Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciókamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Milyen házat vegyek?
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamery
senior tag
Sziasztok!
Akik velem együtt, vagy kicsivel utánam vették az NSA-210-est, azoknak (ugyanúgy mint nekem) mostanra kezd vagy zajossá válni, vagy haldokolni a benne lévő EVERCOOL ventilátor. Szóval gondoltam egyet, és megoldottam venti nélkül.
Ami a képeken is látszik: kiszereltem a zajos ventit. A processzor kapott egy passzív bordát. A HDD helyére SSD ment, egy átalakító tokban. És végül egy kép a processzor hőmérsékletéről. Az átalakítást május végén csináltam, azóta is hibátlanul teszi a dolgát a NAS.
A zajos venti kiszerelése:
Hűtőborda a processzorra:
Az SSD és az átalakító:
Hőfok:
-
Claude Leon
senior tag
Hmm. Nem mindig ott a hiba, ahol keressük.
A történetem, hogy mikroSD-olvasós ffp-t használtam, főleg transmission miatt, de az ssh sem elhanyagolható. Lustaságból még 0.5-öst, 2.73 tm-mel de már a csomagok között figyelt a 0.7.
Nagynéha ki kellett húzni meg újraindítani, a nyelvaládugós olvasók mechanikai csodája folytán.
(már előfordult, hogy szétesett, a csatlakozó fémkeretét visszapattintva természetesen működött tovább)A fordulat csütörtökön következett, miután sehogyan sem sikerül feléleszteni, átdugtam a gépembe, nézegetem, és csak a gyökérkövtárban látszik a kitöltés meg a lost+found, de az eltűnt dolgok még foglalják a helyet.
Futtattam rá fsck-t, talált is rahedli hibát, leokéztam a javítást, de csak nem jött vissza semmi, viszont már hiba nélkül lefutott a check
Innen indult a 0.7, már rendesen vinyóra, csomagból, hamar hozzá legújabb leforgatott tm. csomag(2.83), azt képzelve, minden rendben lesz, de a tm. valahogy rendszeresen lehalt.
Pedig örültem, hogy cpu-val sokkal takarékosabban bánt, mint az előző verzió, de elhatároztam, hogy teszek egy próbát a 2.7x verzióval, másnap.Arra még elég volt a másnap, hogy az nfs köteteim felcsatolódjanak, aztán elérhetetlenné vált az nsa.
Mivel csak noteszem van, nem tudok beletúrni otthon a 3,5-ös cuccokba, így keresnem kell rendes géppel felszerelt ismerőst. Az alkalom szombat este adódott, kis utazás, boot pendrájvról, és meglepi.Az adatos xfs-t kézzel nem bírom mountolni, csak a desktopon rákattintva automounttal megy, de legalább hozzáférhető.
Az ext2-es rendszerpartíción img-ben a rendszer, internet nincs, hogy rákeressek bármire, azért a bootlog olvasható, ott nem ír semmi érdekeset, letöltött csomagok is megvannak, onnan a funplugot törlöm, hátha segít valamit, meg valami filét nullázok ki, aminek ffp a tartalma.Szombaton, otthon, bedug-bekapcsol, de nem érem utol, annyi kapiskálásom eddig is volt a témakörben, hogy valami DHCP ügy játszhat a dologba, mert egyéb jelek a működésre utaltak, de az oka érdekelne.
Jöjjön a gyári szoftwer, wine-ből nem jó, virtualbox-win telepítés játszik.
És az sem találja, már csak a közvetlen kábel kísérlete marad, pedig eddig átjárható volt wifi-tyúkbél, de mégis, hátha.
Úgy persze már látszik, csak az admin jelszó nem stimmel, majd egy órát játszottam, mire rájöttem, hogy a hevenyészett win7 angol elrendezés, így a fix ip-t megkaphatja.
Ha így minden szép, megy vissza a szokásos portjába, de a linux még pingetni sem tudja, a virtualboxból sem látszik.
Itt kezdett gyanússá válni, főleg, hogy a lányom is reklamált, hogy a szobájában (és a konyhában sem) a wifi-n nem bír csatlakozni, ahol megállapítottam a telefonommal, hogy a csatlakozás ip-cím része marad el, de akkor még az előző lakótól örökölt vezetékre tippeltem.
(a helyi viszonyokból fakadóan az átellenes oldalon egy villámtól wantalanított, kicsi engenius, valahai router erre épp a legmegfelelőbb)Szóval a routerem switch-e önállósult a többi részétől, amit meglepetésszerű egyszerűséggel sikerült orvosolni.
-
kristee
tag
Srácok elveszett a settings.json-om a /ffp/tm/.transmission-daemon/ mappából, nem tudom hogyan nem töröltem, szerintem valami összekuszálódhatott benne, mit tudok csinálni?
-
iCartik
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a mai nap a tréhome lecserélte az eddigi analóg telót voip-ra és ezért lett egy új wifi+modem eszköz (ZTE ZXV10 H201L).
Ezelőtt f@szán ment a no-ip.com-s elérés, de most megszűnt. Egyszerűen nem férek hozzá távolról az eszközhöz (NSA310s).
Portokat kinyitogattam (canuseeme.org szerint nyitva is van mind). Tűzfalakat kikapcsolatam. UPNP-t bekapcsoltam a routeren, és látom is benne a TM-nek a portját, hogy használja. Maga a tm tökéletesen működik, csak az eléréssel van baj. Az ip-je fix egyébként az eszköznek a hálón belül.
A routerben vagy a nasban lehet a hiba? Köszi előre is a segítséget!
-
dmc
aktív tag
HDD nélkül és üres HDD vel is ugyanazt produkálja sajna
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Adva van egy NSA 210 szépen működött is de most nem tudom mi van
A helyzet a következő:
Sehogy se látom a hálózaton a NSA t vagyis látom mert IP kap pingelni tudom de azon kívül semmi se se SSH n se sehogyan nem érem el.
Ha leresetelem akkor se történik semmi se mintha megcsinálná a resetet mert a sípolásból arra következtetek.
Valaki találkozott ilyennel vagy meghalt a NSA háló része ?
Előre is köszönöm a választ és a segítséget! -
Kowax
tag
Sziasztok!
Help, valaki segítsen!
Adott egy Zyxel NSA320S NAS, ami össze van kötve egy TP-LINK TL-WR841N routerrel. Ehhez van csatlakoztatva LAN kábellel egy Samsung BD-F5500 Blu-ray lejátszó, ami HDMI-vel egy Samsung le32d450g1wxxh TV-hez. A TV nem DLNA képe, a Ble-ray lejátszó viszont igen.
A NAS-ban elvileg minden szükséges változtatást megeszközöltem, feltettem a miniDLNA-t is. Szépen meg is találom a lejátszóval, le is játssza a filmeket, azonban a feliratokat sehogy se akarja... Feltettem a Plex-et is, de az se akarja a feliratot megjeleníteni. A felirat jó, a neve megegyezik a film nevével, valamint pendrive-on keresztül a TV simán lejátssza.
Mit kéne csinálnom, hogy lejátssza végre az a fránya feliratot? 0 linux tudással estem neki és napokig tartott, mire idáig eljutottam, hogy torrent jó, hálózati meghjtóként sikerült felcsatlakoztatni, FTp-ként is látom, sikerült a Blu-ray lejátszóval összehozni, már csak a távoli elérés és a feliratok lejátszása rondít bele a boldogságomba... A távoli elérésről már olvastam, de azt meghagytam prio 2-nek.
Szóval valaki, aki tudja a megoldás, esetleg hasonló gondja volt és sikerült megoldani, vagy akármi jó ötlete van, segítsen nagyon szépen kérem, mert lassan bedilizek...
Valaki írta, hogy hálózati megosztásként éri el media playerrel a NAS-t és úgy megoldotta a felirat gondot. Ezt én meg tudom csinálni Blu-ray lejátszóval? Ha igen, akkor hogyan?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Wendelke
aktív tag
Sziasztok!
Jelentkezett valakinek olyan probléma, hogy a hálózatba kötött média player a NAS-ra letöltött film feliratot nem feliratnak látja, hanem videónak, amit értelemszerűen nem játszik le. Ha viszont ugyazt a videót és feliratot átmásolom egy külső HDD-re onnét már tökéletesen lejátsza. Szóval a hibát a NAS-nál feltételezem, de nem tudom, hogy mi a gond.
-
Somy_
tag
válasz
kristee #2882 üzenetére
Sziasztok!
Rég nem jártam erre, mert teszi a dolgát az NSA-210-em. Nemrégeiben meghalt a Transmission rajta és gondoltam az itt leírtak alapján újrahúzom. Meglepődve tapasztaltam, hogy ez a két sor nem működik a folyamatban (se ezek alternatív linkjei):
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/Transmission-2.42-1.tgz
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.5/curl-7.18.1.tgzVan valakinek ötlete, hgy honnan tudnék beletölteni elérhető és műkdö verziót ezekből?
Köszönöm előre is a segítséget!
Közben meglett, csak én bénáztam!
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.5/Transmission-2.83-1.tgz
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.5/curl-7.18.1.tgz -
kristee
tag
Nekem valamiért nem működik, a logban ezt látom:
[2015/03/16 18:25:19] minidlna.c:1137: warn: Starting MiniDLNA version 1.1.0-cvs.
[2015/03/16 18:25:19] sql.c:41: error: SQL ERROR 26 [file is encrypted or is not a database]
pragma journal_mode = OFF
[2015/03/16 18:25:19] sql.c:41: error: SQL ERROR 10 [disk I/O error]
pragma synchronous = OFF;
pragma default_cache_size = 8192;
[2015/03/16 18:25:19] sql.c:117: warn: sql_get_int_field: step failed: SQL logic error or missing database
PRAGMA user_version
[2015/03/16 18:25:19] minidlna.c:454: warn: Creating new database at /ffp/dlna/minidlna/files.db
[2015/03/16 18:25:19] sql.c:41: error: SQL ERROR 26 [file is encrypted or is not a database]
pragma journal_mode = OFF
pragma synchronous = OFF;
pragma default_cache_size = 8192;
CREATE TABLE OBJECTS (ID INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT, OBJECT_ID TEXT UNIQUE NOT NULL, PARENT_ID TEXT NOT NULL, REF_ID TEXT DEFAULT NULL, CLASS TEXT NOT NULL, DETAIL_ID INTEGER DEFAULT NULL, NAME TEXT DEFAULT NULL);
[2015/03/16 18:25:19] minidlna.c:467: fatal: ERROR: Failed to create sqlite database! Exiting... -
kristee
tag
válasz
Claude Leon #2873 üzenetére
Azt értem rajta, hogy beállítottam a json-ban ezt:
"watch-dir": "hely",
"watch-dir-enabled": true
Mégsem megy, illetve egyszer feltűntek a listában de aztán újra elvesztek belőle, uh inkább hozzá adtam kézzel.
Majd kísérletezem, hogy mi lehetett a bibi. -
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2875 üzenetére
Ha véletlen sikerülne a smart telepítése abból még lehetne adatot kinyerni? Partíciós táblát hogy tudom ellenőrizni? Sajnos csak hétvégén leszek újra otthon csak akkor tudok írni majd.
-
Claude Leon
senior tag
Ehhez lehet, hogy pontosabban kellene ismerni a hibát.
Pl. a partíciós tábla helyén mi van, meg a 0. szektor is, esetleg hasznos lett volna közben a SMART-ot monitorozni a változásokról, de legalább az összes jelenlegi smart értéket kellene tudni, hogy lehetett-e helyrehozhatatlan szektor hiba. -
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2873 üzenetére
A 2.83 verzióhoz az általad linkelt program csomagot kellet volna telepíteni, de azzal már nem szórakoztam.
Esetleg ez a hiba ami nálam következet be ez HDD baj lehet vagy csak valami összeakadt a szoftverbe?
Vagy érdemes lenne valamelyik összetevőt cserélni? -
Claude Leon
senior tag
válasz
kristee #2872 üzenetére
glib-2.32.0-arm-1.txz kellhet még.
Torrent fájlok begyűjtésén azt érted, hogy elmentettél mindent a tm-ből, és visszamásolva nem foglalkozott vele (mert már én is próbáltam ilyesmit, de azok csak valami munkafájlok, nekem sem foglalkozott velük), vagy beolvastatod a torrentet, és azt nem eszi?
(mondjuk feco93 a 2.82-őt emlegette működőnek) -
-
feco93
tag
DLNa-át ez alapján telepítettem: LINK
A TR telepítése ugyan úgy történt-mint a témába le van írva. Csak ezekre az alkalmazásokra cseréltem ki: LINKItt annyi volt a probléma hogy a felhasználóként nem tudtam futtatni a TM-et valamiért. S csak a 2.82-es verzió működött a 2.83-ashoz telepíteni kellet volna még valamit! Még annyi módosítást ejtetem hogy amikor szerkeszted a indító fájlt akkor if-es szerkezetet kitöröltem és simán beírtam az elérést.
S itt leírja hogy nem kell a pendrivert kihúzni nsa-ból egy újratelepítés esetén: LINK
-
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2865 üzenetére
Köszi akkor meg van pár hétvégére a elfoglaltság
Am nekem sikerült a 0.7-es ffp-ét telepíteni és sokkal jobb volt mint a 0.5 vagy lehet hogy régebbi volt még fent nekem. Dlna megosztása pedig a gyárihoz képest csúcs szuper volt simán vitte a FHD filmeket feliratokat több hangsávot is. És a TM is nagyon jól működött.
Csak most kicsit szünetel.
-
kristee
tag
válasz
Claude Leon #2862 üzenetére
Bocs, igen txz volt
-
Claude Leon
senior tag
-
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2863 üzenetére
Értem!
Akkor ha jól sejtem marad az újratelepítés ? -
Claude Leon
senior tag
válasz
kristee #2859 üzenetére
Nem tgx, hanem tgz, a 0.7-hez pedig txz.
Eddig ezeket találtam mindenféle forrásnak:
http://www.inreto.de/dns323/fun-plug/
http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/
http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.5/
http://www.plord.co.uk/funplug/0.5/
http://numsys.eu/divers/minidlna-cvs-fred-arm-dns-323-compil/with/
ftp://ftp.arm.slackware.com/slackwarearm/ -
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2860 üzenetére
Igazából pendriveren volt.
Most el kezdtem lementeni róla a fontos dolgokat!De egy kérdés ha törlök róla akkor lehet elindul? Vagy téged nem győzött meg a 3TB -os támogatásos link?
-
kristee
tag
válasz
Claude Leon #2852 üzenetére
Jó kérdés, amit itt a fórumon ajánlottak tgx vagy milyen repót abból a legújabbal.
Majd vissza keresem.htop-ra ötleted esetleg hogy honnan szedjek?
-
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2857 üzenetére
Szerintem nem! Mert másoltam róla le. Am ami módszerrel probáltam az ez volt LINK Ezt még anno Veze segítségével írtam össze akkor működőt most nem akart még a gparted se ismeri fel mert hogy sérült vagy valami ilyesmi felíratott ír ki. Viszont ez a NAS Data Recovery tökéletesen működik amit sikerült legnagyobb sebességet elérni az a 15MB/S. Ha Esetleg SSH-n meg tudod mondani hogy mit kellene megnézni mert szerintem annak működnie kellene.
3TB támogatás: [link]
-
Claude Leon
senior tag
-
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2855 üzenetére
Kivettem belőle a HDD-ét! Működik látok róla mindent! Viszont próbálkoztam az Ubuntus megoldással de az nem ismerte fel. Viszont a Windowsra találtam valami NSA Recovery programot ez hibátlanul olvassa.
Esetleg ötlet másolás közben adta meg magát a rendszer. Egyszer csak eltűnt. Van értelme felrakni a Smartot?
Vagy egy teljes újratelítés a javaslat? (Kicsit sok az adat közzel 2TB a HDD 3TB-os )Üdv:
Fecó -
feco93
tag
Sziasztok!
Nekem most más jellegű problémám van. Az egyik pillanatról a másikra eltűnt a NSA210. Azóta újraindítottam,de semmi változás. Viszont a webről elérem. S ezt írja:
A HDD adta meg magát vagy a NSA210-el nem jó valami? Gondolom ha a HDD adta volna meg magát a webes felület be se jött volna nem?
S hallom felpörögni a HDD-ét és villog is zölden a HDD led induláskor. S dolgozik is a HDD! -
Claude Leon
senior tag
válasz
Claude Leon #2852 üzenetére
Sikerült minidlna-t felerőltetnem a 0.5-ös ffp-re, a tv látja, majd meglátom, hogy érdemes-e erre cserélnem a gyári mediaservert.
(apró hiányossága, hogy a 8200 porton egyelőre nem elérhető, vmi upnphttp vagy miaszösz írkál mindenfléléket a logba) -
Claude Leon
senior tag
válasz
kristee #2851 üzenetére
Ja, hogy eredetileg 19, akkor maradhat, lehet, nekem is akkorára kellene visszavenni.
'__aeabi_atexit': ha rákeresek, androidra jönnek a találatok, valami libekben elrejetett cucc (libc/bionic/eabi.c-ra írnak is patchet, de ehhez alaposabban kellene képbe kerülni), melyik tm verzióval próbáltad?
-
kristee
tag
válasz
Claude Leon #2847 üzenetére
Hogy tudtad rávenni hogy nice 18-al induljon, nekem nem akarja megenni sehogy, el tudod küldeni akár privátban a beállításaidat?
Köszi -
kristee
tag
válasz
Na megvan, először a #820-as hozzászólásban jött elő a téma, a hiba amivel elszáll:
can't resolve symbol '__aeabi_atexit'
Nem igazán találtam rá megoldást, csak azt hogy ne 0,7 hanem 0,5 ffp-t toljunk fel -
kristee
tag
válasz
Ha már itt vagyunk, akkor a 0.5-höz htop csomagot nem tudsz esetleg?
Már előkerült itt a fórumon is, hogy mit keresett ami nem ment neki, mindjárt előkeresem mi volt az fejből nem emlékszem -
Claude Leon
senior tag
válasz
kristee #2846 üzenetére
Arra már nem emléxem,hogy a tm eredetileg is nice-velindult volna, vagy már én barkácsoltam bele a /ffp/start/transmission.sh-ba, mindenesetre most 17-en indul (mint az smbd és a mediaserver), lehet, hogy visszaveszem 18-ra.
ffp 0.7-en nem sikerült kiderítened, mi volt a nyűgje?
csak mert 0.5-höz már igen körülményes bármit előkeríteni, annyira régi armos slackvare csomagokat kell túrni. -
kristee
tag
válasz
Claude Leon #2845 üzenetére
Nekem is 0.5 van fent, a 0.7-el nem ment a tm
Este megnézem majd a htop-ot. -
Claude Leon
senior tag
válasz
kristee #2844 üzenetére
Valami lehet a levegőben, újabban nekem 2 lejövő torrent már megfekteti, régebben 2-vel még épp elérhető maradt.
Seedben 50 fölött megy, de erős korlátok közé szorítva.Nice mekkora a tm-en?
(ehhez lehet, hogy a htop csomag kell még neked az ffp-re, mert ugyan top és ps kéne, hogy hozza, de ide sajnos igen minimalizáltak jutottak csak ide. Vagy lehet, hogy a 0.5-ös ffp-met kellene már frissítenem?) -
kristee
tag
válasz
Claude Leon #2843 üzenetére
Vinyó az tuti h jó.
A top-ban memóriát eszik sokat a wsgi procit meg a transmission terheli olyan 75-95% között attól függően, hogy mit és mennyit tölt egyszerre.
2-3 torrent van egyszerre elindítva jelenleg. -
Claude Leon
senior tag
válasz
kristee #2842 üzenetére
Amikor még elérhető, ssh-n menj bele, indíts top-ot, aztán várj, hogy szűnjön az elérhetőség, hátha úgy látsz valamit, ami nagyon megfogja, érdemes a loadokat is figyelgetni.
Transmissiont rendesen beállítottad, hogy ne akarjon százezer kapcsolatot felvenni?
Vinyó 100-as, hogy azon nem hasalhat el, pl. io várakozáson? -
kristee
tag
válasz
kristee #2841 üzenetére
Szevasztok ismét!
A NAS-t tökéletesen sikerült beüzemelni, viszont van egy olyan problémám, hogy egy idő után (pár perc - pár óra) elérhetetlenné válik és csak újraindítás után működik megint, az ssh és a transmission sem válaszol, amik a stick-en vannak és magát a NAS-t sem érem el az admin felületen át.
Mit tudok ilyenkor csinálni?
Próbáljak másik fw-t rátenni, vagy másik ffp verzióval próbálkozzak? -
Claude Leon
senior tag
Annak idején én is káromkodtam magamban, hogy egy romos win-t kell elindítanom a nas beüzemeléséhez, mert egy primitív webmanagementes telepítési hacacárét nem bírtak belegyömöszölni az eszköz csökött flashmemóriájába, hogy könnyedén, böngészöből tolhatna rá rendszert az egyszerű linux user :/
Ahhoz képest pláne igazságtalan, hogy eleve linux alapú a rebdszer, és még lehetőséget is hagytak a hákoláshoz (lásd ffp)
-
Zamery
senior tag
válasz
kristee #2837 üzenetére
A NAS Starter Utility-t kell elindítani, beírni a jelszót, felhasználónevet. A felh. név: admin, a jelszó:1234, (ha nem megy próbáld meg azt, hogy 123456). És utána: Run the Initialization Wizard.
-
kristee
tag
Sziasztok!
Hozzá jutottam egy NSA210-hez és szeretném beüzemelni.
Tettem bele egy vacsi új WD 1TB-os vinyót és jelenleg itt járok.
Többször nyomtam már factory resetet, de valamiért ez a kép fogad bármikor próbálok bejutni a konfigoláshoz:Megpróbáltam, hogy hátha az a baj h nincs még formázva, belépek ssh-n és majd ott megformázom, de a telnet nem jön be, világít a három lámpás de
telnet: Unable to connect to remote host: Connection refused
fogadTud valaki tippet adni mit csináljak?
-
Game78
tag
Elindítottam az Ffp-s változatot,mielőtt ki nem jött agyári firmware-be a Transmission az ment,jó volt...most nem enged be,pedig megvan a felh/jelszó.Visszaindítottam gyári Transmission-t,sehol nem találom a json fájlt...mármint gondolom az nem az Ffp mappába van.Meg az amúgy is be van állítva /rpc password true/-ra.
Nem értem miért nem kér jelszó,egyszerűen csak belép még akkor is ha Gui-ba kikapcsolom az azonosítást. -
Game78
tag
válasz
Claude Leon #2829 üzenetére
Ssh-n elérem csak a json-t nem engedi szerkeszteni, hiába admin ként vagyok.
-
Game78
tag
Sziasztok!
Gyári Transmission van fent a nason/ NSA310/ ...annak nem lehet távoli eléréskor felhasználó/jelszó kérést beállítani,csak az FFP-s verziónak?Mert így ha rátalál valaki a címre:9091 játszhat vele...
-
Oldman2
nagyúr
-
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2823 üzenetére
Szerintem a "frissítés" megérte mert sokkal gyorsabb lett a NSA 210. Dlna sokkal gyorsabb lett nem akad meg a 3D film se. A gyári Dlnaval voltak problémák. És a CPU és memória használat is jóval kevesebb lett.
A pendriveres megoldás nekem bejön mert ha valami baj van vele csak újratelepítem és kész. -
Claude Leon
senior tag
válasz
Claude Leon #2822 üzenetére
Már szempontból viszont évek óta virít a gyárilag telepíthető holmik között az ffp(0.7), így szükségtelen a pendrájvos hacacáré.
Más kérdés, hogy (nem emléxem,hány éve történt) amikor legutóbb frissítettem a .tm-t, nem néztem rá a gyári "extension"-ökre, mert azon nyomban betoltam volna. Így, utólag inkább nem piszkáltam, mert nem mindig sikerül a meglevő seedeket visszaindítani, van pár ósdi linuksz iso, amit néha valaki keres, holott rendszerbiztonság tekintetében igencsak eljárt felettük az idő.
Amíg nem kényszerülök valamit cserélni (ami már a vasat is érintheti), addig leragadok a 0.5 veszélyesen elmaradt készletnél. -
Claude Leon
senior tag
Itt találsz megoldást arra a 'libevent-2.0.so.5' can't loadra
-
zarew
senior tag
Szasztok!
A T.M.. ban elállítottam a portszámot,mert nem ment a feltöltés,csak a le. De most nem kapcsolódik . Böngészőből elérem,de a progival nem. Mit írok be a konfignál rosszul? az ip és a port adott ügye....
Valamint a letöltés sem túl acélos alig 1 M megy a 3 helyett -
feco93
tag
Sikerült mindent megcsinálni viszont még három kérdőjel maradt. A jelszó még mindig mert a telnet-en kiadom a passwd majd beírom a jelszót akkor ssh be tudok jelentkezni, majd ott is át írom a jelszót s újraindítom a NSA s nem tudok bejelentkezni. Szóval újra telnet-en ki kell adni a parancsot. S a másik kérdés hogy próbáltam úgy telepíteni a transmissiont hogy felhasználóval de mikor indítanám azt írja ki hogy Unknown id: transmission. Ha a felhasználót vissza írom root-ra tökéletesen működik. S ha a legújabb Transmission-2.83-arm-1.txz indításánál hiányolja a /ffp/bin/transmission-daemon: can't load library 'libevent-2.0.so.5'. viszont ezt nem találtam meg a 0.7-es arm-re lefordítva.
Bárkinek bármilyen ötlete van szívesen várom!
-
feco93
tag
Csináltam egy új pendrivert! A 2013 11 24-i ffp-ével. Telnet elindul elindítom vele a ssh-át viszont nem tudok bejelentkezni. Próbálkoztam a root/root párossal user/user, root/(nsa webes felület admin jelszóval)
Esetleg valakinek ötlet? -
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2814 üzenetére
Gondolom nekem szántad a választ! Köszönöm szépen! Akkor csinálok egy újratelepítést a pendrivernek! Vagy valahogy lehet frissíteni az ffp-ét?
-
shteer
titán
-
feco93
tag
Sziasztok!
Kicsit elegem lett a gyári dlna megosztásból s valaki linkelte ezt a megoldást. De az a baj hogy nem tudom telepíteni. [link]
Mert a második sor beírása után ezt a hibát kapom.
tar: invalid gzip magic
FATAL: minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz: Failed to unpack packageValakinek valami ötlet?
-
bezzegz
csendes tag
Sziasztok!
A minidlna.config file-ban be tudom állítani ,hogy automatikusan nézze a könyvtárakat új fájlok után?
Elméletileg menni kellene ,de nem csinálja...ha letöltök törrenteket csak egy rescan után látszódnak...
Valakinek ötlet ,hol lehetne bekapcsolni vagy mit ronthattam el...
köszi -
Zamery
senior tag
válasz
Eduardo89 #2805 üzenetére
Hát ez egy 2011-es lista, nem tudom voltak-e akkor már WD RED-ek. Azért a NAS se egy mai darab, azóta már létezik elég sok újabb modell. Egyébként az első mondatban van a titok:
Most 3.5" SATA hard disks are compatible with our NSA series. The following are tested and verified by ZyXEL.
Azaz a legtöbb 3.5"-ös SATA HDD kompatibilis a NSA szériával. A listán szereplőket viszont tesztelték is vele.
-
Eduardo89
aktív tag
Üdv emberek!
Egy D-Link DNS-320L vásárlása helyett több irányból is a Zyxel NSA 320S felé tereltek.
Mivel eddig a PC-m üzemelt úgy mint seed server, most, hogy lecseréltem a gépemet egy újra egyrészt sajnálom 24/12-ben hajtani, másrészt a fogyasztás sem mindegy.Semmi extrát nem tervezek vele, két 2Tb WD Red és torrent fel/le töltés egy TL-WR 1043ND-n keresztül.
A letöltött tartalmakat egyenlőre csak az asztali PC-mmel és a Laptopommal kell szinkronizálnia, később jön majd képbe Smart tv is.A kérdésem az volna, hogy a beépített torrent kliens mennyire használható / kezelhető egy U torrenthez képest? Gondolok itt ilyen bugokra ami a D-Linknél van, hogy minden ki/bekapcs után újra letölti a már letöltött tartalmat, vagy csak max 10 fel/le töltés futhat egyszerre, stb.
Illetve maga a NAS mennyire stabil, bírná a 24/24/7-es üzemet ? Havi szinten kb 1,5-2Tb adatforgalmat bonyolítok.Köszönöm!
-
shteer
titán
Meg jobb otlet egy 310S-t venni, most 15k tobb helyen is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Transmission torrent kliens telepítése ZyXEL NSA-210-re
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- Apple Watch Surf Blue Sport Loop - 38/40/41MM
- Bontatlan Lenovo Thinkpad x13 gen 2 Ryzen 5 pro 5650U 16GB RAM 256 SSD
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- French press gyűjteményem felszámolom :) A kettő együtt 2999 Ft
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 AMD - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest