Új hozzászólás Aktív témák
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Nekem a Super mario is nagyon tetszett!
Régen azt nagyon toltam!
-
Bencus88
nagyúr
[link]Egy kis retro
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
frostblade #192 üzenetére
A Settlersek közül nekem is a 2 jött be a legobban!
Húúúú az mekkora game volt!
Sokkal jobb volt még a 4-nél is!
-
frostblade
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #191 üzenetére
Nekem a Settlers-ek közül a 2. rész jött be a legjobban, ha pedig zenénél tartunk, akkor a Golden Axe-nak is nagyon jó volt emlékeim szerint...
Kicsit vicces, de még mindig a fejemben van néhány C64-es sláger, akármilyen prüntyögés meg ciripelés volt az egész, rengeteg nagyon jó dallamos játékzene volt akkoriban... Most így hírtelen amúgy a Myth zenéje jut az eszembe, az valahol talán meg is van midiben, majd utánanézek. De egyébként is, ha jól emlékszem Maniacs of Noise volt talán az a banda, akik ma már ugyan történelem, akkoriban viszont rengeteg játéknak készítettek remek dalokat, az egyik volt ez a Myth is. -
-
neurosis
csendes tag
Sziasztok! Én a Settlers - szel szeretek legjobban játszani!(a retro gammák közül
Mikor először kipróbáltam '94-ben még új volt, mert 92-93 körül jött ki! Nagyon tuti
A CIVILIZATION nincs meg valakinek??
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #188 üzenetére
Én nem ismerem a Double Dragont se de inkább rákeresek a googlebe!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nem, nem olyasmi, mint a diablo.
Írtam>>>: ''Olyasmi, mint a Double Dragon széria''.
Erre ez az ''olyasmi mint a diablo?'' kérdés számomra azt világítja meg, hogy némileg szövegértelmezési gondjaid lehetnek, vagy halvány lila gőzöd nincs, mi az a Double Dragon.
No offense, de szerintem használd inkább a guglit. -
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #186 üzenetére
Szóval olyasmi mint a diablo?
A google mindenki barátja! -
bLaCkDoGoNe
veterán
Ős-árkád-hack'n'slash. Legjobb, istenieket toltuk számtech. órákon úgy '91-92 környékén PC-n...
Olyasmi, mint a Double Dragon széria... Balról jobbra scrollozódó ál-térbeli képernyőn (azaz lehet menni előre, ill. a képernyőhöz képest közelebb és távolabb) kell kavarni két figurával (akit 3-ból lehet kiválasztani: törpe harcos, barbár harcos, varázslólány vagy valami hasonló...), és mindenkit leszanálni, aki az utadba kerül. Fel lehet venni kis üvegcséket, amik a lemészárolt ellenfelekből potyognak (ha jól emlékszem)... ha ebből bizonyos számút összegyűjtöttél, akkor tudsz varázsolni egyet a karaktereddel; a varázslat minden karakternél egyedi.
Jófajta játék, szeretjük.
De egyébként Google a barátod. -
EchoNorbi
tag
Death Rally rulz
szerk: ja és Golden Axe
[Szerkesztve] -
zoa
tag
Nem tudjatok veletlenul hogy a scummvmhez honnan lehet letolteni jazekokat?
-
frostblade
tag
Helló!
Én is ajánlanék pár klasszikus retrot, érdemes egy kicsit elidőzni velük, meg elgondolkodni azon, hogy régen -mai szemmel- 0 grafikával még mai szemmel is milyen remek kis játékokat készítettek...
A teljesség és sorrend igénye nélkül:
Arcade Pool
Battle Bugs
Centurion
Crusader 1-2
Dark Legions
Fantasy General
Impossible Mission 1-2
Ishar 2
Magic Carpet 1-2
Master of Magic
Master of Orion 2
Mega-lo-Mania
Moonstone
North & South
Pizza Tycoon
Railroad Tycoon
Shanghai
Stratego
Subwar 2050
Syndicate
Tetris
UFO 1-2
UGH
Volfied
Majd írok még, ha eszembe jut valami, de aki szereti a régi játékokat, az biztos talál ezek között pár gyöngyszemet!
Üdv... -
R3ĐßuŁŁ
őstag
Ismer vki a spellforcehoz retro patchet?
-
Te 473
csendes tag
Hi all!
Gondolom mindenki játszott már a Star craft nevű játékkal,na szal nem tudja v.ki honnan lehet modokat letölteni?? -
R3ĐßuŁŁ
őstag
A diablo2 retro patchet ajánlom mindenkinek! Nekem nagyon bejött!
-
Bencus88
nagyúr
-
Bencus88
nagyúr
Tehát a 3.41-es verziót töltsem le.
Oké megpróbálom csak most nem otthon vok.
Majd írok, hogy mire jutottam.Kösssssz -
mr.ki
aktív tag
válasz
Bencus88 #157 üzenetére
''RAR archiváló 3.41 (Windows verzió)
Integrált archívumkezelő
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- teljes RAR és ZIP támogatás
- CAB, ARJ, LZH, ACE, UUE,
TAR, GZ, BZ2, JAR, ISO, 7Z, Z
fájlok kitömörítése''
A Winrar gyökérkönyvtárában ebben fájlban ''File_ld.diz'' találhatóak ezek a sorok. Hogyha
nem egyezik a verziószámod a fent olvashatóval, akkor szerintem ez lehet a gixer. Nézdd meg ezt a 3.41-es verziót, hátha. ( ilyen jó játékok útjában semmi sem állhat)
-
Bencus88
nagyúr
Nem ismeri fel a fájlt társitom rarral és semmi beolvassa és invaild fájl.Mindegy azért kösz hogy segítettél.
-
mr.ki
aktív tag
válasz
Bencus88 #155 üzenetére
Milyen kiterjesztésű fájlt nyitsz meg? A .z7-et ki kell csomagolni. A kicsomagolás eredmányeképpen létrehoz egy csomó .nes kiterjesztésű fájlokat, ezeket lehet megnyitni.
( csak azért van sok, mert van egy csomó módosított verzió is, én mindig a normálissal játszom, ezek neve pl.: a Goal 3 esetében játéknév (j).nes. Sokszor zárójelen belül a játék nyelve van megadva, míg a [ ] jeleken belül a nyelv verziószáma és/vagy h1,h2 stb.) -
Bencus88
nagyúr
Open rámegyek a letöltött játékra és azt írja ki, hogy invail file
-
Bencus88
nagyúr
Nem indult el.Nem rar fájlba jött le.Kül.Dowload this room/Click here?
-
mr.ki
aktív tag
válasz
Bencus88 #152 üzenetére
Ez egy játékállás mentés. Ehhez még kell a Battle City játék is. Bocs, ezt nem írtam, de itt van, [link]. Egyébként a focis és a verekedős elindul?
mod: Ha egy játékállást akarsz elindítani, először magát a játékot indítsd el és utána nyisdd meg magát az adott játéknak a mentését.
[Szerkesztve] -
Bencus88
nagyúr
Köszi az emut megkaptam látja is a fájlokat be is olvassa most már csak az a baj, hogy nem indul el a game.Fájl/open kiválasztom a tankot pl aztán marad a fekete képernyő
-
Bencus88
nagyúr
Amit letöltöttem játékot az nem rar fájl.Nem tom kicsomagolni
-
Bencus88
nagyúr
Már csak egy baj van rosz az emulátor a gamehez.
Na majd azért körülnézek.De ha tod melyik kell ehez a két gamehez amit küldtél akkor
please send
THANX -
Bencus88
nagyúr
Köszi de nem a tűzfallal volt a gond, csak nem találtam meg az emulátort.
Most már megvan Köszi szépen -
-
Bencus88
nagyúr
Thanx a linket már csak az emulátort nem tom melyiket szedjem.
Lécci írd már le köszi
-
mr.ki
aktív tag
válasz
Bencus88 #143 üzenetére
[link]- ez a verekedős
és ha visszaolvasol 1 picit, akkor ott van a focis linkje is
, de azért ide beraktam a pontosabbat. [link]
Ezekhez emulátor is kell. Jónéhány van, én ezt ajánlom neked. [link]
mod: ha valaki megtalálja az ilyesfajta hokisat is, az lehetne szíves belinkelni.
( és sörért?)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Bencus88
nagyúr
Ez a focis nagyon jó.
Hasonló karakterek vannak más sega játékokhoz is.
Pl nekem verekedős volt hasonló karakterekkel.
Tudtok adni egy linket ahol le lehet tölteni a focis gamet? -
Bencus88
nagyúr
Terep 2!!!JEEEEEEEEEEE
-
jenko
tag
C64-es korszakom után (ami kb 14 éve zárult le) másfél éve rendelkezem ismét számítógéppel. Sikerült letöltenem vmi VICE emulátort v. mit, és hozzá egyik kedvencemet, a New Zeeland Story-t. Nagyon szerettem még a Robin Hoodot is, de sehol nem találom. Létezik annak letölthető, fentebb említett emulátorral futtatható verziója (a .c64 kiterjesztést és a .tap-ot is beolvassa)? Jó lenne.
Másik kérdésem, hogy tudnátok-e javasolni néhány kb 3-4 éves játékot (akciót lehetőleg - de rugalmas vagyok), ami szépen megy 1ghz-es cerkával, mx440-es videókarival? A maiak szaggatnak, a régebbi DOS-osok beállítgatásához nincs türelmem.
Segítséget megköszönve, tisztelettel. -
WillChi
őstag
Nem tudja valaki véletlenül, hogy Amigára a Project-X free lett-e már, és le lehet-e jogtisztán tölteni valahonnan?
-
WizkiD
tag
Terep 2
-
commandos 2 ismeri itt valaki? Esetleg jártas benne?
Leszedtem a Demót, de az első mappon nem tudok túl jutni
2 csókát kaptam, de nem sokra megyek velük, ha valaki tud, akkor segítsen már...
Ha jelentkezik valaki, akkor folytatom majd...
THX! -
mr.ki
aktív tag
Valószínűleg lehetetlent fogok kérdezni: Nem tudja valaki, hogy az Atari-ra megjelent ''bújocskázós'' játéknak mi a neve?????
-
Tom5
addikt
C64 Golden talisman
életem első játéka!!!Top Gear!Éltem haltam érte!Autók,verseny,kocsifejlesztés!Segán és később PC-n is nyomattam!STUNTS?!?!Kinek mitmondd ez a játék?!?!ISTEN!Mennyi de mennyi pályát csináltunk haverommal!Napokat töltöttünk vele!És a végén nemtudtunk végigmenni rajta!!!
Theme Hospital...ÉLJEN A RETRÓ GAMES!!!
-
mr.ki
aktív tag
Igeeeeeen! Király, hogy nem csak én játszom még ezzel. Többek között ezért vettem gamepad-ot.
mod:Bővebben: link
Kunio Ken soccer v. valami hasonló néven van
[Szerkesztve] -
zoa
tag
Semmi ujdonsag???
-
NwL
tag
Hali! Ismeri valaki ezt a játékot:
Goal 3
Anno még ''terminator-2'' vagy ''sega-...'' platformra jött ki.
Nem tudja valaki pc-re honnan szerezhetném meg?
PL: Snes Emulátorba. vagy bárhogy.
THX -
Ttom76
csendes tag
Sziasztok!
Nagy rajongója vagyok én is a retro gaméknak. Police quest meg ilyesmi Reunion.. Nekem a legelső számítógépem egy Atari St volt és azon elég sokat szivattuk egymást az öcsémmel Super Cars II, North&South meg azóta sem láttam még olyan jó forma1-es játékot mint anno a Vroom ezen a kis 8 MHz-es 68000-es processzorral ellátott gépen. De ez Amigára is megvolt ha jól emléxem.
Esetleg nem tud vki segíteni keresem a Starlancer nevezetű programot, meg is akartam venni, de sehogy sem tudok hozzájutni. Ez MS game és 2001-2002-es lehet és nem értem hogy a Starcraftot még lehet kapni, ezt meg nem
Valaki Please Help Me!!!
Tom -
mr.bullet
tag
doom1 doom2 az jok ám...(aki szereti az ilyen jatekokat)
-
adalbert1
veterán
Itt van még egy gyűjtőoldal, nem tudom mennyi fake az oldalak közül, de biztos vannak normálisak is. Bővebben: link
-
adalbert1
veterán
N64 játékok tényleg nincsennek fent
, azokat én is máshonnan szedtem, és az az oldal most nem megy
Viszont snes romok vannak az oldalon: Bővebben: link -
adalbert1
veterán
Amiga, C64 és konzol emulátoros oldal jó sok játékkal: Planet Emulation : Bővebben: link
Ugyan az oldal francia, de meg lehet mindent így is találni. -
HaaS
addikt
MoM, MoM és MoM
!
-
mzprox
aktív tag
Még manapság is játszom az alábbi játékokkal:
-Master of orion 2 (haverral hétről hétre összecsapunk hot-seat módban)-játsza még valaki itt?
-colonization
-alpha centaury
-lords of the realm I (A tehenes játék)
-aladdin (tegnapelőtt újra végignyomtam 40 perc alatt hard fokozaton-marha hangulatos játék)
-UFO I (bár mostanában inkább a pda-n játszom) -
bitmad
aktív tag
-
deadguy
aktív tag
Gondoltam nem nyitok új topicot, ide is befér. Ráakadtam egy oldalra: Bővebben: link. Régi játékokhoz (Doom széria, Quake széria, Duke Nukem 3D) új engine. Olvassátok el a fórum részt, nem annyira bonyolult a dolog, és remek volt 1024*768 felbontással Doom-ozni, nem beszélve az effektekről... Itt egy kép, szerintem iszonyat jól néz ki: Bővebben: link Ez a ''legacy'' motor lenne, én még csak ezt próbáltam ki.
-
adalbert1
veterán
Írtam e-mailt az EVM-es arcoknak, és nem tudtak listát küldeni arról, hogy melyik játékok vannak az Amiga Classics csomagban.
Mondjuk ezzel csak a saját bizniszüket rontják, mivel letölteni sokkal egyszerűbb. -
deadguy
aktív tag
Jah ha már retro feeling van.... nem tudja valaki hogyan lehetne működésre bírni a Quake 1-t DosBox alatt? Nekem sehogyan sem akart elindulni.. előre is thx.
-
deadguy
aktív tag
-
zoa
tag
Nem tudtok oldalt ahonnan abandonwaret lehet letolteni. Igaz az meg nem biztos hogy retro, de van 97-94 kozott is sok jo game.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Jövedelem
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Automata kávégépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER - A teljes nyitányt újraforgatták
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest