- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Fujifilm X
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigus
őstag
A korábbi hozzászólásból idézve:
"Az nem zavar, hogy a PS4 eventen nem volt semmi újdonság "me majd lesz"."
Ez nem elég amit felsoroltam (+ még eszembe jutott a Gaikai felhős cucc és az új PS Eye is)? Mi az, hogy nem mutattak be semmi újdonságot?
Én nem összemérni akartam a két konzolt, pusztán csak erre a kijelentésre válaszoltam...
"GPU-ból leválasztott rész a CPU segítésére"
Ez egyik itteni cikkben sincs benne az Xbox One-al kapcsolatban, csak az, hogy egységes címtérbe dolgozik a CPU/GPU ami a PS4-nél szintén megvan plusz a 4 db CU ami külön áll a GPU-ban a CPU segítésére.
-
zsigus
őstag
Rögzíthetőek videók a játékokból, közösségi bigyók (marhaság szvsz), távoli segítség, 4k filmbolt (a bemutató után mondták ezt), segédprocesszor a kikapcsolt állapotban lévő letöltésekhez, GPU-ból leválasztott rész a CPU segítésére stb. stb.
Ezzel szemben az MS: TV-s szolgáltatás (egy része most is van 360-on), meg az új Kinect.
De ha megnéznéd a PS4 bemutatóját lehet, hogy van még egy-két dolog amit kihagytam.
A Sony sajtótájékoztatójába belefért minden és a játékok is, az Microsoft-éba nem?
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
A Sony bemutatója a játékokról szólt, míg az MS bemutatója az egyéb szolgáltatásokról. Ami hiányzik az XBOX-ból, azok pont az egyéb szolgáltatások, pedig pont azokat mutatták be. A Sony még be sem mutatta az egyéb szolgáltatásait, ezért várok tőlük valami nagy durranást.
Vagy Te láttál/olvastál olyan dolgot az új XBOX-al kapcsolatban, ami ma már nem teljesen alap, és elvárható? Én csak ilyeneket látok: USB3, n Wifi, Blu-ray, TV, Média...húha, ez pont egyenlő a semmivel. Ha ezek nincsenek benne, akkor olyan pofáraesés lett volna mint az állat, így csak egy alap cucc. Ha még nem tartanak ott technológiailag, hogy érdemi újdonságokat hozzanak a PS3/X360-hoz képest, akkor nem kell kiadni, várjanak még 5 évet. Csak azért, mert a régebbi hardverek visszafogják a motorokat, meg már 8 éves, azért nem kell erősebb/csiszoltabb verzióban odaadni ugyanazt.
Az iPhone 5-öt is szétoltották, mert nincs érdemi újdonság a 4s-hez képest (bár azért a telefonok más tészták, ott nem ekkora hardverről beszélünk), csak csiszolások.
-
Malachi
addikt
-
privacy99
senior tag
Miről beszélsz? A PS4 még nem is végleges, azt sem tudjuk hogy néz ki, azt hiszed hogy a Sony már ellőtt minden extrát? Az elég vicces lenne.
Ha a PS4 nem hoz 3-4 állleejtős újdonságot, akkor az sem kell, és az is nulla. Azért nem fogom lecserélni a 3-at, mert erősebb a 4. A PS2-met azért cseréltem le mert: média lejátszó, blu-ray lejátszó, hálózati játék barátokkal, összeköttetés a PC-kkel, USB lejátszás, vezeték nélküli vezérlés. Most azért cseréljem le, mert erősebb? Nekem ennél sokkal sokkal több kell. Kíváncsi leszek, 8 év alatt én többet várok, mint hogy az AMD csinált egy jobb hardvert. És a Sony/MS mit csinált? Nézett ki a fejéből 8 évig? Nem hiszem.. Az a véleményem, hogy még közel sem mutattak meg mindent. Legalábbis reménykedem..
-
nagyúr
ne haragudj, de erre most azt kell írjam, hogy akkor a pont ugyanolyan kibicekkel vitatkozz (szarnak meg egyébként sem szar, csak lassúnak tűnik). ha annyit írtál volna, hogy te inkább az xy.com-nak hiszel, az korrekt, de ha nem értesz hozzá, akkor ne akard megmagyarázni, hogy mi hogy működik, mert olyan sületlenség jön ki belőle, mint ez a hsz no offense, de egy ilyen vitának semmi értelme.
@joysefke: nehezen tudom elképzelni, hogy ennyire közel a starthoz több APU-variáns menne, mert az AMD nem futtat ennyire messzire a két szép szemükért többet. az esetleg előfordulhat, hogy mindenkit beetettek a 12 CUs specifikációval, de az is meglepne.
@Set-Comment: ill. kívánkozik a kinect téma mellé, hogy nem csak felnőttek játszanak konzolon - a gyerekek pedig szinte kivétel nélkül borzasztóan élvezik az ugrabugrálást.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
dezz
nagyúr
Amúgy, nézd, az X1 is sokkal gyorsabb lesz, mint a korábbi konzolok, szóval nem kell félni, lesz itt teljesítmény.
De hogy most miért kell mindenáron tagadni az elég egyértelmű tényt, hogy a PS4 kicsivel gyorsabb lesz, azt nem tudom. Büszkeségből? Vagy attól félsz, hogy ez megpecsételi az X1 sorsát?
Tekintve a MS tőkeerejét és a kiszélesített funkcionalitás által megfogott tömegeket, egy valamilvel gyorsabb hw-rel sem lesz könnyű dolga a Sonynak. Valószínűleg így is hasonló arányok fognak kialakulni: USA-ban az X1 lehet jóval sikeresebb, máshol meg a PS4. Összességében pedig nagyjából egál. Szerintem.
-
rocket
nagyúr
Hivatalos info, hogy csak az USA-ban fog mukodni megjeleneskor.
Europaban mikor lesz arrol nem mondtak semmit.Az oke, hogy igy kepzelik el a jovot, dehat ha ez a jovo egyelore csak az USA-ban lesz, akkor miert akarna fizetni Europaban egy jatekos azert, hogy majd egyszer hasznalhatja?
Ugyerzem, hogy a Kinect hozzacsomagolasa meg visszauthet.
Fontos piac Europa, ez a semleges terulet a 2 cegnek (ugye Japan, USA hazai palyak).Majd meglatjuk milesz, vannak azert resek a M$ gondolkodasaban.
#373:Bocsi nem volt egyertelmu, nem rad gondoltam, hogy temeted X vagy Y konzolt, a topik legalabb harmadat nyugodtan lehetne torolni ovodai szinvonal miatt
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
nagyúr
Én nem értek hozzá csak kis mértékben - csak amit ti itt konkrétan kerek-perec kijelentetek azt az összes külföldi profi site erős mérlegeléssel és esetleg-gel kezeli.
De akkor miért vitatkozol, ha nem értesz hozzá?
A külföldi profi site-ok pedig mit mondjanak, ha a fele adat még nem hivatalos? Btw. ott is emberek dolgoznak, és korántsem akkora hardverszaki a többségük, mint amilyennek gondolod őket - és ezzel szemben többen vagyunk itt, akik nem tartjuk kibicnek magunkat
a 32MB-os cache pedig csak nagyon speciális esetekben tudja felhúzni a "lassú" 68 GB/sec-os DDR3-at a 176 GB/sec-es gDDR5 közelébe - főleg, hogy a saját sávszélessége is kisebb ennél. anandék cikkében sokkal inkább az az üzenet fontos, hogy mivel kevesebb erőforrás van az xbox-ban, a szükséges sávszélesség is alacsonyabb - ez viszont két oldalról is alacsonyabb teljesítményre predesztinálja az MS konzolt, mint Sony.@rocket: hát ja, bátor húzás volt a gDDR5, én meg is lepődtem.
Temetésről meg szó sincs - sok mindenre elég ez a teoretikus 7830 környékére belőtt GPU is, de világmegváltást ettől aligha kell várni. én többre számítottam."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
rocket
nagyúr
Egyszer biztos mashol is fog mukodni, de megjeleneskor nem, es ugy gondolom hamar nagy valtozas nem kovetkezik be.
Szerintem senki nem akar fizetni 70-80 euroval tobbet egy Vapoware dologert, ami majd egyszer elerheto lesz szamukra is. (lehet addigra 30%-al olcsobb lesz mar a konzol Kinectestol.)
A tegnapi bemutato egyertelmu konkluzioja az volt szamomra, hogy bizonyos szinten atmenetileg felaldoztak Europat az Eszak-Amerikai piac learatasanak remenyeben.
Ami onmagaban nem lenne baj, ha lenne egy Kinect mentes model Europanak minnel elobb.#370: A CPU orajele ugyanaz mindket konzolnal.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
dezz
nagyúr
Amíg nem hivatalos minden adat, addig a komolyabb portálok - érthetően - óvatosan fogalmaznak. Ha jobban körülnézel, találhatsz pontos adatokat a sávszélekre vonatkozóan, és bizony grafikánál ez fontosabb, mint a latency. A DDR3+ESRAM együttes sávszéle valóban megközelíti a GDDR5 sávszélét, azonban nagyon nem mindegy, hogy ez több GB-os memóriaterületre igaz vagy csak 32MB-ra. Mindenesetre ez csak egy dolog, ott van még a CU-k számának eltérése és valószínűleg a CPU magok órajelének eltérése.
(#360) rocket: "Ezen kivul ugye megint ervenyesulni fog az a dolog, hogy multiplatform cimeknel (ami a jatekok ~98%-a), egyik kiado se fog eroforrast/penzt olni abba, hogy kihozza esetleg az erosebb konzol teljesitmenyet."
Csak ez itt most egy kicsit más eset, mint az Xbox360 és PS3 esetén. A gyorsabb memória, több CU és magasabb CPU órajel "automatikusan" hozza a nagyobb teljesítményt a PS4 esetén, miközben az X1-nél még külön optimalizálni kell a 32MB-os ESRAM-ra.
Temetni egyiket sem kell persze...
-
nagyúr
igen, a +6 CU miatt, amit nevezhetünk +50%-nak is. szerinted nem sok egy kicsit?
memória: az eddig napvilágra került számok szerint a 32MB ESRAM sávszélessége kevesebb lesz, mint a PS4 gDDR5-jéé. a késleltetése persze alacsonyabb, de a grafikai meg a fizikai workloadoknál ez kevésbé fontos. konkrétan az ESRAM nem azért kell, hogy gyors legyen, hanem azért, hogy ne legyen borzadály lassú. a 32MB-ot amúgy egyetlen fullHD-s framebuffer megtölti 4xMSAA mellett...
a felhő számítás pedig pontosan az, aminek írod - smafu. senkinek nincs fogalma sem róla, hogy ez mit fog jelenteni a gyakorlatban.szóval műszakilag teljesen kerek a történet, ezen kár feszengeni. a többit majd meglátjuk.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
zsigus
őstag
Én is olvastam a cikket.
Ez valahogy nekem nem áll össze... Realtime nem tud segíteni a gépnek a felhős rendszer, ha meg kiszámolja előre, és elküldi a gépnek az gyakorlatilag úgy működne mint egy renderelt videó.
Nem tudom, kíváncsi leszek rá mit alkotnak ezzel...
LordX: Terjednek majd a "magfeloldó" BIOS-ok.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
Ne úgy képzeld el a felhős számítást, hogy majd egyszerre számolja a gép is meg a szerverek is a játékot. Szvsz ez jelenleg nem lehetséges. A CrossFire rendszer is úgy működik (tudtommal), hogy az egyik képkockát az egyik kártya számolja a másikat a másik. A hálózat késleltetése miatt fizikailag képtelenség ezt úgy megoldani, hogy működjön...
Nem tudom mire akartak kilyukadni ezzel, de biztos nem erre.
A +6 CU +384 db shader processzort jelent (tudtommal), az órajelek nem ismertek, de kizárt dolog, hogy egy szinten legyenek, a CPU is (az eddig kikerült adatok szerint) +400 Mhz-el gyorsabb a PS4-ben (a cikk szerint szintén AMD Jaguar van a Boxban is).
A memória-sávszélesség pedig már a most kapható APU-knál is problémás, nem véletlenül lesz a Kaveri-ből olyan verzió amire gyárilag forrasztanak GDDR5-öt. Persze a PC és a konzol ilyen szinten nem összehasonlítható.
Időközben megelőztek.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
"gDDR5 a PS4-ben aminek az átvitele nagy a latency meg őrült lassú."
Ha annyira "őrült lassú" lenne, szerintem nem hoznák ki a Kaverit GDDR5-ös konfigokban is.
"Ezzel szemben DDR3 + 32MB ESRAM(minimál latency és sokszoros sebesség a 32MB erejéig)"
A DDR3 és az ESRAM együttes sávszéle is kevesebb, mint a PS4-ben a GDDR5-é, ami azért sokmindent meghatároz. Igaz, a latency sem elhanyagolható szempont, de grafikánál pont nem a legfontosabb.
"Ps4 - 8 Core Jaguar CPU, Xbox One - 8 Core Custom MS CPU - ez meg még akármit is takarhat pl."
Gyorsan fejlesztett nekik az AMD egy teljesen új CPU mikroarchitektúrát, vagy hogy gondolod? Még az sem kizárt, hogy valójában ugyanaz a chip lesz bennük, más konfigurációban. De legalábbis nagyon hasonló.
(#348) Abu85: Ha nem is ez a legfontosabb, számítani azért számít...
[ Szerkesztve ]
-
Loha
veterán
The Xbox One: Hardware Analysis & Comparison to PlayStation 4
A +6 CU az 33%-al több ami nem mind1. DDR3 + a 32MB eSRAM együttesen nem ad annyi sávszélességet adni mint a GDDR5. A felhő meg igen, smafu.
-
electrodoki
aktív tag
Mondjuk pont ez a két XBOX cím amit lesz@rok. És komolyan bocsánat a csúnya fogalmazásért, de ezekkel játszottam a legkevesebbet... Volt anno Alan Wake, meg Forza, meg GOW, meg stb... Azok jobban mozgatnak...
"A lét határozza meg a tudatot! Ha megiszom a lét, elszáll a tudat!" /Hofi Géza/
-
zsigus
őstag
Ez benne van a témaindító cikkben is, de egyelőre csak a multihoz használható majd.
electrodoki: Ezek után az aláírásod aztán megállja a helyét...
"Itt van olyan is, aki azt hiszi, hogy egy forintot is ér a PS"
Van. Ugyanis nem fogok egy kölcsönkapott/cserélt/vásárolt használt játékért még egyszer fizetni. Nem vagyok kíváncsi a kinect-re, és nem megy éjjel-nappal a box/router ha pl. nem vagyok itthon a hétvégén. Itthon (és sok más országban) egy gramm online szolgáltatás nem fog működni azok közül amit itt bemutattak, az exkluzív AA játékokat pedig el is felejtették az MS-nél, mert ez még a minimumot sem üti meg.
A kinézetéről pedig már már született egy pár hsz...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Számomra egyértelmű hogy az xboxot veszem, eleve a kontroller mérföldekkel jobb, mindig is jobb volt, a ps kontroller nekem nem állt kézre, sose szerettem.
A design szerintem is jó, a sok interneten keringő kamu kép miatt sokan azt hitték valami focilabda alakú über brutál kinézetű futurisztikus csoda masina lesz.
A neve pont nem érdekel, sokan ezen is lovagolnak, hát nem tök mindegy mi a neve? felőlem lehet a neve nokedliszaggató is, pont nem izgat.
Az ekszklúzív címeket is jobban csíptem boxon, mint ps-en.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- BMW topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla