Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
persil
nagyúr
válasz
Hopkins95 #488 üzenetére
Amikor videokon kimeremitve mutatnak ilyen tavoli reszleteket, pl bokrokon, egyertelmuen latszik, hogy mig a ps-en egy zold paca, addig boxon kiveheto, hogy mit nezunk.
Erre irtam, hogy szebb.De pont azt mondom, hogy ezek a szirszarnyi kis kulonbsegek epp annyira nem fontosak jatek kozben, mint a 60 helyett 55 fps.
A legerosebb konzol meg nem egyenlo azzal, hogy a legjobban is fut egy jatek. A legerosebb hardver csak egy dolog, arra jatekot is irni kell es optimalizalni is kell a programot. Szoval igen, a legerosebb konzol a series x, szaraz teny. Az ac valhalla meg jelenleg jobban fut ps-en, ez is egy teny.
Ettol meg semmi sem valtozott es nem bizonyosodott be.
De ertem, hogy mit mondasz, csak "kezeljuk helyen".
Mindettol fuggetlen, ha valaki most vesz uj konzolt, egyikkel sem jar rosszul. -
persil
nagyúr
válasz
Hopkins95 #473 üzenetére
Szoval van egy jatek, amit egesz egyszeruen jobban sikerult a ps-re optimalizalni es ez a "durva" kulonbseg ki is utkozik mondjuk a komplett jatek 5%-ban, ugy, hogy egyebkent meg a box verzio kategorikusan kijelentheto, hogy szebb lett*.
Ertjuk, mindent bebizonyitottal.
*Mindket verzio elkepesztoen jol nez ki, de amikor kiragadnak teszt videokban ilyen fityfasznyi reszleteket, mint kis bokor a hatterben, vagy tocsa a foldon, akkor jol lathato, hogy sokkal reszletesebb a boxon. Ennyi meg boven meger, hogy 60 helyett 53-mal megy neha, amit amugy jatek kozben eszre sem veszel soha az eletben.
De mindegy is, vegyel ps-t, jatsz azzal. Egyik konzollal sem lehet jelenleg melleloni. Csak annyira gaz mar, hogy ilyen 1%-os kulonbsegek miatt mindenaron be kell bizonyitani, hogy melyik a jobb.
-
Wolverine
félisten
válasz
Hopkins95 #349 üzenetére
Tömegtermelés ide vagy oda, ha mondjuk a kihozatali szint nem jó (értsd: sok a selejtes, eladhatatlan konzol), vagy egyszerűen a beszállítók nem tudnak elég alkatrészt szállítani, akkor a Sony sem fog tudni csinálni semmit. Pláne a covid óta, most a beszállítók cseréje sem olyan "egyszerű", mint amilyen mondjuk 2 éve lett volna.
-
válasz
Hopkins95 #354 üzenetére
A pofátlanul magas ár önmagában nem indok a moderációra. Senkit nem lehet azért büntetni, mert - mások szerint - túl drágán árulja a portékáját.
Annyit tehetsz, hogy a hirdetés alatti kommentekben kifejted a véleményedet... már ahol a hirdető ezt engedélyezte... és persze kulturáltan, mert ha nem, akkor jönnek a modik.
-
Kansas
addikt
válasz
Hopkins95 #332 üzenetére
Igen, olyan szempontból igazad van, hogy egy-egy single-player játék végigtolásához kell 80-100 óra, másrészt viszont azt hátrányok nélkül meg lehet szakítani bármikor bármennyi időre, ha bőg a gyerek vagy az asszony szól, hogy most azonnal húzás le a boltba, hogy 8-órai takarodóra viszaérj.
Az ilyen meccsekre, vagy csatákra tagolt multikban persze nem vesztesz sokat, ha menet közben kiugrasz, max páran elküldenek anyádba, de egy-egy klán raid ahogy hallom(első kézből nem tapasztaltam, soha nem játszottam ilyesmi játékokkal fél óránál többet) sok órát el tud vinni és nem igazán praktikus/ildomos kiugrálni belőle(bár biztos kezeli valahogy).
Mondjuk anno 2006-ban ferdén néztünk a kollégára aki céges csapatépítő helyett inkább WoW klántalálkozóra ment... -
hunluki
senior tag
válasz
Hopkins95 #332 üzenetére
Ezen ne aggódj túlzottan, nekem is itt van a zasszony meg a gyerkőc és mégis jut idő haverokra és játékokra is. Csak alvásra nem
Okosabban kell beosztani az időt az tuti, illetve nálam is megcsappant a játékra szánt idő de így is belefér napi néhány óra, ha más nem akkor este a kádban switchen, vagy HO-ba nyugis éjszakai műszak alatt (psssszt) PS-en vagy PC-n.Főleg hogy most be vagyunk zárva és senki sehova így még esély sincs arra hogy családot látogassunk vagy kiránduljunk, marad a kockulás.
-
Zanik
addikt
válasz
Hopkins95 #325 üzenetére
Nincs is ezzel gond. Én is toltam ameddig belefért, de idővel más dolgok lettek fontosak.
Talán a BF3 volt az utolsó FPS multi amibe nagyon sok időt beleöltem. Későbbi a BF-ekben csak végigtolom a kampányt (ha volt), esetleg becsatlakoztam kipróbálni a multit is, de a kezdeti lelkesedés után mindig abbahagytam őket.
Még a Rocket League-re kattantam PS4-en rá pár hónapig, de aztán az is abbamaradt.
Tök jó dolog játszani, fontos része az életemnek, de vannak más dolgok is amik fontosak. Sose fogom abbahagyni a gaming-et, de egyszerűen az élet másról is szól.
Szóval told amíg lehet, de ne csodálkozz ha később nálad is megváltoznak a szokások. -
Kansas
addikt
válasz
Hopkins95 #325 üzenetére
25 évesen még én is hetente összejöttem a barátaimmal 6-8 órát játszani pen&paper RPG-vel (offline), de így 39 évesen a szétszéledt és munkával/családdal "terhelt" csapat(39-45 éves tagokkal) nem tud összejönni úgy ahogy fiatal korunkban - most évente egyszer töltünk együtt 4-8 napot, ezek között pedig egyenként találkozunk ahogy a lehetőség adja.
És én még ráérek játszani, mert nincs gyerekem, de pl. kétgyerekes legjobb cimborám egy hónapban összesen tud annyit leülni gép elé, mint én egy hétvégi délután.
Azért is játszok csak WoWs-al, mert azt lehet kvázi-single-ként játszani, nem vagy köteles kláncsatákban részt venni, így akkor és annyi időt tudok vele tölteni, amikor és amennyit az egyéb elfoglaltságaim engednek...Szóval ja, kinek-kinek ami tetszik és amit életvitele megenged.
Nekem, aki még a múlt évezredben érettségiztem, az élet és a baráti társaság az olyan dolog, ami offline van... -
Zanik
addikt
válasz
Hopkins95 #308 üzenetére
Én a gamer baráti társaságomat megfigyelve, arra a következtetésre jutottam, hogy egy idő után az ember egész egyszerűen leszokik a multiról. A normális élet mellett nem tudsz annyi időt beletenni folyamatosan, hogy tartsd a tempót a fiatalokkal, akiknek sokkal több szabadideje van.
Egy aktív multist ismerek, de ő eléggé antiszociális (ráadásul se feleség, se gyerek). És ő is kb. csak egy-két multi játékot tol folyamatosan.
Pár hónapja 2 haverral kipróbáltuk a WarZone-t. Kb. 4-5 alkalmat sikerült leszervezni, mert kb. sose értünk rá egyszerre. Meg iszonyat bénák voltunk. El is halt a dolog.
Mindenki tolja helyette a single player játékokat. -
hunluki
senior tag
válasz
Hopkins95 #308 üzenetére
Nekem is van ps plus előfizu de talán havonta 1-2 alkalommal toljuk max együtt, egyébként single. Egyszerűen az évi 13500-as ps plus (black friday leárazáskor volt ennyi) megéri a havi 2 játékért mert csomó olyat is kipróbálok amire amúgy rá se mennék soha.
Havi 1125 forintot nekem ez a biznisz megér, egy jobb kézművel sörből 3 deci többe fáj ennél
Ennyi rejtett költség nekem simán jó a hozzáadott értékben azért cserébe hogy tudom hogy egy generáción át nem kell azon cidriznem hogy elindul-e egy játék a gépemen vagy sem.
-
törölt tag
válasz
Hopkins95 #308 üzenetére
Az én baráti társaságom pl. single playert nyom (már az a pár ember, aki játszik egyáltalán), a pandémia idején ugyanúgy, mint bármikor máskor. Nem foglalkozunk a multival. Bár, mostanság a kollégák épp szerveznek Don't Starve Together partikat, amihez tervezek csatlakozni.
-
RudY
addikt
-
Kansas
addikt
válasz
Hopkins95 #299 üzenetére
A Valhallát még nem próbáltam, előtte ki akarom tolni az Odyssey-t és még a Black Flaggel meg a Syndicate-tel is el vagyok maradva... de tuti konzolra veszem meg, PC-n az Odyssey-vel is szopok(textúrahibák, időnként CTD)
Jut eszembe, a Syndicate(2015) miért régi? Csak az Origins meg az Odyssey jelent meg azóta... meg persze a Valhalla, előtte meg 7 másik, a minor kiadásokat nem számolva...2007 óta... -
Chaser
legenda
válasz
Hopkins95 #293 üzenetére
tehát akkor ami biztos, az továbbra is a "maréknyi" kategória
anno a doom 2016-ot kipróbáltam one x-en, hát a vicc enyhe jelző amit műveltem kontrollerrel ( :
tps még oké, de ott is sokkal hatékonyabb vagyok egér+billzettel
autósokra tökéletesen bevált a kontroller
ahogy az unokaöcsém mondta, egér+billzettel benne vagy a játékban, kontroller nem
fps/tps-nél sajnos én pontosan ezt tapasztaltam, tehát hiába lenne jó a konzol - sokkal olcsóbb lenne hasonló kategóriás pc-nél, én 4-500e-t számoltam ilyen itx szerű megoldásban mint az új gépek - , ha néha szeretnék doomozni, az kontrollerrel nem élmény lenne, hanem kínszenvedés -
RudY
addikt
válasz
Hopkins95 #281 üzenetére
Elvétve előfordulnak csalással próbálkozók konzolon is, de paráznak, mert a fiókjuk és a konzoljuk is bannolható.
Egeresként mondjuk utálni fognak a konzolosok, de ez már megint egy más történet.
Saját tapasztalatom: Commodore VIC20 volt az első gépen, onnantól kezdve (szinte) folyamatos gépépítés, úgyhogy eltelt így pár évtized és inkább nem is szeretném látni a költségek összegzését. Volt kis Quake, komolyabb Unreal Tournament klánozódás pár évig, majd a CS korszak tömeges csalói után kiszálltam hosszú évekig. Éppen 3 éve mindent cserélni kellett volna a konfigban, de inkább megvettem mindkét konzolt (One X, PS4 PRO). Életem egyik legjobb döntése volt, újra elkezdtem élvezni a játékokat és szinte újdonságként hatott a játékélmény (többnyire mindenevő vagyok). Most mindkét új konzolt megpályáztam (One X már XSX-re cserélve), PS5 majd jövőre. A PC maradt munkára, majd kellett mellé egy újabb is, de játékra alkalmatlan.
Persze mindkét konzol családilag van használva, úgyhogy azért mások az igények.
Nem mondom, hogy ez követendő példa lenne, de hátha meglátsz benne olyan momentumot, ami esetleg segít elmozdulni valamelyik irányba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Sony és a Microsoft ismét rendkívül hasonló dizájnnal vág neki az új generációnak, így nehéz lesz majd választani.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Házimozi belépő szinten
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ukrajnai háború
- Spórolós topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ!!! Új i5-14400F +Új 16-32GB DDR4 +H610/Z690 alaplap +M.2 NVMe SSD! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest