- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
Annyiban valóban, hogy nyolcmagosat vehetsz 40k körül, mégpedig 4 GHz-en. Ez szép és jó papíron, de amikor a szomszédnéni kétmagos Intel procis laptopja porig alázza, akkor majd megbánod a vételt, ahogy én.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
recse
csendes tag
Szia Akmak,
Köszi a választ. Ha AMD mellett döntök, akkor jónak tűnik a javaslatod, de még mindig izgat az Intel vonal is. Az i3-4130 procira visszatérve azt látom, hogy az még az általad ajánlott A8 6600K procinál is jelentősen gyorsabb, igaz drágább is (kb. 29-30 ezer), bár lehet, hogy Intelhez lenne olcsóbb alaplap (?). Viszont az Intelnek ugye gyengépp a grafikus teljesítménye, ha jól értem.
De kell nekem bármiféle grafikus teljesítmény, ha egyáltalán nem akarok rajta játszani? Ha pusztán netezésre, filmnézésre, esetleg filmvágásra/konvertálásra szeretném használni, akkor számít a grafikus teljesítmény? Lehet, hogy feleleges még az AMD APU-ja is, és inkább a processzor teljesítményre kéne költenem? És ebben az esetben lehet jobb az Intel?
Köszi: Récse
-
do3om
addikt
Nehéz eldönteni mi lenne a jó neki, az intem jelentősen gyorsabb lenne az biztos, abban meg nem igen lehet biztni hogy a 2 mag+HT miatt mikor lesz hátrányban egy fm2 procival szemben, mivel szerintem az AMD-nem mág papíron sem létezik olyan proci amivel felvehetné az csúcs intelekkel a versenyt. Ezt csak arra írom hogy majd jön a kaveri, (ki tudja milyen lesz eddig is volt ígérgetés de más nem) amit bele tehet miközben az intel vonalon már egy rakás procit használhat majd fejlesztésre.
Az viszont tuti hogy az intel vonalon a nagyobb teljesítmény több ráfordítással is jár amit el kel dönteni megéri e.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
recse
csendes tag
Közben rájöttem, hogy eredetileg micro ATX-es méretet terveztem, ezért az általad ajánlott alaplap helyett talán inkább a Chip által eredetileg ajánlott ASROCK FM2A75 PRO4-M FM2 alaplap lenne jó, ami nyilván kevesebb slot-tal rendelkezik, de a szolgáltatásait tekintve hasonló, vagyis van SATA III és USB 3 is támogatás is, és 4 memória slot van.
Amikor azt írtam, hogy Intel-hez van olcsóbb alaplap, akkor nem úgy gondoltam, hogy cserébe ne legyen rajta SATA III vagy USB 3. Pl. az ASUS H81M-A alaplapon ezek megvannak (igaz, csak 2 memória slottal), és ez csak 14 ezer Ft. Mellé téve egy Core i3-4130 (30 ezer Ft) procit ugyanúgy kijövök 44 ezerből, mint az említett AMD konfigok esetén, és nagyobb CPU teljesítményt kapok, viszont kisebb GPU teljesítményt.
Persze lehet, hogy az általad javasolt ASROCK sFM2 FM2A85X EXTREME4 alaplap illetve a Chip által javasolt ASROCK FM2A75 PRO4-M FM2 alaplap valamilyen szompontból sokkal jobb, mint az ASUS H81M sorozat, csak egyelőre nem tudom, miért.
-
4264adam
veterán
Elkíszetettem USB-re a telepítőt mint ezelőtt is újraindítom a gépet és a BIOS itt megáll:
<CPUID:00100F43 Patch ID:00B6>
amíg persze az USB be van helyezve, ha kihúzom úgy indítom és belépek a BIOS-ba és akkor rakom vissza az USB-t megint lefagy minden nem lehet lépni a BIOS-ban sem. Mi lehet a gond?
Ezt találtam de nem értem:[link][ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Hát az kizárt dolog! Minőségi seasonic belsős táp. Direkt ezt választottam nincs 1 hónapos. Azt viszont tudom hogy a Hassell processzorok Sleep módját csak a Pro 650 és feletti tánogatja. De ez 2010-es technologia. Úgymond egy kicsit értek hozzá én is sok pc-t rakok össze, de ez kifog rajtam mivel a probléma tegnap kezdődött gondoltam BIOS frissítés de semmi sem az f12 sem f11 nem jó neki. Bios s3-an van.
-
Szkeptik
tag
Konkrétan a következőkre gondoltam:
Kerbal Space Program - Egy magon fut és a fizika miatt nagyon CPU igényes
Dwarf Fortress - Egy magon fut és kb egy profi modellezőprogram CPU igényét is el tudja érni. A játéknak akkor van vége, mikor annyira belassul a gép, hogy játszhatatlanná válik.[ Szerkesztve ]
GIGABYTE GA-970A-DS3P; AMD Athlon II X4 645 @ 3,1GHz; Gigabyte HD7770 1GB DDR5; 8GB Kingmax DDR3-1866MHz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest