Hirdetés
- Mini-ITX
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megerősítette, majd letagadta a TSMC, hogy segítenek az Intelnek
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixbo
csendes tag
válasz Wind-Storm #10696 üzenetére
EDIMAX 3G 6200N az a helyzet hogy benn hevert a szekrénybe amikor elraktuk még jó volt
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #10697 üzenetére
-
MODERÁTOR
Sajnos sok jót nem! Brickelni annyi mint téglásítani, vagyis "szleng" nyelven halott a router! Vannak típusok amiket soros kábelen, vagy JTAG-on keresztül még fel lehet éleszteni, nem tudom, hogy a Tied ilyen-e, most nem néztem utána, nem veszem el Wind-Storm kenyerét....
Ehh... Meg is előzött!
[ Szerkesztve ]
-
sixbo
csendes tag
válasz Wind-Storm #10694 üzenetére
Nem tudom mit jelent az lehet valamit csinálni vele?
-
sixbo
csendes tag
Sziasztok! az én problémám az hogy van egy Edimax 3G-s ruterem
és ööö... bekapcsolom villog minden led rajta. Géphez csatlakoztatva a Pc nem érzékel semmit. Tehát bekapcsolom kábellel öszekötöm de semmi...Mi lehet a gond? -
legenda
válasz Wind-Storm #10691 üzenetére
én csak ismerősöknek csinálok ilyet, de akkor is inkább személyesen - ha van rá lehetőség -, mert jobb látni a teljes egészét a hálózatnak!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz hunace #10689 üzenetére
minden gyártónál előfordul - találkoztam már sok újonnan hibás asus, linksys...stb routerrel is -, de biza én szoktam bonyolítani, pláne ha már eleve cserélt routerről van szó, és az már ritkább, hogy a sokadik router sem okés...
jelen esetben komolyabb routerről van szó, több beállítási lehetőséggel mint az a régi routernél adott, nem mindenkinek megy minden elsőre, ha nem ért hozzá eléggé!
amúgy én is javasoltam, hogy akkor cserélje egyszerűbbre, de attól még megnézhetné egy hozzáértőbb, ha van rá lehetőség - de lehet csak én látom így, mert túl sok ilyen esettel találkoztam már...[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz werman #10686 üzenetére
kábelezés rendben? nincs például árnyékolt kábel, aminek nincs minden végpontja lecsatolva, így összeszedve a zajokat, idővel elfekteti a rendszert?
én - látatlanban, amennyire lehet - továbbra is kitartanék amellett, hogy nem routeres hiba lesz, legalább is nem hardveres!
esetleg nézzen rá adott összeállításra valaki hozzáértő, de végszükség esetén vidd vissza, és vegyél régebbi típusú, egyszerűbb routert...
mondjuk az igaz, hogy az általad használt nethez még nem konfiguráltam ilyen routert, de t-home, upc és digi alá már igen, és sosem volt semmi probléma![ Szerkesztve ]
-
werman
tag
nem segített rajta semmit, mondom a netet nem csípi ha le van róla húzva akkor elvan, csak az a fura hogy elég szabályos időközönként áll be, és a led-je pedig továbbra is rendesen villognak de se a net se az admin nem jönbe és a dhcp se oszt ki újra címeket. és igazából a vargalex firmwaret sem szeretném még rá pakolni. Ha ráteném kipróbálni , később visszatudom rakni a gyárit? Lehet vissza viszem a bótba.Ja és másnap már vissza küldtem garira, adtak egy újat ami most pénteken jött meg
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz werman #10684 üzenetére
a biztos a nagy-, és kisbetű, valamint a szám.
az elérhető csatornákat esetleg térképezd fel ezzel az alkalmazással; link (nem kell telepíteni, csak futtatni), keress szabad csatonát, és az lenne az igaz, ha a szomszédos értéke(i) is szabad(ok) lenn(én)e(k)!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz werman #10682 üzenetére
próbáld ki a wifi szórást más/minden csatornán, hátha egy másik elérhető hálózat akaszt be, ami azonos vagy szomszédos csatornán forgalmaz!
a wifi régió magyar?
az ssid és a jelszó nem tartalmaz ékezetes és/vagy nagyon speciális karaktert?
dhcp -> dhcp settings -> adress lease time; 2880 legyen!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
-
legenda
válasz Intruder2k5 #10678 üzenetére
kinőtte az már régen, csak tudni kell beállítani, és megfelelő eszközök kellenek hozzá!
-
MODERÁTOR
-
werman
tag
hali mindenkinek!
Nem rég vettem egy TP-LINK WDR4300-a routert. Probléma hogy kb 2-3 óránként, néha hamarabb is, elmegy a net és a web admin elérhetetlen és csak egy ki-be kapcsolás után megy megint egy darabig. Rengeteg beállítást kipróbáltam semmi sem segített, valószínűleg a net kapcsolatot nem szereti mivel net nélkül vigan ment egy napot. A régi kis szutyok routeremel nem volt ilyen. A net jelenleg elég új, invitel optikai, hauwei modemel.
Valami ötlet hogy most mit csináljak? Tegyem fel a vargalex firmware-t?
[ Szerkesztve ]
-
f_sanyee
senior tag
válasz Wind-Storm #10674 üzenetére
igen, de ha a tesztelni kivant router lanja 192.168.1.0 halozatban van es a wan portjat radugod egy masik router lanjara ami szinten ebben az alhalozatban van akkor mi lesz abbol?
-
MODERÁTOR
válasz Wind-Storm #10674 üzenetére
Én is így gondoltam! Miért, nem így csinálta? Szerintem így csinálta...
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #10673 üzenetére
De én úgy értettem (mert gondoltam magától értetődő), hogy WAN portot a LAN portba, mint utólag is írtam...
-
MODERÁTOR
válasz Wind-Storm #10672 üzenetére
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #10671 üzenetére
Az más... de úgy nem is lenne értelme tesztelni.
-
MODERÁTOR
válasz Wind-Storm #10670 üzenetére
Szerintem Ő arra az esetre gondolt, amikor a másik router LAN portjára dugva sem működött! Ott ugye a WAN port kap egy 192.168.1.x címet az elsődleges routertől, és közben a LAN oldal is ebben a tartományban van!
-
MODERÁTOR
Nos megpróbáltam ADSL internet hozzáféréssel is a vásárolt routert, de ugyanaz a probléma.
Küldöm vissza az eladónak, köszönöm a segítséget.20 éve a Prohardveren
-
f_sanyee
senior tag
válasz Wind-Storm #10664 üzenetére
valoszinuleg ugyanabbol a tartomanybol oszt cimeket mind a ket router, es ezert nem eszi meg wan-on.
-
1adrenn1
csendes tag
Sziasztok Lenne egy kis gondom. A napokban volt egy pillanatnyi áramszünet és a számítógépeim újra indultak. Ami a gond,hogy azóta nincs internet a 2. gépemen.
Csatlakozásnál azt írja,hogy a z eszköz hibát jelent.De ugye akkor a 1. gépen sem lenne.Mert a modem (D-link DSL 360R)hozzá van csatlakoztatva a routerre (TP.link TL-R460)..És a routerről megy mind a kettő gépen az internet.Már vagy 10x próbáltam resetelni és mindent szét húztam,áramtalanítottam,de semmi változás. Ja és a router beállítás menüjébe sem tudok belépni. Amúgy minden világít a készülékeken aminek világítani kell. Valami ötlet ??? -
MODERÁTOR
-
Wind-Storm
őstag
Tehát a 340GD WAN portják az előtte lévő LAN portjába dugtad.
Jó a kábel?
A beállítások lehetővé teszik, hogy csatlakozni tudjon a 340GD?
Gondolok itt DHCP beállításokra, kaphat-e IP címet, van-e szabad kiosztható IP a tartományban, esetleg MAC beállításgondok.
Reset-eld ki a 340GD-t. -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #10660 üzenetére
Nem akarom lecserélni, csak a tesómnak vettem használtan egy routert (neki ez is elég), és gondoltam kipróbálom hogy működik-e.
Köszönöm Mindkettőtöknek Intruder2k5, Gubek-Einste a segítséget!
Megpróbálom a leírtak szerint csatlakoztatni az eszközt.
(vagy esetleg a hétvégén lesz lehetőségem ADSL-n kipróbálni.)[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
Ha nem használod a netet éjjel, akkor próbáld meg majd áramtalanítani a modemet, és reggel majd úgy dugd vissza, hogy akkor már az új router legyen rajta! Sajnos amíg a központban lekapcsol egy aktív link, az sokszor fél óra, egy óra, és ez alatt tud szívatni, ha eszközt cserélsz rajta, még ha ennek nem is szabadna így lennie! Persze, ha most is van egy órád esetleg...
Második lehetőségként dugd rá az új routert, és hívd fel a 1221-et, hátha bentről újraindítják a portot, és menni fog...
-
krealon
veterán
A MAC clone menuben tudod beirni a kivant MAC address-t.
Akkor gyk:
- Bekotod a TL-WR941ND-t, ami mukodik.
- a 941-e status oldalan a WAN MAC address ertket lejegyzeteled. (AB-CD-EF-12-34-56)
- bekotod a 340-est
- a Network -> MAC Clone -> WAN MAC Address: mezobe begepeled a korabban feljegyzett MAC cimet.
- Save gomb.
- Utana System tools -> Reboot -> Reboot gomb -
krealon
veterán
Vagy atirod a mukodo eszkoz MAC-et az uj routerbe vagy
http://ugyfelszolgalat.upc.hu/app/answers/detail/a_id/179/~/modem-regisztr%E3%B1ci%E3%B3 -
MODERÁTOR
Üdv!
Vettem használtan itt az aprón egy TP-Link 340GD típusú routert, összekötöttem a UPC modemmel és sajnos nem megy a net, a router nem oszt ki ip címet.
A firmware V5-ös van rajta a TP-link oldalán ez a legfrissebb.
Van egy másik routerem is 941ND, azzal teljesen ugyanazokkal a beállításokkal megy a net.
Rossz a router, vagy én bénáztam el valamit?[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
csiszar
csendes tag
Atheros AR9285 ezt írja az aida,ha jót néztem,csak épp egészében nem találok ilyen drivert,csak olyat ami online telepedik,de remélem ez megoldja a problémát.Amúgy az lehet hogy a wifi ahogy elindul a gép bekapcsolódik mert amikor még csak tölti a wint akkor halványabban világít és utána már rendesen világít!
-
csiszar
csendes tag
Azt megtudtam hogy a wifi ebben a narancssárga helyzetben ki van kapcsolva,csak azt nem tudom hogy kell bekapcsolni,nem reagál semmi manuális dologra.Szoftveresen meg hogy ha nem találok semmi dolgot vele kapcsolatban,és mivel nics bekapcsolva valószínűnek tertom hogy azért nem vesz fel semmilyen drivert.........
[ Szerkesztve ]
-
csiszar
csendes tag
-
legenda
válasz rasoio #10643 üzenetére
amennyiben a reset funkcióra nem reagál, valamint nem teremt kapcsolatot a munkaállomással sem, úgy gariztatás - ha még van rá -, és nem biztos, hogy a firmware frissítést említeni kell...
csiszar; írd le a noti pontos típusát (635 is van több), valamint a használt oprendszert (xp, vista, win 7 - 32 vagy 64 bit?), és megpróbáljuk megkeresni a jó illesztőt!
a wifi külön bekapcsolást nem igényel? mert kikapcsolt állapotban előfordulhat, hogy a jó illesztő sem települ fel, mivel nem érzékeli a hardvert![ Szerkesztve ]
-
rasoio
csendes tag
Igen, megfelelő lett letöltve, kábelen.
(Viszont ezt az figyelmeztetést nem vettem figyelembe, eléggé el volt rejtve, de úgy gondolom nem vonatkozott rám.
"If your firmware version is 110825, please upgrade 111130 first, then upgrade this verison 120320. If not, your device may be damaged.")Origin: MinimumGame | youtube.com/MinimumGame | SE Xperia arc S
-
rasoio
csendes tag
Sziasztok!
(Az androidos ICS frissítés óta a wifi bizonytalanul működik a telefonomon, néha megszakad a kapcsolat vagy ha elhagyom azt a szobát ahol a router van, akkor is lelassul majd szétkapcsol.)
A nagyobb gond az, hogy ez miatt a dolog miatt, a leírás alapján szerettem volna a routert frissíteni, remélve javítja a problémát, viszont a frissítés nem sikerült.
A frissítést a router oldalán csináltam, a végén 100%-nál áll, várok perceket, várom, hogy újrainduljon (ahogy írja is) de nem történt semmi, egyszer csak kiírja, hogy nincs kapcsolat.
Innentől kezdve a router kb. meghalt, csak a Power gomb világít semmire sem reagál. Hogy lehetne életre kelteni ? TL-WR741ND
Előre is köszönöm a segítséget !
[ Szerkesztve ]
Origin: MinimumGame | youtube.com/MinimumGame | SE Xperia arc S
-
legenda
válasz csiszar #10637 üzenetére
a wifi modul pontos típusa alapján kell illesztőt letölteni a noti gyártójának a honlapjáról, annyi a nehézség általában, hogy egy adott szériás notit több típusú wifi modullal is szerel(het)nek, és nem mindig olvasható le csak úgy a notiról - például az alján lévő, erre vonatkozó matricáról -, hogy pontosan melyik van benne...
-
legenda
válasz csiszar #10632 üzenetére
nincs mit, remélem a notival egyszerűbben boldogulsz majd!
alapben nincs probléma, mivel minden automatikus, akkor van bonyolódás, ha korábban már volt beállítva "betárcsázós" kapcsolat, mert az kilövendő, alapállapot visszaállítandó...stb!Gabesz87; úgy értettem, hogy most egy nullázás! amennyiben korábban módosítva lett az elérési cím és azt az állapotot mentetted, majd a firmware frissítése után visszaállítottad azt a mentést, akkor az is okozhatja a hibát!
a letöltött firmware állomány melléklete a frissítési leírás, abban írják, hogy a frissítés után ajánlott a gyári beállítások visszaállítása![ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Reset? Hát a fw frissítés előtt lementettem a konfigurációs beállításokat, frissítés után újraindította magát, aztán visszatöltöttem a beállításokat, bár ott valami probléma volt, mert az nem sikerült elsőre....De azt a fw frissítés leírásánál nem írták, hogy resetelni kell.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Rem. jó helyre írok, és tudtok segíteni. Az a problémám, hogy nem tudom megnyitni böngészőben a routerem setup-ját. TP-Link WR-941ND routerem van, 192.168.1.1 a cím, de csak tölt, tölt, és nem jön be....pár hete frissítettem a firmware-t, net van, működik meg minden, csak nem értem miért nem jön be a setup. Meg úgy tudom, hogy a tp-link megváltoztatta a címet 192.168.0.1-re, azt is próbáltam, de semmi. Valaki? Köszi előre is.
-
csiszar
csendes tag
A bekapcsolva,mellette van egy csillag és egy 3 félköríves jel ezek villognak,melletee az egyik Lan világít és a föld jelű ami gondolom a net villágít!
A net a modemtől a routerig a kék kábelen jön,az egyik lan ból a gépbe pedig amit kaptam hozzá kábelt!Elvileg nem csináltam rosszul semmit,de még sem kafa.Alig hanem vissza viszem a picsba mert ez kurvára nem jó -
-
legenda
válasz csiszar #10608 üzenetére
a router adminisztrációs felülete akkor is bejön, ha nem csatlakozol a netre, sőt még akkor is, ha a router és a modem nincs összekötve!
a router kapjon áramot, a pc lan portja legyen megfelelő kábellel összekötve a router lan portjával, és - a router verziójának megfelelően - a korábban írt két ip cím közül valamelyikkel bejön a router adminisztrációs felülete!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz csiszar #10606 üzenetére
modem lan és router wan portja megfelelő kábel használatával összeköt, router la portja és a pc lan portja megfelelő kábel használatával összeköt, pc-n böngésző indít, címsorba; 192.168.1.1 (új széria esetén 192.168.0.1) erre bejön a router adminisztrációs felülete, a belépéshez a felhasználó és a jelszó admin és admin, utána a menüben; network -> wan -> wan connection type; a netednek megfelelő kapcsolati típus beállít (amennyiben a szolgáltató által adott felhasználónév és jelszó a belépéshez, úgy pppoe) -> pppoe esetén felhasználónév és jelszó megad -> wan connection mode; connect automatically -> save!
bizonyos beállítások mentése után kéri a router az újraindítást, ekkor engedélyezd neki!
a munkaállomásokon ha korábban volt felhasználónév és jelszó megadásával beállított kapcsolat, azokat kilőni, automatikusra állítani a kapcsolt érzékelését/beállítását![ Szerkesztve ]
-
csiszar
csendes tag
Sziasztok!Elég nagy kakiban vagyok,remélem tudtok segíteni!Nos Lenne egy új laptop és egy router,a pc eddig csak adsl-en keresztül jött ethernet kábelel.A gond az hogy össze kötöm a modemet a routerral oda ahova kell,a routert rá teszem a pc re, de valamiért nincs net,lefuttattam a cd-t ami járt a routerhoz de semmi meg sem nyikkan!A router amúgy TP-Link WR841N.A Laptopon szint úgy semmi!.Mihez kezdjek ?
-
Petike6
tag
Sziasztok! Az lenne a problémám,hogy van egy D link dir 300as routerem (új) és kb 5 méterrel alrébb levő szobában már abszolút használhatatlan a net. Állandóan szakadozik,sőt inkább nincs is internetkapcsolat. Pedig csak 1 fal választja el. Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple Studio Display 27" 5K - Csak 1db!
- eladó Xbox Series S dobozában tartozékaival
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Használt GAMER PC I5-13600k, RTX3090, 32GB DDR4, WIFI
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest