Új hozzászólás Aktív témák
-
Babetta-X
senior tag
Én is rendelnék 1db-ot, ment a privát is, részletekért
-
Szabaka
tag
Ha telefonálni is lehetne vele.....
-
Thompie
csendes tag
Én sem szeretnék kimaradni a jóból, így rendelnék 1 darabot.
-
rolkaDb
aktív tag
jó kis cucc!
A cikk is tetszett!
-
Swinkx
csendes tag
Jó írás.Megtetszett.
Veszek 1 darabot! -
z0d1AK
nagyúr
Ha kell 1, mennyit kell vajon varni ra? Es mennyi lesz vegul, mire Debrecenbe er?
-
tommje
tag
Csatlakozom nagyon kompakt cucc.
-
lamazonia
tag
valaki esetleg veszprémbe vagy fehérváron nem akar egyet lepaszolni nekem?
kpba fizetnék az illetőnél ha megvan a gép. -
kzrca
tag
Akkor késői karácsonyi ajándékként, én is vennék 1 darabot.
-
zdanee
őstag
Az osszes tobbi Z2-re osszehozott disztronak is van flasherje, de ha mar fent van egy linux, nincs ra szukseg, ugyanis kezzel is meg tudod tenni, amit a script csinalna, az csak ahhoz kell, hogy a 8 megas belso memoriata irni liehessen, pl egy masik kernelt v bootloadert, amit nyilvan az alapszoftverrel nem tudsz, mert nincs terminalod.
Egyebkent rossz a kozzaallasod, nem nem tudsz valamit megcsinalni, hanem hackelni kell hozza
BTW jelenleg a z2sidX nekem a legszimpatikusabb disztro, mozzwald a napokban irt rola. -
czappa
aktív tag
-
czappa
aktív tag
Koszi a valaszokat!
"ezt behelyezzuk a Zipitbe, elinditjuk, es varunk par percet (kb mint egy router vagy alaplap firmwarefrissitese). Ezek utan a memoriakartyara feltoltjuk az userlandet, ami egy komplett particio, rajta a telepitett linuxal"
Elolvastam a disztribucio oldalat is, es ha jol ertem a tobbi ARMos linux disztro nem hasznalhato out-of-the-box.
Mert itt (a side-track telepitese soran) egy kulon scripttel flashel:
"Copy everything in the "first-sd" folder to an MiniSD card. The card should be formatted as fat16, but fat32 may work. All this folder really contains is the AutoFlasher script, and the kernel from Aliosa27. It will only work for flashing a stock ZipIt Z2."Magyarul ha en egy masik disztribuciot szeretnek hasznalni (pl. a Slackare ARMos valtozatat), akkor igy azt nem tudom hasznalni.
-
zdanee
őstag
A telepites memoriakartyarol tortenik, eloszor egy FAT32-re formazott memoriakartyara felmasoljuk az telepitot, ezt behelyezzuk a Zipitbe, elinditjuk, es varunk par percet (kb mint egy router vagy alaplap firmwarefrissitese). Ezek utan a memoriakartyara feltoltjuk az userlandet, ami egy komplett particio, rajta a telepitett linuxal. Persze most erosen leegyszerusitve irtam le. Amugy 4Gbyteig biztosan tudja olvasni a memoriakartyakat, de microSDHC karival meg nem probaltam ki. Elmeletileg a linux kernelen mulik es azt is tudnia kell. A gepben amugy miniSD foglalat van, abbol asszem a 2GByte volt a maximum, tehat javasolt egy atalakito+microSD kombinaciot hasznalni inkabb.
-
czappa
aktív tag
Mar jo reg olvatam ill. leptem be a PH!-ra, de orulok, hogy eszrevettem a topicot.
1 db-ot vinnek en is.
Viszont felmerult par kerdes is bennem.
Hogyan telepitettel ra masik OSt?
Halozati telepitessel, vagy tud USB pendriverol bootolni a gep?
Van-e korlat, hogy mekkora memoriat tud hasznalni a cucc? -
HalfDemon
csendes tag
1, azaz egy darabra en is vevo vagyok.
-
zdanee
őstag
-
kzrca
tag
Engem is érdekelne ez a kis kütyü ennyiért. Holnapig eldöntöm hogy mennyire komoly a szándékom.
Esetleg tudnál írni egy olyan cikket, ami a bekapcsolástól linuxhoz nemértőknek is érthetően elmondja hogy hogy lehet ezt testreszabni. Vagy legalább olyan linke(ke)t adni, ahol ez megvan (akármilyen nyelven is jó)?
-
djfor92
csendes tag
Vennék egyet, nekem bejön
-
z0d1AK
nagyúr
Meglehetősen olcsóra szabott egy UMPC lett, bár ilyen konfig mellett ez nem csoda.
-
kobak85
csendes tag
És ezt hétfőn kéne utalni is?
-
kobak85
csendes tag
Mennyi lenne 1 db?
-
zdanee
őstag
válasz
lamazonia #69 üzenetére
Utánanéztem, szerintem ami megy a PXA270-en, annak mennie kell a PXA255-ön is, csak az órajel a különbség, az utasításkészlet azonos. A JTAG-ről nem tudok nyilatkozni, de a rendszercsatin is elérhető a soros port, és ez dokumentálva is van a Z2 wikijén, szerintem az a kényelmesebb (és elegánsabb) megoldás.
-
lamazonia
tag
valaki nem akar veszprémbe 1 darabot rendelni?
mert akkor rendelhetne velem, és vennénk 2 darabot.
ugyan emiatt 5500ba lenne, de nem kellene pestre menni, utalgatni. -
zdanee
őstag
PU ment mindenkinek, aki jelezte, ez eddig 12 ember. Jan 3-áig lehet jelentkezni/leiratkozni, kedden reggel megrendelem a csomagot.
-
parkasz
senior tag
Én is csatlakozom. Kell egy példány.
-
zdanee
őstag
-
Gergő_
őstag
Nem halt ki a kategória, csak átfejlett MID-be. (gyakorlatilag régen is az volt)
Nekem a kedvencem a Sharp Willcom D4 és a Sony Vaio P sorozata.
Remélem egyszer egy Willcomhoz hasonló készülékem lesz.
Ez is elég jó: [link]
Nem olcsó mulatság, de azt sem lehet mondani, hogy megfizethetetlen. -
zdanee
őstag
PXA270: 416MHz, de a Zipitben gyárilag 312MHz-n visszafogva. A RootNexus és az ebből származó disztrók 416MHz-en hajtják
PXA255: 300MHz@FPeter: Ha hozzaveszed a Wifi shieldet és az SD slotot, hogy a memóriája töredéke, és nehezebb programozni, ugyanakkor gyakorlatilag annyiba kerül, mint egy alap Arduino, szerintem erősen a Zipit javára dől a mérleg, akkor is ha nincs szükséged a kijelzőre és a billentyűzetre.
-
Köszönöm a jó tesztet ennyiért ez tényleg nem rossz.sőt.
-
FPéter
aktív tag
Nemértem, hogy az arduino miért drágább. Persze ha a kijelzőt meg ezeket nem vesszük... Dehát az nem is kell.
-
-
zdanee
őstag
válasz
lamazonia #54 üzenetére
Hát ennél olcsóbban nem hiszem, hogy kijövünk. Én akár le is bonyolítanám a csoportos rendelést, de hogy menjen az üzlet? Mondjuk 10$ foglaló (maga a készülék ára), várunk 3-4 napot, hogy mindenki eldöntse, szeretne-e rendelni, és aztán ha megjön, valamelyik pályaudvaron kiosztjuk. Ez így megfelel mindenkinek? Aki komolyan rendelni akar, jelezze félkövér betűkkel (azt is, hogy hányat), hogy könnyebben megtaláljam és ne maradjon ki véletlenül!
-
lamazonia
tag
http://www.valexonline.com/SearchResults.asp?Search=zipit&Search.x=0&Search.y=0
én itt néztem ki magamnak.
ez nem zipit z2 HANEM zipit Z2A.
tehát ebbe csak px255ös proci van.1 darab: $38.74 8,062.18 HUF// 1 darab 8100
2 darab: $52.48 10,921.61 HUF// 1 darab 5500
5 darab: $101.20 21,060.73 HUF// 1 darab 4400fenne tudja.
5500öt nekem még megérne. robot lenne belőle -
zdanee
őstag
válasz
HalfDemon #51 üzenetére
Huh... úgy látom, kiszabadult a pingvin a palackból. Noss, én végülis tudok ebayen rendelni, de valahogy nehezen tudom elképzelni a 78 éves amerikai nagynénimet egy raklap Zipittel a vámon
Van valakinek sokat ingázó rokona, vagy rendeljük meg inkább? Esetleg nem készül egy fórumtárs amerikába látogatni? Megpróbálhatnám még felvenni a kapcsolatot Mozzwalddal, vagy Hunterrel, de nekik sem lesz olcsóbb a postázás..._Orbi_ (nem biztos), RepeatSector, Hosssszu, parkasz, PHM, lamazonia, idkfaiddqd, HalfDemon, meg én is akarok még egyet.
-
idkfaiddqd
tag
rendelek is ebay-en, amig van
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Én benne vagyok egy közös rendelésben, ha van aki összefogja és tud ebay-en rendelni.
-
The DJ
addikt
válasz
lamazonia #46 üzenetére
Szedjük össze kinek kellene rendelni a topikban és rendeljük meg együtt, nagyobb számban, így olcsóbb lenne mindenkinek.
Valaki, aki meg tudja oldani, az vállalja be a rendelést, mindenki, aki leadja az igényét átutal neki mondjuk 1-2 ezer forintot, ezzel is jelezvén, hogy komoly a szándéka, aztán pedig már csak várni kell.
Vagy hülyeséget beszélek?
-
Suker10
tag
Ez régen is így volt.
Tetszett ez a kis szerkezet, főleg ilyen ár mellett.
Egy kis kiegészítéssel valóban egész gyors lehetne.
Sajnos a Linux sem érzi jól magát ennyi memóriával.
A másik probléma a kurzor irányítása. Egy egyszerű másodlagos kijelző sem ártana rá és akkor mehetne megállás nélkül. -
lamazonia
tag
én tegnap kutakodtam.
ha 1et rendelnék az kb. 8-9 ezer forintomba fájna.
ha 5 darabot rendelnék akkor kb. 5000 forintba kerülne darabja.
nameg gondolom 1-2-3 hét várakozás a postára. -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Köszi a cikket, jó volt olvasni és nagyon tetszik a kis masina.
Ilyenkor mindig kedvet kapok, hogy egy kicsit megismerkedjem a linux-al.
Amúgy honnan lehetne rendelni ilyen kis bigyuszt? Csak az ebay-ről?
Komolyan elgondolkodtat ez a kis vacak. -
Bathory Peti
aktív tag
Tök jó lett a cikk,vennék egy ilyen kütyüt.
-
zdanee
őstag
Nagyon fentem a fogam ra, de ugye osszesen 4000 darab keszul, evekre elore kellett rendelni, elore ki kellett fizetni, es meglehetosen draga is, En vegul egy N900 mellett dontottem helyette, teljes atjarhatosag az OpenPandora projectjeivel, gyakorlatilag azonos hardver, olcsobb, es meg telefonalni is lehet vele
Most is arrol irok.
-
domi007
őstag
Hasonló cucc, hardveres szempontból erősebb, de a bütykölés élménye ennél is adott:
OpenPandoraAmúgy jók ezek a cuccok, én is sokat bütyköltem hasonlókat (pl. NEC MP900c JLime Linuxszal)
-
Wind-Storm
őstag
Jópofa egy masina
Ennyi kínlódás árán nem kéne.
De azért tetszik ! -
Billu
aktív tag
-
The DJ
addikt
Utánanéztem ebay-en és találtam is, csak az a baj, hogy egyik eladó sem postáz Magyarországra, aki meg esetleg igen az horror árban. Ismerős meg nincs kinn, pedig 10 dollár körül a hülyének is megéri.
-
-
zdanee
őstag
-
Igazából deja vu-m van. Psion S5, Revo, S7 rémlik fel...
Manapág hasonló eszközök fillérekből gyárthatóak lennének, és sokkal többet tudnának, mint ez a kis gyösz. Viszont ennek ellenére, nekem is tetszett, maga a cucc is, meg a Linuxosítás módja is -
zdanee
őstag
OK, valóban kell tanulni picit. Amúgy a telepítés egész egyszerű, fogsz egy FAT32-re formázott memóriakártyát, felmásolod az uboot telepítőjét, ami tartalmaz egy scriptet, ami elvégzi automatikusan a telepítést az első bekapcsoláskor, ezután fogod a kártyát és egy partícionáló programmal felírod rá az userlandet, ami gyakorlatilag egy partíció rajta a komplett rendszerrel, konfigokkal. Persze a linuxot nem úszod meg, ha már fent van, használni kell
-
_Orbi_
aktív tag
Jó, akkor tegyük fel, hogy meg tudom csinálni a rendszercsatit, mert kapok hozzá alkatrészt.
A Linux még mindig kérdéses. Nem értek hozzá. Nem keveset, hanem semennyit.
Az a baj a Linuxokkal (Linuxosokkal is), hogy bárhol tanulni szeretnék róla, olyan leírással találkozom, amit már az első két mondatban nem értek.
Hogy téged idézzelek:
"...a zipitre feltolod az u-bootot, és mondjuk az ubuntut..."
Erről beszélek. Ez biztos csak ilyen egyszerűen megy. -
zdanee
őstag
Persze, nem mondom, hogy erősebb, mint egy P3, C=64-re is lehetne bittorrentet írni, csak senki ne számítson nagy sebességre
Viszont ha úgy veszed, hogy 0/24ben mehet, alig fogyaszt, ha lassan seedel is, kevesebbet kell fizetned villanyra, és nem zajos éjszaka. A kapcsolatok számát meg beállítod kézzel, ameddig bírja.
-
_Orbi_
aktív tag
Nézegettem azokat is, de lassúak. 20/5 Megabites netem van itthon (összeteszem érte a két kezem, mert ez a technológia csúcsa nálunk).
Már a letöltést sem bírná el a processzora, az FTP-ről nem is beszélve.
Egy 800MHz-es P3-assal csináltam régebben itthon, de maximális letöltésnél (2.4MB/sec) a 800-as proci 75-80% -on pörgött.szerk: tény, hogy csak a feltöltés a lényeg, azt viszont bírná. Viszont azt olvastam, hogy sok kapcsolatot sem bír kezelni.
-
zdanee
őstag
Noss, igen, megoldható, amit írsz, bár lényegesen egyszerűbb vincsi helyett egy nagyobb memóriakarival. A rendszercsati a MS Zune csatija, ehhez kínából szerzel 1$-ért kábelt, öt forrasztás az USBmod, ehhez rákötsz egy táppal ellátott usbhubot, a zipitre feltolod az u-bootot, és mondjuk az ubuntut (u-boot azért kell, mert a blob csak a gyári kernelt tudja indítani), és gyakorlatilag kész is vagy. Mivel hálózaton keresztül intéznél mindent, az eszközön nem is nagyon kell semmit módosítanod, csak a wifihez való csatlakozás scriptjét.
-
_Orbi_
aktív tag
Ez jogos.
Linuxhoz abszolúte nem értek. Ez a legnagyobb probléma (meg programozni sem tudok)
A másik, hogy a rendszercsatlakozót nem lehet hozzá kapni. Legalább is nem hiszem.
Nekem torrent kliensnek kellett volna, amire rá van kötve USB-vel egy nagy vinyó és távoli asztali kapcsolattal tudok hozzá (grafikus felülettel) csatlakozni.
Esetleg ha a FreeNAS felmenne rá, meg lehetne oldani, de az is egy elég bonyolult program.
De rendszercsatim akkor sincs...szerk: elkeseredtem.
Komolyan. Azt hittem, egyszerű lenne vele
-
The DJ
addikt
Ó hogy az a...
Pont tegnap küldtem be címlapra egy tesztet, ami egy nagyon hasonló eszközről szól (sarkítok, nem teljesen, mert az egy HPC, de tudásban hasonlít ehhez a masinához). Valószínű ezért most egy darabig nem kerül ki az írásom, de ha szereted ezeket a kis gépeket, akkor neked is biztosan tetszeni fog az is
Én nem ismertem eddig ezt a modellt, de nagyon tetszik, imádok ügyeskedni, buherálgatni és pont kellene egy kis linux terminál. Valószínűleg rövidesen be fogok ruházni egy ilyenre. Imádni való kis kütyük és tényleg nem valók mindenkinek, de akinek van kedve, türelme és szakmai tudása hozzá, annak tökéletes kiindulási alap.
-
zdanee
őstag
Ez benne a szép, kitalálod mire kell, hogyan lehet összehozni, és megcsinálod. Ha még nincs olyan, leprogramozod magadnak
De belátom, kell egy kis tudás és önbizalom, hogy belevágjon az ember, bár ennyi pénzért ha nem jön össze, az sem nagy ráfizetés, legalább tanultál valamit
-
Воланд
titán
Jó kis kütyü ez, főleg ennyiért. Az írás sem rossz!
-
alcsa
senior tag
Érdekes kis cucc, nem hiszem hogy én hasznát venném, de elszorakoznék pár napog vele az biztos. Köszi a bemutatót!
-
glutamin
őstag
Nagyon jópofa kis kütyü. Nekem rögtön a Psion Revo jutott róla eszembe.
Kár, hogy ezt a kategóriát kiölték, pedig egy netbook tudásával életképesek lehetnének ma is. Tényleg kicsi, könnyű és bizonyos feladatokra praktikusabb mint egy telefon vagy netbook.
-
stol
addikt
Hát a galambpostás ping tényleg más.
Továbbá, még nálunk wifivel is éves szinten 98% rendelkezésre állást kell biztosítani.
Mondjuk nekünk vidéki szolgáltatónak is nehéz sorsunk van, amikor 50/10Mbites Power DSL HAVI netto 75ezerbe kerül.Városon meg a 80/30-as digi 4500??
Műszakilag falu és város között valami iszonyat szakadék van.
-
zdanee
őstag
Leírtam, 1230mAh, Wifivel 5 óra, offline és nem terhelve a procit kb 14. Flast amúgy lehetne rá hegeszteni, hiszen a platform azonos sok régebbi PDA-val, csak kevés a memória, uh ki kéne várni, és fel kéne rakni egy ezt támogató böngészőt, a dillo ugyanis nem használ CSS-t sem, a links csak szöveget jelenít meg, a midori (a screenshoton a HUP van rajta betöltve) pedig irdatlan lassú, de működik.
-
stol
addikt
"amivel a közeljövőben szándékozom befáradni az internetszolgáltatómhoz némi asztalborogatás céljából."
Ha az ÁSZF-ben foglalt minimál érték mindenkor megvolt, akkor mehetsz a sóhivatalba
Amúgy jó cikk. -
simonzé
addikt
Ez mekkora! Nagyon jó cikket írtál, és király a témája is. Az akkus üzemidejéről mondanál még pár szót? Nagyon tetszik ez a kis cucc, bár használni nem tudnám.
'szt a flash-t támogatja-e?
-
EczkE
veterán
Érdekes kütyü. Hackereknek különösen ajánlott.
-
_Orbi_
aktív tag
Nagyon aranyos!
Lehet ilyet Magyarországon rendelni? Külföldről nem merek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest