Hirdetés
- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dr. Akula #113 üzenetére
"Az nem sok."
Meg nem is kevés, egy kicsit sem.
"Nem pörgetni akarom a vinyókat hogy tönkremenjenek mielőtt szükség lenne rájuk, hanem cserélgetni."
Igen, mert akiknek komolyan szüksége van több(tucat) TB-nyi HDD-vel való bűvészkedésre, nem enterprise grade motyót vesz, amit kifejezetten arra terveztek, hogy 24/7 menjen évekig.
Most már komolyan érdekelnek az ultraspecifikus felhasználásod paraméterei, amihez a világ összes értelmes megoldása sem elég. Megosztod velünk? Tőlem nem áll távol a horizont tágítása, de eddig ez csak griefnek tűnik.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Synthwave #110 üzenetére
"itt 10 van"
Az nem sok.
Rackmount NAS minek? Nem pörgetni akarom a vinyókat hogy tönkremenjenek mielőtt szükség lenne rájuk, hanem cserélgetni.
#112niof: A DAT kazi jó ötletnek tűnik, amíg meg nem látjuk mennyibe kerül hozzá a drive.
-
niof
veterán
válasz
Dr. Akula #104 üzenetére
Ez igaz, és egyet is értek. De mint már írták előttem is, sokkal elegánsabb megoldás, ha a tárhelyet nem a gépben tartod. Nekem van egy egyszerű kis NAS-om, vettem bele egy 10TB-os lemezt nemrég, és a gépemen lévő minden fontos mappának az inkrementális biztonsági mentése oda replikálódik heti rendszerességgel. Mert hát ugye nem bízunk az SSD-ben, de a gyorsasága és a hangtalansága révén én már vinyót nem szeretnék a gépben tudni. Plusz azon vannak a filmjeim, sorozataim, ami meg van osztva a hálózaton jelszóvédetten, így pár kattintás, és mehet a HTPC-n a mozidélután. Ha valaki munka miatt nagyobb tárhelyet igényel, vehet nagyobb NAS-t, több fiókkal, és rakhat bele akár 16TB-os lemezeket is, és választhat olyan NAS-t, amin 2,5Gb-es csati van, hogy sebességgond se legyen. Szóval, szerintem egyszerűen már meghaladott dolog a vasban vinyót tartani. Tök szűk keresztmetszet a mai sebességviszonyokat/igényeket tekintve. Egyedül lassabb műveletekre érdemes használni, adattárolásra, ilyesmi. Másra nem nagyon. Ebben nem igazán akad vetélytársa, ez való igaz. Kivéve a szalagos tárolók, de az egy más világ.
-
Low Noise
senior tag
Van egy elfekvő Cooler Master Stackerem, ha érdekel valakit, keressetek. [link]
-
-
-
-
niof
veterán
Ezt az 5.25" parát nem értem. Nálam meglehetősen kevesen írtak több lemezt a hőskorban (persze volt ilyen, aki üzletszerűen csinálta pl.), de mára oda jutottunk, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hogy 5 év alatt hányszor kell az egyébként mobilrackbe épített Plextoromat elővenni. Tök feleslegesen foglalná a helyet a gépházban, és még ronda is.
@Balu77
A sima EVO-ban is lehet 60mm-es ventit szerelni a HDD keretre, de ha az embernek van egy minimális kézügyessége és szerszámai, igazából bárhova lehet benne rakni egy olyat, ami a HDD-k körül kergeti a levegőt. Az enyémhez most veszem a cuccokat, úgyhogy eléggé körüljártam a dolgot. -
-
Meridian
senior tag
"Filmet nem tárolok rajta, mert kb. 10 perc letölteni újra." --> sajna régi filmek nncsenek a streameken... vért izzadós, ha valami régebbi cuccot akarnál megint megnézni. Tippelek, mert nem ismerem, a Disney+ -on meg tudnád nézni az összes Tom és Jerry rajzfilm epizódot, a kezdetektől a 1990-es évekig? Sztem nem. Vagy ott van a Looney Tunes... 40GB gyűjteményem van belőle, év és sorszám szerint rendezve... streameken nincs csak elvétve, vagy csak én nem tudom melyik streamen van. Aztán ott vannak a némafilmek. Buster Keaton filmek? Úgy kell összeguberálni és levadászni ezeket...
-
ftibor15
csendes tag
-
Minden szempontból remek ház, talán még az árával is meg tudnék barátkozni.
-
ftibor15
csendes tag
Üdv. Jó-jó ez a LianLi OD, egész szépen bővíthető, modularitásba is ott van azért. Sok vizes rendszert/ aio-t építőket lehet látni a Youtubeon,ahol ilyen és elődeibe rakják a komponenseket. De nálam azért nem ez a "Best". Én Személy szerint amint tehetem, egy Cooler Master Cosmos c700m-be fogom beszerelni a komponenseket. Olvasni lehetett,hogy a vita tárgya, az 5,25 odd,3,5hdd,2,5ssd,és megannyi m.2 ssd körül zajlott. És hogy a régi "Nagy toronyházak"mára már teljesen megváltoztak,pár hónapja egy Cooler Master h500p white mesh házambol koptak ki az alkatrészek. Amik maradtak 4Tb hdd,2db 1-1Tb 2,5ssd.Seagate,Samsung qvo870. Jelenleg az új projectemhez 9db CM Sicleflo 140es fanok adottak.A többin meg még filózom, asus rog mobo,vagy msi. Kékek vagy pirosak cpuját érdemes inkább választanom.? Viszont a Gpu az a Zöldek Msi 3060ti-a ami elnyerte a formai ízlésemet, 2 slotos 3ventis fekete/ ezüstös design."Ventus 3x" Már mint tudom ez egy közép kategóriás kártya. Eddigi tervemben jelenleg ez szerepel.... Köszönöm aki érdemben tud hozzátenni pár szót.
-
Meridian
senior tag
Nekem túlárazott ez a LianLi... ráadásul, ha mozgatni akarom pl takarítás céljából, hol tudom megfogni kézzel?? Mert ha jól tudom anyag az bőven van benne, tehát súlyos darab.
Én inkább egy ilyet vennék (lehet fogok is):
https://www.coolermaster.com/catalog/cases/full-tower/haf-700/
öö.. vagyis mégsem fogok...
137ezer HUF az ára??? Azért az kicsit durva... persze, amúgy jól átgondolt házikó, de kicsit sok az ára.
https://www.alza.hu/cooler-master-haf-700-d7501149.htm -
Meridian
senior tag
ennél azért időközben volt már jobb is... 20cm-es frontoldali ventivel (nem hallod a hangját!). Nekem egy ilyen van. Annnyi hogy a frontpanel USB csatlakozók már elavultak, mivel csak USB2.0-ok.
https://www.coolermaster.com/catalog/legacy-products/cases/haf-912-plus/ -
E770
aktív tag
szerintem is, már nem a háttértár a kérdés, két SSD az alaplapon nagyon sok mindenre elég, s gyors is - a merevlemezek már rég NAS-ban vannak a pincében, azt pedig ráadásul bárhonnan elérhetem bármikor.
De az a kábeltömeg, ami egy gépházban jelenleg van, az mindig meglep, tápegységből is usb jön, ventik (bár a TTnek nagyon jó a mágneses soros fúzése) de az RGB hihetetlen sok vezetékkel jár - ez a ház nagyon jó hátul kényelmes a hely a kábeleknekszerintem ez az egyik legobb ház, már sem az 5.25 sem a 3.5 nem játszik szerepet, a lényeg a légáramlatok kezelése - végre lehet elulról felfelé tervezni
-
Ereshkigal
őstag
Én meg már azt hittem, hogy hajtogatni lehet.
-
Sundesz
addikt
Annyira más igények vannak. Én pl. soha többet nem akarok HDD-t a gépbe, hála za égnek már kb. 4-5 éve nincs is. Az volt a leghangosabb komponens. Van egy külső HDD-m ha adatot akarok menteni. Persze csak irodai munkára és játékra használom. Filmet nem tárolok rajta, mert kb. 10 perc letölteni újra.
Akik a 20 évvel ezelőtti házakat sírják vissza biztos teljesen más igénnyel rendelkeznek, mint a mainstream réteg, el kell fogadni. Amúgy a fentiekre én sem vennék ilyen batár házat, még egy ATX-es midi torony is nagy nekem.
-
E770
aktív tag
Nem is tudtam, hogy ez új, szerintem ez az egyik legjobb ház, ilyesmiből építettem a nyáron a fiamnak gépet, XL Rog derBauer-es
vizes proci hűtéssel pont külön tudod választani a vga, a proci és a táp melegét, ettől lesz nagyon jó szerintem -
kromatika
veterán
Nekem sem jön be,és ráadásul nagyon drága.
-
korren
aktív tag
válasz
Acélfarkas #83 üzenetére
Azért olyan drága a TT W200, mert tuti adnak hozzá egy targoncát is!
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Acélfarkas #83 üzenetére
Nekem az Elite van, de én is örülnék egy fém oldallapnak az üveg helyett. Főleg ha úgy vágnák ki, hogy ne blokkolja az 5.25" keretet.
-
-
korren
aktív tag
válasz
Acélfarkas #74 üzenetére
Egy [Phanteks Enthoo Pro] -m van félre téve, telibe oldalas, üveg nélküli verzió, jövőbeli felhasználásra. Eredetileg ebbe akartam configot építeni, de asszony meglátta és agyvérzést kapott
. Kicsi helyen vagyunk. Kellett helyette egy alig ATX méretűt vadásznom...
De szerelmes vagyok a hodályokba! -
Acélfarkas
senior tag
Nekem is.
Ez is egy nagytorony, de a Phantekstől: [Enthoo-Elite] Ez viszont már elég szolid kinézetű. Csak az egyik oldala üveg. -
korren
aktív tag
Melyik is volt a ház, amiben két rig mehetett?
Az is b@szó volt emlékeim szerint.
Az a Tower 900 is komoly! Bár nekem személy szerint üveg/plexi allergiám van.
-
válasz
Dr. Akula #70 üzenetére
Ja, hát ha Vargáné Codegent keresel Vaterán, akkor azt fogsz találni. Én hardvervásárláshoz megmaradok a Hardveraprónál, mert az elmúlt 16 évben hibátlanul bevált.
Pont nemrég volt aprón valami patika állapotú Chieftec hegy, fillérekért, de nem egyszeri esetről van szó. Még gondolkodtam is rajta, hogy csak azért megveszem, hogy legyen, de aztán letettem róla, mert így is van itt elég kacat, ami kihasználatlanul hever.
-
Pikari
addikt
válasz
Dr. Akula #63 üzenetére
Amikor múlt hónapban viharos idő volt, egyik nap jött a felhő, aztán elkezdett villámlani.
Én meg hihetetlenül hiper-szuper óvatos természetű vagyok. Egyre közelebb ért a vihar, és egyre közelebb csaptak le a villámok, ezért úgy döntöttem, hogy nem kockáztatok, kikapcsoltam a gépet. Kihúztam mindent (konnektorból, ethernet kábelt is). Kb 10 másodperc múlva, ahogy odaléptem az ablakhoz, hirtelen olyan fény támadt, előttem, mintha a hiroshimai atombombát dobták volna a képembe. Majd persze hatásszünet nélkül olyan hanghatás, mintha rádomlana a trafóház. Szóval nem dörrenés, hanem ilyen fura elektromos szörcsögéssel tarkított lassú hegyomlásA szomszéd udvarába csapott a villám.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Synthwave #68 üzenetére
"Engem pl. akkor is zavarnak az ilyenek, ha nem látom. Mert attól, hogy nem látom, még tudom, hogy milyen belülről, és az elég."
Mint ahogy nekem se elég annyi hogy van egy Codegen ház Vargáné táppal valahol a Vaterán amiben még van 5.25" keret. De ha már nekem ajánlgatod hogy jó lesz az is, nem csak a minőségi, akkor neked is jó a kábeldzsungel.
#66Feri1984: "Nálam nem volt áramszünet."
Ez valami kupon amit majd beváltatok a legközelebbi áramszünetnél, és akkor elmúlik mint a békává változtatás a Gyaloggaloppban?
-
Acélfarkas
senior tag
-
"Főleg akkor érdekli az alkatrészeket a hűtés, ha beleférnek a házba, és nem maradnak ki rögzítési lehetőség híján."
Ühümm. Értem. Nos, amit a Lian Libe akarnál rakni, az belemegy. A 40 GB-os PATA rackeknek majd keresünk valami mást.
"Leginkább az hogy már nem gyártanak ilyet."
Nyilván az 5000 forintos ár nem a boltra vonatkozott. Aki keres, az talál, bár aki valójában nem akar keresni, az nem fog találni sem.
"Viszont nem én jöttem vele, direkt nem írtam be elsőnek. Látod, másnak is hiányzik."
Egy szóval sem írta. De ha igen, már legalább ketten vagytok.
"Az enyém is kong az ürességtől, pedig modern(nek mondott) ház ez. Ha raknának még 5.25" helyeket a házakba, sokkal kisebb ház is elég lett volna nekem, így a kongó ürességet is meg kellett vennem pár rögzítőhelyért."
Dehogy kellett, töredék áron vehettél volna valamit, ez nem arról szólt, lássuk be. Amivel nincs semmi gond, nem muszáj minden vásárlásnak a tökéletes ár/érték arányról szólnia, van, ami szimplán csak kell az embernek, de ne tegyünk úgy, mintha az egyetlen opció lett volna.
"Víztartályra, épített vízhűtésre 100-ból hánynak van szüksége?"
Hatványokkal többeknek, mint 5,25-ös keretre, és arról az apróságról is elfeledkezel, hogy a cégek nem a magyar piacra gyártanak. Jártál már külföldi fórumokon?
"A kábelelrejtés csak dizájntechnika, 1 fillérrel nem lesz tőle hidegebb vagy melegebb a házban, szóval jó az úgy is, főleg ha nem akváriumod van, hanem rázárod a fémajtót. Senki se látja"
Engem pl. akkor is zavarnak az ilyenek, ha nem látom. Mert attól, hogy nem látom, még tudom, hogy milyen belülről, és az elég. Egyébként a légáramlatok nem veszik zokon, ha nem lógnak az útjukban mindenféle vezetékek, főleg, mikor egy 1 méter magas házat három 80-90 mm-es ventivel akarsz hűvösen tartani.
---------------------------------------------------------------------------
(#9) Pikari: "Ez a ház egyszerűen egy átverés, egy scam, fogalmatlan emberek lehúzására."
Dehogy az, csak te élsz a múltban. Ez egy sokrétű, nagyon könnyen szerelhető és modern hardverrel rogyásig pakolható cucc, amiben a modularitás révén sokan megtalálhatják a számításukat, ráadásul még igényes is. Az, hogy neked nem tetszik, az egy dolog. Nekem sem annyira a világom, de ettől még felismerem a vonzó tulajdonságait.
Ha meg 68 vinyót akarok valamiért üzemben tartani, akkor 1U szerver + rackmount NAS. Kicsit komolyabb, mint egy ősi toronyban egymásra halmozni a kerregő vinyókat.
"Félrevezető hirdetéseket alkalmaz a gyártó."
Semmi félrevezetés nincs, csak te nem vagy hajlandó az értelmező kéziszótáradat a 2023-as kiadásra frissíteni. Az előző posztban leírtam, hogy mitől full tower a full tower.
"Költői kérdés: akinek a ház kétharmada az ürességtől fog kongani, az miért venne nagytornyot? Nagytornyot az vesz, aki azt telerakja."
Vagy az, aki a néhány SSD/HDD mellett még szeretne három 420 mm-es radiátort is beépíteni, hogy a csúcskonfigja szobahőmérsékleten üzemeljen.
"Hotswap rackről hallottál-e már?"
És te NAS-ról és rackmount cuccokról? Kicsit profibb.
Amúgy most épp 9-10 vinyóm van (~15,1 TB) + SSD-k (~2,25 TB, de hamarosan jön egy újabb 1 TB-os, meg egy 500 GB-os külső házba), de eszembe nem jutna 5,25-ös rackekkel vergődni. A főgépben, ami meg effektíve 24/7 megy, ne legyen egy darab HDD sem. Épp eleget költöttem arra, hogy olyan halk legyen, hogy kb. a power LED pislákolásából tudjam (meg hogy a monitoron van kép), hogy be van kapcsolva, érted.
(#13) gianni85: Örülök, hogy nem csak én látom fájdalmasnak/valóságtól elrugaszkodottnak.
(#15) Feri1984: "De biztos velem van gond."
-
Dr. Akula
félisten
Az épített vízhűtés mégnagyobb rétegigény. Van is vagy 3 ember az országban akinek ez szempont, a többség max a kirakatban lát ilyet. Meg pénze sincs rá. De ha van is, azt a 100-200 rongyot inkább elkölti jobb videokártyára. Nyugodtan elfért volna ott a nagy üres térben az 5.25".
-
gianni85
veterán
válasz
Acélfarkas #62 üzenetére
Ennek se ekkora lenne a mérete, ha nem kétkamrás lenne és vagy alul vagy felül lenne még a psu. Egyébként nem hiszem hogy sok másik méret alapján “mid tower” házba férne be e-atx lap mellett alulra és felülre egyszerre 420-as radiàtor.
Többi itt felsorolt hiány meg olyan 50+ -os rendszergazda igény, hogy x hdd férjen be, mobil rack-ek, meg 5,25-ös előlapi kártyaolvasó/usb hub, meg cd dvd, meg floppy ésatöbbi ésatöbbi. -
Dr. Akula
félisten
Kevés lesz ahhoz az 1 kezed. 2 hete is volt áramszünet (ezzel a kábelmodemnek is annyi), a nagy vihar után 1 nappal jöttek rá hogy ha már a villámlás nem vágta le a biztosítékot, akkor legalább az elmüsöknek kéne, úgyhogy meg is szopattak mindenkit egy jó kis áramszünettel. De persze a Matávot se kell félteni, rendszeresen "karbantartás" meg egyéb címszavakkal elmegy a net akár napokra is, mert csak. Jó az a parasztnak úgy is...
#62Acélfarkas: Ezt a Z generációnak hiába magyarázod, felhő kell meg telefon, azzal minden meg van oldva...
-
Acélfarkas
senior tag
Na emberek ez a NAGY torony. [The Tower 900]. Méretei: 752 x 423 x 483 mm. A hírben szereplő cucc az szimpla MID-tower kategóriába esik a méreteivel. Rengeteg ház van hasonló méretekkel, mégse hívják azokat nagytoronynak.
-
Feri1984
tag
válasz
Dr. Akula #52 üzenetére
Neked meg csak annyit hogy tök kellemesen egymásnak állítottuk a nézőpontjainkat.
Egy szóval nem mondtam hogy személyes adatokat tárolok felhőben,sem másnak nem tanácsoltam.De neked ki kellett forgatni a szavaimat,mert gondolom máshoz úgy sem értesz.Ja és terra csak hogy legyen egy puszi a kobakodra. -
Feri1984
tag
válasz
Dr. Akula #52 üzenetére
Mit töltök le,kiktől?
gondolom te naponta cserélsz több terraadatot a debreceni nagykönyvtárral
Verjétek csak az asztalt,szar az élet a nagytorony nem is nagytorony mert nincs benne hely csak 4 HDDnek meg 3 SSD-nek.Milyen szar világ ez.
Most mi mit csináljunk a többszáz terraadatunkal a 14 db HDD-en?
Sírjatok! -
Alaaf Pi
senior tag
Aki szerint ez nem nagytorony/full tower, az megy reklamálni a Lian-Lihez?
[link] -
Feri1984
tag
válasz
Dr. Akula #45 üzenetére
Nem töltöm az adataimat sehova.A képeim driveon vannak ennyi.De nem fog kár érni ha "törlődnek".De akkor te meg milyen adataid tárolod a gépen,azt hiszed ott nem látja senki?
Most már komolyan játékra minek 20tera??????
Gondolom ilyen adatgyűjtögető,jaj mindent mencsünk le HDDre.Legyen meg minden 30 évvel ezelőtti játék,film,sorozat a gépen
Vegyétek csak a HDD-et amíg árúlják őket!Én el vagyok évek óta a 1,5 terrassd-kel amiket nem milliókért de nem is százezrekért vettem.Pedig itt azt látom hogy egyesek többszörösét kötötték HDD-re.De én vagyok a hülye
-
Dr. Akula
félisten
"Felhőről hallottál?"
Aha, oda te töltsed fel az adataidat! Lehetőleg a megauploadra meg a rapidshare-re, ott tuti jó helyen lesznek! Senki nem fog belenézni, kisdobosbecsszó... És természetesen a világ végéig megőrzik neked, most is pont elérhetők...
"A szóban forgó samsung 960 evo"
"A", tehát 1 db. 20 terát mennyiből lehet megvenni SSD-ben és HDD-ben? És akkor még nem is mondtam sokat. Na ilyen milliók.
-
Feri1984
tag
Kérlek,miért???Miért kell a gaminghez vinyó????Miért?Nekem van 1,5terra ssd-m.A fele üres.Játékaim ott vannak a steam-en.És nem tudom más hogy van ezzel de én egyszerre csak egy játékkal foglalom le magam.Úgy hogy az lehet felőlem 1000giga is.
Régi gémekhez dvd meghajtó????????Minden régi gémem meg van gog-on, steam-en.
Erre már tényleg nem tudok mit mondani.39 éves vagyok de ennyire a múltban még én sem ragadtam.Végeztem.No comment. -
Pikari
addikt
Gaminghez? Ahhoz azért kell a vinyó. Főleg úgy, hogy a mostani AAA titlek 150-200gb, B class gamek is a 40-50 gb-ot súrolják már pár éve. Mondjuk a cikkben szereplő ház erre jó, mert vinyókat éppenséggel lehet tenni bele. Régebbi gamekhez viszont mindenképp kéne egy DVD meghajtó, amit itt már csak külső usbs eszközzel tudsz pótolni.
-
Feri1984
tag
Én sem azt mondtam,hogy ez a ház átlag felhasználóknak készült.
De hidd el sokan vannak akik (nyílván pénztárca függő ) kimaxolják a gémingből amit lehet.Ahoz meg nem kell vinyóköteg meg más (nem tudom mire) gondoltál perifériák.
Szét OC-zni mindent és brutál vízhűtést építeni rá. -
Pikari
addikt
Arra sincs érdemi igény. Átlagembernek inkább kicsi ház kell, kis fogyasztású cuccokkal, max 6 magos procival, aztán jöhet töménytelenül a tiktok, x, facebook. Ahol ez valamiért nem elég, az már csúszós lejtő, pillanatok alatt a gépbe kívánkoznak a különféle periféiák, vinyókötegek, bővítmények.
-
Feri1984
tag
Nem azért védtem a házat mert megakarom venni.Nekem túl nagy.Az alap evo verzió van meg.Tökéletesen elég.
Csak szerintem meg kell érteni hogy most már nem azért nagytorony egy ház mert belefér 15db HDD (mert egyszerűen nincs rá érdemi igény).
Hanem azért nagytorony mert belefér 3db óriás radiátor meg 9db 140mm venti. -
Pikari
addikt
Fentebb írtam is, hogy én nem kívánom elvitatni a jogot tőled, hogy a cikkben szereplő házat megvedd, én is pontosan tudom, hogy az userek 95%-nak valami hasonló kell. Azt nem fogadom el, hogy miért akarja ez az aljadék gyártó azt az impressziót kelteni, hogy ennek bárhogy köze van a big towerekhez, és miért kell most már az ilyen szétseozott konzumer házak százait is kerülgetnem, ha én (vagy más) a munkából, felhasználásból adódó szükségleteim miatt az azt kielégítő terméket akarom előkeresni. Ennek szerintem nincs köze a fejlődéshez, csak zavart okoz a piacon.
-
Feri1984
tag
Sejtettem,hogy munkával kapcsolatos az igény de szerintem Te is belátod hogy a felhasználók 5%-át sem fedi ez az igény.
A házhoz visszatérve csak egy példával jönnék és be is fejeztem.
Kb. 20 évvel ezelőtt vett a család egy 72cm-es "óriás" tv-t.
Akkor az volt az "óriás",most 95"-os tévéket neveznek így.
1990-ben az volt nagytorony most már ez.
Ennyi,ezzel nem lehet mit kezdeni. -
Pikari
addikt
Nekem nincs töménytelen mennyiségű adatom, úgyhogy csak 3 db vinyóm van (a negyediket épp tegnap nyugdíjaztam).
Az egyiken van maga a rendszer (debian linux), és egy másik prtícióján vannak a saját dolgaim (pl saját forráskódjaim és projektek nyers forrásadatai, vágatlan videófelvételek, ezeknek a készre vágott és készre exportált változatai).
A másodikon van az egyéb munkáimhoz szükséges adat, pl a normál munkámhoz szükséges adatokat, pl két teljes webboprtál klónozva van, amit adminisztrálok, hogy ott ki tudjam próbálni a változtatásokat, virtuális gépek, valamelyiken compile environment van felállítva különféle linuxokkal, de van, ahol más munkámhoz szükséges dolgokat kell szimulálnom, stb.
A harmadik vinyón pedig van minden más, ami ezekhez nem tartozik.
Volt egy negyedik, amin a linux volt, és a saját projektek külön vinyón voltak. De ezt felszámoltam, hogy kevesebb vinyó legyen a gépben.
Ezen kívül van egy SATA és egy IDE mobilrack a gépben, hogyha adatmentést kell végeznem, akkor ezeket használom (akár mások adatait kell mentenem, akár a saját adataimról kell biztonsági másolatot készítenem).
Van a gépemben még optikai meghajtó is (ugyanezen okból), illetve egy usb kontrollerrel egy hagyományos floppy is, amelyeket főleg régebbi gépek biosának vagy hardverek firmwarejének updatelésére szoktam használni.
Van a gépem elejénen egy kártyaolvasó, aminek sd, mikro sd, cf és sm kártyaolvasó része, illetve azon még van egy előlapi usb.
A pci-e portok ugyanennyire tele vannak rakva, de most nem akarok részletesen belemenni, és mindent leírni.
-
Feri1984
tag
válasz
Dr. Akula #24 üzenetére
Nem tudom mi a titka,kérlek mond el.
És milyen adatokat?Neked milyen hihetetlenűl fontos adataid vannak,amihez rengeteg vinyó kell egy szuper nagy toronyban?
Felhőről hallottál?
Bár gondolom itt is technológiai félel van.
Hiszen még olyanok is akadnak akik vhs-t használnak... -
Feri1984
tag
Kérdés : Szerinted az elnevezés nem változhat az idő múlásával ha már mások az igények?
És az akkor használt eszközök elavúltak és nem feltétlenűl szükségesek az adott korhoz?
Igen,számomra és az emberek kb 90%nak,méreteiből fakadóan ez egy óriási ház.Nagytorony.
A m.2 ssd korszákában meg 5.25ös bayek-el jönni...? -
Feri1984
tag
válasz
Dr. Akula #21 üzenetére
Időnként visszafejlődésről. Ami jó volt, azt nem kell elrontani csak mert régi. Vagy akkor a kereket is ki kéne már dobni, járjanak sítalpakon az autók, a kereket már az ókori egyiptomiak is használták, tök ciki...
Nem kell elrontani csak el kell felejteni,a fejlődés lényege pont ez.
Régi elavúlt dolgokat el kell hagyni.
HDD-t nem tudom hány éve nem használok.
Első m.2 ssd-t 2007ben vettem.
Haladni kell a korral nem megfenekleni benne. -
Pikari
addikt
A full tower (nagytorony) házak kb 1990-ben kezdtek terjedni, azokat az álló házakat értik alatta, amelyek a midtowerekhez képest felfelé hoszabbak. Ez lehetővé teszi, hogy az 5.25ös bayek az alaplapi alsó rész fölött helyezkednek el (ebből 5 vagy 6 db, kb a táp vonalánál egy síkban kezdődően, vagy afölött). Ezeket az informatikusok szokták használni, akár rendszergazdai feladatokhoz, adatmentéshez, egyszerűbb szerverekhez. A piaci igények összetettek, és bármennyire is szomorú, nem akörül keringenek, hogy te miről tudsz a legkényelmesebben youtubeot nézni.
-
Dr. Akula
félisten
A kábelelrejtés csak dizájntechnika, 1 fillérrel nem lesz tőle hidegebb vagy melegebb a házban, szóval jó az úgy is, főleg ha nem akváriumod van, hanem rázárod a fémajtót. Senki se látja.
"helyhiány nuku, és ülhetek is rajta a 105 kilómmal, nem horpad be"
Egy számítógépháznak valóban ezek a legfőbb ismérvei, sajnos sokan elfelejtették, főleg a gyártók.
Egyedül amit változtatnék rajta, hogy férjen be felülre egy AIO hűtés raidátora. Bár ehhez se kell feltétlen nagy variálás, volt egy Lian Li ház régen, aminek oldalra, zsanéros nyitással volt felszerelve radiátortartó keret, így a proci feletti, kb. 100%-ban mindenhol kihasználatlan helyet hasznosították e célból. Hozzá tartozik, hogy felette az oldallapot lyuggatni kell a légáramlás miatt. Zseniális volt, nem is követte senki sajnos, pedig az évszázad innovációja volt. Na meg a fix vinyótartók is lehetnének kivehetők, hogy hosszabb VGA beleférjen. De kb. ennyit kéne csak változtatni egy tökéletes 21. századi házhoz.
#13gianni85: "Nincs hely a cd írónak?"
Hotswap rackről hallottál-e már?
#15Feri1984: "Ez egy tech oldal,tele a fejlődésről,innovációkról szóló hírekkel."
Időnként visszafejlődésről. Ami jó volt, azt nem kell elrontani csak mert régi. Vagy akkor a kereket is ki kéne már dobni, járjanak sítalpakon az autók, a kereket már az ókori egyiptomiak is használták, tök ciki...
-
Feri1984
tag
igen,elolvastam és értelmeztem is.
amit nem tudok értelmezni az a hozzászólásod.mert én nem látok semmi anomáliát.
az hogy a te értelmezésedben a nagytorony (nem tudom mihez van kötve)
mást jelent,addig ha egy kicsit is gondolkodnál akkor rájönnél hogy másnak meg mást jelent.
És nem tudok semmi nemzetközi egyezményről mit hívhatunk nagytoronynak -
Feri1984
tag
Én is csak pislogok
Ez egy tech oldal,tele a fejlődésről,innovációkról szóló hírekkel.
A fórum meg tele negatív hangvételű commentekkel.
Jaj minek a 4K,semmi értelme a HDR-nek.60hz/fps bőven elég.úristen hajlított,nem kell!
Csak hogy a monitor topikokból szemezgessek.
De biztos velem van gond.Végül is annó a gőzgép is a sátán eszköze volt.Meg az automobil is.Egyszer egy több csillagos amerikai tábornok nyilatkozta a repülőgépről,hogy remek játékszerek de a hadászatban sosem lesznek alkalmazva....
A házhoz meg annyit hogy ez azoknak készült akik vizetépítenek,belefér 3x420-as radi a vastagabbik fajtából. -
Pikari
addikt
Azért, mert ez a ház nem az, aminek hirdetik. Félrevezető hirdetéseket alkalmaz a gyártó. Ez olyan, mintha egy járműgyár kiadna egy "dynamic evo traktor" nevű produktumot, amiről kiderül, hogy nem lehet szántani vele, mert valójában egy kétajtós trabant klón. Aztán te meg bejöttél ide közölni, hogy mit akarunk mi itt 2023ban traktort, amikor már elektromos biciklik is vannak.
-
gianni85
veterán
Jézusom mi megy itt?
2023-ban fröcsögni ezekkel a linkelt képekkel egy modern házról szóló hírnél? Nincs hely a cd írónak? Meg a floppy meghajtónak? Meg nem fér bele 10db 80gigás hdd?
-
MLaca
őstag
SH01 - szerintem a legjobb ház, a mai napig. a modern rendszerem is egy ilyenben van, túlmelegedés nuku, helyhiány nuku, és ülhetek is rajta a 105 kilómmal, nem horpad be, nem omlik össze önmagába. a kábeleket nyilván jobban is el lehet vezetni, de ez egy retró rendszerem volt, gyorsan összedobtam.
-
Pikari
addikt
Azt hozzátenném még, hogy a régi házakba belemegy az eatx (ki kell szerelni alulról HDD tartó keretet, és áttenni a gép tetejébe). Még a nem-nagytornyokba is.
De vannak olyan modernebb igazi nagytornyok pl a chieftectől (dragon ca-01b-b és ezek klónjai) amik úgy nagytornyok, hogy belemegy az eatx, közben 10 db vinyót tudsz az elejébe szerelni, 6 db 5.25-ös és 2 db 2.5ös helyet biztosítanak, és zárható a ház eleje.
De azt személy szerint már én is túl nagynak tartom (előre irányba) és túl nehéznek. -
Pikari
addikt
a ház 2/3-a kong az ürességtől
Költői kérdés: akinek a ház kétharmada az ürességtől fog kongani, az miért venne nagytornyot? Nagytornyot az vesz, aki azt telerakja.
Utánanéztem, ezt a házat (és különféle klónjait) mid-towerként és full towerként reklámozzák. Ez a ház egyszerűen egy átverés, egy scam, fogalmatlan emberek lehúzására.
-
Dragonovich
csendes tag
Sziasztok,
Én egy másik irányba gondolkodom. Úgy tekintek erre a házra mint egy innovációs termékre.
Ahol nem az a cél , hogy mindenkit kiszolgaljon a tervező, hanem lehetőséget adjon azoknak aki szeretnék szabadon variálni a gépüket.Ma már nem mindenki ragaszkodik a " hagyományos" tárolókhoz... Hanem épít egy szép neki megfelelő cinfigot, szór bele egy marék SSD.t és megvan.
Van akiknek nem szempont a stabil adattárolási megoldások alkalmazása.
El kell fogadni, az innovációt, örülni neki hogy nem csak egy sima dobozt terveznek...
-
Dr. Akula
félisten
Főleg akkor érdekli az alkatrészeket a hűtés, ha beleférnek a házba, és nem maradnak ki rögzítési lehetőség híján.
"Mi tart vissza, hogy 5000 forintért vegyél egy 1 méteres tornyot?"
Leginkább az hogy már nem gyártanak ilyet.
"de a leadáskor már tudtam, hogy jössz majd méltatlankodni a nem létező problémán.
"
Viszont nem én jöttem vele, direkt nem írtam be elsőnek. Látod, másnak is hiányzik.
"Jó is, amikor a ház 2/3-a kong az ürességtől, de a helyet azért foglalja, tele van olyan beépítőkeretekkel, amikre száz emberből egynek van szüksége"
Az enyém is kong az ürességtől, pedig modern(nek mondott) ház ez. Ha raknának még 5.25" helyeket a házakba, sokkal kisebb ház is elég lett volna nekem, így a kongó ürességet is meg kellett vennem pár rögzítőhelyért.
"tele van olyan beépítőkeretekkel, amikre száz emberből egynek van szüksége"
Víztartályra, épített vízhűtésre 100-ból hánynak van szüksége? Én úgy látom ez a supermariós korszak már lényegében véget ért, az emberek többsége nem akar minden alkatrészcsere előtt vízvezetékszerelőset játszani. Max egy AIO ami belekerül általában, de még a léghűtés is masszívan tartja magát, mert félnek mindenféle kiömlő víztől. A többségnek a víztartály se sokkal fontosabb mint az 5.25" hely.
-
Azt, aki a modern hardveréhez modern házat vesz, nem egy 25 éves, minden ízében elavult konstrukciót, ami csak a helyet foglalja. Amúgy az alkatrészeket érdekli, hogy rendesen vannak hűtve, és nem eszi meg őket a por. Meg engem is. Téged nem?
Ja, de. A te akváriumod egyébiránt hogy van? Mi tart vissza, hogy 5000 forintért vegyél egy 1 méteres tornyot? Vagy hogy rackmount rendszert építs, kellő U magasságban? Nyilván nem az anyagiak.
Ez a Lian Li mindenben is megfelel a céljának, de a leadáskor már tudtam, hogy jössz majd méltatlankodni a nem létező problémán.
-----------------------------------------------------------------------------------
(#3) Pikari: Bizony. Jó is, amikor a ház 2/3-a kong az ürességtől, de a helyet azért foglalja, tele van olyan beépítőkeretekkel, amikre száz emberből egynek van szüksége (de annak sem ennyire), nulla flexibilitás, nulla kábelrendezés, nulla porszűrő, a szellőzést inkább hagyjuk, mindenesetre vizes rendszert is élmény lehet benne szerelni, már ha az embernek van hozzá műhelye és skillje, de ahogy nézem, még frontális I/O-t is önerőből kell venni bele. Fejfogós történet. Mondom ezt úgy, hogy szeretem a régi cuccokat.
Attól nagytorony ("full tower"), mert belemegy egy rakás böszme hardver, beleértve az E-ATX-es lapot, és en bloc nagyon nem kicsi. Nem csak attól, hogy 1 méter magas és 86 darab 5,25 hüvelykes keret van benne.
-----------------------------------------------------------------------------------
(#5) Balu77: A szöveget olvasni is lehet, nem csak helykitöltő a képek között, de még az egyik képen is szerepel...
-
Pikari
addikt
a cikkben bemutatott szégyen tényleg a borzolja a kedélyeimet. egy igazi nagytorony így néz ki:
-
-
A 3,5-es hdd hűtés még mindig nem tűnik megoldottnak. A rog XL-ben is kb. nulla hűtése volt a hdd-nek, ami finoman szólva nem előnyös. Valami egyértelmű megoldást csinálhattak volna rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az átépíthető O11 Dynamic EVO kapott egy 38 százalékkal nagyobb testvért, amiben három 420 mm-es radiátort foghatunk munkára.
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Xbox tulajok OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- 12 részletre elérhető Acer Predator Helios 18
- Bomba ár! Acer Aspire E15 - Intel N2840 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest