Új hozzászólás Aktív témák
-
cariotis
csendes tag
Nálam a régi Celeron 633-ason 3DMark2001 alatt 1266 pontot ért el.
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
GombócArtúr #1 üzenetére
Hát egy ilyen régi kártyától ne is várj sokat.
-
chaby7
aktív tag
Itt találsz:Bővebben: link
[Szerkesztve] -
KRS One
csendes tag
Szasztok!! Tud valaki olyan net címet ahonnan S3 Savage 4-hez tudnék drivert szerezni????
-
Egon
nagyúr
''Btw anno a környékemen meglehetősen sok Asus V3000 + Voodoo1 kombó röpködött, a Riva128 sosem volt V1 killer...''
Nem lehetett ezeket a kártyákat korrekten összehasonlítani, nagyon jól tudod. Glide alatt persze gyorsabb/szebb volt, de hát elég gáz lett volna ha nem... Viszont D3D alatt labdába sem rúghatott. OpenGl alatt olyan V2-ig megint csak a 3dfx aktuális kártyája volt a legjobb választás.
Viszont! A Riva128 (picit) olcsóbb volt, mint a V1, és egy viszonylag normális (persze nem Matrox-szintű) 2D-s rész volt benne (mindenesetre a szokásos Virge-V1 kombóknál szignifikánsab olcsóbb volt, _sokkal_ gyorsabb/jobb 2D-s résszel). Ráadásul az NFS3 jobban nézett ki a Riván 800*600-ban, mint V1-en 640*480-ban...A V2 vs. TNT viszonylatában ugyanez volt a helyzet (ott a Q2 volt sokaknál a vízválasztó: ment 1024*768-ban egy TNT1-esen...). Ráadásul a D3D egyre használhatóbb lett (jellemző tendencia az EA-s gamék által használt API alakulása: Fifa98 only Glide (később szarul működő D3D-s patch), Fifa99 már Glide és D3D, Fifa2000 only D3D...
Ettől függetlenül szerintem a 3dfx hanyatlása a V3-as időktől kezdődött.
Egy korábbi hozzászólásra reagálva: a Riva128 valóban bugzott ebben-abban: pl. Alien vs. Predator 1-ben a predator speckó látását (amivel az alieneket látta) bekapcsolva igen érdekes képet kaphattunk... Viszont a progik túlnyomó többsége ment rendesen. -
GombócArtúr
senior tag
jó látni, hogy hogy túlélte a problémámat a topic.
Eladom a VGA-m (FX5600) Szerintetek az alaplapi vga, Intel Extreme Graphics 2. Milyen kártya teljesítményével egyezik meg? Mihez lehet hasonlitani? És mit várhatok el tőle? -
Muri
csendes tag
A problémám megoldódott egy GeForce 2 MX 400 videokártyának (3000 Ft) köszönhetően!!!
A régi karit pedig eladom a szomszédomnak, neki valami gagyi alaplapi kártyája (ami nem kártya) van. -
Muri
csendes tag
A driver csak az XP modern stílusát nem támogatja. A klasszikus stílus egész jól megy, nem akadozik.
-
Muri
csendes tag
Pillanatnyilag Savage 4 -t használok. Szerintetek milyen kártya lenne jó egy 900-as AMDhez?
-
Muri
csendes tag
Felraktam a Win 98 -at is, és csináltam néhány 3DMark 2001 tesztet:
DISPLAY
Platform : S3 Inc. Savage4 16 MB
CPU Optimization : D3D Software T&L
Width : 640
Height : 480
Depth : 16 bit
Z-Buffering : 16 bit
Texture Format : Compressed
Buffering : Double
Refresh Rate : Default
FSAA Mode : None
OPTIONS
Show Title Screens : Yes
Continuous Benchmark : No
Benchmark Run Count : 1
Demo Sounds Enabled : Yes
Continuous Demo : No
Game Sound Effects Enabled : Yes
Game Music Enabled : Yes
Game Detail Level : Low
RESULTS
3DMark Score : 1293
Game 1 - Car Chase - Low Detail : 19.1 fps
Game 1 - Car Chase - High Detail : 4.0 fps
Game 2 - Dragothic - Low Detail : 24.1 fps
Game 2 - Dragothic - High Detail : 7.2 fps
Game 3 - Lobby - Low Detail : 35.2 fps
Game 3 - Lobby - High Detail : 14.2 fps
Game 4 - Nature : Not supported by hardware
Fill Rate (Single-Texturing) : 95.9 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) : 111.5 MTexels/s
High Polygon Count (1 Light) : 2.9 MTriangles/s
High Polygon Count (8 Lights) : 1.4 MTriangles/s
Environment Bump Mapping : Not supported by hardware
DOT3 Bump Mapping : Not supported by hardware
Vertex Shader : 7.5 fps
Pixel Shader : Not supported by hardware
Advanced Pixel Shader : Not supported by hardware
Point Sprites : 0.7 MSprites/s
CPU INFO
Manufacturer : AMD
Family : Athlon(tm)
Internal Clock : 900 MHz
External Clock : 100 MHz
Capabilities : MMX, CMov, RDTSC, 3DNow!, Extended 3DNow!
[Szerkesztve] -
azbest
félisten
nem olvastam végig.. de remélem Win98SE alatt a Savage4 kártyához felteszitek min a DirectX8.1 -et..
Volt egy évig ilyen kártyám... elég forró fejű volt... mondjuk valami gagyi hűtő volt rakta... ráragasztottam egy nagy p1 hűtőt
nos az előtte évekig használt 8MB-os i740-nél általában sokkal gyorsabb volt (viszont volt amiben az i740 verte, mert az tényleg tudta kezelni az agp memóriát... még 128 MB-os 3dmark teszt is ment vele, a savage meg 64et sem vitte)
Én is WinXp alá akartam beüzemelni a savage4-et, amikor feltűnt, hogy a 3dmarknak olyan része is elindul ami 98 alatt nem... némi próbálgatás után kiderült, hogy a dx8.1 kellett neki
Ettől több játékban is jobb lett a kép...
Sajna XP alatt csak az MS driverével ment normálisan, de az nem tartalmaz opengl támogatást... az i740-emmel is így jártam...
Ha egyszer ezeket a kártyákat integrált alaplapokra is ráteszik, akkor nem értem, hogy miért nem lehet a kártya változatokra is kiadni az XP-s drivert
Próbáltam összetékolni a proSavage driverből hozzá drivert, de hiába indult el a játék, máshogy kezeli a memóriát és széthullotta kép -
Krisz!
csendes tag
Hali mindenkinek!!!!!
Nekem egy Celeron 400MHz-s gépem volt, és egy 16MB-os Savage teljesített benne szolgálatot. Megvettem, mert a gépemben előtte csak egy integrált VGA volt. A Savage a gépem játékteljesítményét nem megnövelte, hanem 500%-as megemelte!!!!
Tehát nem volt rossz kari! Sőt!!!
Ma már túladtam azon a gépen, de szerintem a maga idejében nagyon jó kari volt!!! -
Basmacskin
aktív tag
figyelem! Savage4 gondok megoldása + teljesítménytöbblet: megfejtés: Windows9X + 2002-es, legújabb S3 driverek használata. Pár gémmel kipróbáltam: Toni Hawk's pro skater 2 + motorcsónakos gém + quake3. Mind tökéletesen ment egy 500-as celó társaságában, 64 megával megspékelve.
-
Muri
csendes tag
Én már régóta 16 MB -os Savage 4 -t használok, és mióta a Windows XP -t föltelepítettem előjöttek a problémák. Az XP driver progijával mindig lefagy, és a Direct 3D se jó. Amit a netről letöltöttem az jó grafikailag, csak több játék menüje nem működik. (Win 98 alatt tök jól ment)
-
Vangelis
félisten
válasz
Interceptor #122 üzenetére
Elvileg menie kéne
XP alatt föleg.. -
Interceptor
addikt
szóval elvileg mennie kéne 1024*768-ban is de nem enged állítani.
-
Interceptor
addikt
egyébként az eszközkezelőnél a kártya tulajdonságainál az eszközállapotban ezt írja: Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)
Az eszköz hibaelhárításához kattintson a Hibaelhárítás lehetőségre. -
Vangelis
félisten
válasz
Interceptor #119 üzenetére
-
Vangelis
félisten
válasz
Interceptor #117 üzenetére
Amit én mutattam abban van nem????
-
Nightbird
csendes tag
válasz
Interceptor #111 üzenetére
Hmm.
Ez itt egy link, ahonnan én töltöttem anno a drivereket.. Itt vannak is ahogy elnézem, sőt talán még tovább is tudsz lépni valamerre innen!
Bővebben: link
Savage4Ever!
[Szerkesztve] -
Nos a manipulált volt a csőd is a 3dfx-nél. A csődeljárást azután hirdették ki, hogy az nVidia megvette a 3dfx részvényeit... Nekem most is van 2 voodoo 3mam pluszban a gépben 3dik meg 4dik montitornak. A photoshop brushokat és a toolbarokat szépen mutogatja meg a carmageddon 2 is szépen megy velük (4 megások, pontosan 64 szer kevesebb memó van rajtuk mint a fő videokarimon, micsoda technikai ''haladás'')
-
Vangelis
félisten
válasz
Interceptor #113 üzenetére
Sok sikert
-
Interceptor
addikt
nah jó elegem van ebből addig csak kibirom 800*600-ban 256 színnel mire jön az új kareszom(6600)
inkább megyek bringát szerelni...
-
Vangelis
félisten
válasz
Interceptor #111 üzenetére
keresés ezen a lapon.
az megtalálja...van egy pár mi -
Nightbird
csendes tag
válasz
GombócArtúr #1 üzenetére
S3 Savage 4 RULEZ 4 Ever!
Más mondanivalóm tulajdonképpen nincs, csak annyi, hogy sajnos az S3 nagyon rossz drivereket adott ki a kártyáihoz. Most ezt értsd úgy, hogy rettentően rosszat, sőt még annál is!Ez bizony nagyon nagy kár volt, bele is halt az S3.
Amit tehetsz, hogy megpróbálsz különböző hekkelt drivereket letölteni, anno én is azokkal nyomultam, más nem is nagyon volt.. Ott azért lehet lökni a teljesítményen és gyorsabb lesz a kártya, mintha referencia drivert használnál (remélem jól emléxem a referencia driver fogalmára és ez ideillik).
Savage4Ever! -
Vangelis
félisten
válasz
Interceptor #108 üzenetére
a win2000 drv elméletileg jó nem??? -
Interceptor
addikt
Win XP-hez kéne a driver!
-
Interceptor
addikt
jól van találtam máshol drivert végre
nem tudom jó e xp-hez
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
válasz
Interceptor #105 üzenetére
itt próbálkozz -
Interceptor
addikt
Trio64V2/DX -/GX (775, 785) Drivers ez a legközelebbi amit találtam a kártyához(trio64UV+) szerintetek jó hozzá?
-
Vangelis
félisten
válasz
Interceptor #103 üzenetére
Miért csodát vártál:
-
Interceptor
addikt
oh bejött nagynehezen
iszonyat lassú
[Szerkesztve] -
Interceptor
addikt
egyszerűen nem jönbe az az oldal
csak erőlködik
[Szerkesztve] -
Interceptor
addikt
csak mert a server 2 nem működik ahol a régi driverek lennének
-
LVXXX
tag
válasz
Interceptor #99 üzenetére
Ha az elsö linket próbáltad akkor a Drivers-re kattintás után a lap alján van egy server2 nevü link, ami ugyanaz mint az elözö hozzászólásban a második link. Bővebben: link
-
LVXXX
tag
válasz
Interceptor #97 üzenetére
Ezekhez található driver:
Az összes elérhetö driver pedig elvileg itt van:Bővebben: link
(régebben én is töltöttem le innen driver-t) -
Interceptor
addikt
Hi!
tudna nekem segíteni valaki abban hogy honnan lehet leszedni drivert egy S3 trio64UV+ kártyához? -
lyzzard
aktív tag
Najjó...én azt mondom, valaki nyalogassa végig a 3DFX toicot az 500.hozzászólástól kezdve, azzem ott van egy kimerítő válasz, hogy milyen lassú az S4 2Dben..
amugy ma teszteltem 3 kártyát...V3-2000-16MB(143/143-->180/180), S4-16MB(110/125-->120/137), meg TNT2m64(125/133-->165/175)...gép:475k6-2, winME, 128mega SD, Asus p5a-b MoBo, 3dmark 2000...
pontok:
Voodoo3:1341
TNT2: 1203
Savage4:1022
ha akarjátok részletesebben leirom, mi hol volt erős és gyenge, de itt kiderül, hogy a kártya nehezen tuningolható, és nem a leggyorsabb...Officera talán jó, én fél évig használtam, és win 9x alatt egy nagyon jó driver van hozzá:fachman's S3 driver...vagy ilyesmi..beépitett overclock, minden...
najjó...hosszú nap volt -
BluEyes
őstag
válasz
GombócArtúr #71 üzenetére
A GeexBox tulajdonképpen egy Linux disztribució, ami mindössze egy feladatra, nevezetesen audio és video állományok lejátszására van összerakva. Egy apró, néhány megás cd-image fájl az egész. Nálam eddig mindenféle formátummal megbírkózott.
Win alá, főleg régi celeronokra javaslom a Vlc-playert. Az összes közül (amit próbáltam) ennek a lejátszónak a legkisebb a prociigénye. Bővebben: link -
Basmacskin
aktív tag
Riva128 picivel volt lassabb a voodoo1-nél, mert a textúrák nem néztek ki rajta valami fényesen... Bár lehet, hogy volt rajta textúrafilterezés, de nem pont úgy nézett ki, hogy működött volna. A voodoo1nek sokkal szebb képe volt.
Jah, Az S3 Savage 4-ről meg annyit, hogy ne igen lássuk el árammal. Kivétel ezalól az 8 megás Extreme edition, ami kb 150/150 mhz-ig hajtható, és egyszinten van egy TNT-vel.
[Szerkesztve] -
GombócArtúr
senior tag
köszi szépen, sikerült megoldani!
-
Keitaro
addikt
Vagy itt
Bővebben: link -
wedlock
tag
válasz
GombócArtúr #89 üzenetére
Keresd itt Bővebben: link
-
GombócArtúr
senior tag
gyorsba kéne, lécci segítsetek!
-
GombócArtúr
senior tag
Valaki mutatna nekem egy linket egy remekül működő S3 driverhoz XP alá?
-
Yutani
nagyúr
Matrox Parhelia 512...
Anno én a PC Guruban olvastam, hogy a Half Life a Q2 motorját használja. Aztán valahogy tavaly szóba jöt itt a fórumon a dolog, és kiderült, hogy igazából a Q1 és Q2 keveréke, erősen módosítva (eleve D3D támogatású, ami ugye a Quake-eknél nem létezett).
Szóval így higyjen az ember az újságoknak, de hardverben még nagyobbakat tudnak halandzsázni. -
1) A HHP-n ott vannak a desktop verzió adatai is, szintén 64bit.
2) A Voodoo kártyákon lévő chipek mindegyike egy-egy saját 64bites buszon csatlakozik a maga memóriájához, ezek között átnyúlkálás nincs.
3) PC World, CHIP Magazin... heh.
Valószínűleg az kavart meg egyébként, hogy a grafikus mag 128 bites (lásd még: Riva128, GeForce256). -
hiimi
csendes tag
Tényleg érdekes bennem úgy tudatosult anno ahogy leirtam! Az azért gáz ha a 2-es táblázat Voodoo részét nézem,mit látok? Voodoo 1-2 64bittel! Ebből következik hogy a Cavington más adatoknál is szóba jöhet. A HWHUNPAGE táblázatát a netezők bemondásai alapján állitották anno össze. Persze én is tévedhetek, ezért ha másnak is vannak emlékei azt meghalgatmám! Ja és PCWORLD 99/11 50. oldal, CHIPmagazin 2001/8 78 oldal. Most hirtelen ennyi!
-
-
spirit007
senior tag
Az ''ilyen kevés'' teljesen reális . Próbáld ki geforce-al , hogy letiltod a hw T&L támogatást és meg fogsz lepődni ...
Nekem 950-1000 pont között hozott anno egy 32MB Vanta (cel300@450) 3DM2001-ben .
Nem a S4 volt az első TC card hanem a Savage 3D . -
Keitaro
addikt
válasz
GombócArtúr #74 üzenetére
neduddki : végülis ha bele sikerül belenyomni valamelyik napomba én nem ellenkezem
BME Gellért téri részleg?Úgy emlékszem a kémiások arra vannak
Yutani : nem, először Q3-ban, minden tesztben azzal is villantottak, mutogatták, hogy mennyivel szebb az ég S4-en mint máson. Csak az maradt ki, hogy a bugos driver miatt legtöbb esetben néhány textúra egyenletesen villogott
Anno FF8 miatt vettem új videokártyát, V1-ről váltottam S4-re, de nagyon megbántam.... a V1 a pici memóriája miatt két kisebb hibát produkált össz a játék alatt, az S4, meg végig villogtatta a képembe a hátteret, azt hittem bedilizek...
[Szerkesztve] -
GombócArtúr
senior tag
A Savage4 szerintem igencsak 2X-es AGPt használt... vagy tévedek?
S3TC-t azt az Unreal Tournament is támogatja nem?
Közben összeraktam a másik gépet:
Celeron466@525 160MB RAM Win XP és az S3 kártya
a memóriák Turbón és 2es késleltetésben mennek, így csinált 898 pontot a 3d mark2000el 640x480ban wáóóóó!
Sajnos Quake3 közben lefagy, a driver miatt sztem, mert miután újraindul azt írja hogy ellenőrize a meghajtóprogramját a videokártyának, mert nemtommijen hibát vétett... hurrá! nem tud valaki valami jó (és gyors) drivert hozzá?
-
hiimi
csendes tag
A savage4 128bites, a vanta 64, + az S4 volt az első kártya amelyik tudta a textura tömöritést. A vanta képminősége sokkal jobb, viszont lassab. Égy kis nosztalgia.Én is most vettem 400ft-ért egy 32 megás vantát. Szuper a képe! Az új kártyák képe sehol sincs. Forever Voodoo!
-
kokobe
őstag
válasz
GombócArtúr #1 üzenetére
normális hát!
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
GombócArtúr #66 üzenetére
meg bizony.
-
Manitou
veterán
válasz
GombócArtúr #62 üzenetére
2GHz AMD XP
-
_Volkovy_
nagyúr
Az létezik,hogy a Voodoo5 5500-am 1450 pont körül megy 3dmark2001-ben?
-
Manitou
veterán
válasz
GombócArtúr #56 üzenetére
Futtattam már egy 3DMark2001SE-t ezzel a 8MB-os kártyával
Igaz csak 800x600 16bit-en
Jah ez 100/125@160/160-on sikerült elkövetni.100/125-ön ~1950pont
[Szerkesztve] -
kikka80
tag
700@800- as cerka 256 ram mellett amikkel dolgom volt:
voodoo3 2000 volt a gyorsabb, de érződőtt 1- 2 hiányosság (32bites felbontás, agp abszolult kihasználatlansága, max 256*256 texturák), diamond savage 4 sem volt sokkal lassabb, de unreal tournament egy kicsit szebb lett(s3tc), futott a swine...
volt egy TNT2 Pro- m, de sajna valami noname, úgyhogy felejtős volt. -
válasz
GombócArtúr #56 üzenetére
Ugyan úgy 64bites, mint az M64, csak még lassabb és nem támogat csak 4-16MB memóriát (viszont a nem-LT verzió tud DFP-t is kezelni). Hallottam már olyat is, hogy tkp. nem is TNT2, hanem TNT magra épül, csak kisebb csíkszélességen hogy még olcsóbb legyen (de ez nem biztos).
-
GombócArtúr
senior tag
TNT2 Vanta 8MB elég dúrván hangzik...
mit is jelentett a Vanta? mi volt butított rajta? -
GombócArtúr
senior tag
Emlékszem a régi konfigomra, 166Mhz@190MMX proci, S3 Trio64 V2+ 64MB RAM, és nagynehezen összesprórolt pénzből megvettem a Voodoo2-t egy használt cuccokkal kereskedő (sztem jó drága) számtekboltban.
Hát hogy a half-life milyen szép lett hírtelen, de mégis inkább v2 nélkül játszottam, mert a kis proci+kevés memória miatt állandóan kiakadt egy idő után...
Van számottevő külömbség a teljesíményben Savage4 és Savage4 között? Van két darab, az egyik aristo márkájú, narancsszínü kisebb nyákkal, a másikat még nem próbáltam, az nagyobb nyákon van és zöld. -
Yutani
nagyúr
Ahogy itt elnézem Bővebben: link, a TNT2 M64-hez képest hasonló a Stealth III 540 sebessége, inkább csak OpenGL alatt, és itt is magasabb felbontásokban vérzik el.
Tehát ebben az esetben igazad van, hogy mindegy melyik verziót alkalmazzák: 1 pp/2 TMU, vagy 2 pp/1 TMU. A 64 bit mindkettőt megfojtja. -
Keitaro
addikt
Yikes, anno nekem is volt szerencsém egy Stealth III S540-hez, mert nem volt cashem V3-ra... soha többet
Eddigi legroszabb alkatrészvásárlási döntésem volt.
Btw anno a környékemen meglehetősen sok Asus V3000 + Voodoo1 kombó röpködött, a Riva128 sosem volt V1 killer...
Viszont nem hittem, hogy abból a korból még tanulhatok valami újat. 64-bites memsín? Ez sok mindent megmagyaráz... abban a ''boldog'' tudatban éltem, hogy legalább 128-as volt
(mentségére legyen mondva az UT Metal-al nagyon szépen ment, csak a driverek bugzottak halálra...) -
válasz
Overlocker #47 üzenetére
az szép és milyen felbontás? 640*480 és 8 bit?
-
Yutani
nagyúr
Legnagyobb problémája a S4-nek az volt, hogy csak 1 pipeline volt benne, ráadásul 64 bites memóriabusszal.
HA a Savage2000 chipet hozták volna ki T&L nélkül a Savage4 helyére, és akkor nagyot alkottak volna. De így mindig lépéshátrányban voltak... -
Overlocker
veterán
válasz
GombócArtúr #1 üzenetére
Nekem most átmenetileg S3 Savage4 16MB-s van a gépbe,elég forró a 32Mb-s változat hüvősebb.
Ami meglepő: Tesónak fut rajta a Sims2 -
Yutani
nagyúr
Rossz tipp. Rejtő Jenő egyik figurája a Török Szultán, aki hasonlóan csapnivaló írásmóddal firkantotta leveleit Galambnak és Senki Alfonznak. Ő írta alá mindig úgy, hogy ''Neduddgi''.
Szóval aki olvasott Rejtőt (pl. Három testőr Afrikában), az tudja jól. Aki meg nem olvasott, az gyorsan pótolja, vagy szégyellje magát! -
Protezis
őstag
Bocs az offért, de már régóta foglalkoztat a dolog:
Te direkt írsz így? Min 3-szor kell elolvassam a hsz-eidet, mire felfogom a jelentésüket. Ezt abszolút nem bántásnak szánom, csak érdekel a dolog
Mert hogy ékezet nélkül írsz, rendben. De betűket kihagysz, mást nyomsz, felcserélsz:
esetl;eg vkinke,
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
HA mar itt tartun!
Volt vmikro rgy oldal ahol a nem hivtalso driverk sorakoztak nagon sokaig es a utolso elotti nem hivatalso driver jott be nekme a legjobban /w98/ nincs meg az esetl;eg vkinke, netanmeg meg hasznalhato xp driver formajaban is????
udv
neduddki -
Dave64
aktív tag
A Turok esetében (1) csak 3dfxel ment ha jól emlékszem de gyönyörű volt és nem volt ronda képe
+
az ilyen bunda teszetek nem érnek semmit én láttam műközés közben
128as nvidiat voodoo 1, 2, banshee (ilyen nekem is volt), és 3at is és bizony verte az összes régi vackot
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Nem to mert monygatokhogy lassu, a dos-os konyveloprogramban semmi gond nincs vele, kituo sebeseggel hasit, latvanyosan gyorsabb mint egy cirrus logic pci-os kartja es ameg a trio 765/775-osoket is megveri:- ))))
udv
neduddki -
asturel
őstag
válasz
GombócArtúr #6 üzenetére
nekem 633 cerka (9.5x66) 512kb-os ali vga, 128 ram, es meg tv-t is neztem.. igaz deinterlace filtert mar nem birta el
meg moviet is 800x600 56hz 16bitbe neztem..
de azis valami
persze konzolon
-
zLegolas
őstag
válasz
GombócArtúr #6 üzenetére
Éppen a 7végén vettem egy ilyent 16MB-osban (500Ft), be is izzítottam Feather-rel meg Mandrake-8-cal egy PII/233MHz/64Mb-os gépen.
Ha filmnézésre kell, töltsd le a GeexBox-ot, ha fizikailag lehetséges, ezzel mennie kell. A RAM bőven sok hozzá, ha lehet ilyent mondani...
Sajna a GeexBox-ot nem futtattam, este majd megnézem, és informállak, ha kell...írj egy figyelmeztető mail-t, akkor azon nyomban megnézem és nem fogom elfelejteni!
Mondjuk a Voodoo3 nyomába sem ér, az tuti! -
Yutani
nagyúr
Azért ezt érdemes átnézni: Bővebben: link
Nekem volt Riva128, és nem emléxem játékfuttatási problémára, ellenben a Savage4-nél volt ilyen. Nem is tartottam meg 1 hónapnál tovább, vettem gyorsan TNT2-t. -
GombócArtúr
senior tag
Úha, 640x480ban 1380! pontot csinált!
aahhh micsoda sebesség! ''Szabadság, szeretem!''
Igen, a Voodoo fénykora a voodoo2-es kártyák idején volt! De akkor aztán nagyon! -
''mar a Voodoo1 idejen megszorongatta az nVidia a Riva128-cal''
Nonszensz. Láttál te Riva128-at működés közben? Na én is csak keveset, mert a driverek nem sokszor engedték (és amikor igen, abban sem volt sok köszönet). Első félig használható NV termék? Igen. Voodoo szorongató? Nem. -
GombócArtúr
senior tag
Talán inkább az a rohadt nvidia...
A 3DFX problémái a V3tól kezdődtek, amiből még ugyan sok kártyát adtak el, de állítólag csúnyább a képe(alkalazásfüggő) és gyengébb volt az akkoriban megjelent TNT2-nél, mellesleg ábszolút nem támogatta a 32bites renderelést (igaz hogy 16bitesen egy kis trükkel 24bitesnek nézett ki a kép). -
Elég sok kavarás, lehúzás megy itt... ezt a ''6-7-8 x gyorsabb'' meg a Vantás dolgot pl. remélem senki nem gondolta komolyan... nézzünk számokat, OK?
Savage4 GT/Pro
110 - 125MHz core (1 pipeline, 2TMU)
125 - 143MHz mem (64bit SDR)
Vanta / LT
80 - 100MHz core (2 pipeline, 1TMU)
100 - 125MHz mem (64bit SDR)
Voodoo3
143 - 183MHz core (1 pipeline, 2TMU)
143 - 183MHz mem (128bit SDR)
Ezzel nagyjából egybevág, hogy Bővebben: link és Bővebben: link szerint a Voodoo3 átlagban kb. kétszer, extrém esetekben (nagy felbontás vs 64bit, ugye) akár háromszor gyorsabb a Savage4-nél... ez bizony sehogy sem 6-7-8 x sebesség... -
Manitou
veterán
-
Manitou
veterán
válasz
GombócArtúr #1 üzenetére
A cerka nem bírja kihajtani
Nekem is volt ilyen kártyám egy Butterfly 32MB-os.
Duron 750 mellett ~ 1200, húzva 1700 pont volt a vége(1024x768), 3DMark2001SE-ben meg valami 700 pont . Én a RTCW-t ezzel a karival toltam végig. -
_az
senior tag
válasz
GombócArtúr #1 üzenetére
99 nyarán jelent meg kb, akkoris az abszolút középkategóriába tartozott, szal azt mondták, hogy nem gyors, de szép a képernyője... namost ugye q3 is 99 decemberben jelent meg és zabálta az akkori csúcsgépeket...
-
Dave64
aktív tag
a gt jelzés minden cégnél csúcsmodell szerúséget jelent legalábbis az alap kártyához képest kiemelkedő teljesítményt nyújt.
-
Dave64
aktív tag
Csak az a rohadt microsoft tönkretette. A 3DFX nem volt benne 1gy buliban a májkroszoft meg úgy intézte hogy ne nagyon mennyenek az új játékok a voodookon. akkor még nvidia ati sehol se volt. a 3dfx egyeduralkodo volt. Még odapróbálkozott 1 utolsót az 5500al de aztán csődbement... sajna
-
válasz
GombócArtúr #1 üzenetére
Az egyém annó olyan 1050 pontyot csinált 3dm2000-ben, defaultban.
A gép: Cel300A@465, 256SD, Abit BF6, Colorvision Savage4 GT Pro
[Szerkesztve] -
Dave64
aktív tag
A Voodoo 3 at semmeképp. A savage4-nél kb 6-7-8 szor gyorsabb!!!!! hidd el tapasztalat.
-
GombócArtúr
senior tag
Én azt hittem a Voodoo3 at legalább egy kicsit megszorongatja, dehát sansztalan...
-
Dave64
aktív tag
Annak idelyén egy remek ár/teljesítményű kártya volt (1999 esetleg 2000)
-
Dave64
aktív tag
Amúgy van nekem is 1 savage 4em. hát igen elég lassú. Annak idelyén még el Unrealozgattam vele de manapság csak egy irodai gépba ajánlanám.
-
Dave64
aktív tag
Sziasztok
Valószínüleg a procid sovány és a codekek erőforrászabálók próbáld ki a mplayert (windowsost) http://mpf.dzm.hu
szerintem ezzel elmennek a filmek a gépeden
Amúgy a gf 2 ben van hardveres gyorsítás meg hozzá letölthető filmnéző cumó. -
wedlock
tag
válasz
GombócArtúr #6 üzenetére
Vagy a ram karcsú...
-
GombócArtúr
senior tag
Ez nekem magas, ez a filmkérdés. Egy haverom gépén,
a bizonyos 375mhz, 128SD Voodoo3 2000 16MB tök jól mentek a filmek.
Nekem pedig: Shuttle alaplap, PII400@333 (max 83fsb)512K cache, 320MB ram, Geforce2 MX400 64MB WinXPés Ace mega codec packal szaggattak mint a fene.
Most akkor hogyis van ez?
Igazából az lenne a fontos hogy:
Shuttle lap, PII400@333 - 192MB ram WinXP vel lehessen filmeket nézni. Ehhez milyen vga-ra van szükség?
Vagy nem is inkább a VGa hanem a codec a kérdés? hogy mennyire terheli le a gépet? Vagy az esetlegesen lassú Shuttle alaplap a gond... -
Néha kvékhármazok egy ilyennel, meglepően játszható.
(De filmektől tényleg teljesen elfekszik.) -
wedlock
tag
válasz
GombócArtúr #3 üzenetére
Nekem is volt annó réges rég ilyen karim,és hamar rájöttem hogy nem a legjobb választás.Játékra már 2001 ben is alkalmatlan volt,lehet hogy ma már egy divx-es fil is komoly problémát jelentene neki..
-
wedlock
tag
válasz
GombócArtúr #1 üzenetére
Teljesen reális
-
GombócArtúr
senior tag
Háj! nos a szüleim gépébe került egy ilyen kártya, éshááát nagyon lassúnak találom: 3D Mark 2000ben 988pontot csinált 1024x768ban, alapbeállításokkal Matsonic Tualatin alaplap 667Mhz-es celeron és 320Mb ram mellett.
Arra emlékszem, hogy egy haverom gépét tesztelgettem és: celeron 333@375, acorp AT alaplap, és 128mega társaságában csinált 1450pontot, igaz 640X480ban. Ehhez képest reális hogy a savage ennyit teljesítsen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit 3070 Ti GamingPRO 8G 110e ft
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest