Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
rvs
aktív tag
"Lassan akármelyik iparágban ki lehet jelenteni, hogy a régi, de még úgy-ahogy működő gépek helyett akármikor érdemes új gépet venni, mert: gyorsabb, kevesebb és tervezhető a karbantartási igénye, nem, vagy alig kell rá felügyelet, stb."
Aha. Azért ne jelentsük ezt ki, mert amikor az ember hetente telepíti az új bugfixet a csilivili új szarra, és egy-kéthetente nyitja a SR és TR hegyeket a karbantartási igényt nem igénylő sokmilliós szoftver+hardver kombóra, akkor erősen elgondolkozik ezen a karbantartási igény és felügyelet dolgon... maradt volna a régi, kopott, kicsit szar, de kezelhető cucc.
No offense, de hogy a CNC-re van rálátásod a hozzászólásod alapján az egy dolog, de nagyon ne általánosítsunk már. Főleg ne a niche/K+F területre. Az egy nagyon más játszótér, mint a konzumer világ.
-
Mr Bond 007
őstag
Itt most nem erről beszéltem. Nem vagyok hülye hogy a fillérb-ás a hatékonyság rovására menjen. De ha van egy jól működő gépem, minek cseréljem le ha csak a vezérlő pc-jével van baj?
Win2k-s gépre visszatérve meg akkor ott valamilyen probléma van. Meg kéne oldani. Ha meg nem lehet, akkor kicserélni olyanra amivel lehet dolgozni. Nem a spórolásról beszéltem, hanem a pazarlásról.
"Lassan akármelyik iparágban ki lehet jelenteni, hogy a régi, de még úgy-ahogy működő gépek helyett akármikor érdemes új gépet venni, mert: gyorsabb, kevesebb és tervezhető a karbantartási igénye, nem, vagy alig kell rá felügyelet, stb."
Tök jó! Csak én megint nem erről beszéltem...Másrészt egy mérőműszer nem feltétlenül avul el olyan mértékben. Ráadásul ha egy intézményben van már adott feladatra gép inkább egy olyanra kéne költeni a szűkös forrásokból ami még nincs, minthogy egy olyanra ami már van, csak egy mérés 10 perc helyett 20-at vesz igénybe. De itt most megint csak nem az avulás volt a gond hanem a pc ami viszi.
A többieknek is:
Szóval mégegyszer hogy meg is értsétek: Nem volt szó róla hogy a gép rossz, szenved stb. Csak a vezérlő pc-vel volt baj. Természetesen ha rossz, szenvedés vele a munka, és nem éri meg vele foglalkozni akkor dobni kell!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Vagy ennyire kedvelik a CPUID munkatársai a hírhedt rendszert, vagy egyedi a humoruk.
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest