Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirarcheer
senior tag
Chiakit szerettem volna telepíteni Rog Allyra. De az eddigi helyek nem működnek. Tud valaki linket küldeni ahol a legfrissebb verziót le tudom tölteni?
-
pseudo
lelkes újonc
Hellósztok!
Szerintetek az miért lehetséges, hogy az Ally-em akkuultora jó, ha másfél órát kibír? Látássérült user vagyok, tehát még csak fényerőt sem használok.
Ezért pont, hogy több ideig kéne bírnia.
Van ötletetek, mit tehetnék? -
-
pseudo
lelkes újonc
Hellósztok!
Szerettem volna játszani az Ally kézikonzolomon a Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2 játékkal.
Nagyon alacsony az Ally-hez képest a játék gépigénye - leírni sem érdemes, ennek ellenére meghökkentő, hogy konkrétan mégis tölt, ha új játékot kezdek, vagy amikor újraéled a karakter.
Ráadásul akkor is ez van, ha mindent a legalacsonyabb beállításra veszek grafika téren. Ami még furcsább, az az, hogy a ventilátor nem is pörög, és a konzol mégis tölti a játékot.
Van tippetek, hogy mi lehet a gond? Próbálkoztam már újratelepítéssel, szórakoztam a kompatibilitási beállításokkal, rendszergazdai futtatással, de semmi.
Volt egy Lenovo Ideapad13 gamer gépem (I7 10-ik genes proci, Nvidia Geeforce GTX 1650 TI vidikártya, 16 GB DDR4 ram, 500 GB SSD).
Ott teljesen jól működött a HP 7 2-es játék, rögtön betöltött, de az Ally sztem a Lenovo-s gép konfignál erősebb, úgyhogy ezért érdekes ez a dolog. -
Ngtx
aktív tag
Lehet hülye kérdés, de az Xboxon ami van játékom azt simán bárhol tudom játszani az Allyn?
-
Ngtx
aktív tag
Jó ezt olvasni!
Windows rendszerrel nem lesz gondom, mert használom rendszeresen.
1-2 játék van amivel szeretnék játszani rajta mikor távol vagyok otthonról azért is gondoltam ezt jó vételnek.
Mind a kettő Xbox platform, de nem árt ha ez a ketyere tudja a Windows , Steam ki tudja mihez kapok kedvet még. -
Szemi88
tag
Szerintem igen!
En nagyon szeretem!
Nagykepernyon csak a PS5, de azoknak a jatekoknak a pozlasara tokeletes, ami XBOX-on kimaradt de PC-re is megjelent, mert Game Pass-el nekem ez a tokeletes combo

Csak ajanlani tudom! A kezdet nehezen indult, nekem 4 honapja van meg, azota rengeteg patch jott amivel mar nagyon sok mindent javitottak. A kezdet szamomra azert indult nehezen, mert win fut rajta, en meg mar vagy 5 eve csak MAC-et hasznalok meg iPhone-om van 15 eve, ezert a tipic windows megoldasoktol mar elszoktam
de a cucc nagyon rendben van! -
Ngtx
aktív tag
Ennyiért jó vétel lehet ?
-
free_jack
tag
emagon a black friday akcióban 278.990 Ft árulják ma.
Szerintetek ennyiért ár/érték tekintetében érdemes lenne megvenni?
Vonaton, utazás közben használnám, de otthon is kéne asztali PC-ként időnként.
Tudna valaki segiteni, hogy lehetne összekötni a monitorral, a vezeték nélküli billentyűzettel és egérrel?
Összesen csak egy kombinált interfész van a hátulján, ami USB 3.2 type C és Displayport 1.4 egyben?
Ha veszek mondjuk egy displayport kábelt a monitor csatlakozásához, akkor már usb hubot nem használhatok, dughatok rá a kézikonzolra? ugy értem, hogy akkor már csak bluetoothos egér és billentyűzet jöhet szóba? A vezetéknélküli Logitech lightspeed egeremhez és billentyűzetemhez tartozik egy-egy usb vevőegység, amihez nyilván kéne egy usb hub. -
Ha valakit érdekelne egy Legion Go akkor írjon rám. Van egy Alza rendelésem, az eredeti 320.000 Ft-os aron, amit nov 15-ig lehet átvenni.
-
Igen, volt update. Már újra húztam az OS-t, BIOS-t reseteltem. Mindegyik előre definiált mód legalábbal 5-10W-al fogyaszt többet.
Elméletileg az SOC-nak 95W egyáltalán nem sok, nem is ezért zavar. Steam Deck úgy tud gyorsulni, hogy közben a power limiteket nem tologatják ki.
-
Szemi88
tag
válasz
eldiablo
üzenetére
Én tegnap este is töltőről toltam és 30W-ot írt a gép. Pont tegnap az Anthem-nél bekapcsoltam az info monitort és ha jól emlékszem, akkor pont 82 fokot írt ki.
Na majd ma este megnézem, de pl én mindig érzem, hogy meleg a gép, mert a ravaszoknál mind a két mutató ujjam vége egy fél centit rálóg arra a részre, ahol távozik a meleg/forró levegő, és néha érzem ha nem figyelek erre, hogy konkrétan forró az ujjam vége

Amúgy történt valami? Jött frissítés, hogy ilyen problémát tapasztalnak a felhasználók?
-
Ally tulajok, másnál is 45-50W inkább az a 30W üzemmód?
Redditen sokan panaszkodtak, hogy az addigi 80-82C° helyett 95C° lett az üzemi hőmérséklet emiatt. -
Semin
őstag
Árcsökkentéssel reagált a Legion Go startjára az ASUS
"..bejelentették, hogy 100 euróval csökkentik a normál és a gyorsabb ROG Ally kézikonzol árát.."
Alakul ez
. Karácsonyra még becsúszik egy kis akció, és egész baráti áron lehet. -
hito
nagyúr
Na ez viszont elég lehangoló
Amikor elkezdtek cikkezni a Legion Go-ról a bejelentés utána, illetve amikor megrendeltem, ettől tartottam. Az Ally-nak kegyetlen jó a hangszórója, Legion Go-ról hangkeltőjéről viszont semmi infó nem volt. Nos, ez bizony elég nagy csalódás. -
hito
nagyúr
Már miért kerülne 2x annyiba?
Nekem az első szériás van, még gyári gari is van rá. Az AniMe Matrix fedlap iszonyú poén, Ryzen 9 bivalyerős, az RTX 2060 Max-Q megeszi reggelire a 780M-et. Tök könnyű a méretéhez és tudásához képest, a hangja bitang jó. Ebben a kategóriában a Razer Blade Stealth-ekkel versenyez, de én inkább ROG-ra szavazok, mert jobb a support és többet ad ugyanannyi pénzért, vagy ugyanannyit kevesebbért. Elismerem a Razer-t, tényleg jó gépeket raknak össze, de sokan a sznob faktor miatt veszik és választják.
-
-
hito
nagyúr
Ma reggel írtak, hogy sajnos csúszás lesz. Engem ez már nem érint, mert nincs rá szükségem, ROG Zephyrus G14 lett helyette. Jelentkezett valaki, akit érdekel, valószínűleg az övé lesz, így én már nem tudok beszámolóval szolgálni.
Ha nagyon rám törne a gaming handheld viszketés megint, már most tudom, hogy Ally lesz belőle
Használt árát tekintve abszolút a legjobb ár/érték arányú gép a piacon. -
nexus6
aktív tag
sikerült elnyomni? megkezdődött a legion szállítása? én is még agyalok most is, a kisfiamnak, mert ezért az árért kaphatunk egy majdnem normális gamer laptopot (pl egy 3070-el), amit azért jobban ki tudnánk használni
most tegnap este láttam már a videós oldalon pár tesztet (embargó vége gondolom), de igazából engem is a játék tesztek érdekelnének (a kontroller részéről már lehet nézni 100 tesztet, de a játékok futásáról meg párat csak) -
pseudo
lelkes újonc
Ez a dokkoló szerintetek jó a ROG Ally-hez?
https://www.alza.hu/alzapower-h100-docking-station-pd-charge-74w-fekete-d7377618.htm?kampan=adw1_alza_pla_all_akce_nominace_c_9063088_APWHD010&gclid=Cj0KCQjwy4KqBhD0ARIsAEbCt6gRfvL5-0EXfNE2bt3BFwWs5lIvwON_sFzgTe5rfLTwNDXE6TezIiwaAqMgEALw_wcB
-
hito
nagyúr
Akit érdekel egy Legion Go előrendelés az Alzánál 319-ért, jelezzen, átadom. Jelenleg 369-ért lehet előrendelni. Nekem mégsem kell, de hátha valaki lecsúszott erről az árról.
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Azért ez nem olyan egyértelmű, főleg handheld módban: [link]
pl:
Azért a Z1X-et erősen korlátozza a 30W. Persze, meg lehet mókolni, hogy 45-50W legyen a limit, de akkor meg elmelegszik szinte azonnal. Érdekességképpen; Decken beton stabil 30FPS-t tud a CP2077. Ugyan az a profil Ally-on akad.
Nem mindent lehet erővel megoldani. -
-
-
hito
nagyúr
Van 1-2 nyűgje - ugyanúgy mint az Ally-nak -, de azokat leszámítva botrányosan jó. Azért tipródok napok óta, hogy mi legyen (Flow Z13 vs Legion Go). Aztán akaratomon kívül megoldottam a tipródást egy Xiaomi 13 Ultra vásárlással. Nem terveztem az extra kiadást, így alakult, viszont akkor most valamiből szeretnék lejjebb adni, az egészséges balansz érdekében
Egyszer megfogadtam magamnak, hogy "X" összeget nem lépek túl a házi kütyübazárban. Ha valahol túltolom, a másiknál lejjebb kell adnom. Belső szabályozás
-
nexus6
aktív tag
érdekes mert elvileg 700 dollárra írták a kezdő árat a bemutatóknál (nem review, már várok én is egy normális tesztet, mert laptop és legion go között vagyok), ami ha a 700 dollár = 700 euro (360 Ft és 382 Ft) akkor is még a 320 is soknak tűnik, bár az áfát rászámolva már hasonló ár jön ki
off: a z13 milyen? azt is néztem, de a normális kisebb (13-14) laptopoknál elszálltak az árak -
pseudo
lelkes újonc
Mernék nem annyiért adni, mint amennyiért előrendelted. A pofátlanság netovábbja lenne.
-
hito
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Jaaa! Közben nem bíztam a véletlenre és Alza chaten feltettem a kérdést. Annyiért kapom, amennyiért előrendeltem
Viszont az új rendelőknek nem túl jó hír, hogy már 370 az ára
Vissza fog ez menni szerintem még novemberben. -
-
pseudo
lelkes újonc
Reméljük, olyan, úgymond olcsón kapod meg, mint ahogy előrendelted az emelés előtt.
Az Ally-el én is megcsináltam, hogy 350-ért vettem, de nem rezgett egy idő után, úgyhogy visszavittem az eMag-ba. Amikor pedig megint megrendeltem, már 330 volt, úgyhogy húsz ezret megkaptam kártyára, szval visszajött a különbözet. -
hito
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Az e-mail szövegén már nem tudnak változtatni, de ha a benne lévő terméklinkre kattintasz, akkor bizony már a 369-es árra mutató link köszön vissza.
Mindenesetre én is kíváncsi leszek, nem egyértelmű a dolog az biztos. Lehet írok nekik egy gyors érdeklődő levelet, mert történetesen ezen múlik, hogy eladom-e a ROG Flow Z13-at, vagy nem. Ha nekem is 369 az előrendelt 319 helyett, akkor dobom a Legion-t és marad a Z13.
-
válasz
eldiablo
üzenetére
Ezt nem tudtam, mondjuk nekem eddig mindig garantálva volt az eredeti ár, PS5 esetében sem emeltek anno, más 220-rrt adta, ok kiadták az eredeti 185-ert.
Megnéztem a rendelések között és a Go ára is meg az eredeti 320, meg nem nyultak ahoz sem

Szerintem ez inkább ilyen apró betűs rész, hogy ha a gyártó azt mondaná hogy 320 majd pár héttel előtte inkább 420-at akarnak, akkor ne legyen veszteség a boltnak ekkora különbözet.
-
hito
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Amit eldiablo is idézett, számomra sem abba az irányba mutat, hogy nem kéne emiatt aggódnom

Egyébként ez 3 dolgot jelenthet szerintem:
1.) ha a termék végső ára pl. árfolyam különbözet, vagy gyártói áremelés miatt lesz magasabb az előrendeléskor feltüntetett árhoz képest => természetesen mindenképpen emelnek
2.) ha az Alza emel, akkor aki az olcsóbb áron rendelte, annak annyi lesz, mert jófejek
3.) ha az Alza emel, hiába rendeltem elő olcsóbban, drágább lesz, mert szarfejekA honlapjukon lévő szövegből sajnos nem derül ki a válasz.
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Én ezt találtam:
"Ha a termék végső ára alacsonyabb lesz, visszakapod a különbözetet. Amennyiben a végső ár magasabb lenne, arról e-mailben tájékoztatunk, amint az előrendelt termék készleten lesz."
Ebből nekem az jön le, hogy nem garantálnak semmit. -
Nem kell lemondani róla, az Alza garantálja az árát amin előrendelted, szóval de 320k-ert kapod meg.
Sok oka lehet amiért felment az ára, HUF-EUR változás, elfelejtették HUF afa-t hozzátenni...mindkettőre volt már példa, drága gamer laptopot is árultak úgy egyszer hhoy véletlenül atvallaltak magukra a 27% afa-t 🫡😂
-
hito
nagyúr
Na, alakul ez. Már 369eFt az Alzán a Legion Go. 319-ről indult, én akkor rendeltem elő. Gondolom akkor erről az árról le is mondhatok.
Tudom, hogy ezt nehéz megmondani, de vajon van még esély arra, hogy visszamegy 319-re? Nem hinném, hogy a Lenovo módosított az áron. De akkor mi a manó van? Szimplán csak gondoltak egyet az Alzánál és nagyobb haszonnal akarják adni?
-
pseudo
lelkes újonc
Sztem épp azért adtak rá pozitív értékelést, mert olyan a hirdetés amilyen.
Hogy nem gondol bele abba, hogy amennyiért eladja, pont annyiért pl. az Alzán megvásárolható?
Vagy ennyire értékessé teszi a készüléket az, hogy megrágcsálták?
Ami viszont tény, hogy nekem is picit furán adták az új Ally konzolt, mert a jobboldali M kapcsolót nehezebb lenyomni, mint a baloldalit. -
hito
nagyúr
Nem a haszonnal van a gond, hanem annak a mértékével

2 héttel ezelőtt vette 130eFt-ért. És még van képe beleírni, hogy fix ár!
De a cím is szimpatikus ("LEÍRÁST OLVASNI!). Még véletlenül se, "kérlek, olvasd végig", vagy "leírásban fontos infók"...meg lehet ezt fogalmazni millió féleképpen, meg ilyen paraszt módon is. Gondolom rájött, hogy nem lesz olyan egyszerű ennek a javítása és gyorsan szabadulna. Tehát hozzá se nyúlt és úgy a majdnem 100eFt-os haszon. Legalább csinálta volna meg, vagy tenné fel korrektebb haszonnal, ha már 0 munka van benne.
Bocs, teljesen kiakasztanak az ilyenek.
-
Alzában akciós a Z1-es Ally:
-
Van hogy a magyar nagykereknek hónapokig nincs az új cuccokból, az Alzánál sokszor meg a megjelenés napján már lehet foglalni és 3-4 napon belül már kezedben is a termék. Volt hogy aznap átvehettem.
10+ év kereskedelemben eltöltött idő után azt mondom, a magyar nagykereket nem kell sajnálni.

Nagyon mély a nyúl ürege, nem érdemes bele menni...
-
pseudo
lelkes újonc
Én néhány hónappal ezelőttig eMag párti voltam, mindig onnan rendeltem, ha műszaki cikk kellett, de rájöttem, hogy az Alza sokkal gyorsabb, meg talán ár szempontjából néhány termék olcsóbb.
-
nexus6
aktív tag
én anno még a cseh alzától rendeltem az nvidia shield tabletemet (piszok jó áron volt és nagyon jó kis tablet volt), egyedül náluk volt kapható a keleti régióban. még nyugatabbra egy francia-kínai webshopban láttam.
szerintem előrendelést bármire fogadhatnak, másnem késnek vele... így volt ez sok minden mással is. én bízom benne hogy jók lesznek a tapasztalatok, szeretnék egy ilyen kisebb eszközt (de allynál kicsit nagyobbat) amit én utazáshoz és a kisfiam a nagyszülőknél tudnánk használni -
-
pseudo
lelkes újonc
Kíváncsi leszek a tapasztalataidra.
-
hito
nagyúr
Elindult a Legion Go előrendelés. Alzán 319k az ár. Én nem tudtam most megállj parancsolni magamnak, megrendeltem

-
Ngtx
aktív tag
Végre megtudtam tapizni, mert ugye lényeges hogy mennyire kényelmes. Karácsonyra be is szerzek majd egyet.
-
VincentVG
senior tag
oo de szuper, biztos kerdezek majd meg.
es koszi az infokat.en PS3 emu-re szeretnek ramenni, pl Skate ( meg a classic elso resz ) ezeket kimondottan szeretem/szeretnem ally-n. fokent fifa zok, egyeb sport, es platformerek + indy ( dave the diver
). minden masra ott az asztali monster PC - persze ez en vagyok.ami meg nagyon erdekelne az a Zelda BOTW, remenykedtem benne h 720p-n tud majd 60fps-t. ha jol lattam teszteken nincs meg, de elegge kozel van hozza. + meg lenne par kiszemelt nintendo aldozat.
ha raszantam magam a setup-olgatasra majd meselek en is.
csak valahogy ahogy kezbeveszem mindig inkabb gaming van helyette. aztan meg tudjuk h gyorsan lemerul - haha. tudom ott a tolto.
-
hito
nagyúr
válasz
VincentVG
üzenetére
Én vagyok az embered

Szintén teljes áron vettem meg múltkor és adtam a gép mellé grátisz
Most, hogy visszatérem Ally-ra, már olcsóbban tudtam megvenni szerencsére.
Tehát: sokkal többet bíbelődök PS3 és Yuzu emukkal, mint PC-s játékokkal. Utóbbiba semmi kihívás nincs, feltelepítem, oszt működik. Uncsi

Viszont RPCS3 miatt már vágtam majdnem falhoz a gépet
Most napok óta a nagy kedvencem miatt kaptam többízben sikítófrászt. Előző Ally-mon kérdés és probléma nélkül 50+ fps-sel tudtam nyomni a Gran Turismo 5-öt. A mostani gépemnél még a pálya betöltés előtt szétfagyott az egész. Valószínűleg eltérő driverek, bios verzió és miegymás okozta. Most lefrissítettem mindent, köztük az app build-et is és megint szépen megy. Problémák/random fagyások most is vannak, de legalább tudok nyomni 1-2 kört.A másik amit nehéz megszelidíteni az Mario Golf Yuzu-val. OpenGL-lel most működik, de azzal is nagyon sokat szenvedtem. Nem tölt be, textúra hibahegyek és a többi.
Most Mortal Kombat 1-et izzítottam be Yuzu-n. Átvezető filmek, illetve egyéb helyeken lassú, de a küzdelem egész tűrhetően megy

Ja és MK1 Yuzu-ban csak handheld módban fog működni. Docked módban nincs kép. Játék megy, csak nem látsz semmit

-
VincentVG
senior tag
jajdejo h meg full aron beszereztem
amugy en ajanlom, minosegi a cucc, bar azert raulni nem szeretnek 
btw mi most a legolcsobb megoldas atalakitora, h kulso monitoron tudjam kicsit tesztelgetni a dolgokat? gondolom billentyuzet mehet bluetooth al, de monitor / tvre kell valami.
konzol emulaciokat szeretnem tesztelgetni de ebben a kepernyomeretben eleg hardcore babralni vele.
itt meg senki sem kattant ra egy jo kis PS3 vagy nintendo emu ra?
szivesen hallanek tapasztalatokat. ( addig marad a reddit es YT ) -
hito
nagyúr
A gyári tok egyre olcsóbb, az EMAG-nál már 10e alatt van
-
pseudo
lelkes újonc
Tudtok esetleg olyan TypeC-os átalakítót/elosztót, amivel úgy tölthetem az Ally-t, hogy közben használhatok egy másik typeC csatlakozót?
Mert tegnap kipróbáltam egy Anker 543 USB-C Hub (6-in-1, Slim átalakítót, amin volt két typeC port, de sajnos úgy egyáltalán nem töltötte a konzolt.
Vagy ez így esélytelen, töltés közben nem tudok mellette pl. billentyűzetet/egeret használni? -
Sziasztok. Nem tudom mennyire hasznos bárkinek az infó, de az Ally mókolás nélkül kezeli a Dell WD19-es dokkolót és megy vele a 30W-os turbo mód is.
-
hito
nagyúr
Z1 variáns gyorsteszt. Azért 4:35-től megállt bennem az ütő rendesen, de aztán helyére kerülnek a dolgok
Szerintem határozottan nem éri meg az árát a Z1 Extreme változat mellett.
-
pseudo
lelkes újonc
Köszi.
-
pseudo
lelkes újonc
Sziasztok!
Az eMag-on látom ezt a védőtokot az Ally-hoz.
https://www.emag.hu/asus-utazotaska-vedotok-rog-ally-konzolhoz-90nv00d0-b10000/pd/D15ZBWMBM/?cmpid=92379&gclid=CjwKCAjw6p-oBhAYEiwAgg2PgnM212k44bxNE6xWX9dOwSzDTiF_tk6JjTT-b7bGw_Um2gcKlPMzgBoCWyEQAvD_BwESzerintetek ezt vegyem, megéri? Mert a külföldi megrendelésektől kicsit tartok, amióta egyszer fizettem a banggood.com oldalon - szerencsére csak kis értékben (ötezer), és nem kaptam meg a terméket.
-
Vpeter74
csendes tag
Igen..volt pár típusa. AMD kártyával és NVIDIA val is. A legutóbbi horror áron volt már, de itthon abból is csak elvétve volt. Érdekes ,h gyárilag néhány ASUS ROG Laptophoz csomagolva lehet venni több félét is..de a legolcsóbbnak is így 1milla az ára
az azért durva nagyon. -
hito
nagyúr
válasz
Vpeter74
üzenetére
Ritka darab az biztos. Egy ujjamon meg tudom számolni, eddig hányszor találkoztam vele itthon a használt oldalakon
Asszem az egy 3070-es volt és 200 alatt volt egy picivel. Annyit még adtam is volna érte szerintem, de akkor még az Ally a kanyarban sem volt, csak később jelent meg. -
Vpeter74
csendes tag
Hát..én is úgy jártam ,h A The Surge 2 vel nem tudtam játszani ,mert olyan volt mintha egy szürke kép lett volna a kijelző előtt. Egy két infó látszódott ,meg a menüben minden szuper volt,,zene,,kinézet stb a videó-k is szépen mentek. De a gameplay az nem működött...úgy..hogy a játék első része a The Surge szuperül megy rajta.
Ma meg nálam jelzett egy VGA frissítést..és csak véletlenül elindítottam..és azóta tökéletesen fut
..Úgy hogy sztem lesznek itt frissítések és javítások biztosan a későbbiekben is.. -
Vpeter74
csendes tag
Ezt egyébként én sem értem ,h miért nincs USB port? Az Ally-n is elfért volna simán.
Ha nem játékra használod akkor megértem az álláspontodat.
Rengeteg video-t néztem én is ahogy az Ally-ra rákötötték az XG mobile-t.
Jó tudom ,h a külső VGA kártya az nagy teljesítményt tud,,de kell azért alá VAS is..
És nagyon meggyőző volt ahogy mondjuk a GOD OF WAR ultra garfikán 1444p ben 70-80FPS tudott.
Vagy egy ELDEN RING pl.
És akkor még mindig egy hordozható cuccról beszélünk..mert a ahhoz a TV-hez csatlakoztatom a lakásban ahová gondolom és egy pillanat alatt Gamer PC lesz belőle.
Kár ,h itthon nem lehet sehol kapni a külső VGA kártyát.
-
hito
nagyúr
válasz
Vpeter74
üzenetére
Igen, az itthoni árazással bele tudnak rondítani a dologba. Két dolog nem tetszik eddig benne:
- vicc, hogy ekkora méretben nem tudtak rátenni egy full size USB portot
- a hangszórók nézhetnének előre, mint a Deck-nél és az Ally-nálA nyers erővel kapcsolatban nincsenek kétségeim, tapasztalva, hogy mit ment nálam az Ally. Kicsit azért nézem rendhagyó módon és más szempontrendszer szerint ezeket a gépeket, mert leginkább nem játékra használom. Amire nekem szükségem van az egy ultra-hordozható erőmű és ezt egyelőre csak ezek a gépek biztosítják, a tabletek esetében a teljesítmény kárára vékonyítanak. Ott egyszerűen nincs hely egy normális hűtésnek, ezért a lovakat se tudják elengedni sajnos.
-
Szemi88
tag
Hali!
a Tech 2-es tesztben mondja is, hogy a rezgo motorok nem fogjak azt az erzest adni mint a dual sense.
A ravaszokra ne varj ellenallast, mert sajnos nincs mogottuk motor.
Sok minden jo van az Ally-ban, meg majd alakul meg. En pl. letoltottem a Geras of War 5-t, de egy bug miatt mar az elso palyan elakadok, egyszeruen nem tudok egy ajtot kinyitni, mert nem kinalja fel a jatek…

de nem adom fel, nagyon szeretem a gepet!

-
Vpeter74
csendes tag
Igen,,nekem is feltűnt ,h nem rezeg úgy mint egy kontroller,,sőt volt olyan játék ahol nem is működött ,pedig elvileg kellett volna.
Elvileg az armoury crate ben van beállítás a gombokra ,de megmondom őszintén én nem állítottam ott semmit. Esetleg próbáld meg a játékot a steam ben indítani és ott van ezekre elég részletes beállítás..mondjuk azt nem tudom ,h magánál az Ally kontrollernél is lehet -e használni. -
pseudo
lelkes újonc
Elvileg kicsit drágább lesz, mint az Ally, vagyis a Tech2 ezt mondta.
A billentyűzet előhívásra rájöttem am az Allynál, viszont kérdésem az lenne, hogy nektek is feltűnt olyasmi, hogy a rezgés nem olyan intenzív, mint pl. egy PS5 kontrollernél?
Csak mert kipróbáltam, hogy rácsatlakoztatom a kontrolleremet, és egész más volt, sokkal jobb. Illetve az Allynál azt, hogy a ravaszok ellentartsanak pl. fegyverhasználatkor, lehet állítani?
Mert külső kontrollernél rögtön megy, viszont a belsőre nem találtam opciót. -
Vpeter74
csendes tag
Dehogy zavar. Csak azért kérdeztem mert azokból a videókból semmi nem derül ki igazán.
Látom ,h bivaly a hardver ,de ezt írták az Ally -ra is..aztán 30-40Fps nél többet nem igazán tud egy komolyabb játéknál..azt is csak úgy ha a grafikával szórakozol és sok mindent minimalizálsz .
Itt sem tudni az Akku időt.. az árazás meg,,na arra is kíváncsi leszek hogy itthon ténylegesen mit hoznak ki belőle
-
hito
nagyúr
válasz
Vpeter74
üzenetére
Nekem az, mert:
- tökéletes méret (nem mütyür 7")
- bivaly hardver (kategóriájában elérhető legerősebb)
- gyönyörű forma, igényes kivitelezés
- lecsatolható wireless kontroller (egér funkcióval)
- végre beépített kickstand
- várakozáson felüli árazásRemélem azért nem zavar nagyon, hogy nekem tökéletes, maga a megtestesült álom. Ha mégis zavarna, én akkor is jól fogok aludni

-
pseudo
lelkes újonc
90%, hogy marad az Ally, nem váltok a Legionre, mert amit eddig láttam, azok alapján nem nagyon tetszik (az a nyolc col, hát mint egy kis notebook, a trackpadre, meg az átalakíthatós egérre nincs szükségem), megvagyok az Ally-vel.
Úgyhogy idővel lehet, beszerzek egy dokkolót én is.
Am azt vmelyikőtök meg tudná mondani, hogy az érintőbillentyűzet használata (M1/M" mikrokapcsoló+dPad fel) alapértelmezett, vagy be kell állítani az Armory Crate-ben?
Csak mert én hiába nyomom meg, nem történik semmi, viszont minden más dPad funkció meg megy (le feladatkezelő, bal asztal, jobb feladatnézet). -
pseudo
lelkes újonc
Ha nem szeretnék HDMI csatlakozóval ellátott dokkolót venni az Ally-hez, hogy TV-n is lehessen rajta játszani, akkor szerintetek ez az átalakító jó arra, hogy HDMI kábelt csatlakoztassak az Ally-ba?
https://www.emag.hu/oem-3-az-1-ben-multiport-adapter-usb-c-hdmi-usb-3-0-szurke-hdmi-27/pd/D5TPRLMBM/?cmpid=92392&gclid=Cj0KCQjwl8anBhCFARIsAKbbpyTQgy32rdi0ab6zLnGN6cOCdeyAMW0jyuJSuxRbLk-NJBgNBw_EZXgaAvogEALw_wcB -
hito
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nem ezt vontam kétségbe, hanem a történelmi hűség kedvéért említettem, hogy nem ők indították útjára a kategóriát, nem indítottak el semmit ilyen értelemben
-
hito
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nézz utána! Évekkel a Steam Deck megjelenése előtt már ontották a konzoljaikat. GPD volt az első.
-
válasz
nincsnév007
üzenetére
-
consono
nagyúr
-
hito
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Semmit, meglovagolták a már létező hullámot...a szálak a kínaiakhoz vezetnek => GPD, Onexplayer, Ayaneo.
A Steam Deck-et az OS különbözteti meg a piac többi szereplőjétől, de a koncepció (x86 handheld konzol) koránt sem az övék.
-
VincentVG
senior tag
Aksi idore en is kivancsi leszek, de elso nekifutasra nem tunik rossz cuccnak.. BTW engem is meglep h ennyi ido alatt kijott meg egy "komoly" handheld.
update:
Ha jol latom: battery: 49.2WHr vs 40 WHr ( Ally) haaat +++ a nagyobb felbontast nem tudom ugyanaz a proci hogy viszi majd...Mivel mar megvettem en is az Ally-t, igy lightos kognitiv disszonancia biztos bejatszik.
de azert kivancsian figyelem.es hat nyilvan a meret is egy kerdeses dolog, a nagyobb screen persze jobb egy szempontbol, de azert ez mar nem igazan handheld. de nincs mese, jo lenne kiprobalni... hatha a lenovo egy fokkal kegyesebb ezugyben mint az asus volt az ally val

-
pseudo
lelkes újonc
Miben más, mint az Ally? Csak mert sajnos nem látom a videót. Annyit értettem, hogy levehetőek a vezérlői, mintha lenne rajta trackpad, meg hogy két typeC port is van rajta.
-
pseudo
lelkes újonc
Mi a …? Kíváncsiságból beírtam a Googlebe, hogy Lenovo Legion kézikonzol, és ezt találtam, mint legfrissebb hír.
https://www.origo.hu/techbazis/20230901-lenovo-legion-go-kezikonzol.html
De hisz a TheVr-es srácok az Ally-t három, négy hónapja mutatták be. A Lenovoék pedig máris ilyen gyorsan el tudnak készíteni egy olyan terméket, ami jobb lehet, mint az Ally?
Hmm, akkor gyorsan vissza kell vinnem az eMag-ba a tegnap elhozott Ally-t, hogy majd, amikor kijön, megnézhessem a Legion Go-t, aztán eldönthessem, melyik tetszik jobban.
-
hito
nagyúr
válasz
sirarcheer
üzenetére
Azért kellett, mert látványra egy picit nagyobb volt a Deck kijelzője, ami be is bizonyosodott.
Ally: 13 950 mm2
Deck: 14 194 mm2Érdekes, hogy mindkettő 7", aztán mégsem azonos területűek. Lehet, hogy az egyik "kerekített" 7".
-
Vpeter74
csendes tag
válasz
sirarcheer
üzenetére
Jó lesz az
.
Esetleg vegyél hozzá egy powerbank-ot.
Én is vettem és tuti jó így ,az aksi idő jóval barátibb.
Az aksi a gyenge pontja egyébként is. -
hito
nagyúr
válasz
sirarcheer
üzenetére
Köszönöm
-
Szemi88
tag
Sziasztok!
Eltelt egy kis idő és azt tudom mondani, hogy kezdünk egymással megbarátkozni, mármint Ally és én

Kezdem egyre jobban kiismerni a rendszert és a működését, valamint a frissítések is folyamatosan telepítődnek.
A redfall jelenleg jól fut (mondjuk általában kanapén és hálózatra dugva játszok, tehát a full teljesítményt le tudja adni a gép
).Szóval a kezdeti nehézségek ellenére alakul a dolog, így biztosan marad a gép

-
Vpeter74
csendes tag
Szia,
Olvasom amit írtál és sztem ez nálad ezek egyedi problémák voltak. Olyan mint bármi mással kapcsolatban. Nekem is van PS5 is ..sosem volt vele gondom, sem a géppel sem a kontroller-el.Ha vissza nézel fórumokat vagy akár facebook csoportot , rengeteg ember van akinek az első héten vagy pár hónap után elromlott , kikapcsolt , a kontroller driftel ..stb. Nem van 2 kontroller is hozzá..az egyiket lányomnak vettem pár hónapja és egyikkel sem volt gondom.
Az ALLY -vel nekem olyan gondom volt (írtam is a fórumba) ,h az armoury crate egyik bekapcsolás után nem működött. A bal gombra egyáltalán semmi..a jobb gombal elindult ,de nem töltött be semmit.. letöröltem, újra raktam..azóta semmi gondja. Az kb 3 hete volt. Másnak senkinek nem volt ilyen gondja ,,sőt..a neten is kerestem utána..és ott sem volt hasonló.. Úgy hogy ez ilyen sajnos.Nálam pl. simán megy a letöltés ha kikapcsolom a kijelzőt. Nem is kellett semmi beállítást nézni.
A windows frissítésre inkább nem mondok semmit
..ott bármi lehet a gond..sztem mindenki járt már úgy ,h olyan hibát vagy problémát kapott amitől a haja ketté állt
Olvastam valahol illetve nálam sokkal okosabbak mondták ,h a windows sosem volt és valószínűleg nem is lesz stabil rendszer..illetve nem kifejezetten a játékok futtatására alkalmas mert mindig vannak problémák,,a rengeteg különböző hardver és ezek frissítései ,kompatibilitási dolgai miatt.
Gondolom ezért is csinálta a microsoft az XBOX-ot..mert az csak erre való. Letöltöd,indítod, játszol...ennyi.
Ne add fel sztem. Én nagyon megszertettem a ROG Ally-t. Biztosra veszem ,h jönnek rá frissítések ahogy anno a DECK re is és stabilabb lesz.
A youtube tele van videókkal ,h milyen játékok indulnak el rajta normális minőségben és egyre csak nő a számuk. Nézd meg ,h ott milyen beállítással indították a 2 játékot.
Biztosan rendben lesz.
A frissítéseket a Myasus alkalmazásban próbáltad telepíteni ill. az armoury crate -ben? -
hito
nagyúr
Valaki le tudná nekem mérni mm pontosan a kijelző oldalait (szélesség, hosszúság)? Csak a hasznos része érdekel, káva nélkül, csak a kijelző azon része ami kijelez
Nekem már nincs meg a gépem, de érdekelne valami és ezt az adatot sehol nem írják.
Köszi!
-
VincentVG
senior tag
ennyire durva dolgokat nem tapasztaltam, de az biztos h nem lehet a rendszert egy mac, vagy ios ( en is apple n melozok 10+ eve napi szinten ) vagy egy PS kornyezethez hasonlitani.
nekem is elohozott (rossz) windows emlekeket, bar gamer PC-vel van win tapasztalat azert az utobbi evekbol is, de az Ally azert a UI/kepernyomeret vs ASUS miatt kicsit rosszabb.
en az elozetes video review-k alapjan, ezt is belekalkulaltam, cserebe a design+teljesitmeny+screen elmenyert - vegulis nem csalodtam.
de a hiba nem benned van, boven lehet bosszankodni..
-
pseudo
lelkes újonc
Wtf nekem ilyen problémáim nem voltak, mondjuk az a rendszerközpontos két frissítéses dolog stimt.
Tegnap láttam, egy YouTuber tett fel egy videót, amiben hasonló gondokról számolt be, mint te, és hát igen. Olyan ez, akár egy erős béta még, csak ennyi pénzért nem ezt várja az ember. Orvosolják ezeket a jövőben Asusék, ebben biztos vagyok, de a múlt az akkor sem felejt.
-
Szemi88
tag
Sziasztok!
Beszereztem a gépet, de egyelőre a hajam hullik tőle

Nagyon el vagyok szokva a windows rendszertől (évek óta Mac OS-t és iOS-t használok) és nagyjából semmi sem logikus (legalábbis nekem) ahogyan szoftveresen használni kell a gépet.
Nem értem pl, hogy elindítom egy játék letöltését, majd megnyomtam a power gombot, hogy stand by-ba kerüljön addig a gép (minek menjen a letöltés alatt a kijelző meg minden), de a letöltés is leáll, nem fut a háttérben. Én balga azt hittem, hogy ez simán működik.
Két játékot töltöttem le a Redfall-t és az Atomic Heart-ot. Ma reggel ki akartam próbálni a Redfall-t, de konkrétan élvezhetetlen volt, mert 5-7 volt az FPS performance módban és beállítottam a fix 30 FPS-t is. Olyan érzésem volt, hogy valami fut a háttérben (de nem tudom hogyan kell megnézni, hogy mi), ezért újraindítottam a gépet, utána megoldódott a dolog, megvolt a fix 28-30-32 FPS.
Apropó telepítés. Jelezte a gép, hogy rendelkezésre állnak frissítések, telepítsem őket. Elkezdtem a telepítést, majd befagyott a rendszer.... OMG windows...... kikapcs és bekapcs majd frissítés elkezdése újra. Na megint jött a fekete leves, kiírta, hogy telepítés, telepített majd jött az újraindítás, de a gép nem újraindult hanem konkrétan kikapcsolt és leállt
Ezt eljátszotta vagy 5-ször, utána túllendült a dolgon és végre lement a frissítés. A rendszerközpontban még jelez két frissítést, de azt valami hiba miatt nem tudja telepíteni. Majd valamikor talán....Nyugodtan oltsatok le, ha én vagyok a béna, de annyira vissza jöttek a régi windows negatív emlékek. Én pont emiatt váltottam PS-re és MAC-re. A windows asztali géppel és notebook-kal régen én folyamatosan csak szívtam, ilyen szoftver kell, olyan szoftver kell, ilyen driver, olyan driver, kevés a hardver, stb....
Munkára MAC, imádom, játékra meg a PS5, mert ami arra kijön az fut is rajta, persze patch-ek kellenek nem is egyszer

Nem várom, hogy regényeket írjatok a ROG Ally használatáról, csak javasoljatok valamit ami nektek bevált, homályosítsatok fel, hogy mit csinálok rosszul, vagy javasoljatok egy olyan oldalt ahol utána tudok olvasni mindennek.
Előre is köszönöm!
-
Szemi88
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszait és a segítségét!
Most már képbe kerültem

-
VincentVG
senior tag
válasz
sirarcheer
üzenetére
Igen ez igy korrekt.
kulon optimalizalas sajnos nincs, de mint egy "(nagyon) kis meretu PC with windows
" megbirkozik mindennel. -
pseudo
lelkes újonc
Hali, Xboxos játékokkal nem játszottam, szval optimalizációról nem sokat tudok, de a Game Pass fixen megy rajta.
-
Szemi88
tag
Sziasztok!
Meg új vagyok az Ally terén , ezért szeretnélek megkérdezni titeket mint hozzá értő felhasználókat

Tervezem a gép vásárlását. Alapvetően PS5-ön játszom TV-n, az XBOX éra kimaradt, mindig PS-em volt, de lenne jó pár játék, ami érdekelne az XBOX-os játékok közül. XBOX Game Pass működik a gépen? Lehet rajta tolni az XBOX játékokat? Jól vannak optimalizálva a gépre?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdvözlettel,
Gábor -
VincentVG
senior tag
válasz
sirarcheer
üzenetére
koszi. engem csak mostanaban ertek el ezek a telefon es egyeb toltesi trukkok, akksi megovas tippek.
neked sajat tapasztalat is h tovabb birja igy az adott akksi?
-
pseudo
lelkes újonc
válasz
sirarcheer
üzenetére
Köszi.
-
pseudo
lelkes újonc
Igen. Az intelligens töltést am szerintetek ki lehet kapcsolni valahol? Tudom, nem véletlenül van az, de kifejezetten zavar - engem legalábbis, hogy nyolcvanhat százalékig tölt fel az Ally kábé, és nem száz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Torrent meghívó kunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Pánik a memóriapiacon
- Házimozi belépő szinten
- Milyen routert?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - XMP - 99 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws M5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 WHITE - XMP - 120 hó garancia
- CRUCIAL 32GB (2x16GB) Pro OC DDR5 6400MHz CL32 WHITE - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6000MHz CL36 - WHITE - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z270 i7 6700 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG 400W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de a cucc nagyon rendben van!

Amikor elkezdtek cikkezni a Legion Go-ról a bejelentés utána, illetve amikor megrendeltem, ettől tartottam. Az Ally-nak kegyetlen jó a hangszórója, Legion Go-ról hangkeltőjéről viszont semmi infó nem volt. Nos, ez bizony elég nagy csalódás.
Azért a Z1X-et erősen korlátozza a 30W. Persze, meg lehet mókolni, hogy 45-50W legyen a limit, de akkor meg elmelegszik szinte azonnal.
Miért alakult ez így vajon?

). minden masra ott az asztali monster PC - persze ez en vagyok.

az azért durva nagyon.