- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Karnyújtásnyira került a PlayStation 2-től a Nintendo Switch
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Tisztelt bíróság! Egy dolog a lényeg: nem én voltam!!!4
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
D55
aktív tag
Most látom csak, hogy ez tényleg ilyen pici, hát nem normálisak.
Mert lehet, hogy a kis tűk felülete papíron kiadja, de a valóságban az biztos nem fog minden pontján olyan tökéletesen érintkezni, plusz ha már kezdődik egy kis melegedés, akkor a hőtágulás láncreakciót tud beindítani (hacsak nem úgy tervezik direkt, hogy a tű nagyobb hőtágulási együtthatóval rendelkező anyagból készüljön, ezt még mondjuk azért el is tudnám képzelni).
-
E.Kaufmann
veterán
Én azt vizsgálnám, már amennyit lehet egy olvadt műanyagkupacból, de pl a meglévőeknél is, hogy ha előírtak a piciszigék valami mértbeli tűréshatárt, hogy még könnyen összecsatlakoztatható legyen, ezt a gyártók mennyire tartották be. Mert lehet, hogy előírtak valami marha pontos illeszkedést, ezzel szemben meg kici kínai lefröccsöntötte ahogysikerül szabvány szerint, az olcsójános gyártó meg elfogadta és beszerelte. Mert akkor tényleg mondhatja a szervezet, hogy ők f@sza csatlakozót szerkesztettek, csak nem jól lett legyártva.
Amúgy megvan az órások új melója a PC/laptop/mobil szerelőként, mert lassan már semmihez se tudok hozzányúlni csipesz és mikroszkóp nélkül (még asztali gépben sem, itt szenvedtem ITX lapon rádió cserével, az egyik antennacsatlakozó leszakadt a régi kárgyáról, a másiknál meg a pigtail úgy meglazult, hogy cserés lett, szerencsére az új rádió új pigtail-ekkel rendben müxik, csak a régit nem tudom már így elpasszolni, miközben Mikrotikben picit nagyobb csatis pigtail-ekkel sosem volt bajom) , a szemem meg egyre romlik
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
kismono
csendes tag
Kíváncsi vagyok, mikor fognak megjelenni a rev. 1.1-es kártyák amiken már 0.25mm-rel szélesebbek lesznek a pin lyukak, és mikor árasztják el ezzel párhuzamosan az ali-t a 10db 400ft-os rev 1.1 csaik + a youtube-on az átforrasztó videók...
Mivel nagy cégekről beszélünk, még akkor is ha bebizonyosodik, hogy bárki is hibázott a részükről, addigra, mire ebből jogerős ítélet + kártalanítás lesz, már rég mindenki átforrasztja, meg kitágítja meg szétmodolja ezeket a csatlakozókat, mert nem azért ad ki az egyszeri játékos több százezer forintot egy videókártyáért, hogy utána évekig csak nézegesse a polcon, mire bármi is történik az ügyben.
Viszont azok a kártáríési perek kimenetelei érdekesebbek lesznek amik abból fakadóan fognak megtörténni, hogy az adott felhasználó túl erősen próbálta nyomni a kártyába a csatit (az előírtaknak megfelelően) és emiatt törik le a csati vagy tesz kárt a kátyában, vagy másban és úgyí keletkezik kára...Amúgy meg egyet értek az előttem szólókkal : Bármilyen is a szabvány, idiot-proof-nak kell lennie minden körülmények között. És ha a gyártó, ez esetben az nVidia a szabványban leírtaknak 100%-ban eleget tett az implementálás során, akkor a felelősség a PCI-SIG-et terheli.
De a tévedés jogát fenntartom!
-
senior tag
Eléggé felháborító ez a hozzáállás a csatlakozó szabványt alkotó vállalat felől.
Egy ellenpélda, az autóiparban lévő (nyugati) csatlakozókról: egy cég (pl. TE, Aptiv (régi Delphi), Lear, stb) fejleszt egy csatlakozót, amit legyárt és az ipari szabványoknak megfelelően teszteli és publikálja.
Ha egy széria gyártó megveszi ezt az interfészt, és a gyártott termék a fejlesztő által kiadott rajz mérettűréseinek megfelel, akkor abban ah esetben minden felmerülő hibáért az eredeti tervezőt illet felelősség.Két lépésben lehetne megodlani végre ezt az esetet:
1) A PCI-SIG-nek be kell bizonyítania egy megfelelő élettartam teszttel, hogy az általa tervezett termék megfelelő.
A jelenlegi érvelésük elég gyenge, de gondolom a színfalak mögött már készülnek a nyakukba varrt per ellen - mert a zöldek sem akarnak hibásak lenni.
2) Az nVidia-nak be kell bizonyítania, hogy az ő csatlakozójuk megfelel ennek a szabványnak.
Ha a hiba onnan fakad, hogy az nVidia-nak beszállított csatlakozók mérethibásak, akkor teljes joggal rá kell nyomni a felelősséget az nV-re, mert azt ott valaki 'jóvanazúgy' módon engedélyezte.
De ezt ugye sosem tudjuk meg, mert az nV rajzai és a csatlakozó mérési eredményei csak egy hosszú bírósági pernél kerülnek majd elő. -
h-yle
addikt
válasz Geri Bátyó #3 üzenetére
Elémletben működik, ez a PCI-SIG hatásköre. Minden más azoké a tagoké akik az elméletet implementálják.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
Kansas
addikt
Jogos, ez is tuti benne volt, bár a 12-pines csati a 3xxx szériában jött be(akkor még a +4 "sense pin" nélkül), és azért a 4xxx szerintem egész sokat hozott nyers erőben, csak elszarták a magas árral és fogyasztással(igen, tudom, a 4090 igazából kevesebbet eszik, mint a 350W-os 3090, csak viccből tervezték 450W-ra, meg tuningolható 600W-ig)
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
ricsi99
addikt
válasz LamerGyuri #1 üzenetére
Azokon a pici szarokon hidd el komoly amper mozog
Ne hidd ,hogy csak 12v és veszélytelen... egy 3,6v os telefonaksi is simán kigyullad ha túlterheled.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Kansas
addikt
Aha, azért csinált az NV saját 12-tűs csatit az előző generációban is...
Nem nekünk volt gond, hanem a gyártóknak... nekünk max ronda.
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz Televan74 #22 üzenetére
A gond az, hogy ha 400+W-os VGA-kat akarsz forhalomba hozni, és nem szeretnél 3-4db 8pin-es csatit felhalmozni a kártyára, kell valami alternatív megoldás.
Igen, a jelenlegi 12VHPWR csati erősen szuboptimális, de valami kellett.
Majd lesz egy jobb 2-es revízió belőle aztán mindenki lenyugodhat.
A mostaninak is 1% alatti a hibaaránya... túl lett tolva a hiszti, szvsz nem kis részt Igor jóvoltából...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
elfelejtette
veterán
válasz Televan74 #22 üzenetére
És mivel már használatban is van tápokon, és videókártyákon is, most már biztosan nem fogják azt mondani, hogy "igazatok van, hibás a koncepció"...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Televan74
nagyúr
A csatlakozó egyik nagy baja, hogy nem tervezték hülye biztosra. Az évek alatt( kb. 6,5 év) nem tudom hányszor húztam ki meg dugtam be a 6+2 pinest, semmi baja nem volt, pedig van/volt hajlítva is rendesen. Idióta szabvány, amiért pénz akarnak lehúzni az egyszerű agyatlan felhasználóról. Erre figyelmeztet Igor's és én egyet értek vele.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Kansas
addikt
Steve(GN) az egyik videójában ki is emelte, hogy Igor úgy állított fel elméleteket a csatlakozók problémái kapcsán, hogy nem is vizsgált meg egy olyat sem ami aktuálisan meghibásodott!
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz Televan74 #19 üzenetére
Amennyi marhaságot Igor összehordott a csati kapcsán, nem feltétlenül jó ötlet rá hivatkozni szvsz...
-
Televan74
nagyúr
Nagynak sem kell!
Tegnap néztem Igor's Lab egyik videoját. El lett mondva hogy semmi szükség nincs még a ATX 3.0 és PCIe 5.0 -ra. Nem kell rohanni és vásárolni ilyen tápot.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Kansas
addikt
válasz Alogonomus #14 üzenetére
#7Televan74-nak:
Na igen. Ez a csati kifejezetten a nagy energiaigényű kártyák számára lett kifejlesztve, soha sem volt a kicsiknek szánva, oda elég egy, max kettő 6 vagy 8 pines mezei PCIe tápcsati is, olcsóbb, szárazabb, biztonságosabb érzés is...[ Szerkesztve ]
-
félisten
valószínűleg lesz majd még per a PCI-SIG és a partnerek között is. Alapvetően hibás a koncepció a kisméretű, nehezen bedugható csatlakozó.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
mad823
őstag
válasz Alogonomus #14 üzenetére
Kisebb fogyasztás (áramerősség) esetén valószínűleg ez a probléma sem jelentkezik, szóval nem feltétlenül kell másik csatit használni.
Amúgy pedig a sok RGB szar helyett inkább füstérzékelőt kéne mindenkinek beépítenie, akkor nem lenne gond. -
macilaci78
nagyúr
Olyan jól bevált a D-Sub csatlakozóhoz hasonló csavaros megoldás. Ott nem volt kérdés, mikor van bent.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
mad823
őstag
Nos igen. 50 ampert kéne átkergetni ezen a szaron. Az közel 8 amper lábanként. Egy klasszikus régi molex 11-et tudott - többször ekkora méretben. Eléggé limitre lett tervezve ez szerintem. Amúgy pedig gyárilag lenne egy kis kontaktpaszta a csatin és egyből becuppanna a helyére.
[ Szerkesztve ]
-
kalmani
tag
100 wattot fogyasztó -4090 teljesítményű- VGA-t kéne gyártani. Akkor nem létezne a problem.
-
Dr. Akula
félisten
-
Televan74
nagyúr
Mire a kisebb kártyákra is eljutnak az új tápcsatik, addigra ki lesz tesztelve rendesen a drágább kártyákon.
Mindenbe beleugatok!!!
-
DudeHUN
senior tag
válasz Mostly Harmless #4 üzenetére
Ofc. nem nekem. Gamernexus-nak is van róla videója, ahol a nem helyes bedugás miatt előjött a hiba. Amúgy ezt a kábelt nehezebb teljesen bedugni, mint gondolnád. Így elhiszem, ha olyan valaki próbálja aki nem szokott hozzá/nem tudja erre figyelni kellene sikerül nem teljesen bedugnia.
Ezért kellene 2 kallantyú a csatira aminél egyértelmű meddig lehet bedugni és nem tud kimozogni kicsit sem. Reméljük hamarosan megoldják.Gamer for Life
-
Geri Bátyó
addikt
Szerintem simán kihozhatják a PCI-SIG-et is hibásnak, mondván, hogy az egész koncepció hibás, pont azért, mert azokon a kis szarokon nem kellene ekkora áramot átküldeni.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
DudeHUN
senior tag
Sikerült reprodukálni a hibát. Ha nincs teljesen benne a kábel akkor történik a baj. Viszont teljesen bedugni nehezebb, mint gondolná az ember. És ez kicsit változhat csatinként és kábelenként. Tehát a felhasználói hiba mellett a csatlakozó megoldása sem segít a dolgon.
Gamer for Life
-
LamerGyuri
senior tag
Én azért csak bekérném bevizsgálásra a megégett konfigokat. Azokon a pici szarokon (elméletileg) nem szabadna akkora áramnak folyni, hogy megolvadjon vagy égjen. Valamiknek össze kell állni, hogy ilyen történjen. 5 perc hírnévért megdöbbentő dolgokra képesek "emberek"...
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Új alkalmazás erősíti az Apple-ökoszisztémát
- Nintendo Switch 2
- Internet fejlesztés országosan!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Latitude 7320 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjolv gar
- Dell Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i7-10G I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 7591 2in1: i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG monitorok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest