Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lenry

félisten

válasz moonman #73 üzenetére

látom, mikor kilapoz olyan futó programokat, folyamatokat, amikre szükségem lenne éppen"
    ööö izé, vagyis szóvalhogy, he?

ez sajnos tényleg így van. legalábbis nagyon erősen kétlem, hogy a 3ds max 15mega RAMot enne.

igaz, csak a max csinálja ezt, legalábbis más nagyétkű processnél még nem láttam ilyet, de ezt 5 perc szünet után is képes kilapozni, és utána akár egy ablak megnyitása is percekbe telik.

penge: ha te ennyire irtózol ettől a szerencsétlen Windows-tól, akkor miért nem használsz Linuxot?

• Penge_4

veterán

válasz moonman #73 üzenetére

"akkor nálad valami nagyon gáz azzal a géppel. pont a superfetch lett kitalálva az általad leírt, ún. "ebédszünet-szindróma" ellen."

És ha minden nap máskor van az ebédszünet?

"ööö izé, vagyis szóvalhogy, he?"

Fut a, b és c program. Valamint gyakran indítom d és e programokat.
    Az a mondjuk a böngésző azt szinte folyamatosan használom mikor gép előtt vagyok, ezzel nincs is gond. Kezdetben mindegyik normálisan fut.
    Első eset:
    Úgy hagyom 10-12 órára, majd visszatérek a gép elé. Első a böngésző általában, elolvasom az RSS-t meg a többit. Utána átváltok b programra. Elindul az olvasás a vinyóról átvált a másik ablakra de a program még használhatatlan legalább 5 másodpercig. Ilyenkor c program szintén ugyanezt eljátssza, majd elindítom d-t és e-t, alapesetben mondjuk elindul 2 másodperc alatt ilyenkor van, hogy 8-10 másodpercbe is beletelik.
    Miután betöltötte őket utána már ha kilépek és elindítom újra vagy csak szimplán néha visszaváltok normális sebességgel működik, de akkor már mindegy, az első indítás lett volna a lényeg.
    Második eset:
    A böngészőt használom aktívan, vannak 20-30 perces szünetek, de aránylag folyamatosan a gép előtt vagyok. Ilyenkor szintén hajlamos eljátszani ugyanezt a többi, futó, de éppen háttérben lévő vagy nem futó, de olyan, amit bármikor indíthatok programmal.

És ezen kívül még van sok más eset, ezek a leggyakoribbak.

"mindig azokkal a konfigokkal van probléma, ahol a tulaj jobban akarja tudni, és széttuningolja a rendszert, hogy "optimálisan" fusson, aztán csak néz."

Tuningol a halál. Alig van third-party szoftver a gépemen. Opera, Firefox, Chrome, Everest (csak a hardverinfó miatt), uTorrent, KMPlayer, K-Lite, Ashampoo Burning Studio, TC, 7zip, Picasa, Process Explorer (bár ez félig házon belüli)
    Pluginből is csak Flash meg Java. A HKLM-ből és HKCU-ból is kigyomlálva minden szükségtelen autorun cucc, mindent manuálisan frissítek.

A szolgáltatásoknál is csak a számomra felesleges dolgokat tiltottam le, mint Fax, Print Spooler, HomeGroup, WMP Sharing, Remote Access, Media Center

Új hozzászólás Aktív témák