- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
fekeandras
őstag
Ha esetleg nem jutnál dűlőre a szervízzel akkor keresd meg őt. (az aláírása...)
-
válasz
Thunderzolee #10 üzenetére
Mé', hát nem működött benne a Crashfree Bios, ami végülis nem az én hibám.
-
-
Ilyennel amúgy az a gáz, hogy szerintem elfelejtett neki elindulni a Crashfree BIOS. Mert az nyom ki a képernyőre dolgokat. Nálam is anno egyszer elfelejtett elindulni a P5K-nál. És elég ennek egyszer megtörténnie.
Vihettem vissza gariba és ráfizettem 2500 forintot egy P5K-PRO lapra...
-
lorenzen
aktív tag
How to Use CrashFree BIOS
#
Step 1Download the utility from the ASUS website. Use the program to make a bootable image that will be transferred to the flash drive.
#
Step 2Write the image to the thumb drive.
#
Step 3Place the flash drive into an ASUS computer whose BIOS has been corrupted.
#
Step 4Let the software load a copy of the BIOS. Essentially, the program loads a backup copy of the ASUS BIOS into memory that replaces the corrupted firmware.
#
Step 5After A: DOS prompt appears, type aflash.exe. (The drive letter may be different, depending on the computer's model.) This program flashes the BIOS, and replaces the data.
#
Step 6Remove the flash drive, and reboot the computer.
#
Step 7Enter the computer's setup before the operating system boots. This can be done by pressing the F2 key on many systems. Make sure the hardware configuration is correct, and adjust the boot order as necessary.
#
Step 8Exit system setup, and let the operating system load
-
whiz
aktív tag
De be van, sőt őszintén megmondom, hogy pl. azt se tudom melyik chip az.
Olyan BIOS forma tokozású (na ezekhez tényleg nem értek, de gondolom akkor más tokozása van, mint amit eddig láttam) chip nincs a lapon, a leírásban meg nem szerepel melyik az. De leszedhető chip mindenesetre biztos nincs rajta, szóval úgyis mellékes, mert nyilván aki ért hozzá, az le tudná operálni, de én nem.
lorenzen: megnézném én, de az asus honlapján, meg a kézikönyvben sem találtam erről infót, csak annyit, hogy elméletileg a telepítőlemezzel kéne bootolnia, és helyreráznia magát. Meg is piszkálja a CD-t bekapcs után, szóval elvileg igen, ez így lenne oks, de mégsem csinál végül semmit...
fekeandras: használtban nem bízok, de most nézelődtem, valszeg épp olyan lapot fogok beszerezni (11K körül van), ha nem jutok előrébb ezzel. -
Ha nincs beleheggesztve a BIOS chip a lapba, akkor szerintem nem drága újraírni. Legalábbis anno, amikor néztem olyan 1-2000 forintba fájt.
-
fekeandras
őstag
Tuningban nem tudom mit tud de láttam már neten 6k -ért is 3hónapos P5B Pro lapot.Elméletileg (és gyakorlatilag is) ez egy ASUS P5B.Annyit meg simán megér.
-
lorenzen
aktív tag
CrashFree BIOS 3
Van benne. Nem halhat bele egy hibás frissítésbe.
Nézd meg, hogyan kell előkészíteni a pendrive-ot, hogy beégesse magának a jót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen program, ami...?
- Nintendo Wii U
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest