Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fancy-boy
addikt
Meg ugye a környezetvédelem...
Régebben aktatáska méretű doboz, több 100 oldalas használatival.
Ma meg mini doboz, mini használati, ami már nem is használati, inkább csak egy kezdő lépések bemutatása.Egyébként asztali töltőre, meg igényes bőrtokra ma is lenne igény a dobozban.
Egyszerűen arról van szó, hogy inkább megvetetik külön, aranyáron. Szerintem. -
ferret77
aktív tag
válasz
quailstorm #34097 üzenetére
Jaja, RDA. Mennyi proto volt ott. Lehetett telepítgetni, fényképezni velük, mindent. Volt olyan teló, amit kicsináltam ott.
-
válasz
Fancy-boy #34087 üzenetére
Ezek ma is lennének, csak akkor nyilván a költségeit beépítenék a készülékek árába, akkor meg gyak. azonnal menne a hőbörgés, hogy mért drágább.
Hasonló a helyzet a csomagolással.
Régen egy PDA-nál alapfelszereltség volt a tartalék stylus, bőrtok, headset, stb. ma meg max. egy töltőfej+ usb jut még a csúcskategóriánál is.
Egyszerűen nincs rá igény, erről viszont nem a gyártók tehetnek; ők csak kiszolgálják az igényeket.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
ferret77 #34090 üzenetére
Sőt, bár most a Nokiáról beszéltünk, de emlékszem, hogy a Sony Ericsson oldalon volt virtuális telefon.
Kijött teljes képernyőn az adott modell, és az egérrel lehetett nyomogatni.
Belehetett kapcsolni, lépkedni a menüben, elindítani játékot, stb... felhívni valakit, ha beírtam a számot, persze foglalt jelzéssel letette.
Ott "csorgattam a nyálamat" egy T68 vagy egy T610 virtuális másolata előtt... -
quailstorm
félisten
Ez a cucc elmegy a Nokia 3100-on.
Szerintem nem gyengébb az 5140i-nél. Csak elvágták a kommunikációt vele. 5.8-as Nokia suite tudott rá java appot tenni, míg a 6822-re a legutolsó is. Ja és Vista nem volt jó neki, csak XP.
De legalább lehet 4FPS-sel csapatni az FPS műfajt 3100-on
Ez de menő lett volna 6-8 éve.Bounce sajnos élvezhetetlen az utánhúzás miatt.
link eslőre lehet hogy reklámot hoz be, nem megijedni
kép
-
zorzy4
addikt
-
Fancy-boy
addikt
válasz
ferret77 #34086 üzenetére
Bizony. Jól ellehet vele szórakozni és nosztalgiázni.
Régebben minden telefon egy egyéniség volt.
Sokkal részletesebben foglalkoztak velük a gyártók, ez ebből a weboldalból is látszik.
Kitaláltak hozzájuk valami témát, aztán az visszaköszönt a telefon dobozán, stb...
Emlékszem a 7650-től kezdve volt, hogy a dobozon látható borító volt az alap háttérkép.Ma meg kb. a minimalista dizájn weboldal van, minimális információkkal és bemutatóval.
Persze akkoriban nem volt ekkora választék, így valahol érthető, hogy ez miért van. -
Fancy-boy
addikt
Egyébként érdekes, hogy ha az ember rákeres egy régebbi Nokiára pl. 3660, akkor még elő lehet szedni a Nokiának a régi weboldalát vagy legalábbis az interaktív bemutató részét: [link]
Nem tudom, hogy ezt ki rakta el, vagy hogy maradt meg, csak már máskor is csodálkoztam, hogy egy kb. 10 évvel ezelőtti oldal jött be.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
KSparrow #34081 üzenetére
Ma már persze kicsit mókás, de Én annak idején gondolkodtam rajta, mivel az általam kinézett kamerás telefonok ( 7650, 3650 ) nagyon drágák voltak.
Azért szerintem a Siemens S55 vagy az Ericsson T68 megoldása jobb volt, mert ha az ember csatlakoztatta a kamerát, akkor a telefon kijelzőjét lehetett használni keresőnek. -
KSparrow
őstag
válasz
quailstorm #34082 üzenetére
Ó, 5140i, még zoom se volt! (bár vga esetén a digitális zoom...) de szerettem.
-
KSparrow
őstag
válasz
Fancy-boy #34078 üzenetére
kicsit. macera, mert 2 elem kell bele, meg menüje nem sok van, de ott lehet állítgatni. lehet vele kerek képet lőni. a kivehető lencsés keresőnek pont annyi értelme van, azaz semmi. de nem kell hozzá a telefon, vakon lövöldöz az ember, és ha megtelt a memória (asszem nem fér rá 10 kép) akkor csatlakoztatni kell, és áttölti a fix fókuszos VGA képeket.
de lehet csak CIF felbontást tud, most fejből nem tudom. Nem sokkal több, mint a kamerás headset. -
arkades
senior tag
N82-höz nincs valakinek eladó fehér akku fedele? Ma vettem egy ilyen telefont, csak a az akku fedél szürkés, a kamera feletti rész pedig fehér. Nem csúnya így sem, csak épp a rend kedvéért.
-
lehella
senior tag
Sziasztok!
Szerencsére hozzájutottam egy 7110-es Nokiához (régi álom elérhetővé vált) és kérdésem az lenne, hogy tudna valaki segíteni, hogyan lehet rátenni magyar szoftvert? Jelenleg angol nyelvű van rajta.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
quailstorm #34072 üzenetére
-
Fancy-boy
addikt
válasz
quailstorm #34069 üzenetére
Ilyet szerezz hozzá.
-
válasz
quailstorm #34069 üzenetére
látom elvagy
-
quailstorm
félisten
rápakoltam a Nokia 3100 játékait a 6822-re és mennek
most az ellentettjét szeretném, de ahhoz régebbi suite kell... -
quailstorm
félisten
Nokia 3100+DKU-5+MOBIL Edit
Kíváncsi vagyok min megy el a lementett jar. -
zorzy4
addikt
Ez viszont így meredek, ráadásul gyári fotót tesz be, hogy kattintsál. [link]
-
zorzy4
addikt
-
zorzy4
addikt
válasz
stufen2 #34058 üzenetére
Na pont ez amivel nem értek egyet. Egy-egy különlegesebb darab, és most nem 6310re gondolok, hanem pl samu n400ra, vagy benefon Qra, igenis érjen igazi pénzt, ha be se kapcsol. Nem csak 50 év múlva hanem most is. Én sem bírom azt a hisztit, hogy legyen ritka hibátlan, jó akkuval, és akkor talán ad érte 2000ft-ot. Előbb utóbb mindegyik telóban úgy öregednek az alkatrészek, hogy meghalnak, de attól az még egy ritka emlék lesz abból a korból. Más gyűjteményekben is vannak rossz darabok, rádiók tvk órák, római kori víziorgonák stb.
-
KSparrow
őstag
válasz
stufen2 #34060 üzenetére
Bekapcsolni nem gond, a null perces meg hogy ugye új, vagyis jobb állapotú, mint a használt - azaz a legjobb elérhető. És a zsebkopás nem imitálható vitrinben tárolással.
A dummy meg: nyomogatni meg gyereknek jó, meg gyűjteményben impozáns, de egy valódinak nem éri utol az árát. -
stufen2
aktív tag
Nem értékelem kevesebbre, de a protoknak, mint minden más ritkább dolognak van egy eszmei értéke és egy reálértéke, a kettő nem összekeverendő, megspékelve pláne némi érzelmi túlfűtöttséggel. A Munkácsy Golgotájának művészettörténeti értéke is felbecsülhetetlen, még is visszavásárolták egy bizonyos összegért. Az meg a másik, hogy ezek nem olyan ritka darabok (tudom páran nem így gondolják), mint pl egy 8800 Brian Eno. De nagyon egyszerű fel kell tenni az ilyen állítólagos drága ritkaságokat ebayre 1 misiért (annyiért tuti nem viszik el) és a max licit majd megmutatja hol van kb az ára. Csak lehet, hogy pofára esés lenne belőle, pár telefon értékével kapcsolatban.
-
imi290
aktív tag
Érdekes dolog történt velem.Nézegettem a telefonjaimat,be-be kapcsolgattam néhányukat,persze csak a nokiákat,mondom megnézem a NOKIA 6220 protot.Kártya be,akku be,bekapcsolom,beakarom állítani az időt,de nem kérte.Nézem,és be volt rajta percre pontosan állítva az idő,és a dátum is pontosan.Idén még be sem volt kapcsolva.
A fura az hogy vele egykorú telefonok,mind elvesztik az időt és a dátumot,ha csak egy kicsit is kiveszed az elemet.Sőt még az ennél újabbak is.Na mindegy érdekes volt,és meglepődtem.
-
KSparrow
őstag
válasz
FoxiestFox #34053 üzenetére
Ha van és eladod, akkor megveszem ennyiért, jó? Ha fekete, akkor 12-t is adok érte
Stufen Kolléga nem értékeli a Protokat. (persze ami van neki, azt nem akarja eladni, hogy a fene vinné el.) Van, aki túlértékeli. Ennyire egyszerű. A reális az, hogy ritkább, tehát gyűjteménybe érdekesebb, értékesebb, mint egy hagyományos darab. Telefonnak meg telefon - vagy annyi sem: tehát kommersz telefonként az értéke kevesebb.
Ez olyan, mintha egy makulátlan Ladát hasonlítunk egy Peugeot 206-hoz. A P. jobb, eladhatóbb, hiszen ki akar ma Ladát. De a Lada meg veterán, életérzés, és új állapot: akkor van, aki azt nézi, hogy peugeot VS lada, és van, akinek egy veterán kontra egy tucatkocsi. -
-
KSparrow
őstag
válasz
FoxiestFox #34041 üzenetére
Nekem tetszik, használtam egy egyperces hívásra egyszer.
Viszont: nem tud valaki gyári, új elő-hátlapot Nokia 6100-ra?
Bliszteres vagy nem, az mindegy, csak új kellene, fóliásan. Szín mindegy, csak gyári és új kell. Telefonra megy, ezért nem feltétel a bontatlanság.
Valahogy így, csak reálisabb árban: [link] -
-
KSparrow
őstag
Siemens Proto eladó ebayen: [link]
-
KSparrow
őstag
válasz
FoxiestFox #34033 üzenetére
Az N76 összecsukva pont akkora, mint az N90 alja.
Zeneileg szerintem jó, szokásos Symbian, mint mondjuk N82. tervezési hülyeség, de olyan vékony, hogy a bekapcsoló gomb mellett van a jack kimenet: ha be van dugva a füles, nem lehet teljesen kinyitni, illetve kinyitva nem lehet elérni a bekapcsoló gombot.
Amúgy szuper, használtam ilyet, az elődje egy piros, az is megvan még, csak az nem ilyen szép. -
válasz
KSparrow #34031 üzenetére
A nyitogatósra voltam kíváncsi. Sosem láttam ilyen vékony kinyithatós Nokiát élőben, az N93 és N93i kivételével, amik voltak nekem, plusz egy N90, ami a családban volt. De ezek elég nagy dögök, az N76 elég filigránnak tűnik. Csinos cucc. Zenében milyen a hangminősége?
-
KSparrow
őstag
válasz
FoxiestFox #34030 üzenetére
Na igen, csak épp direkt BB-ről tettem fel. nem gépel.
Amúgy tapasztalat szerint a Windows képnézegető is beállítja jól.
A feladványt Sz.Balazs már megfejtette, alatta pedig akis penge az egy nullperces, SWAP N76 - együtt jött a korábban ár mutatott 3610 folddal. -
-
válasz
KSparrow #34028 üzenetére
szerintem az N9-en van a matrica.anélkül írom, hogy utánanéztem volna.
(abból indulok ki, hogy a 920 és 800 esetében ugyanott van a vaku.)
persze, meg a színhőmérsékletét ne adjam meg a kijelzőknek?
szerk.: most látom, hogy annak van kameragomja.
Akkor Lumia 800 lesz az. -
golya32
senior tag
Van 8220 BB telóm hs érdekel valakit, szétnyitható magyar nélküli, wifis változat.
-
golya32
senior tag
válasz
FoxiestFox #34022 üzenetére
Nokiát is csak a dual sim miatt vettem meg, előtte samsung dual simes volt, hát inkább nem mondok semmit róla..
-
-
golya32
senior tag
válasz
FoxiestFox #34020 üzenetére
Nekem nokia 730 van a dual simes, androidról váltottam, ez most jó, ha a bb-nek lesz dual sim akkor azt is kipróbálom, androidból már elég volt, meguntam az állandó problémákat.
-
"A BB az üzleti felhasználásra készült."
Az új rendszer (mert ez a mondat a régi készülékeikre volt igaz)? Üzleti felhasználásra is alkalmas. És még minden másra is."Mesélj csak miért is futnak rajta az androidos alkalmazások? Csak nem azért mert olyan mint egy android....?"
Ismét téves. Azért, mert az Android virtuális gépét elég könnyű emulálni. A Playbook is futtatott egy halom Droidos programot. Sőt, N900-on is megoldható pár droidos játék, pedig az sem Android. Droidon nem tudom, van-e már a Dalviknak kevésbé gány változata (új JIT-fordító ide vagy oda, mindig trágya volt, mindig trágya lesz, ha nem tesznek alá mást).
A BB elég régóta már valósidejű mikrokernellel dolgozik, tudtommal a Droid továbbra is monolitikus.
A Droid baja pedig többek között a túlzott népszerűségből fakadó fosvihar appok és adathalászat tekintetében, illetve az iszonyatos platformtöredezettség.. igazából ~4.1 óta egész használható, de én nem tudnék élni vele. -
KSparrow
őstag
Nekem ettől függetlenül tetszik a Sony, bár napi haszálatra nem kellene, kicsi kijelző, na meg a színe ... Hiába gyönyörű, nem mennék vele utcára.
A kamerája telefonon jó, de gépen visszanézve... Átlagon aluli azért. Nem egy nagy durranás. Zenére még nem próbáltam, mert 1. nincs normális vezetékes fülesem, 2. Ott a 808- meg most a Lumia 920, ami meglepően baromi jól szól. -
"A sony fel tudott mutatni jó dolgokat: sony bravia engine, jó kamera, stabil rendszer."
A gond csak annyi, hogy ezek a dolgok olyan messziről kerülték el az Xperiákat, hogy a végén a konkurenciánál kötöttek ki.
(Pl. a kínai mobilok Sony szenzorral jobb kékepet lőnek, mint a Sony saját mobiljai.
)
A Sony meg csak üres márkaneveket tudott felmutatni mobil fronton, aminek meg is lett a pénzügyi eredménye.
Érdekes, hogy az aránylag frissnek számító LG toronymagasan a legjobb képernyőket csinálja, a "nagy öreg", TV-iről híres Sony meg 3 generáción át szarakodott a fakó képernyőkkel, míg végül ők is átálltak az LG által gyártott IPS-re!
Ennyit a Sony-ről...
-
iday
aktív tag
válasz
KSparrow #34003 üzenetére
A BB az üzleti felhasználásra készült.
Mesélj csak miért is futnak rajta az androidos alkalmazások? Csak nem azért mert olyan mint egy android....?
Az a sony egy régi alsó/középkategóriás sony telefon, inkább nőknek a világító csík miatt, ne hasonlítsd a maiakkal.
A sony fel tudott mutatni jó dolgokat: sony bravia engine, jó kamera, stabil rendszer. -
válasz
FoxiestFox #34015 üzenetére
Az tényleg frankó cucc.
Egy nekem is kéne. -
-
válasz
FoxiestFox #34013 üzenetére
én ha megtudnám venni, akkor olyan 8-10k-t adnék érte.
-
-
KSparrow
őstag
válasz
FoxiestFox #34008 üzenetére
azaz. Láttam, fogtam kézbe, szuper cucc.
Nekem mondjuk a 920 után nagyon mozgatja a fantáziám egy lumia 930..
a mindegy, két év múlva Passport+ 930 lesz párban(most a Z10 + Lumia920 / Nokia 808)
-
-
imi290
aktív tag
válasz
FoxiestFox #34004 üzenetére
Amúgy az a BB Passport miért olyan drága ? Újan az egyik webshopban 569 euró,
Amúgy szerintem az összes mai telefon lelketlen,nincs bennük semmi szerethető.Van,és használod,megunod eladod.
Az N8 is amit még a mai napig használok,megállja a helyét nálam.Már több mint 4 éve.Igaz újan vettem,és elég drága volt,de megérte.Lecserélni egy WP-re meg nem fogom,max az N95-öt fogom,ami a másod telefon,abban van a Tesco sim kártya -
válasz
KSparrow #34003 üzenetére
Szerintem jelenleg a BB abszolút király, olyan rendszert pakoltak össze, hogy csak na.
Volt Playbookom, már azon is látszott, hogy tudnak, ha akarnak, és végül addig rugdosták őket, hogy akartak.Egyetlen nyűgöm, hogy nincs kessem a Passportra, de előbb-utóbb mindenképp lesz olyanom.
WP-k tényleg jól használható rendszerek, de nulla élvezet van a használatukban, a moddolhatóság is nulla, úgyhogy "csak" telefonnak tudnám elképzelni, de minek "csak telefont" tartani, ha lehet mást is? -
KSparrow
őstag
Nekem nemes egyszerűséggel egy másik OS. A BB-t nagyon szeretem, meg a Lumia 920-szal élvezhető a WP is. A Sony se rossz, be van kapcsolva, meg villog a Facebook miatt, és a kijelző és a kamera is szép. De ezen felül semmi extra azért, mert android. Valahogy mostanában egy telefon se hoz olyan megváltást, mint mondjuk régen a 3410 után egy 5140i, vagy utána egy 5310, vagy utána az N82 hozott. Egyik se. A BB nagyon király volt, llletve most is az - a WP is tök jó, és tovább megy, mint a BB. - Ez mindenképp jó pont. - Ha jó lenne a hangszóró, használnám is. Na mindegy, kedden vizsga, addig marad a BB tutira. - de most ez a válság a legrosszabb, nem tudom, mit használjak, egy telefon, egyik rendszer sem hozza azt, ami kellene. Mármint a BB majdnem mindent tud, csak lehetne nagyobb a kijelző, meg leginkább erősebb az akku. És egy pillanatig nem panaszkodnék tovább.
-
stufen2
aktív tag
válasz
FoxiestFox #34001 üzenetére
Hát ja.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest