- Milyen TV-t vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
Amúgy, ha bevezetnének a piacon valami jobb SoC-os kütyüt tuti 30e-es ársávban mozogna egy Xiaomi is. Annyit meg nem ér, elvesztené az értelmét az eszköz.
Más: Kipróbáltam az új google launchert, adb-vel gyorsan feldobtam, gyárit meg kikapcsoltam addig. Az elejében tölt, mint az állat, de fél perc után elindul. Semmi extra, mint a videókban, külső app-okat továbbra sem mutat. Az elrendezés jó egyébként viszont sok az "ajánló", mintha egy Play Store-ban mászkálnék.
-
Steve1207
veterán
Amíg épp langyos bármelyik készülék addig a kutyát nem érdekli, hogy hány nm-es SoC került bele, teljesítményben mindegyik egy kategória javarészt. Ezeknél az új Stick formáknál és simán usb-n üzemelő eszközöknél fontos csak az újabb SoC, de látható, hogy teljesítmény nem kell több, amíg natívan támogatják a népszerű app-okat. Én pl annak is örülök, hogy a csatlakozókat is kezdik teljesen elhagyni. Inkább kerüljön többe 4-5e-rel az eszköz pár hülye licenc miatt, ha támogat mindent normálisan és nem max-on járatja a hardvert.
Komolyabb dolgokra meg egyszerűbb egy olcsó NUC egy irányítóval, azt dug rá az ember, amit akar és jóval több mindent lehet rajta csinálni minimálisan több összegért. -
azbest
félisten
A sabrina kapcsán gyanús, hogy ez csak bevezető, akciós ár valójában. Persze lehet gyakran akciózzák majd, ahogy az amazon is csinálja a saját cuccaikkal. Ahogy a német árakat láttam, általában a nettó amcsi listaár + áfa körül szokott lenni a google chromecast változatok ára ott. A sabrinát sem 49.99-ért, hanem 59-ért is látták pár napja még a cégektől kiszivárgott árakon. Lehet most a google gondolt egyet, hogy rátolt egy nagy diszkontot, pláne az amazon azonos időben kiadott stickje miett (tudom, az a mi stickel van inkább pariban). De mindenképpen olcsóbb a listaára, mint a cc ultrájé és emellett teljes értékű eszköz.
Akár a mi stick, akár a sabrina, ők már lehet úgy kérik a soc-ot az amlogictól, hogy összeválogatják, hogy milyen képességeket kérnek és olyan gyártanak nekik. Hogy milyen számozást kap, vagy kap-e ilyen publikus számozást, az más kérdés.
A nagy idő meg a médialejátszóknál úgy tűnik nem annyira igaz
Akár a csúcs nvidia shield, akár az amlogic soc-okra épülő megoldások, egyik sem mai csirke. Az persze lehet, hogy egy változat csak nemrégóta létezik, de ugyanazokra a modulokra épül, mint a 3-4 éves chip. A google fejelsztői stcikjei is amlogicok voltak.
Nincs az az eszeveszett variálás, mint a telefon soc-oknál (lehet ott a kamera dsp miatt is). A vp9 (ez androidtv követelmény is) és h265 lett kötelező, azt tudják (nem a gpu dekódolja, hanem modul). Játékok sem annyira fontosak, így a gpu részen is csak a kötelező minimum megy. Valószínűleg a kompatibilitás is fontos szempont, pont a mibox-ok kapcsán tudjuk, mennyit szívtak a szoftverekkel (7es nem sikerült, 8as instabilitások kikalapálása, 9es viszonylag fájdalommentes).
Egyébként én részben azért is vártam a google eszközét, mert a kernel forrást közzé kell tenniük, és talán a xiaomi fejlesztőinek lesz annyi esze, hogy megnézi, mit módosítottak a sima amlogictól kapott kernelen, hogy stabil legyen
Na meg elvileg léteznie kéne majd 4k-s mi sticknek is, ami lehet ugyanolyan chipsetes lesz, mint a google stickje.
(#6111) Cr00py
korábban a béta tesztelők kapták meg, a publikus kiadása a napokban történt -
azbest
félisten
Milyen őskövületet? Az elterjedt 905x és 912 is négy éves. A 805x 3 éves. A 805y -t nem nagyon sorolják sehol.
Az új fhd firetv-kben lévő soc meg olyan, mint a több éves firetv 4k -ben lévő, csak annak alacsonyabb órajelű és egy-két licenszet nem tartalmazó változata.
A célnak tökéletesen megfelelnek. Kiválasztották a szükséges paramétereket és adtak neki valami könnyen megjegyezhető nevet. Még az is lehet, hogy kifejezetten a xiaomi rendelésére készült változat és egy éves. Számít ez bármit?
Kapott egy 8-as kezdető számot, mert nem 4k-s, hanem fhd, de kb ugyanazRáadásul amlogicnál mindegyik ugyanarra a 4.9-es kernelre épül. A google sabrina meg talán 922x3 változat (de lehet csak hasonló komponenseket tartalmaz), az is 32 bites módban fut, mert úgy pár száz megával több ram marad szabadon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest