- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Hobby elektronika
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASRock lapok általában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyaralás előtti hardverszemle
-
PROHARDVER!
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Milestone2 #1797 üzenetére
Ha beszélsz velük, add át a köszönet mellett dicséretemet(-ünket?), hogy nagyon szépen, igényesen gondozzák a MIUI magyarítását, gondolom társadalmi munkában. (Egyik-másikukkal még együtt csináltunk Defy(+)-hoz magyarítást - ha jól emlékszem, a Milestone-oknak volt magyar nyelvük is.)
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Milestone2 #1797 üzenetére
Köszönjük innen is nekik😘
@TpS:Én 4/128ast vettem volna,ha lenne rá global dev...ha kijön,valószínű cserélek rá!
-
Milestone2
nagyúr
válasz
*Mukeey* #1796 üzenetére
full Magyar - köszönhetően a Crowdin projectnek.
én sem értem...van más készüléknél, hogy soha nem jelenik meg rá Global, de akkor stable sem...itt meg van stable...
-
TpS
őstag
Érdemes átfutni: Paypal: ha nem akarsz sokat fizetni a pénzváltásért
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #1792 üzenetére
Ez is jó lenne, ha a leírásba bekerülne, mert nagyon hasznos infó!
-
TpS
őstag
válasz
borztej #1790 üzenetére
Ha ezt átfutod, akkor tudod telepíteni az eu-t. Már használtál mindent, ami a recovery telepítéshez kell.
-
borztej
csendes tag
válasz
Milestone2 #1787 üzenetére
már nem emlékszek pontosan, de azt hiszem a miui fórumon olvastam erről a progiról.
tulajdonképpen csak annyit kell tenni, hogy a telót fastboot módba teszed, összecsatlakoztatod usb-n a géppel. a fastboot devices parancsal leellenőrized, hogy valóban látja-e a telót.
aztán a fastboot reboot parancsot begépeled, de még nem szabad entert nyomni, hanem a telefonon egyszerre megnyomod a vol up vol downt, és ezután nyomsz egy entert.
a kijelző elsötétül, és rezzen egyet ezzel jelzi, hogy sikerült edl módba tenni. ennyi -
Milestone2
nagyúr
válasz
borztej #1784 üzenetére
Azt ismerem, és használom is, bár furcsa, hogy a no EDL problémát megoldotta...
Én biztos azt mondanám, hogy nyiss BL-t és rakd fel a Resurrection Remixet. De ha a V8.0.3.0 Stalbele Global kell az itt van, nem tudom Updaterből feltehető-e, vagy meg kell keresd hozzá a Fastboot romot... -
-
borztej
csendes tag
válasz
Milestone2 #1781 üzenetére
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #1781 üzenetére
Ez is bekerülhetne a leírásba, ha borztej-től megkapjuk az infót az is, illetve az általad megírt zárt BL módszer is.
-
Milestone2
nagyúr
Köszi, ezt ismertem, elküldtem az en.miui.com-on megint keresi egy arc a megoldást, hátha segít neki.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy most @borztej kollégának, mivel sikerült átlökni fastbootból edl-be... -
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #1778 üzenetére
Ez is hasznos lehet, fastboot-ból edl:
Egy megoldás az edl módba lépéshez. -
*Mukeey*
addikt
válasz
FreedomHUN #1774 üzenetére
Elhiszem,én szinte nem is telefonálok,mert külföldön dolgozok napi 12órát,roamingon nem használom,csak készenlétben van a gsm.Cserébe brutál használatot kap netezésben,egész nap nyomom,de nem tudom lemeríteni😎
-
borztej
csendes tag
válasz
Milestone2 #1776 üzenetére
mi max prime 4/128
köszi, de közben már sikerült telepíteni -
-
borztej
csendes tag
válasz
Milestone2 #1770 üzenetére
hú nem volt könnyű, de sikerült. találtam egy progit, amivel edl módba tudtam tenni, aztán a miflash beta már feltette. mondjuk ezért a miui 8 china developerért kár volt ez a sok kínlódás. egyelőre még azt se tudom, hogy kell rátenni a gapps-t
-
FreedomHUN
senior tag
válasz
*Mukeey* #1773 üzenetére
Azért írtam hogy nálam ennyi, mert naponta 2, van hogy 3 óra a gsm beszéd, fele bluetoothon keresztűl. Mivel melóhoz nekem nélkülözhetetlen így csak szabi vagy nyaralás alatt tudom hozna az "átlagot", de 5 órát szerintem semmivel nem érem el eddig. Maximum a nyomógombos nokiával.
De majd nyaraláson kiderül, mert ott nem szoktam beszéli telefonon.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
FreedomHUN #1771 üzenetére
Nem tudom,nálam(igaz wifin) 6-7 óra sot simán megvan közepes fényerőn,facebook,yt viber stb folyamatosan használva.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
FreedomHUN #1771 üzenetére
Ezért felhasználófüggő....nekem normál használattal (ahogy én szoktam használni) resurrection remixxel 6ó 10p a SOT a legutóbbi....
-
FreedomHUN
senior tag
Miuival nem nagyon lehet ennyit elérni, persze nagyban függ a használattól, sokat beszélek vele, így nekem 3 óra vagy alatta, többi előző telomon még kevesebb volt.
Pont feljebb írták hogy miuivan 2,5-3 óra SOT, Resurrection remixel+1 óra kb.Szerintem ezek az 5-6 órák nem reálisak, én még soha semmivel még a közelében se értem.
-
borztej
csendes tag
válasz
Milestone2 #1768 üzenetére
a fastboot mód még bejön, és úgy fel is ismeri miflash beta. azzal nem lehet valahogy ráfleshelni a romot?
köszi -
Milestone2
nagyúr
válasz
borztej #1765 üzenetére
Egyre több xiaomi készüléknél áll elő ez a MIFlash nem ismeri fel, flash közben elszáll, nem lehet többé edl-be tenni. http://en.miui.com/thread-387921-1-1.html itt is erről van szó, ajánl egy megoldást, más készülék, de hátha az edl ugyanaz. (Halkan jegyzem meg én Fastboot módban flesselek hetente többször, egyelőre problémamentesen. Soha nem is tettem még edl módba) De ahány fórum, annyiféle megoldást írnak... (Tudod: a "Xiaomi együttható"= nincs standard állandó, működik minden: vagy így, vagy úgy, vagy másképp...)
-
birooo
tag
Sziasztok.
Kérdésem, hogy Global DEV ROM csak a 32 gb-os verzióhoz létezik?
-
borztej
csendes tag
na van egy kis problémám.
a flashelés nekem is elakad buffer hibával.
feltettem a miflash betát, de hiába refreshelek nem ismeri fel a telót.
természetesen már nem bootol be, csak a mi logo jelenik meg. még kikapcsolni se tudom, és edl módba se tudom tenni
ilyenkor mi a teendő? -
aAron_
őstag
Köszönöm a véleményeket.
Még egy kérdésem lenne. 5-6 órás SOT reális szerintetek ezzel a telefonnal (1 év után is) mobilnetezés mellett? P8max esetében valószínű ez csak 4-5 óra lenne maximum.
-
törölt tag
A P8Max a nagyobb kijelzőméretben jobb, minden másban a Mi Max jobb - például sokkal nagyobb a hardveres teljesítménye, leginkább az számíthat, hogy a grafikus processzora ennek kétszer teljesítőképesebb.
De persze a P8Max is nagyon szép és jó, én is vettem a Mi Max előtt, nagyon örültem is volna neki, de aznap vissza is vittem, mert mint utólag kiderült, kiirthatatlan kínai ROM volt rajta. Egyébként most is az a P8Max-em lenne, ha a nemzetközi ROM lett volna rajta, de utólag így szerencsém volt, mert pár napra rá már kapható volt a Mi Max, ezáltal olcsóbban lett jobb telefonom - merthogy ez jobb, ha még nem mondtam volna, hehe.
De ha annyira olcsón tudsz P8Max-et venni, hogy olcsóbb lenne a Mi Max-nél, akkor erősebben megfontolandó - mindazonáltal a Mi Max alapból sokkal olcsóbb mint a P8Max. -
aAron_
őstag
Sziasztok!
Meglepődve látom, hogy ilyen aktív topicja van ennek a telefonnak.
Mate 7-nek tervezek egy nagyobb utódot. P8max és e között vacillálok. Nagyobb akkun és ujjlenyomat-leolvasón kívül van még valami szerintetek ami a Mi Max felé billenti a mérleget? Ti melyiket vennétek?
Árban a Huawei kicsit olcsóbb lenne.
-
borztej
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi az amatőr kérdésért, de full kezdő vagyok:
Webshoppos mókolt rommal, és zárt bootloaderrel rendelkező telóra az összefoglaló 4/a pontja szerint felrakhatok gyári romot edl módban?Köszi!
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #1756 üzenetére
Több kínai cég már erre az útra lépett, nem akarnak mástól függni, anyagi meg agyi erőforrás meg van dögivel. Ez nekünk csak jó, ha minél több gyártó processzora lesz a piacon.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Milestone2 #1754 üzenetére
Ez milyen "szint" kb?Benchmark eredmény nem tűnik annyira acélosnak🤔
-
Milestone2
nagyúr
Máááás téééma...
"Drága anyacégünk" nem áll le, most már a CPU-t is maga fogja gyártani a telefonjaiba... -
*Mukeey*
addikt
válasz
FreedomHUN #1752 üzenetére
Na de szuper,ez mindig a legjobb része,mikor megérkezik a futár a csomaggal😂
Nekem a kijelzőm jön a héten,azt is várom,mint a karácsonyt😂😂😂 -
FreedomHUN
senior tag
Eu-s MIUI Rom 2 nap 12 óra, 43%, este 46 volt, 3%-ot esett éjszaka, beszélgetés 22 perc, SOT 60 perc. Minden be van kapcsolva wifi, bt, stb..
Holnap hozza a DHL a másikat
-
malwy
senior tag
-
vrs
csendes tag
válasz
Milestone2 #1748 üzenetére
Holnap megy is fel, ez nagyon jónak tűnik.
-
Milestone2
nagyúr
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #1746 üzenetére
Erre én is. Amúgy remélem webshop azért fog kapni egy adagot, és az előrendelők prioritást kapnak. Majd ha lesz valami fejlemény, akkor megírom.
-
Milestone2
nagyúr
Resurrection_Remix_M_5.7.4_Helium_2016.10.30-fixed
Multilanguage, ez már magyarul is tud. -
Milestone2
nagyúr
XDA-s? (ajsmsg78) 10.28-AS? Nem tudom. 10.25-re dirty flash raktam rá. Lehet nekem azért nincs baj? Holnap nekem már úgy is megy vissza a MIUI. H-K-Sz-Cs MIUI-t tesztelek. P-Sz-V jöhet a custom.
Sajnos "csak" a Hydrogennek lett publikus a forráskódja, így arra várható több fejlesztés, persze Heliumra még nem... -
malwy
senior tag
válasz
Milestone2 #1740 üzenetére
SIM1-ben van. Kiprobaljam a masodikon? Forum alapjan az utolso verzioval kezdodott a baj.
-
malwy
senior tag
Felraktam a Resurrection Remix romot, tetszik, meg vagyok elegedve, de mindig van egy DE.
Visszhangzik a fogado oldalon a hivas. Tehat akivel beszelek, az sajat magat visszhangozva, zavaroan hallja sajnos.
Nem tudom, hogy varjak-e a kovetkezo verziora vagy visszaterjek MIUI-ra. :/ -
Máté94
addikt
Sziasztok!
A telefon megjelenése idején, az első tulajdonosok mintha panaszkodtak volna, hogy nem kompatibilis/nem indul el az Áruház-ból letöltöttő/vásárolt iGO Navigation a kijelző méretéből adódóan.
A kérdésem csupán annyi lenne ezzel kapcsolatban, hogy ez a "veszély" még mindig fenn áll-e?
Bocsánat, ha itt kérdezem, de jobbnak éreztem, ha a készülék használókat kérdezem először ezzel kapcsolatban.
-
Weeman1
veterán
válasz
FreedomHUN #1734 üzenetére
Miui-n is nőhetne 30%-al az üzemidő.
-
FreedomHUN
senior tag
CyanogenMod bázisra épül, csak ugye a "gyári" CM kb. Olyan mint a stock android, nincs benne semmi extra, 1-2 plusz a gyári romhoz képest, viszont rengeteg extra feature rátelepíthető rom szinten.
Az RR ha úgy tetszik a CM egyik ága, alapból beletették a szükséges "extrákat". Így nem kelll külön (de attól még lehet).
Nekem a tarcsi telómon van fent, nagyon jól szokták optimalizáli, mint ahogy Milestone is írta, az üzemidő 30%-al megnőtt.
Nekem a CM alapú romok nem jönnek be, a tarcsin is azért van fent mert a gyári zte rom egy hulladék.
-
vrs
csendes tag
válasz
Milestone2 #1731 üzenetére
Kik szokták használni ezt a Resurrection Remix ROMot? Hallottam már róla többször és nagyon jónak hangzik az az üzemidő, lehet felteszem én is. Ez valamiféle "letisztított alap android?"
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #1727 üzenetére
Ez a 10000 db-os téma egy egyszerű üzleti fogás. Most mindenki erről beszél. Az ismerősöm főnöke az USA-ban, aki előtte sose hallott a xiaomi névről, most ilyet akar venni, mert csak limitált példányban gyártják. Erre ment ki az egész, hogy halljanak a cégről, a köztudatba kerüljön, megágyaztak egy esetleges globális terjesztésre a jövőre nézve.Szerintem nem volt rossz ötlet tőlük.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Milestone2 #1727 üzenetére
Teljesen jó a max még 1-2 évig biztos kiszolgál engem is,addigra meg lesz 50 újabb Saomi vagy bármi más
-
TpS
őstag
Már letölthető a 6.10.27-es eu rom.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
#71562240 #1726 üzenetére
Nekem meg az jutott eszembe, hogy kiadtak egy ilyen, hogyismondjam: "gazdagúrigyermek" telefont, jó magas áron limitált példányszámmal (max 10.000-et bírnak elkészíteni havonta) az egész elég szánalmas, legalább is nekem.
Mindenesetre, ugyanaz a helyzet, 2 hónapja vettem a MAX-ot, nekem nincs lehetőségem 2 havonta telefont venni. Ez most ki kell(ene) szolgáljon minimum 2 évig. Aztán meglátjuk addigra mi lesz az épp kapható (és megfizethető) készülék számomra....
-
törölt tag
válasz
Milestone2 #1725 üzenetére
Persze, hogy szép. Csak az a 91,3%-os SBR hazugság (meg a "photoshoppal" való keretvékonyítás) nem szép, hehe. Az ilyesmi nagyon gagyi a garázscégektől is, de a Xiaomi nem azokhoz akarja sorolni magát, gondolom. Csúcstelefon aljadékgagyi marketinggel, ez így nem fér össze. Fúj!
Sajnos nekem nem lesz pénzem erre, majd két év múlva cserélem a Max-emet az akkor már téyleg 90% fölötti SBR-t nyújtó Max 3-ra. (Lehet, hogy az már összehajtható lesz?!)
-
törölt tag
válasz
Milestone2 #1722 üzenetére
Hogyne érdekelne. Így is úgyis megdöglesz, de addig se mindegy, hogy mennyi helyet foglal el a phablet a zsebedben, meg a kezedben. Valamint az esztétikum - kis túlnyúlás szép, nagy túlnyúlás randa.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Milestone2 #1720 üzenetére
Gondolom a Screen-to-body ratio😶
-
törölt tag
Kiderülget hamar, hogy a Mix SBR-jével erőset hazudott a Xiaomi.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Keresztapper #1717 üzenetére
Na azt az egyet (BT headset) nem tudom tesztelni, mert nincs BT headsetem...minden más ami számomra fontos napi használatban működött.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Milestone2 #1714 üzenetére
Tudnál mondani pár szót a ROM-ról, mert be kell vallanom, hogy 7 év CM után sok mindent hiányolok a MIUI-ból. Tudnom kéne, hogy milyen, mert nagyon fontos, hogy a telefon jól működjön (BT headsettel is), mert napi 4-5 órát telefonálok rajta sajnos.
-
FreedomHUN
senior tag
válasz
Nekem 2 napot szokott kibírni, a xiaomi.eu-s rommal. Nálam a SOT alacsony, cserébe a gsm része megy kb. 3-4 órát. Meló miatt egész nap telefonálok és azt mondom, nagyon jól birja szuflával. Kiváncsi leszek, mert a 4 naposon nem melózok, akkor mennyit fog bírni. RR-el a 3 nap teljesen jó.
Tps köszi, megcsinálom, ha megjött az alapján
-
TpS
őstag
válasz
Ha lesz időm, akkor megnézem, mert ez tényleg nagyon jó!
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #1712 üzenetére
Ez valóban figyelemre méltó, de én sajnos nem tudok átlépni a miui szépségein, inkább beáldozom, hogy valamivel rosszabb a fogyasztás. Amúgy én így is nagyon elégedett vagyok, időnként a töltőt is keresnem kell, mert elfelejtem, hogy pár napja hová is tettem le.
Nekem az eu van fent, de gondolom túl nagy fogyasztásbeli különbség nincs China Developer-hez képest. -
Milestone2
nagyúr
Xiaomi függő fanatikusként szomorúan kell mondanom, hogy a Resurrection Remix jobb mint a China Developer. Reggel 6-kor vettem le töltőről, s most 76%-on raktam el pihenni holnapra (airplane mode) úgy hogy a nap folyamán használtam magam szokásai szerint, 1h41p SOT került bele ma...
-
TpS
őstag
-
TpS
őstag
válasz
#71562240 #1708 üzenetére
A Max-nak biztos lesz folytatása, mert rengeteget eladtak belőle, van rá érdeklődés. Hamarosan szerintem erre felénk is növekedni fog az érdeklődés a nagy telefonok iránt, de ilyen szempontból Európa még eléggé le van maradva kelettől. Ha a Mix megállja a helyét, biztos lesz folytatása más típusoknál is, mert elég állat egy majdnem keret nélküli telefon. Nekem jobban bejön, mint a samsung féle legörbített kijelző, amúgy az se kutya.
-
törölt tag
Talán a Mi Max 2 is ilyen majdnem keretnélküli lesz.
-
TpS
őstag
válasz
FreedomHUN #1706 üzenetére
Nekem zárt a BL, TWRP-t feltoltam és onnan telepítettem az eu romot.
-
FreedomHUN
senior tag
Tényleg a zárt bl-es twrp működik? Már londonban van a másik max jövőhéten megérketi gyári rommal kértem, és ugye az eu-s rom csak úgy megy fel, vagy ahhoz nem elég a twrp? Bl-t is nyitni kell?
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #1704 üzenetére
Túlságosan belezúgtam, most meglepem magam, és ezzel letudom a karácsonyt, meg vagy 5 szülinapot.
Amúgy is idén lettem ötven, jár nekem!Remélem ehhez is lesz zárt BL-s TWRP telepítési lehetőség.
-
TpS
őstag
Egy újabb videó működés közben.
Előrendeltem a spemall-tól a 6/256-os változatot, van rá 3%-os kuponkód -
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #1701 üzenetére
Amúgy érdekes megoldás, bár valóban sok haszna nincs. Ez olyan erődemonstráció, mint a samsungnak volt a hosszában hajlított kijelzős telefonja (round), vagy az lg flex. Semmi gyakorlati haszna nincs, de, mint érdekesség jópofa, és az ilyenre mindig van vevő. Amúgy volt flex-em, és ha viszonylag jó áron meg lehet szerezni, mix-em is lesz, mert tetszenek az olyan dolgok, amik eltérnek az átlagtól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IPhone 13 mini 128GB gyári független ÚJ akku 12 hónap jótállás
- 3 hónapos iPhone 16 Pro 128GB Natural Titan+ tokok+Spigen üveg+Airpods Pro 2
- Samsung Galaxy S21 Plus 8/128GB 100% hibátlan!
- Red Magic 10 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest