- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA® driverek topikja
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mind_against
tag
Sziasztok!
Mi az oka annak, hogy a Realtek Audio Driver nem hagyja abba a telepítést? Két lépéses telepítés, végig megy, újraindítást kér oké, visszajön folytatja végigmegy, újraindítást kér oké, majd megint kezdi az egészet elölről és folytatja tovább megállás nélkül, ha visszavonom akkor persze nincs feltelepítve, próbáltam letörölni és újra visszarakni úgy sem volt jó. Az Asus alaplap hivatalos oldaláról letöltött is ezt csinálta, régebbi verzió a realtek oldaláról is szintén. Találkozott már valaki hasonlóval? Egy új gép, frissen telepített win10-el.
-
Shaza
senior tag
Hello!
Tudna valaki segíteni, hogy miért nem lehet elindítani a Sonic Studio progit?(Asus VIII Hero lapom van).
Köszi!
-
Ianbond
csendes tag
Lenne egy olyan problémán hogy a laptopomon semmilyen hang nincs és a hangszóró folyton kattog, ha meg fülest dugok be akkor azon sincs hang, csak sistergés ennek mi lehet az oka? Próbáltam driverek újratelepítését, de semmi változás. Nincs 1 hónapja hogy vásároltam lehetséges, hogy ennyi idő alatt megadta magát a hangkártya?
-
cintula187
addikt
Nagyon basic kérdésem lenne. Ha a vga HDMI kimenetén megy ki erősítőre a hang és kép (és eddig megette KODI-n keresztül az erősítő a DD, DTS, HD-MA, TrueHD hangokat is) mi lehet az oka , hogy egy ideje nem? Ilyenkor a realtek high definition audio "felel" a hangért egyáltalán?
-
válasz
Sharkweb #264 üzenetére
Igen, persze, a Win alatt is be lehet állítani, ez rendben van, de a Realtek felületén azért sokkal több beállítási lehetőség van/volt.
Vagy a Realteknél átmentek sznob irányba?
Arra gondolkok, h azt gondolták nem kell kezelőfelület, mert azt csak a prolik használják, mert akinek van pénze, az ún. "igényes" hangrendszert használ (értsd: legalább egymilliós házimozi hangcucc), és nincs szüksége semmiféle módosításra a hangképben..Hát..... menjenek a f×nébe.
Ha valaki nem akarja, nem állít át semmit sem, de elvenni az esetleges beállítás lehetőségét.. kíváncsi lennék milyen marketing halandzsával próbálják megvédeni döntésüket.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Valami elcsesződött driver ügyileg az alaplapi hangkártyán.
Asus M5A97 R 2.0
Realtek® ALC887 8 csatornás nagyfelbontású hangkodekAz Asus honlapján a legfrissebb verzió 6.01.7848.
Evvel az a gond hogy a mikrofonom alig hallja a másik fél és teszteken is harmat gyenge előerősítéssel is. A hardver másik gépben/laptopban gond nélkül működik.De tudomásom szerint van frissebb de nem tudom beszerezni.Sikerült felrakni a 8186-ot de a mikrofon még gyenge. -
Most komolyan kiszedték a Control Panelt?
Hát de... pasztmek...Ha a házimozi erősítőn nincs különösebb állítási lehetőség, mivel állítgassam be?
Nem vette meg véletlenül a Microsoft a Realteket? Mert akkor nem csodálom, h ezt is sikeresen elkezdték elb×szni..
Na nem baj, felmegy a régebbi verzió, ott van vezérlőpanel.. csak hát nem térek magamhoz..
-
regener
veterán
Ma énis frissíteni akartam 2.82-re, majd mivel kiderült hogy abban már nincs Control Panel (lényegében kiszedték az irányítás részét a drivernek, amire nem látok logikus magyarázatot), így visszaváltottam 2.8.1-esre énis.
Innen szedtem le: [link]Angol fórumon találtam:
Driver frissítésre megoldás ha felrakod a fenti verziót amiben még van Control Panel, majd az előttem linkelt MCU módszerrel frissítesz a legújabbra, mert akkor csak a drivert cseréli ki, nem nyúl a panelhez ami így megmarad. -
Sz_Imre
senior tag
Mivel a Realtek nem sűrűn rak ki a saját weboldalára drivereket, ezért megosztom, hogy hol találhattok újabbat.
Itt ez a külföldi fórum: TenForums és ezen belül is a realtek driverek.
Itt mindig frissítik bejegyzést az éppen aktuális friss drivert. Igaz a Microsoft Update katalógusban van benne. Persze a windows is letudja tölteni a drivert, de nem mindig a legfrissebbet, hanem pl. félév ezelőttit tölti le. Ilyenkor van hogy kiválasszuk az adott Windows 10 kiadásait (FCU) és az letöltjük. Itt mondanám el, hogy két különböző méret láthatóak, a 64 bitesek általában kb. 130-140 MB-os, míg a 32bit csak 80-90 MB. Amit letöltesz az egy cab-ban van tömörítve, de semmi ok mivel ezt csak ki kell tömöríteni egy mappában és ezen eljárásával feltelepíteni.
Persze nem kell minden új driver megjelenéskor frissíteni, de időközönként azért nem árt ránézni, vagy ha épp valami miatt nem jó.
Jelenleg ami elérhető: Realtek 6.0.1.8328 - nálam semmi gond vele, hangzás jó szóval bátram ajánlom ezt a verziót. -
juve600
nagyúr
üdv
MSI B250M PRO-VDH alaplap
a következő a gondom:
-alaplapi hangkártya gond,lejátszás tökéletes de a felvételi/mikrofon rész nem jó
- windowsban jelszint max,jelerősség max-ra húzva
-mégis TS-ben rosszul hallanak,tompán-szakadozva
-három headsettel próbáltam /ozone rage,asus cerberus,genius
-létezik hogy ennyire gyenge a mikrofon rész ?
-legfrissebb driver,win10mit lehetne vele kezdeni ???
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Az ALC 1220 as chiphez javasolt feltenni a legujabb realtek drivert? úgy vettem észre hogy a windows gyári sokkal jobb mint amit feltesz de így meg nem megy a nahimic 2 és a realtek center sincs fenn, bár nemtudom van e értelme. MSI Z270 Gaming Pro Carbon lapom van, és ezen van ez a csodachip. Nem valami nagy szám a hangja, inkább azt mondanám hogy különleges, mintha alapból 5.1 re lőné be a hangot. A régebbi lapomnál amibe 1150 es chip volt, sokkal jobb dinamikát véltem feltételezni mint itt, holott ez elvileg egy fejlettebb chip..
-
Weaver
senior tag
frissen telepített win7 rendszernél, feltettem a legújabb 2.82es drivert, minden oké, csak nem találom sehol a hd audio managert, ahol be tudnám állítani a hangrendszert.
nyáron, amikor az akkor aktuális 2.81est telepítettem, akkor megtaláltam valahol a vezérlőpultban a manager inditási lehetőségét, de most nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS RT-N12+ 300Mbps router
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest