- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Intel találgatós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabaka
tag
Sziasztok!
Eladnám Zipikémet, nálam már jó ideje parkol szegényke...
Ha érdekel valakit jelezzen!
További szép napot!
-
Szabaka
tag
Hali!
Nagyon elakadtam... hosszú idő után vettem elő a kicsikét megint, de nincs meg a memóriakártyája...
Fel szerettem volna tenni az általad említettet, de ötletem sincs hogyan induljak neki...
"OpenZipit now with U-Boot" van rajta
VFS: Cannot open root device "mmcblk0p1" or unknown-block (0,0)
Pleasae append a correct "root=" boot option; here are the available partitions:
....találtam egy másik memkarit, de nem tudom, hogy milyen partíciókat keres... Nem emlékszem, hogy milyen volt anno rajta...
Most vagy az OpenWRT megy majd rá, vagy a void small linux
Segítsetek, pls
-
Szabaka
tag
Na, felment, és elindult a dosbox, sima apt-get-el, és a Hunter által készített config file-al, de valami hihetetlen lassú. se egy prince se a mario, se a Hunter által említett Pool of radiance nem fut rajta (vagyi elindul, meg szép kis képe van, de egyszerűen annyira leterheli a zipitet...), úgyhogy valami még nem okés.
Következő lépés az FCEU lesz... de azt olvastam, hogy nem működik a folyamatos gombnyomás (pl nem fog mario szaladni, csak lép egyet)
Ha tudtok nagyon jó linuxos ("DOS stílusú" játékokat bombázzatok nyugodtan!)
-
Szabaka
tag
Üdv újra itthon!
Nem tudom, olvastad-e a hozzászólásokat...
Gőzerővel próbálom ráhegeszteni a DOSBox-ot a z2sid_v6-ra. de sehogy nem megy.
HunterDavis leírása alapján próbáltam, de nem ment. ugyanígy a FCEUltra sem sikerült... Egy hatalmas dolog lenne még, ha valahogy sikerülne JAVA midleteket futtatni rajta...Szóval mostanában játékokat próbálgatok rárakni...
Épp most akarta kikapcsolni, és félretenni, de megláttam, hogy visszatértél
Úgyhogy dok még neki egy kis időt.
-
Szabaka
tag
Én rendeltem e-bay-ről zune csatit, de nem igazán illik bele... gondolom ebből is van több fajta...
Egyelőre hanyagolom az usb kiegészítést.Most valami játékot szeretnék ráhegeszteni. Dosbox-ot sehogy nem sikerül ráfordítani (mondjuk lehet, csak türelmetlen vagyok nagyon "tekeri a kártyát"
)
Kerestem Java Midlet emulatort is, de még azt sem sok szerencsével, most pedig a VisualBoyAdvance-ot próbálgatom... Valami csak összejön...Jó bütykölést mindenkinek!
U.i.: Ki mit bütyköl rajta éppen? Vagy pihennek a Zipit-ek a polcokon?
-
-
Szabaka
tag
Valaki leírná, hogy hogyan sikerült feltennie a Zdanee által korábban feltöltött distro-t a memkarira?
Már szegény kártyára annyiszor rátoltam physdiskwrit-al, de a partition manager nem tud mit kezdeni vele... nem tudok létrehozni rajta swap-et...
se win7 Paragon, se ubuntu gparted....
Pedig nagyon szeretném már látni élőben
Köszi előre is!
-
Szabaka
tag
Mit szólnátok, ha a tetejére ráhegesztenénk egy ilyet a tetejére?
Könnyebb lenne a használata?
Esküszöm láttam valahol fillérekért....
-
Szabaka
tag
Nagy pötyögésben vagyok...
Tudnátok segíteni, hogy terminálban milyen billentyűkombóval tudom előcsalni azt, ha mondjuk írom be:
dpkg -i bomberclone_0.11.8-1_armel.deb
akkor, ha csak ez az egy file van a könyvtáron belül, akkor miután beírtam, hogy bomb automatikusan "kiegészíti"...
-
Szabaka
tag
Kilépni a szerkesztőből ...+X, aztán mondod neki, hogy Yes, mert ugye el akarjuk menteni a dolgokat, és mikor nevét kérdi csak nyomsz rá egy entert, és felülírja az előzőt.
utána a 8-as menuvel le tudod ellenőrizni a tartralmát.
Az enyém már alszik....
Én meg sztem nézek egy filmtet.... Legjobbakat, és kitartás!
-
Szabaka
tag
ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant
ctrl_interface_group=0
ap_scan=1network={
ssid="my_network"
proto=RSN
key_mgmt=WPA-PSK
pairwise=CCMP TKIP
group=CCMP TKIP
psk="secret_password"
}Nekem ezt kellett írni a konfig fájlba.
A többit akár ki is törölheted belőle, hogy ne zavarjon, de inkább csak rakj a felesleges sorok elé egy #-ot.
A konfig file-t, mint írtam a wifis progiból éred el, úgy, hogy a progi indulása után megadod neki, a 8-as számot, mint menu-t. Az a WPAConfig.
amit beírtam, és az idézőjelek közt van azt átírod a te hálózatod nevére, és jelszavára.
Nem emlékszem, tieden is WPA2/PSK van?
enyémen igen, ezért ez működött.
-
Szabaka
tag
Ha a tálcán a kék mappára kattintok /root. és itt keresgetem a képeket, akkor a korábban említett :
"child process.....access denied"
felirat jön elő, hasonló az eredmény a readme.txt file-ra is.
Nem tudom mi lehet...
-
Szabaka
tag
ilyed dob ki egy csomó mindenre h "child process.....access denied"
Nekem is ezt dobja, mikor a JPG-ket nézném...
De nagyon tetszik eddig
-
Szabaka
tag
Jippiájéééé!
Most jött a csomag! Ez nem tartott sokáig
Az a cink, hogy melózok. Nem is sejtettem, hogy ma megjön, szóval nem hoztam semmit, ami kellhet hozzá, 220-as váltó, meg sd karit sem...
Itt fekszik az asztalon kikapcsolva...
Na, majd délután, vagy ebédszünetben hazaszaladok...
Köszke mindent Zdanee!!!
-
-
Szabaka
tag
Riogatjátok itt az embereket a rózsaszín Zipittel
Valahogy nem találtam egyelőre képet róla. Melyik része rózsaszín? Csak a hátlap, meg a kijelző körül, vagy a billentyűzet körül is?
Lehet rá "Skin"-eket is kapni...
-
Szabaka
tag
Én meg a fórumot frissítgetem naponta többször, hogy van-e új hozzászólás...
-
Szabaka
tag
Üdv!
Valami hír a pakk-ról?
Kicsit megöli a szellemet ez a várakozás
-
Szabaka
tag
A lábkiosztást a Zdanee által is említett linuxos oldalon találtam, csak be kell regelni, hogy minden tartalom elérhető legyen....
Szintén a cikk szerzője által említett Mozzwald honlapján láttam először az usb-s modhoz kapcsolódó videót, leírást. Ő mondta, hogy lehet húzni a procit is... Mondtam neki,hogy alakulóban van egy Puppy Linuxos társulás is, és nagyon érdekli a dolog"Very cool! Keep me posted on the Puppy Distro."
A végén még valami nemzetközi Zipit társulás fog kialakulni itt
-
Szabaka
tag
Kicsit lehet, hogy össze-vissza lesz, de az első láb a csatlakozón MIC bemenet. Szóval sztem gyárilag nincs benne, de megoldható bütyköléssel (akár fixre beforrasztani egyet).
Aktív hűtés tuti nincs. Kép
A töltő szerintem szabványos. a képen a fehér kábel.
Remélem segítettem
(leendő tulaj
)
Pin Number Pin Name Description
1 MIC_IN Microphone input
2 ANALOG GROUND Ground pin connected to Audio chip analog ground plane
3 LOUT_FILT Left Output 1(Line or Headphone)
4 ROUT_FILT Right Output 1(Line or Headphone)
5 HPDET_CON Headphone Plug-In Detection
6 HP_ANALOG Headphone Remote Control Signal
7 DOC_INT# Docking Station Detect
9 DC_DOCK Docking Station Power Input (5V 1A (5W))
10 DC_DOCK Docking Station Power Input (5V 1A (5W))
12 VBUS USB Charge Input Voltage
13 USB_C_D- USB Bus Data -
14 USB_C_D+ USB Bus Data +
16 V1_8_MEM 1.8V Power
17 V3_3_IO 3.3V Power
18 V3_3_IO 3.3V Power
20 CIF_PIXCLK Camera Interface Pixel Clock used by the quick capture interface to clock pixel data into the input FIFO. Cannot exceed ¼ of CIF_
21 CIF_CLKIN Camera Interface Programmable Clock Output used by the imaging sensor
23-30 CIF_DO-D7 Camera Interface Data Bus
31 CIF_STANDBY Camera Interface Power Management
32 CIF_RST Camera Interface Reset
33 PXA270_SDA I2C Data – Serial Data/Address bus
34 PXA270_SCL I2C Clock – Serial Clock
35 CIF_VSYNC Camera Interface Frame start or alternate synchronization signal used by the sensor to signal frame readout or for external Vertical Sync
36 CIF_HSYNC Camera Interface Line start or alternate synchronization signal used by the sensor to signal frame readout or for external Horizontal Sync
8,11,15,19,22, 37-40 DIGITAL GROUND System Ground -
Szabaka
tag
Jó reggelt leendő Zipit tulajok, és érdeklődők!
Tegnap írtam Mozzwald kollégának, hogy lehet-e húzni a procit, és bizony lehet
"Szabolcs,
You can overclock the Zipit to 416mhz if you are running a newer kernel (2.6.35 and up) which requires you to have also upgraded the bootloader to u-boot. I doubt divx movies will play on the zipit, especially without converting them. But, noone has tried that I'm aware of.
-mozzwald"
Szóval az AVI-k lejátszása kérdéses, de a procit lehet birizgálni...
Remélem tovább fokoztam a várakozást
További szép napot!
-
Szabaka
tag
Ha megcsináltam szerintem tudok
Teljesen amatőr vagyok én is
De nagyon be vagyok lelkesedve.
Ez alapján fogom csinálni: [link]
Zdanee mondta, hogy egy MS zune adatkábel kell hozzá, így olyat rendeltem...
A szoftveres résznek meg természetesen előtte vagyok még.
Ja és olvastam, hogy valaki SDHC-vel 8GB microSD-vel használja. (kibővülnek a lehetőségek
)
"I am currently using a 8GB SDHC (Kingston) microSD card I got at supermediastore.com
Since I saw this, I loaded it up heavy, I have 2 partitions a 1.1GiB vfat F32 with a music folder and the fatroot.zip stuff loaded and the rest of the card ~6.4GiB as ext3 with the base-image all the ipkgs and ~5.4GiB of data off of my laptop.
I had md5sums of all the files generated on my laptop and checked on the zipit2 It took quite a while but every file checked as valid so I was using 858M/1.1G and 5.9G/6.4G with the files verified on the zipit.
So Yes SDHC works with micro/mini SD adapter cards to at least 8G."
Tényleg érdekel, hogy lehet-e húzni a prociját addig, hogy vigye az AVI-kat....
Tudom, hogy kicsi a kijelző, meg minden, de akkor is hasznos tud lenni egy buszos úton, ha a laptop már lemerül.... -
Szabaka
tag
Teljesen leült a topic
Remélem, ha megjön a pakk felpörög újra
Én már az USB modhoz is megrendeltem a cuccokat e-bayről
-
Szabaka
tag
Most szaladtam végig a "Sigmarion III - Tenyérnyi mindenes" cikken, és a hozzászólásokon... És eszméletlen, hogy mennyire lehet húzni... Vajon tényleg lenne ebben is annyi tartalék? Tuti, hogy jobban melegedne, meg pillanatok alatt megenné az akkut, de azért nagyon elgondolkodtató.
Végén még tényleg lehet rajta avi-kat nézni konvertálgatás nélkül.
Köszi mégegyszer, hogy megrendelted nekünk, zdanee !
-
Szabaka
tag
válasz
#13260800 #117 üzenetére
Ez ugyanazon az oldalon található... Kép
Már csak az a kérdés, hogy vajon ebben az USB HUB-ban van-e belső áramforrásnak egy elem... mert ez elég jónak tűnik így...
A pendrive támogatás mindíg jól jön, az usb-s egér meg ehhez kellene: videó
Nem egyszerű, de úgy tűnik, viszi a youtube videókat is... [link]
-
Szabaka
tag
Az usb modot próbáltad már egyébként?
Ha jól olvasom, akkor 2 megoldás van. Az egyikhez szét kell kapni, mert mikor akkuról megy, akkor csak 3,3V megy ki a csatlakozóján keresztül, és belső forrasztgatásokkal lehet ezt kikerülni.
A másik megoldás, hogy egy saját táppal rendelkező usb hub-ot kötök rá (forrasztgatással, egy zune kábelhez)Ami nem tiszta, hogy akkor is csak 3,3V jön ki a csatin, mikor tápról megy? Tehát, ha nem akarom szétszedni és USB-t akarok hasznáni (Zune kábelre forrasztva), akkor mindenképp olyan usb hub kell, aminek külső tápja van, vagy ha csatlakoztatava van a Zipit az adapteréhez, akkor kiadja az 5V-ot a csatiján és nem kell külső adapteres USB HUB-ot használni?
Remélem érthető a problémám
Ja, gondolom csak 1.1 USB nyerhető belőle...
-
Szabaka
tag
Így fog kinézni az usb switch...
akkor lehet, hogy nem fixre fogom tenni, hanem inkább mindíg nálam lesz... Már pendriveról pendrivra másolás is nagyon hasznos tud lenni néha....
Egy átalakító is filléres dolog....
Nagyon megjött hozzá a kedvem...
-
Szabaka
tag
Memória mien megy bele? MiniSD, ugye? Mert microSD-m van. És akkor rendelek egy miniSD átalakítót is...
További kérdésem lenne, hogy az usb host mod-hoz kell alapból rajta legyen már egy linux, ugye?
Azon gonlokoztam, hogy lenne-e elég hely egy usb switch-nek és egy pendrive-nak egy esetleges kisebb akku melett alul, a hátlap alatt.... Vagy nagyon kicsi ott a hely?
-
Szabaka
tag
Ha telefonálni is lehetne vele.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Suzuki topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Nintendo Switch
- Le Mans Ultimate
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest