- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neovenator
senior tag
Kerestem én is jó darabig, de valamiért egyszerűen senki se csinált belőle, számomra érthetetlen okokból, hisz ha a 6850-el megcsinálták, a 7770 simán ment volna...ez van.
Más tápra meg ne vágyj szerintem, náluk már nagyon régóta hagyomány a saját táp, hiába olyan, amilyen. Anno, mikor szervizes voltam, láttam viszonylag sok eldurrant Codegen-t, de végülis a nagy számok törvénye alapján nekik van igazuk, mert a legtöbb konfig gond nélkül üzemelt jó pár évig velük....na persze azok olyanok is voltak, egyszerű irodai gépek, nyilván egy Crossfire gépet nem mernék rábízni...a sajátomat se mertem néhány hónapnál tovább. Ettől függetlenül nincs negatív visszajelzésem a 450W-os MX-31-ről eddig, pedig 4-5 embernek összeraktam már gépet ezzel a házzal, szóval ki tudja, talán elviselhetők. Az biztos, hogy nem energiahatékonyság-bajnok, de úgy tűnik, aránylag stabilok és ennyi pénzért ez reális vállalás a gyártó részéről."The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
törölt tag
Nem is írtam, hogy ne bírna el egy 65W-os procival. Egy sima hőcsőmentes stock coolernél jobb, de az összehasonlítási alapom nem az volt. El is adtam rövid idő alatt a Shurikent. Már csak azért is, mert pont ugyan annyiért, mint amennyiért azt vettem tudtam szerezni egy Zipang-ot, ami azért kicsit más súlycsoport. Az megérte volna még az újkori 11-12k-s árát is, a Shuriken viszont nem ér 3-4k-nál többet, főleg nem 8k-t. A két cooler ég és föld, emiatt a Shurikent a valaha volt legrosszabb alkatrészvásárlásomnak tartom, a Zipang-ot pedig az egyik legjobbnak. Viszont azóta finoman fogalmazva is szkeptikus vagyok ezekkel a kis hokikkal. Nem lenne probléma velük, ha reális áron adnák őket, de ezzel meg sem próbálkoznak a gyártók. Ez a fő gond velük. (Arról nem is beszélve, hogy egy-két gyártó még ezekhez is odaírja, hogy támogatják a 140W-os procikat, ami kissé komolytalan.)
-
Ste
addikt
válasz #65675776 #42 üzenetére
A légnyomásban egyet értek. Nálam 73W-os Intelen csücsül a sima Shuriken, de a VRM és a csipszet nem kap annyi légáramlatot mint a gyári ventitől. Cserébe viszont halkabb és nem melegszik allatta a proci annyira. Ettől függetlenül a 65W-os procikkal szerintem elboldogul
-
törölt tag
Met egy hulladék 10mm-es ventilátor van rajta, ami mellesleg még alacsony fordulaton is jár, ergo se légnyomása, se légszállítása nincs. Gyakorlati tapasztalat. 95W-os procin a Shuriken Rev B hangosabb, mint egy hőcsöves stock AMD cooler és még melegebb is alatta a proci 2-3°C-kal. Mindemellett még csak nem is alacsonyabb, ráadásul kitakarja a két foglalathoz közelebbi memóriafoglalatot. És mindezért elkérnek 3-4x annyit, mint amennyiért az ember vesz egy fent említett stock coolert. Tiszta haszon.
-
Graphics
Jómunkásember
Tökéletes lenne akármelyik szinte. melyik gyártónál találok eme csodát. 7750-ből is jöhet
Aha, XFX, Powercolor, Club kari, ezekből találtam
De ez lehet hosszú az MX-31-be , na nézelődök, hátha
Videón mekkora késsel esik neki[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Neovenator #37 üzenetére
Bárcsak lenne oh 7770-es single slot akkor minden kétséget kizáróan választanám azt.
Ha az MX-31-nek csinálnak utódot a Codegen-nél / fura ezt jó kontextusba helyezni /, akkor mindenképp azt a 2 centit ne sajnálják, és akkor nagyon best-buy, meg esetleg kössenek az FSP-vel egy beszállítói szerződést egy normális tápra.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Neovenator
senior tag
Az MX-31-ben valóban felülről lefelé az ideális a légáramoltatás (pláne, ha berakja az ember a kiegészítő 80mm-es ventit, ami befelé fúj, tapasztalat), de gondoltam aki ilyen hűtőt vesz, annak komolyabb gépe van, komoly gépet meg nem nagyon érdemes egy MX-31-be rakni, illetve a single slot megkötés miatt normális VGA-t nem is lehet, én is azért cseréltem le.
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Neovenator #35 üzenetére
Hát nem tudom, attól függ hova kerül, mert pl egy MX-31-es házban két oldalt lyukacsos a ház, tehát pont hogy felfelé nem ér semmit a fújatás, akkor lefelé ideális viszont, mert oldalra ki tudja csapni a levegőt.
ízlések és pofonok, kinek hogy jön be, és milyen házba kerül. Az biztos, hogy ha felül fordítva van a venti, elég szerencsétlenül néz ki
[ Szerkesztve ]
-
Neovenator
senior tag
Értelemszerűen felfelé, a házból a meleg levegőt kivezetendő kell fújnia a ventiknek, tehát az alsó jól áll, a nagy ventit tették fel rosszul.
Ez miniITX-be való...oda ritkán jut be fentről friss levegő (gyakoribb, hogy ott a táp, ami kihúzza a felmelegedettet) és ha be is jutna, pont az alsó venti miatt értelmetlen felülről lefelé áramoltatni, mert nincs hová fújnia, az alsó venti elállja a levegő útját. Másrészt egy 10-20 liter űrtartalmú házba nem túl jó ötlet belefújatni a proci által leadott hőt, mert rövid időn belül olyan lesz, mint egy apró sütő. Légkeveréses.
[ Szerkesztve ]
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
waithEard
őstag
Annak az alsó ventinek az égvilágon semmi értelme, persze a marketing...
"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
proci985
MODERÁTOR
a HTPC meg a jó házszellőzés általában nem szokott kéz a kézben járni.
általában: a pici venti jó lehet, 2000rpm 80mmen azért annyira még nem sok, szabályozni lehet, pushpullban meg az a ár nyerhető fok adott esetben fontos lehet. meg nagyon szűk helyen a felső levehető.
piaca van az ilyen pici megoldásoknak is, kérdés az ára. az viszont örömteli, hogy végre htpc piacon is van némi mozgolódás, kevés termék van a piacon eléggé érdekes árakkal.
a fordítva rakott venti: igazából az is megoldható, hogy mindkét venti az alaplapról húzza a levegőt, az meg jó lehet, ha a táp amúgy is a procihűtő fölött van. ez a hűtő jellemzően kis házakba érdekes, ott meg helyspórolás miatt lehetnek olyan kompromisszumok, amik egy miditoronynál elképzelhetetlenek lennének.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Akula
őstag
-
kromatika
veterán
jó kis cucc.reméljuk ugyan olyan ár érték bajnok lesz a kategóriájában mint a xigmatek gaia,vagy a xigmatek loki.bár a képen elrendezett venti elhelyezés tényleg rossz így mert egymás felé fújnak.mondjuk én az alsó ventit nem is használnám,torony hűtéseknél is a 2 venti max 3-4 fokot hoz.
-
Tankos5672
tag
Nekem tetszik, a hűtő ventilátorok színe miatt olyan Zotac-os beütés
Nekem dudálsz, kisautó?
-
.mf
veterán
válasz J.J. András #1 üzenetére
Egy lapos házhoz viszont milyen jó, hogy a felsőt le lehet venni, és az alsóval hűt...
Attól még, hogy te itt fejetfalba, másnak még lehet, hogy más okokból pont ez a jobb.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
brian1987
tag
Igazából engem nem érint eme hűtő csoda vétele / használata.
Első rá nézésre nem hiszem hogy olyan sokat hozna a konyhára, hogy megérje a gyárit le cserélni.
Lehet hogy én gondolom rosszul.
Régi értékeléseim :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=brian1987
-
KAMELOT
titán
Az a alsó venti felesleges! Felső is szépen hűt majd. Kis házakba pont jó.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Graphics
Jómunkásember
-
nagyúr
Ahogy látom nem csak én vettem észre...
Ekkora lúzereket; ilyen sajtófotót feltenniTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
HookR
addikt
Úgy látom a ventilátor kerete és forgórésze megegyezik a Cooler Master XtraFlo 120 Slim-ével. A különbség a motorban, csapágyazásban és a színben keresendő.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
törölt tag
Én még csak azt sem mondanám, hogy jók a tapasztalataim. 65W feletti TDP-jű procira biztosan nem raknám fel. Többet vártam tőle.
A cikkben szereplőre meg: Az alsó ventilátor nem tudom menyit számít. A hasonló felépítésű NH-L12 esetén csak 2°C-ot számított, pedig ott normális vastagságú ventilátorokat alkalmazott a Noctua. Mondjk az meg a másik, hogy alig erősebb két ventilátorral, mint a GeminII M4...
-
Dominó85
addikt
Még mindig a Scythe Shuriken... Az elgondolás jó, de a megvalósítás semmi extra.
* Péter - 06302461862 *
-
Silentfrog
veterán
Valaki rosszul rakhatta vissza a ventit és így lett a kép csinálva?
Kizártnak tartom,hogy összefele dolgoznak a ventik főleg ilyen vékony hűtőborda méret esetén.A 140 wattos TDP hűtőteljesítményt is fenntartásokkal kezelném....
-
banhammer
veterán
A kép alapján egymásra fúj a két ventilátor.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Graphics
Jómunkásember
válasz TESCO-Zsömle #9 üzenetére
+1
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
A push-to-pull nem összefelé fúj, hanem toló-húzó módban megy
Ámbár a fotón elcseszték, ez elég nagy hiba a gyártótól... a kicsi ventit fordítva tették fel, ez gyártó-error, majd a júzer jól rakja össze
[ Szerkesztve ]
-
brian1987
tag
Jól látom hogy a két venti össze fúj.
Na abból lesz nagy hang, és ha nem hang szigetelt házba kerül akkor csak hangosabb lesz.
Régi értékeléseim :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=brian1987
-
Graphics
Jómunkásember
János CPU kúúúler.
Amúgy az elgondolás jó ,de venticsere azonnal
-
törölt tag
válasz J.J. András #1 üzenetére
ha _tenyleg_ 19.2 dB, akkor nem mindegy? gond ott lehet, ha plusz zavaro szelzajt general a borda v az alaplap miatt
-
J.J. András
őstag
na, azt a 8cm-es ventit egyből dobnám a kukába , főleg a 2000-es fordulatával...
amúgy remélem pénztárcabarát lesz, ahogy az összes Xigmatek megoldás, és hasonlóan jó minőségben kerül a boltokba, mint a többi cuccuk.
miniITX gépekbe ideális lesz !
'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vissza a PC Masterrace-re
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...