsony a natív kontraszt és az SDR/HDR fényerő, hiába jó a színkezelés, Dolby Vision ..stb..)
-
tillatrilla
senior tag
válasz
RAiN91 #145350 üzenetére
+1 mihaly13-nak! Anno én is használtan (refurbised,vagy mi...) vettem az első sík okos tvmet. 144ezer volt. Ue40d5500. Ez kb.11-12 évvel ezelőtt volt,hibátlanul működik a mai napig,szerelő még nem látta. Pedig halálra lett már nézve,felnőtt mellette 2 gyerkőc. Szerencsém volt vele. Ma már tudom,hogy a gyári gari,+esetleg 2-3 év biztosítás megnyugvást ad!!
-
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék venni egy Q60T tv-t 55" méretben. Rengeteg tesztet és videót megnéztem róla, kapott hideget meleget egyaránt. Egy 5 éves lg-t váltana le. Érdekelne néhány tulajdonos saját véleménye. Csak hd adások (Telekom iptv) mennének rajta és filmnézés. Tudom jól, ha ütős hdr kellene, akkor jobban a zsebembe kellene nyúlni. Jelenleg az eMAG-on 209k az ára. -
francz'70
senior tag
válasz
ORCA58 #145328 üzenetére
Valószínűleg nálam is HDMI kábel probléma lesz, de mivel csak a box áramtalanítása után jelentkezik ez a "smart távvezérlő zaklatás" így azt hiszem egyenlőre elengedem a történetet, mert ez szintén nem életszerű, hogy áramtalanítgatom, csak ne fagyogatna 5-6 naponta ez nyomorult box
(...mondjuk rendesen gyesztrálva van + az állandó full hd felvételek + nem egy mai csirke
Természetesen a box eredeti kábelével nem volt ilyen probléma, csak hát gondolom elfáradt a 9-10 év alatt mert egyre sűrűbben nem akart képet adni. Ezzel az új kábellel még a kép is kicsit szebb lett, de itt meg jött ez az idegesítő probléma, ami nem is lenne olyan nagy gond ha nem kéne elég sűrűn áramtalanítani.
stemplar07 fórumtárs ajánlására kipróbáltam a többi HDMI portot is, de sajnos a probléma ugyanúgy fenn áll.
Majd ha lesz egy kis időm beszerzek többféle HDMI kábelt és próbálkozok. -
stemplar07
őstag
válasz
RazoR #145349 üzenetére
sztem ,,dotálja,, az LG a MM eladókat... és legszívesebben blokkolnák az Rtings-et..
természetesen az Oled kivételével ... (( LG NANO99 8k (!) - Native Contrast 560 : 1 ,... SDR Peak 100% Window 357 cd/m² ,.. én nem is tudom..
)) a ,,legalja Samsung: TU7000 : 5110 : 1 (!),,...249 cd/m² ,,.. hát ezért tudja a Samu ,,visszafogni,, a még a Qled kategóriát ..
-
mihaly13
tag
válasz
RAiN91 #145350 üzenetére
Hát ehhez talán szerencse is kell , nekem van egy 32EH5450 ez 2012-s kiadás és még most is jól működik , de már nem lehet telepíteni rá az új Googlet , szerintem megéri egy új tévét venni mint egy három évesett valahogy előkell teremteni a rávalót . A Samsung tévékhez lehet találni a legtöbb alkatrészt !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest