- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoNam3-911
csendes tag
Üdv srácok. Valakinek van ilyen háza? Sikerült vennem egy ZM-F3 STR kitet, nem tudva hogy csak az X7 házhoz jó a 6 pines csatlakozója. Zsír új a kit, én bontottam ki, sajnos... Eladnám akinek ilyen háza van és nem akar 25 ezret fizetni 3 ventillátorért
"Két egyetemes dolog van ezen a földön: a hidrogén és az ostobaság."
-
Barnuss
tag
Szép ez a szálcsiszolt design.
-
Elolvastam végig a tesztet, köszönöm szépen, nagyon hasznos volt, így legalább tudom, hogy ez a ház max akkor érné meg nekem ha jóval olcsóbb lenne, de ennyiért nekem az apróbb nyűgjeivel nem éri meg, aztán fel is néztem egy-két webshopra és látom 60K felett is volt az ára, atyaég, annyiért meg már tényleg sokkal szuperebb házak vannak. Na meg én még régi motoros vagyok, nem tudom elhagyni a dvd írót és külsőt sem szeretnék venni, úgyhogy ezen fajta házaknál mindig az az első, hogy megnézem bele lehet-e valahogy applikálni, de persze általában nem, úgyhogy valószínűleg marad a mostani Thermaltakem ameddig el nem porlad.
Az oldalsó kezelő panel az 10/10, nekem pont jobbra van tőlem a gép a parkettán lent, tehát ha jól láttam akkor pont kézre esne a tekerő, usb és minden.
A porszűrők, valamint az előlapi szellőzés viszont 1/10, ezt nem is értem hogyan képzelték, hogy a már eleve nehéz házat nem kell majd soha portalanítani? Okés 2-3 havonta kiviszem én is teljesen a gépet, de az alsó kihúzható szűrőt 2 hetente csak kikapom, elmosom és 2 óra múlva már tolom is vissza, nem az egész gépet döntögetem.
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
snake1977
őstag
Köszi így már érthetőbb, nagy kár hogy már nincs jelen, pedig szivesen nézegetnék olvasnék magyar összehasonlitásokat, főleg régebbi teszteket. Lassan tervezem lecserélni ezt a förmedvényt, akár valami használt de kifogástalan állapotú házra, ami anyagból van, nem ilyen lepkefng vékony lemezből.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
HoaryFox
őstag
Még ha hozzám vágnák, akkor se kéne
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Hát, eredetileg erről volt szó: https://www.youtube.com/watch?v=x0p2CrCpFA4
De miután kritizáltam a tápegység szellőzését, csak egy simát küldtek. Rohad ez az egész ipar, én mondom.A dupla vízkör alatt azt értem, hogy két teljesen különálló hűtési rendszer van, az egyik (nálam így volt) hűti mondjuk a CPU-t és az alaplapot, a másik pedig a VGA-t. Ez két tartályt, két 360-as radiátort, stb-t jelent, ez nálam egy Nanoxia DS6-ba fért el némi vagdosás után, mert nem akartam külső radiátort használni azon a batár nagy házon, pedig ott vannak kivezetések a csöveknek.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Nem vetted figyelembe, hogy a HC-n egy hibás házat kaptak, rossz vezérlővel, félrefúrt lukakkal, stb. Ez a nálunk járt háznál nem volt. Az, hogy nekik nem jött be például a felső radiátortartó, az az ő dolguk, nekem ezzel nem volt problémám, első mozdulatra ki- és beszereltem mindent többször is. Semmivel sem volt rosszabb, mint a Dark Base 700 fiókos megoldása, sőt, a rengeteg hely miatt könnyebb is volt elrendezni a csöveket, kábeleket, és a fenti ventilátorok sem voltak úgy lefojtva ugyanezen okból. Ez az én tapasztalatom.
Amit konstrukciós hibaként találtam és kicsit is jelentősnek ítéltem, az ott szerepel a cikkben (amit saját tapasztalatból írtam a nálam lévő ház alapján). Mindezek miatt még a Tetszett plecsnire sem találtam érdemesnek a terméket. Te a HC lehúzós videója alapján elvárod, hogy a bíráljam felül azt, amit én látok, és húzzam le a sárga földig, nevezzem az évszázad legrosszabb házának, stb.
Ilyen alapon jöhetne más is, hogy a ComputerPowerUser meg dicséri és a Benchmarkreviews is 10/8,5-re értékeli, hogy jövök én ahhoz, hogy lehúzom ezt a szuper házat.
Én pedig úgy vagyok ezzel, hogy ők sem ebből írták a doktorit, engedtessék meg, hogy az elmúlt években látott házak alapján önálló véleményem legyen, és ennek keretében megemlítsem, hogy aki egy dupla vízkörrel akar egy batár nagy gépet építeni, az vessen erre egy pillantást, mert ebbe aztán belefér két tartály és két 360-as radiátor is könnyedén, és ez olyasmi, mivel én is küszködtem anno. Ez azért igen messze van egy ajánlástól, főleg úgy, hogy konkrétan van olyan értékelési szintünk is, hogy Ajánlott. Ár/értékben nem jó (mint írtam), és van vele jó pár gond (mint szintén írtam).
Amit írsz, hogy miért nincs a cikkek végén +/- összefoglaló, azt átbeszéljük, hogy miként tudnánk megoldani értelmesen (random számú +/- szerintem az ezeket már amúgy is tartalmazó Értékelés után repetitív).
Most pedig ha megbocsájtasz, mennem kell, lemosatnám a Zalmantól érkezett Aventadort...
-
hajbel
addikt
Szerintem nem jelentéktelen, hogy láttam olyanok véleményt, akik értenek is hozzá, és miután megkérdőjelezem a cikk szuveneritását, folyton belémállnak személyeskedve, idiótának beállítva engem. Nekem bármennyit fizetnének, ezt nem ajánlanám senkinek.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
KAMELOT
titán
Aki akarja úgyis megveszi. Nem MO a fő célközönség, ami meg az, ott van pénz. Valakinek 2-3 nap munka ilyenre összeszedni és amúgy is házat nem 1-2 évre veszel. Amúgy meg itt is, aki akarja és tetszik neki megveszi! Nem kell egymásba kapni jelentéktelen dolgok végett!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
törölt tag
"Manapság annyi tartalom van, hogy az embernek nincs ideje végigolvasni teszteket, ezért van mindenütt jól strukturált tartalom és összegzés."
Aham. Mindenkinek arra van ideje amire akar szakítani. Egy ilyen teszt végigolvasása reálisan mennyi? 5 perc? Annál tovább ülök reggel a slózin...
Ha nem akar, és azt szeretné, hogy neki megmondják mi a jó, akkor én ahhoz nem tapsolnék ha lehet. Ilyenkor Drugs Bunny jut eszembe mindig, aki egy ingyenesen letölthető könyvbe sűrítette a testépítés alapjait, majd az edző válaszol rovatában, amikor jelezték, hogy nagyok meg okosak szeretnénk lenni, de ennyit olvasni nem, akkor becsszóra megígérte, hogy kivonatolva, limuzinban kurvákkal küldi el neki aranytálcán.
Lehet Parci is megfontolhatná. És béke szállna a PH! hasábjaira megint, s jó lenne minden mint #régen
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz #56573440 #77 üzenetére
Csak az a baj, hogy a fogyasztói szokásaiddal kisebbségben vagy. Manapság annyi tartalom van, hogy az embernek nincs ideje végigolvasni teszteket, ezért van mindenütt jól strukturált tartalom és összegzés. Elolvasnám én is a tesztet, ha nem látnám a végéből, hogy vagy pénzt kapott az oldal, vagy valamilyen külső elvárásnak akar megfelelni, ugyanis ennyiért ez a ház senkinek sem ajánlható. Leírtam, hogy mit kéne csinálni, több hsz-en keresztül ebben a topikban.
Persze, hogy valaki a plecsni egy fokozatát néha vitatja. Egyáltalán nem látom hozzászólásokban, hogy valaki azzal vádolná Bogékat, hogy részrehajlóak. Talán azért nem, mert a sok szubjektív tényezőből egy normális objektív konklúziót állítanak fel, ahogy ezt a külföldi tesztoldalak is egytől egyik megteszik, mármint akiknek ér is valamit a nevük a szakmában. Nem ajánlanak amatőr tervezési hibáktól hemzsegő, fokozottan túlárazott termékeket senkinek például.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
törölt tag
"mégis sikerül objektív véleményt alkotni"
Amiben szubjekív faktorok vannnak, az soha nem lesz objektív. Ezzel vitatkozhatsz, de ez tény. Az, hogy valami pl prémium/abb anyagminőséggel és összeszereléssel, ergonómiával rendelkezik, az egy dolog telefon szinten. Az, hogy üveg vagy kerámia a hátlap önmagában a tesztkészülék értékelése szempontjából nem sokat oszthat vagy szorozhat normális esetben.
" Ha külföldi teszteket nézel, ahol kimondják valamire, hogy szar, ha az az árkategóriájában, akkor miért terelsz itt, hogy úgysincs semmi értelme tesztet írni?"
Az a baj, hogy nem érted amit írok. Azt mondtam hogy olvasok külföldi teszteket. Azt nem, hogy egyetértek pl a formátummal. Maradva pusztán a házak témájában, kegyetlenül hidegen hagy hogy szerintük a 6 kék usb 3.0 kivezetés az előlapon mekkora pro, mert nálam abszolút con. Én az az olvasó vagyok, aki elolvassa a tesztet, majd a saját igényei és lehetőségei tükrében értékeli az adott terméket. Nem vagyok rászorulva, hogy megmondják nekem hogy mi a szar és mi nem.Itt sincs igényem jelen helyzetben erre.
"Nem hisztizem, hanem építő jellegű kritikát fogalmaztam meg, mint láthatod, veled ellentétben, akinek jó ez a trágya"
Kissé más a nézetünk az építő jellegű kritikával kapcsolatban.
"Bogék legalább hallgatnak a kritikákra,"
Ehhez képest még mindig megy hogy bérencek, még mindig több teszt alatt vitatják a tetszett ajánlott plecsnik meglétét és hiányát, ott is a világ fájdalma megy ha valaki szóviccet mer elkövetni, és még sorolhatnám.
-
KAMELOT
titán
Tipikus vízhűtésre tervezett ház, ahol 2 kör simán elfér meg jó pár radi! Jól néz ki, ár is okés. Esetleg lehetne más szín opció is. Ezüst, fehér vagy kombinált színek!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
csibe1
addikt
válasz snake1977 #73 üzenetére
A ShellKretor nevű kollégára gondolt, de ahogy látom törölte magát innen,
a saját oldalát és facebookról is eltűnt.
Régebben még több gépösszerakós cikket és háztesztet írt logoutra, és az oldalán is fent volt egy csomó ház tesztje és a hűtés összehasonlítása rangsorolva.A cikkhez:
Izé, bigyó, zsákmadzag, ehemm...
Ennyi pénzért biztos nem ezt venném.Ott hagytam abba az olvasást, hogy porszűrő és alacsony lábak.
Hiába dizájn, meg 21kg; azért ennyire nem kellett volna elcseszni, ebben az árban meg pláne nem.
A harmadába kerülő házaik jobban bejönnek." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
juliensorel
senior tag
-
snake1977
őstag
"A mostani: nem viszik a termékünket dobjuk oda a PH-soknak vigyék be a köztudatba had fogyjon a raktárkészlet?" Ez nem teljesen állja meg a helyét, hiszen ha a ph lehúzza, akkor akár kevesebb vevő is lesz mint a teszt nélkül, ellenben a negatív reklám is reklám, ha így nézzük.
A ShellKreator gondolom nem magyar tesztoldal, külföldön meg azért jobban el vannak eresztve a tech magaziknok, illetve szerintem jobban hozzáférnek a hardverekhez.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
hajbel
addikt
válasz #56573440 #70 üzenetére
Szubjektív (pl. milyen anyagból van - üveg, fém, műanyag - mindnek vannak előnyei és hátrányai is, vagy pl. kamerában ki, milyen színeket szeret, a kezelőfelület is szubjektív stb. stb. stb.) tényezőből, mégis sikerül objektív véleményt alkotni. Ha külföldi teszteket nézel, ahol kimondják valamire, hogy szar, ha az az árkategóriájában, akkor miért terelsz itt, hogy úgysincs semmi értelme tesztet írni? Ilyen műfajt, mint ami ebben a cikkben van, nem látsz nevesebb oldalakon.
Nem hisztizem, hanem építő jellegű kritikát fogalmaztam meg, mint láthatod, veled ellentétben, akinek jó ez a trágya. Bogék legalább hallgatnak a kritikákra, azért tartank ott, ahol, a prohardvert már senki sem veszi komolyan, tesztek szintjén. Régen ez nem így volt. A fórumot sajnálom csak igazán, mert a legjobb magyar közösség.
-
törölt tag
"sokkal több szubjektív tényező alapján, ott ezt mégis sikerül megtenni."
* Objektív....
"Amúgy szoktál külföldi teszteket olvasni/nézni?"
99%-ban csak azt. A pro-con listát meg se nézem, mert a szerintük nem a szerintem.
"szellőzés egyáltalán nincs számszerűsítve például."
Ilyen szellozessel biztos megsült minden. Jogos. Hmpfff.
" Ha erre kitennék egy a szar plecsnit, sokkal egyszerűbb lenne sokak élete."
Mondom, sőt sokkal jobb lenne, ha felgyújtják a gcibe, és a teszt annyi lenne, hogy megpróbáltuk, szar, ne vedd meg, videó ahogy ég.
Lehetett volna keményebben fogalmazni? Jah. És? Attól hogy hisztizel változik valami?
-
hajbel
addikt
válasz #56573440 #60 üzenetére
"A mobilaréna egy más téma."
Egyetértek. Sokkal bonyolultabb szerkezetet kell összehasonlítani, sokkal több szubjektív tényező alapján, ott ezt mégis sikerül megtenni."Azon túl meg ott is, ha fél év után nézed a cikket simán bejöhet az, hogy a frissen tesztelt, nyitóáron összehasonlított készülék fekvése jelentősen javul mert esett azóta nem keveset..."
A hardverek és a trendek gépház esetében még gyorsabban változhatnak. Ilyen alapon senki ne írjon soha tesztet semmiről, mert fél év múlva már változnak a trendek. Tudtommal a dátum fel van tüntetve a cikkben, ahogy a mobilarénánál is.Teljes harmadik bekezdés: Amúgy szoktál külföldi teszteket olvasni/nézni? Megint oda jutunk ki, hogy semmi értelme semmilyen tesztnek.
"Szerintem ami számszerűsíthető az itt is számszerűsítve van. Szellőzés, bővíthetőség, szerelhetőség etc." Az egyik legfontosabb tényező, a szellőzés egyáltalán nincs számszerűsítve például.
"Aki az utolsó oldalon kezd olvasni, mert annyi érdekli, az tény hogy szarul járt"
Hát még akkor, ha elolvassa az egészet, aminek a végén ráadásul ajánlva van ez a ház, vízhűtésre.Utolsó bekezdés: Ha erre kitennék egy a szar plecsnit, sokkal egyszerűbb lenne sokak élete.
-
Cs1csó
félisten
válasz snake1977 #64 üzenetére
Elvileg mivel a cikkírók itt tájékozottabbak van nevük is a szakmában akár ők maguk is kérhetnének a boltoktól, forgalmazóktól konkrét terméket, mondván: erről akarunk egy tesztet csinálni, és vélhetően jó reklám is lenne, mint hogy hozzájuk vágnak egy túlárazott (ami gyakorlatilag rosszat jelent hiszen a pénzedért kevesebbet fogsz kapni mégha az kifogástalan minőség.) valamit hogy csináljanak neki reklámot a cikkel.
-
Dr. Akula
félisten
válasz enginev3.0 #63 üzenetére
Akkor akár még Phanteks klónnak is lehetne nézni.
-
snake1977
őstag
Igazad van ebben, de a cikkírók is arról írnak gondolom, amit kézbe kapnak tesztelni.
Az mindenképp pozitivum hogy nincs agyon ajnározva a cikkben, azért a ph objektív szokott maradni a tesztelt hardverekkel kapcsolatban. Ettől függetlenül totál fölösleges volt bemutatni egy N+1 tesztben azt amit már más külföldi oldal is lehozott, hirtelenjében 3 tesztet is kidobott a google erről a házról. Én bízom benne hogy lesz még olyan tesztalany a közeljövőben ami abszolút ár/tudás bajnok és az átlag embernek is megfizethető ársávban.
Egyébként ezzel sem lenne gondunk mindjárt, ha az árazása valahol 30 ezer körül lenne, mert az anyagok mint az edzett üveg és a szálcsiszolt eloxált aluminium nem kommersz dolgok, és ebben az ársávban már elviselhetőek lennének a ház hibái is....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
enginev3.0
félisten
Oldalán nem lennének azok a csavarók, egész pofás lenne a letisztultságával
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
komi77
senior tag
Nyilván több dolgot is tartalmazhatott volna a cikk. Ez nem egy összehasonlítós írás csak egy bemutató. Persze lehet benne hibát találni de bemutatóként elfogadható. Pár dolog kivételével rámutat a hibákra és az előnyökre is. Értem a problémáidat de ez nem egy akadémiai értekezés csak egy tesztelő összefoglalója. Azért a lényeg benne van.
Szegény ember kézzel nőz.
-
myckey
veterán
Na az már felveszi a versenyt az NZXT H630 szekrényemmel.
Sőt még mélyebb és magasabb is, 1-2 centivel.
Na de az enyémé szélesebb."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
törölt tag
A mobilaréna egy más téma. Adott egy soc, memória, kijelző, etc, ezek mind számszerűsíthetőek jellemzően. Viszonylag körülírható, hogy tudásban, technológában mik vannak körülötte hasonló ársávban, vagy olcsóbban picit. És akkor is megy a hiszti alatta, szerintem ha Bogék megtúrnák a fórumot valamilyen eldugott topikban találnának pár tucat Blade tulajt, akik mai napig mantrázzák hogy ez nem laggol.
Azon túl meg ott is, ha fél év után nézed a cikket simán bejöhet az, hogy a frissen tesztelt, nyitóáron összehasonlított készülék fekvése jelentősen javul mert esett azóta nem keveset...
De itt a ház teszteken mit kéne számszerűsíteni? Csak itt a topikban is ezer meg egy faktor van, ami miatt teljesen szubjektív a történet. Van akinek kell az 5.25"-os keret. Egy. Van akinek 6. Vagyok én, aki nem is venne olyat aminek nem egységes az eleje. Van aki csillivilli rgb-t akar beleépíteni. Van akit a hideg ráz tőle. Most akkor a táptakaró ledesített brandelése az előny vagy hátrány? Nekem bszottnagy hátrány, másnak meg épp bejön.
Szerintem ami számszerűsíthető az itt is számszerűsítve van. Szellőzés, bővíthetőség, szerelhetőség etc. Az, hogy a 10 évvel ezelőtt is véleményes csavargatós bszás, az rgb, a vízhűtésre felkészítés, vagy az említett takaró az előny vagy hátrány, azt döntse el a kedves olvasó saját ízlése szerint. A teljesen nyilvánvaló ballépések, mint a táp porszűrője és társai kellő hangsúlyt kaptak. Aki az utolsó oldalon kezd olvasni, mert annyi érdekli, az tény hogy szarul járt, De az akkor is szarul járt volna, ha a 3-4 negatívumot meg a pár jellemzően szubjektív pozitívumot kiemelnék 8 sorba.
Bár tény, hogy boldogabb lenne a világunk, ha a ph imdb jelleggel kitenne egy értékelést egyenesen a leadbe, vagy a címbe, így egyszerűbb lenne a hangos kisebbségnek, mert 6.5 alatt minden is szar. De a plecsnit tehetnék a főoldalas képre eleve.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
-
komi77
senior tag
Köszi a tesztet. Jó kis megosztós cikk lett. Elolvastam mert én is Zalman tulaj vagyok. Sajnos egy ideje nem viszi túlzásba a Zalman. Ez a ház is olyan erős közepes. Vannak azért jó dolgok is benne de használhatóságát/minőség/ár tekintetében nem a dobogósok közé tartozik. Egyébként a cikk írók védelmében annyit, hogy bár nem írják le nyíltan, hogy nem ajánlott, azért a leírt hibák sugallják ezt azzal a finomítással, hogy akinek ezek ellenére ennyiért bejön az nyugodtan vegyen ilyet. Szerintem ez kellően diszkrét és egyik irányba sem részrehajló. Végül is mi mást illene írni erről a dobozról. Nyílván van aki a kimondósabb kritikát jobban szereti de nézzük el ezt a tesztelőnek, nem akart ő ezzel rosszat, végül is ez csak egy pc ház
Szegény ember kézzel nőz.
-
scope2007
addikt
vga támasztó tetszik igazán benne
amúgy inkább phanteksköszi a leírást
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Dr. Akula
félisten
válasz #56573440 #55 üzenetére
Már egy hűtőrács is megtöri, ha meg nincs, akkor kb. semmit nem ér a szellőzése. De nincs is ezzel gond, lehet ezt kulturáltan is csinálni. Amúgy manapság nagy divat az átrendezhető belső, nem egy ház van amiben mindent oda teszel ahova akarsz, de legalább a 3.5" vinyókeretet mindenképp, anélkül még talán egy Vargáné és tsát se kapsz. Procihűtő felfogatására pl. tök jó megoldásnak tartom ezt, abszolút holtteret használ ki értelmesen, lehet hogy túl jó megoldás, ezért nem látni sehol máshol. Jó lenne ha nem csak 1-1 megoldást lehetne kiemelni innen-onnan, hanem végre össze is legóznák ezeket egybe, értelmesen.
-
törölt tag
Full vízre. Ekkora batarba azt érdemes tenni, hogy ki is nézzen valahogy.
Az 5.25 meg véleményes. Ha akárcsak opció, az előlap meg lesz törve miatta, így nézi az is akinél nem kell ilyen.. Persze a jó megoldás az, hogy rendes ajtó az elolapra, bentre meg kivehető felfogás. Csak az nem fér bele. Vagy valami..
-
Peter13
senior tag
Köszi a tesztet (és igen, én is etnikum vagyok, mert elolvastam, pedig eszem ágában sincs új házat venni, csak egyszerűen érdekelt ); kiváncsi voltam mit tud mutatni egy Zalman ház ebben az árban és kategóriában.
Sajnos engem sem nyűgözött le igazán, bár a méretek és beépített anyagmennyiség mindenképpen impozáns. Viszont az 5.25-ös tárolóhelyet én is hiányolom: egy ekkora hangárban legyen már meg legalább az opció, enni nem kér, és igzán elférne (akár BD, akár hot swap vinyó, akár kártyaolvasó/ventivezérlő kombó, akár más egyéb kütyü számára). Illetve az is meglepett hogy miért kellett a táp hosszát limitálni (jó, az én 650-es példányom is beférne, de igazán hagyhattak volna több helyet, hogy a maximalisták is belepattinthassák szívük vágyát).
Főleg azért nem értem ezt a hellyel spórolós dolgot, mert még beépítve is üres a ház fele...ami meg felveti bennem a kérdést, hogy akkor hogy vagy mire is kéne ezt használni a tervezők elképzelése szerint? Vagy ez volt a cél (a szellősség jegyében)?
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
Dr. Akula
félisten
válasz #56573440 #51 üzenetére
Az lehet, csak mellette elvárás a minőség is. Lian Li vagy azzal egy kategória. Mondjuk ez a Pro M nem olyan rossz, csak egynél kicsit több 5.25" kéne rá. Régebben azért nem volt nehéz 3-4-5 egységest találni (vagy a Stacker stílusban földig pakoltat). Mostanában amelyik teljesíti ezt az elvárást az vagy Codegen dizájn, vagy legalább 10 centi felesleges műanyag gémer biszbasz borítja, vagy legalább egyvalami olyan rejtett hibája van, amire azt mondja az ember hogy "ezt most miért kellett?". Mintha direkt bele kéne szarni a palacsintába, nehogy már jó legyen. Össze kéne legózni a Lian Li / Corsair / CM legjavát - de ehelyett inkább a selejtjét szokták.
-
pomorski
őstag
Kösz a tesztet!
-
Cs1csó
félisten
válasz snake1977 #49 üzenetére
Vagy mivel a cikkírók elméletileg "hozzáértőbbek" úgymond csemegézhetnének a felhozatalból és árkategóriák szerint is rendszeresen is kiemelhetnének valami TÉNYLEG JÓT. Fölösleges a mi és a saját idejüket rabolni olyan házakkal amiről egy a piacot naprakészen ismerő egyből megállapítja hogy xar.
-
snake1977
őstag
Egy Z9 U3-ast használok...de visszasírom a régi fejnehéz Thermaltake házaimat, és ahogy nézem/olvasom a cikket ezzel sem tudott igazán maradandót alkotni a Zalman... Picit nem is értem miért kell bemutatni egy ilyen, az árához képest trágya házat, szivesebben olvasnék a jövőben egy olyan 20-50 ezer huf közötti ház tesztjéről ami valóban megéri az árát.
-
-
hommeros
őstag
Úristen de retro az a potméter sor.
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
Dr. Akula
félisten
Gondolom nem tartott volna sokból jót csinálni, de egyszerűbb volt lemásolni egy random tucatházat és ráírni hogy zalman...
Ja, látom, az igénytelen mosógép programkapcsolók az oldalán, az a fejlesztés.
Pedig annyira lenne igény egy normális EATX házra, kb. onnan kéne folytatni ahol a CM Stacker / Lian Li A79 anno abbahagyta.
[ Szerkesztve ]
-
korion
senior tag
"az összes Zalman ház az" (Régiek között volt 1-2 ami nem sikerült rosszul,de annyi eszük nem volt (mint a gyártok 99% nincs) hogy egy Fractal házat megnézenek,h hol kezdődik egy átgondolt kuckó!
Amúgy gondolom elfáradtak a srácok és egy kis pénzt is keresnének..
BUÉK!
+3670-365-3097 Inkább sms vagy viber!;)
-
Ed_007
aktív tag
Igen, el kellene dönteni, hogy elfogultság nélküli, kritikus, szakmai cikkeket írnak az újságírók és cserébe az olvasók adják össze nekik a pénzt, vagy bújtatott reklámokat jelenítenek meg cikknek álcázva, a szponzorok pénzéért.
Elnézést, hogy sarkítok, az a benyomásom, hogy koránt sincsenek kiemelve a bemutatott termékek negatív jellemzői - nem a sorok között olvasva kellene rájönnünk, mi a teljes kép. (Van, hogy úgy sem sikerül - legalábbis más oldalakkal összevetve, vagy felhasználói teszteket olvasgatva azért többször találtam erősen eltérő véleményeket.) -
Tuttu
csendes tag
Nem olyan jó a nagy ház! Könnyű szerelni, rájössz, hogy rakhatsz bele még ezt is, meg azt is aztán egyszer csak amikor egy teljes takarítást csinálsz szembesülsz vele, hogy egy egesz napot vesz igénybe a művelet.
Nekem is Zalman házam van! Imádom. A "kis" H1-es is kb ekkora. (Ez szerintem szebb, de a H1 is 50k volt és nem 2-3 evig fogom használni)
Csípem a zalmant! -
Lacok
őstag
A recycler lovagok álma.
[ Szerkesztve ]
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
Cs1csó
félisten
válasz juliensorel #33 üzenetére
Szerintem az hiányzik, hogy a végén kerek perec le legyen írva, hogy szép és jó DE ugyanezekkel a szolgáltatásokkal, tulajdonságokkal felvértezve van 30-40%-al olcsóbb gépház is ezért NEM AJÁNLOTT.
-
hajbel
addikt
válasz juliensorel #33 üzenetére
Mondjuk az is lehet, hogy én is elfogult vagyok egy kicsit fractalosként.
-
juliensorel
senior tag
Nagyon sok ponton egyet ertek veled.
Viszont erdekes, h tobb helyi topikgazda is eliteli a Zalmant es ajanlasnal is leginkabb a "messzirol keruld el" kategoriaba soroljak, lehet az haz vagy ventilator tema. Sot a corsair is hasonlo cipoben jar, nem ajanlottak itt a hazaik, pedig az egy "szopkodott" marka, de tapasztalatbol mondom, h sokszor azok is hulladekkal egyenlo dolgokat arulnak kemeny penzekert.
A cikk vegen valaban van egy ajanlas azoknak akik... " "
Pedig, hat azt is irhattak volna kulturaltan, h sracok/lanyok ennyiert ezt a hazat felejtsetek el... -
félisten
csak Angliában van ilyen szintű... Vitrin.
while (!sleep) sheep++;
-
addikt
Vannak benne jó ötletek, de összességében olyan semmilyen ez a ház. Az is igaz, hogy személy szerint nálam a Z11 ház óta a Zalman nem jön szóba pc ház esetén..
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
hajbel
addikt
válasz Daywalker #29 üzenetére
Milyen gyanúsítás az, ahol kérdőjel van a mondat végén? Hogy kéne reagálni? Ahogy a felhasználókkal/vendégekkel bánnak normális helyeken például, mondjuk ahol ráébrednek, hogy belőlük van a bevétel! Már leírtam egyszer, de mégegyszer megemlítem, hogy, ahogy az oldal látogatóinak 99%-a, úgy én sem olvastam el a tesztet, mert soha senki nem olvas tesztet, hacsak nem egy konkrét terméket szerente megvásárolni, bár szerintem akkor is csak azon részeit, amelyek érdeklik. Ez van, interaktívvá vált a világ, haladni kell a korral. A konklúzióba ezért szokták neves techoldalak beleírni a pozitívumokat, negatívumokat, jól tagoltan, szembeötlően. Tudtommal manapság a techújágírás úgy működik, hogy aki leírja a véleményét egy termékről, azt többet nem hívják/nem kap tesztpéldányt, szóval nem alaptalan a kérdés, mivel szerintem túlságosan elnéző a cikk. Azt nem érted, hogy mi alapján állítod, hogy én elvártam, hogy fröccsögjetek. Mint írtam, azt vártam, hogy senkinek ne ajánljátok ezekkel a hiányosságokkal, ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
"mert a teljes tesztet nem olvassák el az emberek."
Bocs, de az ne legyen már a mi hibánk, ha valaki nem olvassa el vagy képtelen értelmezni a leírtakat. Azért van a cikk, hogy olvassák, értelmezzék. Aki lusta, az így járt. De pont te vagy az, aki nem olvastad végig, és ezek után kéred rajtunk számon, hogy miért nincsenek benne a cikkben a kifogásolt dolgok, pedig benne vannak. Ráadásul elolvasás nélkül gyanúsítasz meg minket, hogy reklám a cikk?! Kicsit sem magadat teszed nevetségessé, már ne haragudj. Szóval ezek után mégis hogy kéne reagálni? Mindazonáltal nem voltam alpári, kikérem magamnak. Pont te vártad volna el, hogy alpári hangnemben fröcsögjünk a házra, ami neked nem tetszik, de ez sosem volt a mi stílusunk.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
hajbel
addikt
válasz Daywalker #26 üzenetére
A konklúzióhoz szóltam hozzá, amire megkérdezted, hogy miért kellett volna leszarozni a házat. Leírtam, hogy szerintem mik azok a dolgok, amiért szerintem senkinek sem ajánlható. Látom, ismét szerkesztetted a hozzászólásod, amiben számonkéred rajtam, hogy miért nem olvastam el az általam érdektelennek vélt cikket. A cikkíró véleményével nem értek egyet, sem a ház nem érdekel. Színvonalas oldalakon összegezni szokták a konklúzióban a termék fő erényeit, hátrányait, mert a teljes tesztet nem olvassák el az emberek. Gratulálok! Ezentúl adblock nélkül nem látogatom az oldalt. Az még hagyján, hogy egyre színvonaltalanabbak a tesztek, és sírtok, hogy nincs rá pénz, adjunk pénzt és akkor majd lesznek olyan dolgok, amelyek csak időt és fáradtságot igényelnek... Az viszont, hogy alpári hangnemben számonkéred a kvázi bevételt termelő vendéget az oldalon, hogy miért nem olvasta el a cikket szóról-szóra nálam egyértelműen kiérdemli azt, hogy ilyen oldalt ne támogassak egy ilyen közösséget a jövőben! A kollégáid közül néhányat sajnálok, de ez most kiakasztott!
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
Ha nem olvasol el, akkor honnan tudod, hogy benne van-e vagy nincs? Vagy csak jöttél egyet fröcsögni? Mert ha elolvastad volna, láthattad volna, hogy benne van (a molex nincs, de szerintem az a kb mindegy kategória).
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz Daywalker #23 üzenetére
Azt kérdezted, hogy mit kellett volna direktben leszarozni, felsoroltam, hogy miket. Bocs, de egy olyan cikket nem olvasok el, ami egy 55 ezres házról szól, amiben molexes csatlakozó és ilyen porszűrő van. Szerintem ez a senki számára nem ajálott kategória. Ennyiért vannak sokkal jobb házak, még ilyen méretben is.
-
Milka 78
nagyúr
Külsőre a ház bennem semmiféle nyomot nem hagyott,de el lennék vele.Ellenben az oldalsó panel mindent visz.Gratulálok a háztervezőknek,hogy a teli előlapos házék korában végre eszébejutott egy ilyen megoldást bevállalni Nekem Cougar Panzerem van ami szintén teli előlapos és ölni tudtam volna egy ilyen oldalsó megoldásért.Ehelyett plusz költségként az egyetlen elérhető külső vezérlő panelra vagyok utalva (NZXT Sentry LXE),mert az alaplapi vezérlést egy forintot sem ér vízhűtés esetén.
Csak ezért az egy megoldása miatt elgondolkodnék a megvételén annyira tetszik.Ezen felül a bődületes beltér is bejövős és ahogy látom előre és felülre is mehet a P/P-s radi.
Összességében vannak pontjai a háznak amik megvettek kilóra[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz Daywalker #21 üzenetére
Mit kellett volna egyenesen leszarozni? A molexet, a porszűrőt, a talpakat, az árát, hogy nincs hely akkora tápnak, amekkora rendszerre tervezték a házat, miközben behemót egy doboz. Kezdetnek monjuk ennyit.
-
Daywalker
addikt
Miből következtetsz erre? Kapott díjat mondjuk, vagy agyon van istenítve, netán mindenhol ennek a reklámját látod az oldalon? Mégis mit kellett volna, egyenesen leszarozni?
(Gyanítom ők egy korai darabot kaptak mi meg a forgalomba kerülőt. Nem hinném, hogy elvárás lenne más portálok tesztjének véleményével egyetértenünk.)[ Szerkesztve ]
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Úgy tűnik, mintha dicsérnénk?
Egyébként a kanadaiak által tesztelt házon félre volt fúrva csavar, nagyobb gondok voltak az illesztésekkel, vágott az alumíniumlemez széle és hibás volt a LED kontroller és az alsó LED csík, szóval ezeket is kritizálták, viszont nálunk ezen hibák egyike sem mutatkozik.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
"Ami a bent összegyűlő meleg levegő eltávolítását illeti, ezzel nem lesz probléma, hiszen a nagy belső térfogat és a rengeteg ventilátorhely lehetővé teszi a tökéletes átszellőztetést, nincsenek olyan zugok, ahol a meleg levegő megülne. Ez még úgy is igaz, hogy például az előlapi légkavarók enyhén lefojtva dolgoznak. Bajba akkor kerülünk, ha vastagabb szőnyegre akarjuk a házat telepíteni, ekkor ugyanis a tápegység nem fog friss levegőt kapni, ez pedig nem tesz jót az élettartamának."
"Az előre telepített négy ventilátorral kapcsolatban megjegyeznénk, hogy ezek az RGB LED-ek miatt speciális csatlakozóval ellátott modellek, így a ZM-MFC5-tel használhatjuk csak őket, alaplapra nem dughatók adapter nélkül."
A ventilátorok adattáblájára mutató link valóban kimaradt, de pótoltam.
-
snecy20
nagyúr
-
blaca83
őstag
Nem néz ki rosszul, de ennyi pénzért inkább InWin-t vagy egyéb komolyabb gyártó termékéből válogatnék ami lehet, hogy egy kicsivel többet ad minőségben is.
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
chopin42
addikt
50 rongyért én is elvárnám, hogy ne kelljen csavarhúzó, ha szét akarom kapni a gépet...vagy takarítani. Meg forgatni se kelljen. Mellesleg a tesztből nem derül ki, szellőzésben hogy teljesít a konkurenciához képest, úgyhogy az olvasottak alapján akkor se venném meg, ha olcsóbb lenne. A gyári ventilátorokról sem esik szó, hangosság/légszállításról, semmiről. Legalább ezek is ilyen molexes csodák, mint a z9 neo-ban? Amúgy jól néz ki.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
arelim
tag
kisméretű, négy 3.5" bay-es fekvő szerverházat tudtok esetleg? micro-atx méretben.
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
-
snecy20
nagyúr
Nem tudom ki hogy van vele, de 50-55k-s keretből még csak szóba sem jönne nálam a Zalman neve.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Cs1csó
félisten
Huh nagyon kicsik a gumi lábai, Nekem egy jóval olcsóbb FD házam van és szííp nagy műanyag lábai vannak igaz parkettán áll de oda sem árt had jöjjön-menjen a levegő.
-
juliensorel
senior tag
Egy atlagos, az illusztraciokon is szereplo hardverekkel nagyon asszimetrikus a belso, nagyon meg kell pakolni ezt a hazat, h tenyleg jol mutasson a belseje szerintem.
Masik hianyossag szerintem; ekkora hazba még a mai vilagban is illene 5,25" optikai helyet rakni, sokak hasznaljak mai napig, akár egy jobb venti szabalyzohoz, blu ray-hez stb...
Tovabba en draganak tartom, sokkal jobb hasonlo hazak vannak ilyen arban, a zalman valahogy nem tud visszaterni. -
hajbel
addikt
Ez valami fizetett hirdetés? Hardwarecanckson az év legrosszabbb háza.
-
Fred23
nagyúr
Kicsit átgondolatlan, de gyönyörű! Nálam nem férne el.
-
félisten
Szép/látványos ház, faja a control panel, ár/érték arányban korrekt, és brutál az anyaghasználat... 21kg!
(#1) REIT
Szerintem ezt 90 fokkal elfordítva kell elhelyezni, hogy az ablak feléd nézzen.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
Ez bazi hozzú És nehéz
Miért ilyen nagy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- MSI MAG A750GL 750W Gold Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tépegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- Mini ITX házikó , beépített táppal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest