Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ketupa
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani olyan -Magyarországon beszerezhető- /pót/ távirányító típust a Xiaomi MI 3 Box-hoz, amelyen létezik hangvezérlés /keresés/ és tanítható is néhány alapvető /infrás/ távirányító funkcióra? -
kishoris
tag
Sziasztok!
Nálam megint használhatatlanná vált a MyTV. Más is tapasztal ilyet? -
kohi
tag
Szép napot, egy gyors kérdés,
ki szerertném tenni kezdőképernyőre az HBO GO appot de alapból nincs rá lehetőség (nekem nem sikerült)
Esetleg valakinek van erre valami tipp?Köszönöm!
Más:
Nekem kicsit furcsa most ez a 8.0-ás nézet az előző 6-os jobban bejött, lehet csak szokás kérdése. -
gyugyo79
addikt
Most a Link Account -ra gondolsz vagy Felhasználóid vannak beállítva a szerveren és azok PIN kódjára ?
A Link Account -nál bármilyen böngészőben pld. mobilon chrome elmész erre az oldalra:
https://www.plex.tv/link/ bejelentkezel a PLEX fiókodba és utána már ha beírod azt a kódot amit az alkalmazás kiír a PLEX össze köti a PLEX fiókodat az alkalmazással, így láthatod a fiókhoz tartozó szervert/ szervereket.A Pin meg kb. felhasználó kiválaszt - PIN megad utána mutatja azt amihez joga van. Ha nem akarod ezt minden belépésnél akkor beállítások és Sign in automatically ->ON így mindig azzal a felhasználóval lép be akivel ezt bekapcsoltad.
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Plex-et szeretnék használni a boxon.
Bejelentkezéshez egy 4 jegyű kódot kell beírnom.
Légegérrel crome alatt ez sikerül is.
Mikor próbálok vissza menni a plex appra újra csak ezt a kódkérelmet dobja fel és nem enged bejelentkezni.
Mi ennek a helyes menete? -
azbest
félisten
Haha, ki lettem bannolva a xiaomi.eu oldalól, amiért egy kodi topicban leírtam, hogy mi történt az egyik ottani topiccal.
"You have been banned for the following reason: A new beta version went out today to beta testers, so he deleted the topic about his complains. Now, he behaves like before: closes down every new topic about problems what he denies to be happen.."
Van némi probléma a srác skizofrén fejében. Elkezdte szidni a xiaomi céget, majd igyekezett eltüntetni a nyomait, amikor rájött, hogy így lehet bukja a márkanév használati jogát, s fájt neki, hogy nem tűnt el a tevényeksége nyomtalanul az internetről. Most meg megint igazhívő, olyan hiba nem létezik, amit ő nem ismer el.
-
azbest
félisten
a legjobb, hogy áramtalanított boxszal is csinálja. Nem tudom, hogy 6 alatt hogyan viselkedett, mert csak a 8 óta van lg kijelzőm. De bosszantó, hogy még az üzentgetést sem lehet kikapcsolni a monitoron.
Korábban próbálgattam hdmi splittert, de sajna ami van, az nem hdmi2.0 kompatibilis, így 60Hz 4k alatt nem ismeri. A hdmi repeater pedig tényleg csak jelerősítő lett és nem alakítja át a kapcsolatot. Németeknél láttam youtube-on olyan hdmi okosítókat, ami megoldhatná a hdcp és más bajokat az lg készülék elé téve, csak durva áruk van, helyette kínai alternatívát (azt a készülket, amit ők is csak átbrandelnek) keresem
-
gyugyo79
addikt
válasz
Degeczi #2138 üzenetére
De az ugyan az mint a tápcsatlakozó kihúz bedug. Szóval aki úgy csinálja mint te annál biztos nem fog ez előfordulni mert így amikor a kapcsolót felkapcsolod akkor indul.
Viszont amúgy ez a csoda nem is kikapcsolna teljesen amikor kikapcsolt állapotba kerül csak egy speciális alvásba megy különben távról se lehetne bekapcsolni, ahol az a tippem, hogy ki fagy amikor rossz.
Szóval inkább a két fajta állapot közt lehet különbség csak amit az a beállítás változtat de semmi köze a teljesen lekapcsoláshoz és a 2 állapot közt viszont meg már tényleg lehet mérhetetlen is a különbség egyszerűbb fogyasztás mérőkkel. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Hyperion #2137 üzenetére
A Xiaomi fogyasztásában lehet, h nincs lényeges különbség, de a TV, erősítő, DVD, CD játszó, Xbox készenlétei összeadódva már nem elhanyagolhatóak, ezért nálam pl. az egész szórakoztató központ egyetlen kapcsolós elosztón van, azzal áramtalanítom, ha nem kell (6-os Androidon szerencsére még nem gond)
-
plevips
tag
Sziasztok!
Egy XIAOMI Mi Box 3 vásárlásán gondolkozom. Jelenleg egy Brix Mini PC van a TV-re kötve, de ezt lassúcska mindig bekapcsolni, illetve a vezeték nélküli egér is távolról akadozva működik. Ezért valami távirányítós megoldást akarok. Külső HDD-ről nézném a filmeket/sorozatokat, olyan eszköz kellene, ami az .srt feliratokat is jól kezeli. Illetve az HBO GO is fut rajta.
Erre alkalmas lenne a XIAOMI Mi Box 3?
-
gyugyo79
addikt
-
trouble
senior tag
Szokott másnál is jelentkezni ez: nem kapcsol be a Box akárhogy nyomkodom a távirányítót(elemet cseréltem).
Kihúzom a tápot, vissza, be tudom kapcsolni,és újra indul a rendszer ? Ok, megoldás ? Ha már volt tárgyalva, bocs ! Csak hébe-hóba nézek be -
-
vidra1221
tag
válasz
Levente1991 #2125 üzenetére
Szerintem a Samsungon (S6) nincs ilyen, vagyis eddig nem leltem. A gyerekeknek Xiaomi telójuk van, majd ha hazaérnek kipróbálom, de jó lenne a sajáttal is.
-
Levente1991
tag
válasz
vidra1221 #2124 üzenetére
Szia!
Nekem a mobilom is Xiaomi, (Redmi Note 3 SE) beállításokban megkeresem a vezeték nélküli megjelenítőt, legyen bekapcsolva, ês pár pillanat múlva megjelenik a találatok között a MI Box. Teljesen jól működik, minimális döccenéssel, képeket, videókat is tudok nézni, sőt még 1-2 játék is élvezhető így. Nem kell hozzá feltenni semmi programot, nekem sincs semmi. Próbáld ki!
-
vidra1221
tag
Ma nekem is megérkezett a box. Android 6.0 val. Frissíteni nem frissített kivéve az alap alkalmazásokat. Yt rendben jó, Külső vinyót viszi VLC-vel szépen. Aztán mondom kipróbálom a mobilról(Galaxy S6) történő képek, videók nézegetését,illetve a képernyő tükrözést (lehet ilyet egyáltalán?) Kell valamit a boxon elindítani? A YT videóknál ott a cast ikon de bepróbálkozik és hibára fut, legalább is a telefont azt írja ki. Képek esetében pedig rámegyek a megosztás -> tartalom megjelenítésére (smart wiev) ott próbál eszközt keresni de semmit nem talál.
Mit csinálok rosszul? -
Vitee
aktív tag
válasz
Degeczi #2122 üzenetére
Köszi,
Automatára tettem a képfrissítést, így 1080p 50hz.re rakta alapból. Próbáltam a többit is, de azokkal akadt a kép, így ezzel használtam.
De nem is ez ami igazán zavaró, hanem amit írtam is, hogy a hangok el vannak csúszva. Ezt miért csinálja?
Kodiban 0.3-ra kellett állítani a hangot így jó nagyjából. A projektor gyári, béna lejátszója nem csinál ilyeneket. Senki nem tapasztalt hasonlót? Esetleg a kábelek miatt lehet?
Van egy projektorom ennek van 2 HDMI portja. Egyik a digi boxhoz a másik most a mi boxhoz. Hang pedig egy soundbarból jön és optikaival van csatlakozva a projektorhoz. Így van hangom mindenhol.
A MI boxban a Beállítások/ Hang/ Digital sound menü alatt HDMI van kiválasztva. Ha auto-ra megyek akkor az SPDIF-et valasztja ki automatikusan, igy viszont sehol nincs hang. Se a MI box menüjében se filmeknél, sehol. Ha HDMI-t választok akkor jó.
Ez okozhat ilyen hibát? Ha igen mi lenne a megoldás? Tényleg zavaró, ha nem lehet ezt megoldani, lehet megy vissza a boltba így. -
Degeczi
nagyúr
Az Androidod milyen képfrissítésre van beállítva? Ha 60Hz-re, akkor érthető az akadozás, hiszen a 24 fps filmeket ahhoz csak 3:2 pulldown-al lehet illeszteni, ami miatt valóban egyenetlennek, akadozónak tűnnek a lassú mozgások. Fix 1080p50hz lenne az ideális, Kodiban kikapcsolt frissítésállítással, és akkor a 24 fps filmeket egyszerűen 25 fps-el lejátszva nincs ugrás, csak enyhe (4%) gyorsulás, ami nem zavaró.
Az természetes, h Kodiban bekapcsolt sync mellett nincs hangtovábbítás, hiszen ez az opció a hang újramintavételezését jelenti. De ez hardverfüggetlen, nem Mi Box jellemző.
-
Vitee
aktív tag
Sziasztok!
Hétvégén lettem én is mi box tulaj. Eddig tetszett a készülék, viszont észrevettem egy hibát ami nagyon idegesítő. 5.1 DD hang késik miközben nézem a filmeket. Kodi-ban késik a hang, VLC-ben nem, itt viszont akad a lejátszás. Random ugrik a kép elég surun amíg Kodi-ban ilyet nem csinal. A Kodi beallitasaban a lejátszó fül alatt van egy opció, hogy "Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz" ami a hang és videó szinkronjaert felel.
Ha ezt bekapcsolom akkor rendbejon, nem késik a hang, viszont nem használ hangtovabbitast vagyis nincs DD 5.1 hangom, hanem sima 2.0.
Ez rohadt idegesito. Most vagy minden filmnél ki kell matekoznom, hogy mikor mennyit állítsak, hogy ne legyen elcsuszva a hang, vagy hasznaljak szaggatos VLC-t?
Valaki tapasztalt hasonlot? Van erre valami megoldás? Ez így nagyon nem jó... Külső Hdd-ről mennek a filmek egyébként. Gyári beepitett lejátszó soha nem csinált ilyet, ezért is fura, hogy egy erre kihegyezett dedikált készülék nem tudja ezt?Előre is köszönöm!
-
azbest
félisten
válasz
kuttykurutty #2113 üzenetére
Gondolom nincs engedélyezve az adaptív streaming, ezért hibaüzenetet dob, vagy a külső források engedélyezése. Érdemes elolvasni mit ír ki
A hbo addon direktben települ a letöltött zipből és megjelenik a plugin menüben.
-
Zoli G
tag
Sziasztok!
A mi box-ba bedugott 2 teras vinyó tartalmát szeretném dlna-n a másik szobában lévő okosTVre (LG webOS) osztani. Kodival kezdtem megosztani. Odáig eljutottam, hogy a tv látja vinyó nevét, de ha rámegyek azonnal azt írja, "az eszköz leválasztva". Telómon a VLC is látja, de az meg üresnek. Neten keresgélni próbáltam, de mindenhol az van, hogy hogy kell a boxszal fogadni, nem pedig küldeni. Egy helyen leltem valamit, de ott meg downgrade+root-tal ijesztgetnek. Mit javasoltok, mi tévő legyek? Előre is köszi!
-
tupijani
tag
válasz
kuttykurutty #2113 üzenetére
Ne a repot keresd, hanem a kiegészítőket. Ott találsz olyat, hogy telepítés tárolóból. Ott lesznek a repok.
Rendszer/beállítások/kiegészítők/telepítés tárolóból
-
kuttykurutty
csendes tag
Koszi!
El is kezdtem a felrakasz, viszont mivel teljesen uj nekem ez a Kodi meg a Mi Box, egybol megakadtam.
Feltettem a repot zip fajlbol, kiirja hogy telepitve, de aztan nyoma veszik, az istennek se talalom sehol.
Ok, tudom bena vagyok de akkoris!Mondjuk ugyanigy nem talalom a moviesharkot se amit szinten zipbol raknek fel
-
azbest
félisten
válasz
kuttykurutty #2109 üzenetére
hát, amíg ki nem adják a hivatalos tévéset, addot max a telefonost lehet kézzel felvarázsolni, de ott jellemzően 480p minőség szokott lenni. Az lehetett az elforgatott. Meg persze a nem az amerikai változat, mert az teljesen független az európaitól.
Nem hivatalosan a kodi 18 alfa változathoz van nem hivatalos plugin, amit pici utánaolvasással fel lehet telepíteni és a saját előfizetéssel használni. Nem olyan kényelmes a felülete, mint a gyári appnak volt, de legalább megy. [link]
-
Levente1991
tag
Sziasztok!
Mint tudjátok, az Oreo óta eléggé egysíkú a box kinézete. A 6.0-t többek közt azért is szerettem, mert a Google Filmek által éppen felkapott filmek képei váltakoztak, így sosem volt unalmas, csúnya pláne nem. Tud valaki erre valami megoldást, hogy lehetne valami mást beállítani akár app, akár saját képek segítségével?
Köszönöm előre is
-
kuttykurutty
csendes tag
Halihó mindeki!
Az HBO Go app install most jól értem hogy el lett engedve? Most lett meg az eszköz, gyorsan letöltöttem 3 féle apk-t is, de az egyiknél szürke volt a "Telepítés" gomb, a másik amerikai volt, régió miatt el sem indult, a harmadik meg csak fekvő mobilnézetben volt hajlandó menni.
Mi a megoldás? Köszi! (ez az egy android eszköz van a házban)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
xviktorx #2106 üzenetére
Valahol (egy angol oldalon) mintha valóban azt írták volna, h egyelőre fölfüggesztve a frissítés.
Én a rossz tapasztalatoktól megijedve letiltottam a routeren, ami ugyan a Play-ről alkalmazás telepítést==rissítést is hazavágja, de más hátránya nekem nincs, így tiltva hagyom amíg nem pozitívak a visszajelzések az Oreoról. -
xviktorx
tag
válasz
JohnDoe_Hun #2104 üzenetére
Nekem 2 ilyen box-om van, de amit júniusban vásároltam az 6.0-ról nem frissült be OREO-ra, pedig nem nyúltam bele a rendszerbe. Bár nem bánom hogy nem frissült mert még mindig sokkal stabilabbnak találom a 6.0-át mint az OREO-t. Tehát szerintem nem biztos hogy azonnal le fog frissülni. Szerintem amíg minden hibát az OREO-n nem javítanak addig a még nem frissült box-okat nem frissítik. Legalábbis az én tapasztalatom alapján így lehet.
-
-
vidra1221
tag
Olvasok itt minden félét jót s rosszat (inkább rosszat) de ennek ellenére csábít az eszköz. Mi box 3 tulajoktól kérdezném, hogy ha csak FHD-s filmeket szeretném lejátszani külső HDD-ről FHD-s TV-n (semmi 4K meg NAS meg ilyenek) illetve YT, jövőben esetleg Netflix-HBO vagy hasonló meg egy kis játék akkor nyugodtan választhatom ezt az eszközt? Az új Oreo-s frissítés nyavalyái javítva lettek azóta? Mondjuk ES-tól rendelném a cuccot ők még lehet, hogy 6.0-s darabot küldenek. Apropó ha még valakinek 6.0 verzióval érkezik a box akkor beüzemelés után a frissítést ha nem akarom akkor nem frissíti ugye? Vagy ilyenkor minden áron frissít és addig nem használható?
Kösz a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest