Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rickazoid

addikt

válasz tyaty1 #453 üzenetére

Nem teljesen értem miért a szoftveren lehetne a legjobban spórolni. Ha van egy gép Core2-es processzorral és 2 GB RAM-mal, a Win7 vígan elfut rajta, nem kell hozzá újat venni, az OEM Win7 pedig telepíthető a meglévőre is, az OEM nem azt jelenti, hogy új gép és új szoftver, hanem hogy telepítés után nem teheted fel másik gépre. Tehát a régire is felmegy. Viszont átlagfelhasználásra nem sok olyan dolog van, ami miatt feltétlen szükséges lenne a váltás Win Vistáról Win7-re. XP-ről meg már bőven lett volna idő, de még mindig igen elterjedt, ez pedig remekül mutatja, hogy akinek van egy legális Windows-a, annak nem szükséges egyből frissíteni a legújabbra amint megjelenik, nyugodtan várhat egy-két évet, azt majd amikor lesz rá keret, akkor megveszi az OEM-et. Amúgy a hardveren sokkal könnyebb spórolni, 100.000 alatt össze tudnék rakni olyan PC-t, ami agyonveri a mostani notebookomat teljesítményben, de kész konfigurációk is vannak 92.000-től már, mindezt i3 2nd processzorral, 4 GB RAM-mal, 1 TB HDD-vel, stb. +29.000 a Win7, a dobozos felesleges az átlagnak. De ha spórolni akarsz, egyedileg összerakható olyan gép, aminél belefér 100.000-be a Win7 is és használható 1-2 évig biztosan. Notebookból pedig 125.000-nél kezdődnek a Win7-tel előtelepített gépek core i3 1st processzorral és 2 GB RAM-mal, ez pedig az átlag igényeket bőven kielégíti. De ha nem kell a Core i3, de spórolni kell, akkor 90.000-től kaphatók Win7-tel notebookok, még az is megfelel, ha nem akarsz friss játékokkal játszani vagy virtuális gépeket futtatni. Nem netbookok, 15,6"-os gépek.

• hcl

titán

LOGOUT blog

Azért az ügyintéző színvonalú dolgok nagy része megy Linuxon. Egyszer megtanítod neki, csinálja. Semmi köze a munkájának ahhoz, hogy mi fut a gépén.
    A legtöbb gond az, hogy az hogy
    - maga az "informatikai szakember" sem ért máshoz a winnyózon kívül
    - a cég szerződésben van a mikrofossal, illetve nagyobb multinál nem egyszer Linuxra váltani
    - hasonlóak...

Ja, meg hát a legjobb, amikor a céges szabályzat olyan ügyesen van megoldva, hogy csak durva megsértésével lehet bizonyos dolgokat megcsinálni. Hozzávéve még az analfabéta usereket.

(Mondjuk én is szoktam magam szégyellni, hogy nem értek az OSX-hez, és általában Mac-ekhez, ezen illene változtatnom. De a winnyóz-Linux az megvan már.)

@David75 : Na de ha nem ért hozzá, akkor a winnyózt miért tudja túrni? A Linux olyan, hogy egyszer összerakod, és utána csak működik. Sokaknak könnyebb lenne az élete, ha arra a 3 dologra, amit otthon csinál, összehozatna magának egy Linuxot, és ezután sok baja nem lenne. Ennyit a winnyózról, meg az állítólagos kényelemről.
    Anyám színvonalú emberek winnyózon sem tudnak másolni, meg Linuxon sem. Levelezni, netezni, filmet nézni, tud mindegyiken. Akkor inkább teszek neki Linuxot, azt legalább el se tudja barmolni, nem kap vírust, stb.

• bambano

titán

"Ez nem opció a felhasználok nagy többségének, ": egy normális világban a törvények tisztelete és megtartása sem opció, hanem kötelező elem.

"D probald csak meg egy számítógéphez egyébként nem sokat értő desgnert, zeneszt, ügyintézőt linux-hoz."

- vegyünk egy zenészt. tegyük fel, hogy kell neki egy midizhető zongora, egy mikrofon, egy gép, egy windows meg egy zeneszerkesztő. egyértelmű, hogy a zenészek többsége nem lop zongorát. windowst meg lop? miért?

- ügyintéző: ahol én dolgozom, ott át lett állítva az iroda linuxra és ezzel elégedettek. maradt ott wines gép, de folyton köhög, nem használják már.

100k nem zárja ki a márkás gépet, 40-50k között veszek core-os ibm használt, felújított asztali pc-t. vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy vettem és használjuk.

és akkor hagy tegyem fel a 20 forintos kérdést: amelyik zeneszerző megsérti a microsoft szerzői jogait, amikor windowst lop, az milyen alapon meri kinyitni a pofáját, amikor a t. userek lewarezolják a lemezét mp3-ban??? ERRE válaszolj!

• David75

őstag

Leginkább itt nem a warez a kérdés hanem hogy az emberek kb 70%-a nem ért annyit az it-hoz hogy alternatíva legyen számára egy linux. De nem csak ez a baj hanem a maradék 30% nagy részének meg nem kényelmes. Például én nem szeretném semmilyen más ingyenes szarral pótolni a számomra tökéletes office-t. A windows live messenger-nek nincs olyan alternatívája linuxon ami hozná a wlm számomra kulcs funkcióit illetve a ui-ja szintjét. Nem szinkronizálhatok rajta se ios se wp7-es eszközt és még sorolhatnám :(((

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés