- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjtr
aktív tag
Sziasztok,
ez a jelleggörbe mindenkinek egyedi? Én még a régi felületen keresutül fizetem a gázszámámat, ott nem találom.
-
pjtr
aktív tag
Sziasztok!
Nyomorgat a rezsidémon minket is
A tavalyi fogyasztásom kb 2500m3 gáz volt, úgy hogy néha megraktam a vegyestüzelésű kazánomat is. A házban 21 fok volt, ha elmentünk levettük.
Ha idén is ez a fogyasztás marad, akkor 5-600e Ft-al kellene többet fizetnem.
10 cm fehér szigetelés van körben, az ablakaim 4-16-4 üvegezésű 7 légkamrás műanyag ablakok.
110 nm házban élünk 8 radiátorral fűtjük ki a házat a kb 15 évs FÉG cirkónkkal. (még 3 radiátor vastagcsöves, egy szivattyúval küldöm át a régi gravitációs rendszerből vastagcsöves rendszerből a vékony 5 rétegű csöves rendszerbe, ezt idén még átalakítjuk 5 rétegűre, hogy ne kelljen annyi vizet melegítenie.)Szigetelném a fafödémes padlásomat:
A szobákban a rétegrend így néz ki alulról-felfelé:
- Gipszkarton
- kb 5-8 cm légrés (spotlámpa miatt)
- hőtükör fólia
- 5 cm táblás közetgyapot szigetelés
- régi nádas-drotos menyezet
- 3 cm deszka
-15 cm fa gerendák
- 3 cm deszka
- 4-5 cm salak, sár, töktudja mi."A" Terv:
Ledobom a tetejéről a salakot, és a gerenda közét kitöltöm 10 cm Közetgyapottal, egy vagy két réteggel. (ez kb 340.000 ft lenne)"B" terv
A gerenda közét kitöltöm 15 cm ásványgyapottal, 2 rétegben. (ez kb 270.000 ft lenne."C" terv
10 cm közetgyapot, és a tetejére 5 cm ásványgyapot tekercs, vagy tábla.
(ez is kb 340.000 ft lenne)
Az ásványgyapot olcsóbb lenne, csak félek attól, hogy összeesik egy idő után mint az üveggyapot.Mivel már van szigetelésem a szoba felől 5 cm, így tanácstalan vagyok, Ha kitöltöm a 15 cm, akkor nem lesz légrésem, csak ami a keresztbe deszkázott rossz illesztések miatt marad.
A legnagyobb nyereség talán a "C" tervvel lenne, de tartok az ásványgyapot időtállósága miatt.
A fütésre próbálok légcsatornázható klímát venni, sima split klímából kellene 5 db.
A meleg 20-30 százaléka a födémen keresztül megy el, mivel már van szigetelésem, ezért nem tudom mennyi gázt foghatók még meg a szigeteléssel.
Köszönöm!
-
pjtr
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek lécci, ezt az elszámoló számlát kaptuk.
A számla alapján milyen profilban vagyok?
Átállítottam diktálósra, az éves leolvasás óta 69 m3 gáz fogyott (főzés, fürdés, a fűtést még nem kapcsoltuk be.). Az itt látott jelleggörbe szerint 30 m3 gázt tudok régi áron diktálni, a fenmaradó 39 m3 pedig piaci áron számláznák ki? Ez akkor kb + 22.000 ft lenne
Ha így van, akkor mennyit diktálhatok vajon, hogy ne jöjjenek ki ellenőrizni? A klímákat 1-2 héten belül szerelik, és van vegyestűzelés, amit még tudok használni.
Köszönöm!
-
pjtr
aktív tag
-
pjtr
aktív tag
válasz madagaszkar #4854 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy mennyiért csinálták meg?
-
pjtr
aktív tag
Sziasztok,
kaptam számlát a bediktált 26 m3-ről:
csak I.-es kategóriát számolt, most nincs II.-es benne.
Az átfolyós gázmelegítőm, ahogy számolom kb 40-50 m3 gázt eszik meg, a jelentős részét ki tudnám váltani napkollektorral.
Ha márciustól-szeptemberig működik, akkor már sokkal beljebb vagyok.
Melyik cégtől érdemes venni és milyen típust? Valakinek van ilyen tapasztalata? 4 főre kellene megoldanom a HMV-t, és nálunk szeret mindenki áztatni A nyári "felesleges" termelést beletolom a medencébe, legalábbis ez a terv.
Ha idén megveszem akkor az otthontámogatással olcsóbb lenne.Éjszakai áramom, bojlerem nincsen.
köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
pjtr
aktív tag
Igen az van most, régi (kb 15 éves) parapetes FÉG átfolyós gázmelegító. KB 50 m3 lehet a fogyasztásunk, télen lehet több. Gázzal főzünk, az nem tudom mennyi lehet +10-20 m3 (ezek nyári adatok, rendszeresen főzünk, nem dobozból eszünk. ezt lecserélni egy modernebb gázos cuccra már nem érné meg. (gondolom új gázterv, kémény, készülék..)
Szeretünk pancsolni, télen a jégpálya mellett heti 10-12 óra azért az csontig hatol., és jó átmelegedni. Erre kellene vmi megoldás, azért kezdtem el nézegetni a kollektorokat.
Napelem volt tervben, de a roham miatt nem sikerült volna idén, most meg ugye hogy beleszartak a tányérba, tárgytalan lett.Az éves fogyasztásunk kb 2500 m3 fűtés, főzés, HMV. Ezt szeretném letornázni. Ha ebből lejön 300-400-500 m3, akkor már beférünk az "átlagfogyasztásba"
A födém szigetelést már elkezdtem, 15 cm kőzetgyapotot rakok fel, a ház körbe van szigetelve 10 cm hungival.Két Klímát szerelnek majd fel, ezzel is tudom majd fogyasztást csökkenteni.
Ebben az a szép, hogy hirtelen rá kell dobnom a rezsi miatt 1,5-2 millió forintot a fűtési rendszeremre, és a HMV-re, amiből le akartam cserélni a cserepet a tetőn, és egyéb mást megcsinálni a ház körül, de ez most csúszni fog
Az éves fogyasztásom a mai áron kb 780.000 ft lenne csak gázból, ez elől menekülök előre.
Ebben az a szomorú, hogy a teljes bizonytalanságra költök el rengetek pénzt. Eddig a számláimat ki tudtam fizetni, nem volt igényem légkondira, sem másra. (tudom szar hozzáállás, de mivel nem éreztem a golyeszon szorítást, ezért ez nem volt hangsúlyos.... Eddig ) -
pjtr
aktív tag
Akkor kb felesleges cserélni a szart a fosra, ellenben kiszorok az ablakon egy valag penzt..,
Szerk.:
A gázkazánomat mér csak kondenzáciosra lehetne cserélni, és akkor kell kémény, gázterv stb. Ez sem állna meg 2 millió alatt már. És akkor még nem tudjuk, hogy hány forintos gázzal etetjuk majd.[ Szerkesztve ]
-
pjtr
aktív tag
Sziasztok,
gázt diktáltam volna, de elütöttem, és csak 34 m3 rögzítettem a 194 m3 helyett.
Javítani nem engedte már, de újra belépve mintha lehetne új értéket rögzíteni.
Most rögzítsek újat, vagy majd a következő diktálásnál benyomom?
Nem szeretnék ellenőrzést a nyakamba.Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest