Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pikari

addikt

válasz Feri1984 #30 üzenetére

Nekem nincs töménytelen mennyiségű adatom, úgyhogy csak 3 db vinyóm van (a negyediket épp tegnap nyugdíjaztam).

Az egyiken van maga a rendszer (debian linux), és egy másik prtícióján vannak a saját dolgaim (pl saját forráskódjaim és projektek nyers forrásadatai, vágatlan videófelvételek, ezeknek a készre vágott és készre exportált változatai).

A másodikon van az egyéb munkáimhoz szükséges adat, pl a normál munkámhoz szükséges adatokat, pl két teljes webboprtál klónozva van, amit adminisztrálok, hogy ott ki tudjam próbálni a változtatásokat, virtuális gépek, valamelyiken compile environment van felállítva különféle linuxokkal, de van, ahol más munkámhoz szükséges dolgokat kell szimulálnom, stb.

A harmadik vinyón pedig van minden más, ami ezekhez nem tartozik.

Volt egy negyedik, amin a linux volt, és a saját projektek külön vinyón voltak. De ezt felszámoltam, hogy kevesebb vinyó legyen a gépben.

Ezen kívül van egy SATA és egy IDE mobilrack a gépben, hogyha adatmentést kell végeznem, akkor ezeket használom (akár mások adatait kell mentenem, akár a saját adataimról kell biztonsági másolatot készítenem).

Van a gépemben még optikai meghajtó is (ugyanezen okból), illetve egy usb kontrollerrel egy hagyományos floppy is, amelyeket főleg régebbi gépek biosának vagy hardverek firmwarejének updatelésére szoktam használni.

Van a gépem elejénen egy kártyaolvasó, aminek sd, mikro sd, cf és sm kártyaolvasó része, illetve azon még van egy előlapi usb.

A pci-e portok ugyanennyire tele vannak rakva, de most nem akarok részletesen belemenni, és mindent leírni.

Új hozzászólás Aktív témák