Hirdetés
- A klasszikus átnevezős trükkhöz nyúl az AMD a mobil Ryzeneknél
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Hirtelen rájött az AMD, hogy mégsem szűnt meg egy funkció az egyes Radeonokon
- Aggódhatnak a amerikaiak: a Huawei újabb lépést tett a modern AI gyorsítók felé
- Egérpad topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Billentyűzet gondom van
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topic
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- 
			  PROHARDVER!   
Új hozzászólás Aktív témák
- 

bb71 őstag válasz  hiddenroth

üzenetére hiddenroth

üzenetére12-ig próbáltam mindent, igen ahogy gondolod az a módja... Nos, most mégis egy CrDroid Android 10-es verzióján vagyok, ez jött be legjobban. 
 Hiába újabb esetleg az android verzió, mégis inkább visszajöttem a 10-re... kicsit mintha kevés is lett volna már az újabbhoz, meg jobban merült stb.
- 

hiddenroth csendes tag Van értelme és lehetőség feltenni a telefonra az Android 13-at? Láttam a 12,13-at is megtették ezt már páran. Youtube-on van erről videó, bár kb mind indiai. Csinálta itt már valaki? Gondolom így kb: Bootloader nyitás -> TWRP-Recovery-> Custom ROM 
 Nem azt mondom, hogy most nem vagyok el telefonnal, mert nagyon megszoktam és kedvelem, na meg a MIUI-t is. Azonban nem mindig szinkronizálja a jegyzeteket, pedig már próbáltam mindent. Továbbá úgy olvastam, hogy a Galéria/Képek felhő része is meg fog szűnni. Így szinte már indokolt lenne mást is átköltöztetni a Google tárhelyre.
- 

- 

mgy senior tag Lenne ötletetek, mit próbáljak még meg, hogy újra használható legyen a teló? 
 Elfelejtette az ifjú tulaja a kódot, amivel fel tudná oldani, maradt a recoveryből teljes törlés. Annyi a gond, hogy utána nem tudjuk a telefont újra használatba venni, bárhogyan próbálom (korábbi beállítások visszaállítása, új telefon telepítése), az első indítás végén azt mondja a miui/android: nincs bejelentkezve, adjak meg egy korábbi tulajdonosi fiókot, ami ezen a telefonon korábban használatban volt.
 Egy kamu google profil volt létrehozva, nem tudjuk az akkor megadott gmail címet, nem tudok továbblépni. Az tűnik az alapvető bajnak, hogy a teljes törlés nem volt teljes.
 Próbáltam ADB-ből elérni a telefont, megy, Fastboot alól nem látszik. Úgy láttam valahol a neten, hogy fastbootból lehetne factory resetet indítani.Láttatok már ilyet, mi lehetne a megoldás? 
 Köszi!
- 

#27070592 törölt tag válasz  Alemida

üzenetére Alemida

üzenetéreKöszi a linket, rendeltem egy ilyen akkut, ma jött meg. 
 [kép]
 Még nem került a helyére, de kíváncsi vagyok a hosszabb távú teljesítményre. A jelenlegi akkut minden nap töltöm.
 Meglepett hogy a csomagban nem csak az akku volt hanem a szereléshez szükséges cuccok (csavarhúzó, SIM tű, ragasztócsíkok, "pengetők") is, ami pozitív.
- 

#27070592 törölt tag válasz  orso0355

üzenetére orso0355

üzenetéreAz adatvesztés mindig kellemetlen. Különösen ha nem is pótolható. 
 Egy párhuzamos univerzumban az emberek megálmodhatják milyen telefont szeretnének, mekkora kijelzővel/mekkora háttértárral/milyen kamerákkal/mekkora akkuval/milyen appokkal és rendelés után pár hét alatt meg is kapják.
 De sajnos nem ott élünk.#AiRLAC: köszi a linket, egyelőre marad a 4X, ha rendbe tudom rakni. 
- 

válasz  #27070592

üzenetére #27070592

üzenetéreÉn Mi 11 Lite 5G NE-re cseréltem, 3.7mm-el hosszabb, cserébe könnyebb és vékonyabb, jobb akkuidő és gyorsabb. ~200€ körül már lehet használtan venni itt Németországban (ez néha új telefont jelent, sokat kiadtak szerződéshosszabbításhoz). 
- 

Gynt tag válasz  #27070592

üzenetére #27070592

üzenetéreÉn is megvoltam eddig hard reset nélkül, bár néha már tényleg eléggé be tud lassulni a telefon. Gondolkodtam azon, hogy lecserélem, de nekem is az a fő problémám, hogy ilyen normális méretű telefon nincs éppen a piacon. Néha használom barátnőm telefonját, de felüdülés utána a sajátom.  
- 

#27070592 törölt tag válasz  orso0355

üzenetére orso0355

üzenetére 
 Adok még egy esélyt. Öt év alatt sem kellett hard reset, együtt tudtam élni a MIUI hülyeségeivel is, de most jutottam el odáig hogy nem használható megfelelően a telefon.
 Lehet feldobok majd egy minimáldroidot, és megnézem mit lehet kezdeni vele.
 Lecserélni nem akarom egyelőre, nincs új telefonra eltapsolható 200-300k-m. És nincs is a piacon ilyen kézreálló, 140x70mm-es telefon, értelmezhető áron.
- 

beef őstag válasz  #27070592

üzenetére #27070592

üzenetéreAhogy Gynt is írta, a MiCloud is tud menteni, de a Google is. Nézd meg a beállításokban a Google menüpont alatt a biztonsági másolatnál, ott tudod beállítani, hogy miket mentsen és hogy mikor mentette utóljára vagy indíthatod kézzel is. 
 Egyébként ment mindent (hívásnapló, sms, névjegyzék, stb.).
 A telefon gyári visszaállítás után pedig meg fog kérdezni, hogy vissza akarsz-e állítani google biztonsági mentésből.
- 

#27070592 törölt tag Sziasztok! 
 Egy kis segítséget kérnék adatmentéshez/használt appok adatainak visszaállításához. Egyre több alkalmazás közli hogy "állandóan leáll" (html megtekintőtől kezdve a telekomig, gmail, mi cloud sem használható) gondoltam csinálok egy gyári resetet. Hogy érdemes ezt művelni, hogy semmit ne kelljen kukáznom? (mentett hívások, app adatok stb) ?Minden segítséget előre is köszönettel!  
- 

Gynt tag A fenti hozzászólásban jelzett problémám ugyan továbbra is fennáll, de úgy hozzá tudok férni a régebbi üzenetekhez, ha az sms-eket megnyitva, azokban rákeresek valamire. Ha van az adott "csevegésben" találat, akkor azt megnyitva már bármennyit tudok visszagörgetni, így meg tudom nézni a régebbi üzeneteket is. 
 Csak gondoltam megírom, hátha más is belefut ebbe a problémába.
- 

Gynt tag 
- 

Gynt tag Üdvözlet mindenkinek! Belefutottam egy olyan problémába, hogy a telefonon található sms-eknél szeretném megnézni a régebbieket, de sajnos ezt nem tudom. Korábban, amikor visszafelé görgettem, akkor betöltötte a régebbieket, de most ez nem működik. Nézegettem a beállításokat, de nem találtam olyat, ami erre vonatkozna. 
 Úgy rémlik, hogy a 11-es MIUI után már talán nem működött ez a dolog, tehát lehet alapból amiatt van.
 MIUI Global 11.0.2.
 A Xiaomi Cloud szinkronizálás ki van kapcsolva, de ez így volt korábban is.Köszönöm, ha valaki segít, vagy ha legalább azt megnézné, hogy nála működik-e ez a funkció? 
- 

vt500mike csendes tag bb71 és Alemida , köszi, az tiszta, de nekem korábban egy 1000 Ft alatti Alis rendelésemre mégis ráterhelt a MPosta egy vámkezelési tételt (EU-n kívüli vásárlás), kb. szintén 1000 Ft-ot. 
- 

carr őstag Nem tisztult még le. Eléggé almafan. Az Android olyan szinten bonyolult neki hogy a realme c11 2021et szinte nem tudja rendesen kezelni (böngészés b*zmeg, meg hasonló alap dolgok) hogy inkább felmegy az emeletre az ipadért mert a telefon lassú szerinte ... Megnéztem kb ugyanúgy tölt be egyazon oldalt a teló is mint az iPad...  Vagy mint a mi 9 se-m szóval inkább hagyom. Nem erőltetem. Inkább ha kér seg ítséget kikeresem és elküldöm a linket minthogy bármit megpróbáljak arra zárt szarra megoldani. Vagy mint a mi 9 se-m szóval inkább hagyom. Nem erőltetem. Inkább ha kér seg ítséget kikeresem és elküldöm a linket minthogy bármit megpróbáljak arra zárt szarra megoldani.    
- 

kano nagyúr Én is most gondolkodtam egy iPad 9-en, mert viszonylag jó árban van, de nem. Katasztrófa ilyen szempontból az a rendszer. De a funclub viszont agyon hipeolja, mert ami nekik nem kell az egyáltalán nem is kell. Mi Pad 5 ami állítólag jó androidban. Milyet vennél asszonynak? 
- 

C0d3r addikt válasz  orso0355

üzenetére orso0355

üzenetéreNálam is ugyanezt a funkciót tölti be.   
 Gyári akku mondjuk nagyon a végét járja, ennél komolyabb feladatok igencsak kifognának rajta. Lassan tölt, cserébe használat közben szemmel látható gyorsasággal pörögnek lefele a százalékok. Nem hiába no, lassan 5 éves lesz a kicsike.  
- 

orso0355 őstag 
- 

carr őstag válasz  lood55

üzenetére lood55

üzenetére megvan a 4x mióta kijött. azért tudom, mert nálam is volt hasonló para. legalábbis 99%ban biztos vagyok benne. megvan a 4x mióta kijött. azért tudom, mert nálam is volt hasonló para. legalábbis 99%ban biztos vagyok benne. 
 nem, a sima alapértékre állításkor a user fájlokat gyalulja, a cache partíciót nem. legalábbis nekem mikor régen csináltam nem segített, akkor mentem recovery módba. (ez az amikor olyan beállításokat is elérsz, amivel tudod kukázni, vagy megújítani a telefont. ) ezért csak óvatosan! ) ezért csak óvatosan! 
- 

- 

lood55 tag Nem tudom mi az a recovery, és nem szívesen csinálnék "valamit", mint "wiping the cache partition", amiről nem tudom, hogy mit csinál. 
 Google szerint: "This procedure clears temporary files from your phone's operating system and cleans up any residual files from apps you have uninstalled, to help your phone run smoothly."Egy sima alapértékekre állítás/reinstall nem ugyanezt csinálja? Illetve a kérdés, hogy mi a probléma, amire ez a megoldás. Én csak egy tünetet írtam, te pedig egyből egy megoldást. A köztes lépés/tudás hiányzik.  
- 

carr őstag válasz  lood55

üzenetére lood55

üzenetéreAsszem ezen recoveryben sikerült még dalvik cache-t törölni, azóta nálam jól működik, de az legalább 3 éve volt.  így nem 100%, de remélem ez lesz: így nem 100%, de remélem ez lesz:
 https://www.quora.com/How-do-I-wipe-the-cache-partition-in-MIUI-11 
 edit: na, itt le is írtad miért nem kell olyanoknak mint mi apple termék. nem kötözködöm, de párom ipad-je olyan mértékben zárt, hogy bt akartam küldeni az eszközére mp3-at meg se nyikkant. talán csatlakozni tudott hozzá a droid. emailből letöltött mp3? felejtsd el, hogy megnyitja. nem kötözködöm, de párom ipad-je olyan mértékben zárt, hogy bt akartam küldeni az eszközére mp3-at meg se nyikkant. talán csatlakozni tudott hozzá a droid. emailből letöltött mp3? felejtsd el, hogy megnyitja. kb 1.5 órát szórakoztam vele, megátkoztam az egészet a g.cibe, másnap szólt asszony, hogy berepedt a kijelző üvege. kb 1.5 órát szórakoztam vele, megátkoztam az egészet a g.cibe, másnap szólt asszony, hogy berepedt a kijelző üvege.  ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)  
 mondtam neki, kap karácsonyra egy penge android tabletet. (kap firefoxot, adblockerrel, megy a youtube lekvár nélkül yeee) 
- 

lood55 tag Sziasztok! 
 Segítségeteket szeretném kérni. Van egy nem épp mai 4X-em. Minden gyári rajta, sosem volt bolygatva. Android verzió 7.1.2. MIUI verzió: 11.0.2.0. A telefon annyira lassú, hogy azt leírni nem tudom. Minden app lassan tölt be, van hogy fél percet kell várni valamire, mire betölt. Még ennyi év után is bír olyan 5 óra kijelzőidőt az akksija, ha navigálok, így nem szívesen dobnám kukába. A teló heti szinten 1x újra van indítva. Már többször újrainstalláltam, ami segített, amíg appok nem kerültek rá. Jeleleg a 32GB memóriából 6,86 szabad. Igazából ilyen kb. egy éve. Amiért nem foglalkoztam vele, mert van egy céges iPhone 2020SE-m, ami nagyon penge, de sajnos rettenetesen korlátos az a rendszer (és maga a telefon is) ezért kell a saját mellette.Valami ötlet?   
- 

fecske13 tag Erre gondoltál? 
 [Fixing bad sound]
- 

carr őstag anno beszéltük, de nem találom, hogy a gyári miui-nak a torzító mikrofon parájára mi volt a megoldás? Rémlik valakinek? Volt egy patch valahol, de azt se találom, és csak főzött romba lehetett telepíteni, és az megoldotta...   
 digitizert mennyire szívás elkülöníteni a lcd-től?    
- 

BigManus addikt Sziasztok! Van esetleg valakinek kijelzője eladó? 
- 

padzso tag Ha már felbukkant a topik: 
 Redmi 4 Prime megy váltani a MI4 Lte-t egy másik személynél (ez is megy még, de sajna a 2GB ram, az SD801 sokat eszik), jómagam megpróbálkozom egy Xperia XA2-vel. Nem sokkal nagyobb. S remélem ez is be fog válni úgy, mint az R4P. ALap dolgokra kell, a stabilitás, a méret és az akksi a fontos.
- 

beef őstag Nekem is nyugdíjazásra került a 2017 szeptember óta használt teló. Még minden gyári rajta és továbbra is tenni fogja a dolgát. Igaz csak bringán GPS trackerként  
 Gondolkoztam az eladáson, de gombokért lehetne elpasszolni, akkor már inkább marad a háznál. Ennyiért úgy sem lehet semmi érdemleges GPS-t venni.
 Az utód egy Realme 8 lett, ez is csak azért, mert ez volt a legkisebb, értelmes árban kapható mobil. Sajnos már ez is +2cm magas...
- 

Repsol600 addikt Hali. 
 Nincs valakinek fekete ujjlenyomat olvasója a telóhoz?  
- 

bb71 őstag válasz  hudyfiu

üzenetére hudyfiu

üzenetérehááát, én még soha nem láttam ezt a - linux - logot android telón... milyen szoftver van fenn? RpPRO 
 vennék fel videót a telóval, totál torzít, szörnyű.
 mit torzít, hangot? Arra Redmi 3S-re volt egy fix emlékeim szerint...G@ben 
 Az mitől lehet, hogy az akksi mostanában lassan tölt?
 Változtattál a rom-on? Ha nem, akkor meddig bírja, simán régi és megnött a belső ellenállása a celláknak..?
- 

RpPRO őstag Sziasztok! Most hogy fesztiválok vannak és vennék fel videót a telóval, totál torzít, szörnyű. Dereng valami fix, talán Magisk vonalon. Emlékszik valaki rá? Miuihu van fent. Ehhez kapcsolódó kérdés: újabb ROMban megoldották ezt? 
- 

G@ben addikt Az mitől lehet, hogy az akksi mostanában lassan tölt? A gyári töltőjével is hasonlóan lassú, mintha sima usb-ről tölteném. 
- 

hudyfiu senior tag Sziasztok, Egy ismerős telefonját nézegetem. 
 Indításkor csak pingvin logo van, nem jut tovább.Próbáltam fastbootban indítani, el is indul de a gép nem látja. 
 Akkut kivettem, a csatlakozás jó mert így is bekapcsol viszont több gépen, több kábellel is azt csinálja, hogy a gépben az eszközkezelő meg se moccan bárhogy indul a telefon.Valakinek erre van ötlete? 
- 

#27070592 törölt tag válasz  gelbelex

üzenetére gelbelex

üzenetéreNem is a származáson volt a hangsúly nálam sem (hiszen mind kínai). Aztán szembejött egy helyi hirdetés, egy fehér előlapos nem globál B20 chip nélküli 4X, arra le is csaptam, mert a kijelző érdekelt belőle (és az feltételezhetően gyári) 
 Összepakoltam a sajátommal, tökéletesen működik. Most van egy b&w 4X-em. 
 [kép]
- 

kano nagyúr Sziasztok! 
 Használt valaki 12.1 alapú AOSP romot? Melyik megbízható működésű mindennapi használatra (jó akkuidővel)?
 Köszönöm!
- 

matta2003 tag Sziasztok! 
 A telefon 4G-n csak mobilnetezni tud? 3G hiányában, mind a két kártya 2G-n tud telefonálni?
- 

gelbelex őstag válasz  #27070592

üzenetére #27070592

üzenetéreEzek is Kínából jönnek, van is kockázata egy gyengébben sikerült/hamarabb elromló/akármi példánynak. 
 Én két kijelző+érintő+keret kombót rendeltem innen, nem tudom, azonos vagy különböző helyről/gyártótól jöttek-e...  
 Az egyik bő féléve megy rendben, a másik kb uennyi után, de még az egyéves garanciaidőn belül megfőtt (még a töltést se vette fel miatta a telefon... ), kaptam helyette másikat, azt még nem üzemeltem be. ), kaptam helyette másikat, azt még nem üzemeltem be.Mindkettőt, amit használtam, szét bírta feszíteni egy-egy élete végén felpúposodó akksi (amiket nem innen rendeltem), pontosabban elvált a kerettől a kijelző+érintő egyben, de ez egyrészt nem a kijelző+keret hibája, másrészt elég egyszerű volt visszaragasztani...   
- 

#27070592 törölt tag Sziasztok! 
 Sikerült pókhálósítani a 4X-emet, tehát akkucsere után folytatódik a felujítás.
 [kép]
 A kijelző egyébként is foltos volt már körben, mert egyszer sikerült kint hagynom napsütésben és kapott egy fél órás hőkezelést.
 Itthon ilyen LCD-ket találtam, ezek között akad "OEM" cimkés is, van ezekkel tapasztalata valakinek? Nincs kedvem heteket várni egy kínai importos kijelzőre, ezért gondolkodom hazai beszerzésű kijelzőben, kerettel.
- 

Ha valaki még akkut keresne nálam van új gyári, megvettem, de végül nem került beépítésre. 
- 

orso0355 őstag válasz  szimi57

üzenetére szimi57

üzenetéreHasználnám én örök időkig, ha random időközönként nem mondaná minden appra, hogy "az. .. app leállt". Ezt csak gyári visszaállítással lehet normalizálni, ami, lássuk be, 5 év használat után rosszul érintett (jó, ucsó fr után kb 3 év telt el). És ezt az utóbbi fél évben hatszor, bármikor. Így már nem megbízható sajnos.  
- 

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Gurulunk, WAZE?!
- Hollow Knight és Silksong
- Egérpad topik
- Filmvilág
- Battlefield 6
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Vadonatúj Blackshark 4 256GB full turbó mobilgamer csomag, kártyafüggetlen!
- újszerű iPhone 16e 128GB black fekete független Apple garancia
- új iPhone 17 256GB black fekete független Apple 1 év garancia
- Samsung S25 12/128GB Navy Blue, Snapdragon Elite, makulátlan állapotban, 33hó garival eladó
- Xiaomi 15 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U / 8GB DDR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 

Vagy mint a mi 9 se-m szóval inkább hagyom. Nem erőltetem. Inkább ha kér seg ítséget kikeresem és elküldöm a linket minthogy bármit megpróbáljak arra zárt szarra megoldani.
 Vagy mint a mi 9 se-m szóval inkább hagyom. Nem erőltetem. Inkább ha kér seg ítséget kikeresem és elküldöm a linket minthogy bármit megpróbáljak arra zárt szarra megoldani.