Hirdetés
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gboszi
senior tag
Segitsetek nekem légyszi a kicsomagolással...az istenért sem megy.
Torrent lent van,rar-ban. Mc ok elvileg unrar is lent van, de valahogy a parancs nem akar összejönni. -
Bélaaaa
őstag
Tisztelt Kollégák!
A blogomban elérhető az "NSA 310 és az FFP" írásom!
Kérlek Benneteket, hogy a kimondottan NSA 310-zel kapcsolatos kérdéseket ott tegyétek fel.
Köszönettel:
Bélaaaa -
törölt tag
válasz
kisgyerek85 #1895 üzenetére
Köszönöm!
-
Norby86
őstag
Még annyit hozzáfűznék az előző kérdéseimhez hogy most hogy bogarászok a beállításokban, azt látom hogy upnp kapcsolat kéne neki hogy ő maga beállítsa a portokat a routerben. Namost nekem routerben az upnp levan tiltva mert nem akarom hogy a trójai falovak kopogtassanak. Szóval mit javasltok, a webes elérést mely portra tegyem, ahol nincs trójaveszély és nem 80-as port?
-
Norby86
őstag
Sziasztok! Ma megvetem életem első NSA szerverét, a Zyxel NSA-310 névre hallgatót pontosabban. Nos én ebben abszolut kezdő vagyok de szeretném a maximumot kihozni a cuccbol, szeretnék torrentet használni hogy mindig seedelve legyen adott torrent de sokféle program érdekellne. Első körben lenne hozzátok pár kérdésem akik már értetek ehhez. Honnan tudok erre a 310-es verzióra különféle programokat (többet között torrent) leszedni, és hogyan kell pontosan installálni ezeket? Ha berakom az 1 gigás winyót ami ugye formatálódik azután ha módosítgatok a programokon meg állitgatok benne eléréseket már nem fog ujra formatálódni? Webes eléréshez a routerben nyitnom kell 80-as portot? Első körben ezek érdekellnének engem, és esetleg ha van neten valami nagyon szájbarágós részletes leírás egy lépésről lépésre hogy mit hogy kell, beállítani az nagyon jólenne. Mert sajnos gyárilag alapba nem adtak magyar nyelvi leírást, de az angol kiskönyv is kimerül 3 kis oldalba és kb csak azt mutassa meg hogy kell a vinyót betenni...
-
törölt tag
Sziasztok! Van egy NSA210 -em. El tudom érni a tartalmát úgy, hogy nincs router, és nincs kiépített hálózat? Csak a NAS és a PC áll rendelkezésre. Tehát mint egy háttértárat, csak hálókábellel. Remélem, érthetően fogalmaztam!
-
JuliusK
tag
A hibaüzenetet figyelmen kívül hagytam és elkezdtem a Transmission-t feltenni, de fél órája nem csinál semmit, csak ezt a képet mutatja:
Ötlet? -
JuliusK
tag
Ismételten nekiálltam, de elakadtam ennél a hibaüzenetnél. Mi ez?
-
BViktr
tag
válasz
JuliusK #1885 üzenetére
Így próbáld meg indítani:
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /mnt/HD_a2/video/download/ -t -u user -v password -a *.*.*.*de előtte állítsd le az előzőt, mert azt írja, hogy "could not bind port 51413 on 0.0.0.0. Adress already in use. .... Lehet hogy fut már egyszer.
Szóval előtte állítsd le:
/ffp/start/transmission.sh stop
Kitartás! -
BViktr
tag
Szereztem egy kisebb pendrive-ot. Szeretném azzal használni a nas-t tm-re.
A 8Gigást kicsit nagynak találom erre a célra.
Megpróbáltam ghostolni, de nem jó. Most próbálom Felrakni az 1G-ra az elejétől, de az első restart után mindig pirosba megy az usb led és nem is enged be ssh-n sem.
Mi ilyenkor a teendő? -
JuliusK
tag
Nos a jó hír az, hogy felment a Transmission a pendrive-ra. A rossz viszont azt, hogy a "Port Forwarding Starting"-nál hosszú perceket várok és semmi válasz:
Valakinek ötlete? Router-en nem kell valamit beállítani?
-
JuliusK
tag
Köszönöm a segítségeteket!
Egy új pendrive-al állok neki majd ma vagy holnap, mert tegnap már nem volt időm befejezni. Mindenképpen jelzek, hogy sikerrel jártam-e (vagy ha megint elakadok).
Annyit még, hogy tegnap a .tgz kiterjesztéssel nekem is meggyűlt a bajom, de a .txz kiterjesztéssel már működni látszik a dolog Kami11 leírása alapján: link
-
BViktr
tag
Pénteken vettem én is egy NSA310-et. 4.50 fw
Nekem működött a 05.28-al is. De EZT nem szabad elfelejteni, hogy ide már a txz -k kellenek...(Egy darabig megtartott mire rátaláltam) Amúgy minden leírás szerint ment.
A root password az lesz amire átírtad a webes felületen. Lsd. előbb is.
Eltérés még a letöltési hely: /mnt/HD_a2/ahová szeretnéd. -
Doosa
aktív tag
Ismertek olyan programot amivel a NAS-ba dugott nyomtatóval a Google Cloud print-hez hasonló funkciót lehet elérni?
-
JuliusK
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Ma vettem egy ZyXEL NSA-310-es NAS-t, amelyen alapból 4.40-es fimware volt. Ezt frissítettem 4.50(AFK.1)-ra. Ezek után nekiálltam a Transmission-t felrakni rá. Formáztam egy 8GB-os Pendrive-ot FAT-ra, majd kicsomagoltam rá a FFPStick-2012-05-28 tartalmát és még rámásoltam a libevent-2.0.16-arm-0.txz fájlt.
Pendrive csatlakoztat, majd a NAS-t újraindítottam és Putty progival nekiálltam. Telnet elindult:
Ez így jó?
Viszont után, mikor le szeretném állítani a Telnet-et, akkor a password-nél nem fogadja el a "root"-ot:
Mit rontottam el és mire kell odafigyelnem a további lépéseknél?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Szab02
aktív tag
Elkezdtem újratelepíteni
curl-7.21.4-arm-1.txz
libevent-2.0.16-arm-0.txz
Transmission-2.61-arm-1.txzElakadtam:
-sh: /ffp/tm.transmission-daemon/settings.json: No such file or directoryDIrectory létezik de a fájl nem jön létre elindítottam és le is állítottam..tehát lennie kllene, nem?
-
Kami11
őstag
Igen, a putty-ra gondoltam.
Akkor sajna újra kell raknod az ffp-t, hacsak valaki nem áll elő valami megoldással.
A 4.50-es fw.-hez használd ezt a leírást. -
8nemesis8
veterán
válasz
gumimaci1235 #1852 üzenetére
-
gumimaci1235
tag
Tudna abban valaki segíteni, hogy van egy Linksys WRT160N-EE típusu routerem.
Tettem rá DD-WRT.com ról egy új firmwar-t, de nem tudom, hogy amiket felhoz típusokat a routerhez, mi köztük a különbeség?
http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database
pl:
NEWD K2.6 Mini Generic dd-wrt.v24-14896_NEWD-2_K2.6_mini.bin 2010-08-09 3,29 MB
NEWD K2.6 NoKaid Small dd-wrt.v24-14896_NEWD-2_K2.6_std_nokaid_small.bin 2010-08-09 3,35 MB
NEWD K2.6 OpenVPN Small dd-wrt.v24-14896_NEWD-2_K2.6_openvpn_small.bin 2010-08-09 3,18 MB
NEWD K2.6 VoIP Small dd-wrt.v24-14896_NEWD-2_K2.6_voip_small.bin 2010-08-09 3,46 MB
ezeket hozza fel, de nem tudom melyiket rakjam fe...Ha valaki tudja, akkor kérem segítsen!
-
Szab02
aktív tag
Sziasztok!
310-em van. Ha frissítem a fw-ert, akkor minden simán megy tovább?
Adatok megmaradnak? TM pendriveról ugyaúgy fog futni, torrentek benne maradnak (ha hozzá sem nyúlok)? -
Kami11
őstag
válasz
k.daniel91 #1847 üzenetére
-
k.daniel91
tag
Hát sajnos ezt írja ki.
"
[16:15:07.263] Couldn't read "/ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json": Permission denied
[16:15:07.267] transmission-daemon Error loading config file -- exiting. (daemon.c:491)
"
Egy linket esetleg tudnál adni ahol megtalálom a legfrissebb TM-et és FFP-t ami ehez való. -Logout-os leírásban sajnos csak régiek vannak. -
veze
őstag
válasz
k.daniel91 #1845 üzenetére
szerintem először meg kéne próbálnod azt hogy leállitod SSH alol, majd kiadod a konfigurációs inditasi parancsot megint
cd /ffp/start
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/video/download/ -t -u user -v password -a *.*.*.*itt mindent értelemszerűen (és ahogy szeretnéd) kiadsz ugy ahogy a leirásban el van magyarázva..
és lehet jó is lesz... -
FefeeX
veterán
válasz
k.daniel91 #1843 üzenetére
nos, ez azért lehet, mert nem ugyanaz a felhasználói azonosító a transmission-re és a NAS-ra legalábbis ha Te nem állítod be direkt úgy, ami ugye plusz meló.
Szerintem újra lehet húzni, putty, azt keresel uninstall parancsot, majd elölről kezded a telepítést SSH és nem Telnet módban -
k.daniel91
tag
Sziasztok,
Olyan problémám van, hogy a Transmission nem indul el, és ha Putty-val akarom elindítani akkor kiírja, hogy nincs jogosultságom.
Valahogy meglehet oldani, hogy újrahúzzam a Transmission-t, és hátha működik. De minden ezt anélkül hogy az FFP-t újraraknám. Elég macerásan szokott az elején beengedni. -
FefeeX
veterán
Most kaptam a UPC-től egy fair use policy levelet
A 300 gigát azt hittem már megemelték 1 terára, de ezek szerint nem -
FefeeX
veterán
válasz
gumimaci1235 #1835 üzenetére
nem véletlen, nem mindent leechelnek, amit seedelsz, hiába hagyod ott évekig, ha nem kell másnak, vagy annyival több és magasabbra sorolt seeder van mint leecher.
MÁS:
Jelentem feltettem a 4.50-es FW-t az NSA-320 NAS-omra, és tökéletesen működik. Nem húztam le róla az FFP sticket, hanem egy életem egy halálom módjára megküldtem neki
Még egy kérdésem maradt, hol nézem meg, milyen verziójú transmission van rajta, és hogy frissítem azt?
-
TaliGa
aktív tag
MiniDLNA-val kísérletezett már vki? A feliratok megjelenítésén agyalok a tévé beépített médialejátszójával, és elvileg ez lenne a járható út...
-
FefeeX
veterán
Visszatértem
A 320-asom ajánlgat FW frissítést, és egyelőre nem találtam whatsnew-t, de érdekelne; plusz az, hogy lehet-e arra is FFP-t tenni, vagy felejtsem el és használjam így?A hanghatáshoz meg annyit, hogy a torrent 2,5" 500as WD-re megy, a többi cucc meg 640-es F1 Samun van nálam; a Samu magában túl hangos volt arra, hogy az legyen a torrent helye is, a folyamatos indítás-leállításokkal egyetemben (tényleg, erre nincs valami megoldás? )
-
8nemesis8
veterán
válasz
gumimaci1235 #1831 üzenetére
Az is lehet, hogy véletlen beállítottál egy limitet a feltöltésre amit mondjuk időben adtál meg, így nem teljesülhet a seed idő.
Beállításokat esetleg másold be ide és meglessük. -
Mr. Tuty
csendes tag
válasz
gumimaci1235 #1831 üzenetére
Ha router mögött vagy nézd meg, hogy a transmission-ös port nyitva van-e. De lehet csak szimplán elfogynak a letöltők... Ilyenkor máshogy is eleget tehetsz a kötelezettségeidnek... Nézz utána a fent említett weblapon.
-
gumimaci1235
tag
S.O.S help kellene!!!
A transmissiont használom letöltésre. Az a baj, hogy a visszatöltés megy egy darabig, majd megáll. Az ncore-tól már kaptam figyelmeztetést, hogy nem megy a visszatöltés, az 1-es arányig.
1-2 torrent elmegy az 1-es arányig de a legtöbb 0,5 -öt sem éri el.
Mitől áll le a visszatöltés?
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Mr. Tuty #1829 üzenetére
Az alap firm-mel nem fog menni, csak ha felteszed rá a vargalex féle (1.1.4) OpenWrt-t.
-
Mr. Tuty
csendes tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy OFF-olom a topicot, de talán ide illik a legjobban a téma...
Van egy NSA-320-am WR1043ND (openwrt) router mögött. A kérdésem az lenne, hogy az internetes streaminget nem lehet megoldani? Mert belső hálózatból szépen tudom nézni bárhol bármiről a filmeket, a gyári webes felületről, de ha pl elmegyek otthonról és netről szeretném nézni a videókat akkor hosszas gondolkozás után a webes felület egy "Hiba" üzenettel leállítja az el sem kezdett lejátszást.
Gondoltam port probléma lesz, megpróbáltam megnyitni a Twonky Media server portjait (9000,1030, 1900, 9080) de ez sem segített. Esetleg más portokat is meg kellene nyitnom? Vagy valami más a megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Bélaaaa
őstag
Nem akarom elkiabálni, de így néz ki, sikerült a vsftpd-d beüzemelni...
-
8nemesis8
veterán
válasz
zotyesz66 #1816 üzenetére
Csak kíváncsi lettem volna, mert én most 3,5"osat akarok venni, de sokáig 2,5"öset akartam.
Én vele alszok, hallom, de nem zavaró. Viszont hangosabbat már nem viselnék el
Így tudnám mihez hasonlítani. Ha tudsz típust az is jó lenne.
SMART adatok alapján ki tudod olvasni tutira. -
gboszi
senior tag
Nekem a tapasztalatom a 310-esemmel, hogy a vinyot hallom. Mikor esetleg újraindítom akkor azért felpörög a venti, de aztán semmi hangja sincs. Mivel folyamatosan megy a torrent, a vinyonak van, ilyen "folyamatos" ketyegő hangja...de nem zavaró. Meg úgye a NASnak nem kell elől lennie
-
zotyesz66
őstag
válasz
8nemesis8 #1807 üzenetére
A gyárira nem is emlékszem már, az elég hamar feladta. Elkezdett zörögni de úgy, mintha valami a lapátok közé lógott volna. Persze semmi ilyen nem volt, akkor tettem be a Mini Kaze-t, de az ugye nem szabályozós és volt egy folyamatos magas frekvenciás süvítése, ami annyira nem volt zavaró, de közben meg mégis...
Ez most elmúlt, inkább susogós lett és persze a vinyó rendesen hallatszik.
Szétszedtem teljesen, bár meg lehetett volna oldani szétszedés nélkül is, de így kényelmesebb volt. Nem egy nagy dolog ám szétkapni... -
TaliGa
aktív tag
válasz
8nemesis8 #1807 üzenetére
A venti témához szólva, nálam sztem a HDD-nek van kályhaduruzsoláshoz hasonló mély, bömbölő basszusa, de persze szakaszosan, és csak éjjel hallani
. A ház, illetve maga a fém foglalat erősíti fel gyanúm szerint a finom motor és fejzajt ezekre az agyfeszegető dörmintésekre.
-
zotyesz66
őstag
Tegnap megvettem a kis Titan ventit (igazából 3 db-ot vettem 1800 Ft-ért) és este be is szereltem. A fordulatot szépen szabályozza, 2500 és 3500 között, eddig csendesebb, mint a Mini Kaze-vel, de az már ki volt készülve egy kicsit. Kíváncsi vagyok, meddig fogja bírni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Transmission torrent kliens telepítése ZyXEL NSA-210-re
- Autós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Külpolitika
- Milyen videókártyát?
- Proxmox VE
- 3D nyomtatás
- RIOS Gépház: Terheléses támadás alatt a PROHARDVER! lapcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest