Új hozzászólás Aktív témák
-
kiraly96
csendes tag
Üdv!
A héten érkezett meg az xBook-60HD e-book olvasóm, és azzal a problémával szembesültem, hogy hiába állítom be rajta a dátumot és az időt, pár óra múlva nem jól jelzi ki. Ma dél körül beállítottam a pontos időt és most (13:31kor) már 4 órával többet mutat (17:13). Mi lehet a probléma oka, hogy lehetne megoldani? -
Leon833
tag
válasz
balazs1979 #1081 üzenetére
Akkor ezzel a fonttal mar nem nagyobb egyik betű se?
-
balazs1979
csendes tag
válasz
balazs1979 #1080 üzenetére
Masik fontot valasztva javul a helyzet, a freesans volt a jo valasztas. Azt mondjuk nem ertem, hogy miert raknak ra olyan fontot, ami nem jol jeleniti meg a magyar ekezetes karaktereket... Egy árvíztűrőtükörfúrógép teszt nem olyan nagy dolog, meg a tervezesi fazisban
-
balazs1979
csendes tag
válasz
Leon833 #1077 üzenetére
Sok tapasztalat meg nincs vele, kicsit ez a bajos amatorizmus latszik 1-2 dologban. Szerencsere ez egy ebook olvasonal elmegy, mert az ido nagy reszeben olvas az ember, es abban nincs sok hiba. Az peldaul mar a pcn is zavart, hogy az ö, ő betuk mas meretuek, vagy mas fontot hasznalva jelenitodnek meg, de ez nem nagyon zavaro, inkabb csak bosszanto aprosag. Az is lehet hogy valamilyen fontkeszlettel orvosolhato a problema.
-
tjb007
nagyúr
válasz
balazs1979 #1076 üzenetére
Nem tudom, hogy a 60 HD-nál hogyan van, de a 60w-nél például a Documents mappába kellett másolni a könyveket, hogy megjelenjenek a Könyvek menüpontban.
-
Leon833
tag
válasz
balazs1979 #1076 üzenetére
Hogy tetszik az olvasó?Tapasztalatok?
-
tjb007
nagyúr
válasz
balazs1979 #1074 üzenetére
Elképzelhető, hogy nem a megfelelő mappában vannak, azért nem listázza ki.
-
balazs1979
csendes tag
válasz
balazs1979 #1073 üzenetére
Kozben sikerult a filekezelovel megnyitni a konyveket, en azt hittem, hogy a konyvek menupont alatt kilistazza az oszes konyvet, de ugy tunik nem
-
balazs1979
csendes tag
Hello!
Egy xbook 60hd-t vettem, de nincs rajta egy db ebook sem, nemhogy 175
Megvannak ezek valahol, vagy le lehet tolteni valahonnan?Szerk:
vagyis megvannak, csak nem latszanak az olvasoban.
Vajon installalni kell ezeket?koszi
-
Lütyő1
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, végülis rendeltem hozzá kínából kijelzőt, töredéke a szervizárnak:
Bent is van, működik.Ami hiba(sztem nem a kijelzőjé): néhány oldalnál a szöveg feketén írott részénél a betűk felett fehérrel is le van írva, ez a lapozás utáni frissítéssel eltűnik.Sajnos így elég macerás a lapozás. Van erre valami tartós megoldás?A gépre dugva nem látja a számítógép(a laptop sem), így a szoftverfrissítés kiesett..
-
Leon833
tag
Sziasztok.Egy xbook 60hd vásárlásán gondolkozom.Akinek ilyen van tudna nekem pár tapasztalatot írni róla?(nem az xbook 60whd hanem a sima.Előre is köszönöm.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Karácsonyra vettünk egy Wayteq 60HD olvasót, amin van 300 előtelepített magyar könyv.
Feltűnt, hogy a könyvek egy jó részénél egyes karakterek kilógnak a szövegből (ő ű és társai) mint amikor a karakterkészlet nem tartalmazza őket és valami genericcel helyettesíti a word. máshol meg teljesen ok.van ennek valami magyarázata? általános ez a "bug" magyar szövegek esetén?
-
Vardar
tag
Sziasztok!
Nálam is fellépett a lefagyási probléma (augusztus óta nem használtam és semmire se reagált). Elkezdtem csinálni a firmware frissítést, azonban a telepítés után (a batchtool.exe-t épp bezártam) gyönyörűen elkékhalálozott a laptopom. Újraindítás után semelyik program nem ismeri fel az olvasót, a rockchip driver se indul el, ellenben megjelenik egy szürkített hordozgató meghajtóként a Sajátgépben, amit nem tudok megnyitni. Mondjátok, hogy ezt még lehet orvosolni -
zotyo
csendes tag
Kicsit hosszú lesz, de remélem hasznos:
Szótárak:
A készüléket rádugod a PC -re, a belső memóriában létrehozol egy Dict nevű könyvtárat. Eddig meg is vagy.
Erről az oldalról ( http://abloz.com/huzheng/stardict-dic/Quick/) letöltöd a kívánt szótárt, ez most a példa kedvéért legyen a magyar-angol. Letöltöd a stardict-quick_hun-eng-2.4.2.tar.bz2 nevű fájlt, ezt kicsomagolod (én a 7-Zip -et használom). Kicsomagoláskor kapni fogsz egy stardict-quick_hun-eng-2.4.2.tar nevű fájt, ezt szintén kicsomagolod, ebben lesz egy mappa és azon belül három fájl (dictd_www.freedict.de_eng-
hun.dict.dz, dictd_www.freedict.de_eng-hun.idx, dictd_www.freedict.de_eng-hun). A mappát másold be a Dict könyvtárba, ha ez megvan akkor indítsd el a Szótár alkalmazást ( ahány szótár annyi alkönyvtár a Dict-ben ! ).
Amint elindítod egyből a billentyűzet ugrik fel, itt nyomj egy vissza gombot majd a navigációs gyűrűn
nyomd meg a le gombot és az OK gombot. Ekkor be tudod állítani, hogy melyik szótár legyen engedélyezve.
Szöveget kijelölni a navigációs gombokkal lehet: a kurzort a megfelelő szó elé viszed, az OK-t lenyomva aláhúzod. OK mége egyszer, előjőn egy menü, amelyben a középső a szótár, arra OK, és megjelenik a fordítás.A screensaver kepet hogyan tudnam modositani mas kepre ?
Másold be a Pictures könyvtárba a képeket (lehetőleg a kijelző felbontásával megegyezőt), ezután menj a Kép menüpontba, lépj a kiválasztott képre, OK gomb, Menü gomb majd Képernyővédő beállítás. ( pl 800x600 16 szin szürke) Ezzel hozzá fog adódni a képernyővédők listájához (Beállítások → Képernyővédő) is ahol bármikor be- illetve kiveheted a rotációból (már persze ha van). Értelem szerűen ha törlöd a képet akkor a képernyővédők közül is törlődik.
Lehet rá másik betűtípust rakni.
Hozz létre a készüléken egy Fonts mappát (nagy betű számít) és ide másold a *.TTF kitejesztésű fájlokat. A készülék ki- majd bekapcsolása után választhatóak lesznek az újonnan hozzáadott betűtípusok (azt azonban nem árt megjegyezni, hogy nem mindegyik könyvnél lehet betűtípust változtatni pl pdf).
Caecilia font, EB Garamond, Arbutus Slab ajánlottPDF gond
Abode Acrobat XI Pro progit, mert ez már pdf-ből tud doc fáljba konvertálni. Na ezt a doc fájlt már gond nélkül konvertálja a Mobipocket prc -vé.
Egy dolog még van : ha nem sikerül normális epub-ot csinálni a pdf-ből elsőre, akkor én kipróbálom azt, hogy :
1, pdf > doc
2, doc > epub
ebben a sorrendben.
80%-ban bevált....persze van olyan pdf, ami olyan rosszul van megcsinálva, hogy menthetetlen.A PDF nem e-book formátum !!! De aki nem bírna magával.....
Pontos beállítások a PDF-hez:
Méret: A6 - 10,5x14,8cm
Margók: - mindenhol nulla!
Oldalbeállításnál – elrendezés, élőfej-élőláb: nulla
Ugyanitt szegélyek – oldalszegély: körül, 0.25pt a fehérhez legközelebbi szín! És itt is van egy beállítási lehetőség ahol a margóit állítjuk be – itt mindent nullára állíts.
Miért is kell ez? – mert a PDF kép és a képet valahogy pozicionálni kell, hogy minden oldal pontosan ugyanakkora legyen.
Normál (stílus) betűméret: (két fajtát használok, természetesen nem egyszerre)
TimesNewRoman 16pt, behúzás jobbra/balra 1pt – ez adja a szöveg nagy részét ez minden szövegtípus alapja, az 1pt megadja a lap szélétől való távolságot és azért ilyen kicsi hogy minél jobban kihasználhassuk a meglévő területünket. Típusa: első sor, mértéke: 0,4 v 0,5cm)
Palatino linotype 14pt – többi beállítás ugyanaz.
Címsorok (ebből lesz a tartalomjegyzék) – egyéni méretezés ízlés szerint.
A PDF így jól olvasható, de behatárolt betűmérettel rendelkezik ezért nem mindenkinek megfelelő formátum.Mi a különbség az adobe meg a fb reader között ?
Az biztos, hogy Adobe-bal sokkal szebb az olvasási képe mint az epub-nak, viszont hátrányt is szenvedünk ha az Adobe -t használjuk. Nincs szótárazás, jegyzetelés, automatikus felolvasás (mondjuk ennek csak angol vagy kínai nyelvű könyveknél van értelme) és betűtípust sem lehet cserélni.
Kép: png, jpg – rendben – szépen jeleníti meg a nagyobb képeket is,(1920x1080) elforgatható, megjeleníthető a képi információ is ha úgy akarjuk. Ezeket ha berakjuk a Pictures mappába akkor utána képernyővédőként is használhatóak.
Hang: Mp3-at próbáltam egy Sennheiser CX150 "agybadugós" és egy Technics RP-DJ1200 fülhallgatóval. Ebook readerhez képes, sőt néhány mp3 lejátszóhoz képest is nagyon jól szól!
Aki olvasás közben szeretne zenét hallgatni, az nem fog csalódni benne. A Music mappába kell őket rakniMagyar ékezetes betük Calibre konvertálás
A Calibre-ben menj oda, hogy Preferences - Saving books to disk, és vedd ki a pipát a Convert non-English characters to English equivalents elől. Aztán a Save to disk-re kattintva mentsd el a könyvet és azt másold fel az olvasóra. A doc-t nem igazán szereti a calibre. ( rtf a jobb, de azt ismeri a Waytek)
Hd merülési probléma:
Én csak 2 db olyan 3mm magas, kb. 5mm átmérőjű gumipogácsát ragasztottam a fedélre, a bal oldali gombokkal egy szintben. Ez megemeli a fedelet annyira, hogy a jobb oldali gombokhoz se ér hozzá. Ezzel a fedélemelős megoldással pont a duplájára emelkedett az akkuidőA Wayteq magyarországi hivatalos szervíze az Elektrodoki. Garanciális javítással kapcsolatban mindenképp oda vidd. Ha még garanciális a szervíz akkor megtalálod a garlevelen is a szükséges információkat. Előtte telefonálni kell és felveszik a készülék adatait a szervízbe. Telefonálás után pedig bármikor beviheted a pesti címre: 1107 Budapest, Ceglédi út 1-3.
(Nyitvatartás hétfőtől péntekig 10:00 - 17:00) email: info@elektrodoki.hu, Tel: 06-1-445-0111lehetne még folytatni a töltési problémákkal és a frissítéssel, talán majd legközelebb.
Köszönet a hozzászólóknak, tőlük idéztem gyűjtöttem össze mindent.... -
Lütyő1
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos egy éve nem jött válasz, ezért megpróbálom ismét: Wayteq xBook 60W-hez keresek kijelzőt, vagy felellhetőséget, ahonnan be lehet szerezni..
-
dorika87
őstag
Sziasztok! Tudom, hogy nem ebbe a témába vág, de egyszerűen nem találtam topicot ami ilyesmivel foglalkozna. Egy 5"-os ebookhoz keresnél elfogadható árban tokot. méretei: 100.2 mm x 142.3 mm x 7.2 mm. Egyébként egy Pocketbook mini 515-ről van szó. (Amiket találtam tokokat 3ezer ft vagy az fölöttiek, nekem akár egy univerzális is jó amiben elfér úgy, hogy nem löyög.)
Hátha itt tud valaki egy jó boltot vagy webshopot, ahol beszerezhető 5"-os tok. Köszönöm. -
Findzs
addikt
köszi úgy lesz
-
Findzs
addikt
sziasztok
adott egy xbook-60
1 napig volt töltőn és még mindig azt írja ki, hogy kevés az energia a bekapcsoláshoz
a szervizet felhívtam ott azt mondták a firmware update megoldhatja [link]
csinálnám is de a gép nem is látja a rádugott e-book olvasót -
virág0120
csendes tag
sziasztok! megint lenne két kérdésem, hátha valaki más is találkozott már ezzel az észrevétellel.
kicsi drágámba, már vásárláskor betettem egy 8 gigás kártyát, (ne nevessetek ki!) és minden könyvet arra írtam rá. tehát magán az alapgépen nincs is könyv, csak a kártyán.
szépen csinálgattam minden írónak egy-egy mappát, és abba mentettem a könyveket.
most egy - két hete, amikor szerettem volna könyvet másolni a kártyára, az adott író mappájába, kiírta, hogy "megtelt a lemez".
egy pillanatra ledöbbentem, mert hát jó van rajt pár könyv, de azért 8 gigányi még nincs...
megnéztem, a kártya adatokat, a kártyán épp hogy 1 giga foglalt, a többi szabad memória...
kivettem a kártyát, és külön csak azt csatlakoztattam a géphez, minden további nélkül simán másolja a könyveket....
szerintetek mit nem jól csinálok? vagy létezik, hogy a "könyvek" mappa telt meg, és ezért nem tudok oda másolni? csak közvetlenül a kártyára?
a tc-n (azon keresztül másolok) természetesen a kártya meghajtóját választom ki, és azon belül eddig a "documents" mappába másoltam a könyveket.
van valakinek ötlete mit szúrok el? mert tuti én bénázok valamit! köszi!a másik, amivel most másodszor szembesültem.
egy ideje nem kapcsolom ki a gépet, csak alvóra teszem, mert egyszer-kétszer lefagyogatott bekapcsoláskor, inkább megelőzöm.
a múltkor ránéztem a töltöttségre, hát a fele alatt volt egy kicsivel, erre este hazaértem, kiírja, hogy "nincs elég energia..." feltöltöttem, bár furcsálltam, hogy mi történt.
most tegnap ránéztem megint, mert elég sokat olvastam vele, és megint a fele alatt volt valamivel (kb úgy a felének a közepénél), ó gondoltam még két-három nap, erre ma reggel kiírja olvasás közben, hogy "kevés az energia".
létezik, hogy az utolsó negyed ilyen gyorsan leszívódik?
amúgy, még az én "horrorhasználatommal" is bírja jó egy hetet, másfelet. (horror használat: hétközben átlag 3-4 órát tuti használom, hét végén szerintem ennek a duplája simán szerintem.)
tehát nem azt furcsállom, hogy mennyi idő alatt merül, csak hogy a végén az utolsó töltési rész ilyen hamar elfogy.
vagy ez a normális?
köszi! -
supercharley
tag
Én ajándéknak vettem egy ilyen készüléket. Gondoltam hogy mielőtt átadom, rakok még rá könyveket. Mivel észrevettem hogy van hozzá szoftverfrissítés is, ezért gondoltam hogy azt is felrakom.
Hát baromi nehezen ment föl. A Wayteq oldalán leírt módszerrel a harmadik pontnál nem ismerte már fel a számítógép a készüléket. Több gépen, többször is próbáltam, mikor egyszer csak mégis felismerte, nem is értem hogy miért. Ez azért így elég gáz! Arról nem beszélve hogy egy sima "xBook-60" készülékről van szó, és a hozzá letöltött firmware után olyan menüpontok kerültek bele, ami a wifi-s készülékhez volna, tehát szarul van fent a honlapon! A képernyő számomra egyértelműen csalódás, mert a lapozás előtti tartalom halványan(és számomra zavaró módon) látszódik lapozás után. Más problémám is van még, nevezetesen az hogy az akku 100%-on volt tegnap este amikor leraktam a készüléket. Onnantól kezdve csak a képernyőkímélő volt a képen, reggelre mégis csutkára lemerült az akkumulátor! Hogyan lehetséges ez, hiszen energiát csak képfrissítéskor kellene felvenni a készüléknek?! A kivitelezés minősége is elég gyatra, mocorognak a gombok, meg még zörögnek is. A saját tapasztalatom egyértelműen ellent mond annak a "tesztnek" amit vásárlás előtt itt olvastam a készülékről: [link]
Szóval az első tapasztalatom a készülékkel kapcsolatban eléggé lesújtó!
Jövő hét végén át kellene adnom az ajándékot, de így? Az is elég ciki, ha azt kell mondanom hogy azért nincs ajándék, mert egyből a szervízben kezdett. A fene egye meg.... -
elistvan
őstag
válasz
BBandigyerek #1037 üzenetére
Ha problémamentesen működik, nagy változásokat nem hoz a frissítés. Kecelen, illetve Pesten az Elektrodoki. (Országosan oda kell küldeni ez az egyetlen szerviz.) Az, hogy egy "hagyományos" rádió-tv műszerész ért-e ilyesminek a javításához, az problémafüggő. Ha mondjuk csak forrasztani kell a kilazult usb csatit, azt megcsinálja de ha cserés valami nem valószínű, mert ugye be is kellene szerezni az alkatrészeket valahonnan.
-
BBandigyerek
tag
Urak!
Március óta birtokolok egy ilyen szerkezetet, ezidáig problémamentesen működik. Lenne egy-két kérdésem:
-amíg teljesen jól működik a szerkezet, nem fagyogat meg ilyesmi, attól függetlenül kellhet rajta szoftvert frissíteni amolyan megelőző céllal, vagy ilyesmi?
-Pécsen vettem, garanciája már lejárt, ha netán mégis valami krach ütne be, hol foglalkoznak ilyesmi javításával? -
törölt tag
Sziasztok.
Van nálam javításra egy teljesen halott,semmire nem reagáló xbook60w. Úgy nézem sikerült a szoftver frissítése.
Tapasztalataim.XP-re nem sikerült a driver telepítése.Bár ez lehet azért van,mert vmware playerben futott. Win7 64-esen viszont sikerült a driver telepítése.
Az RKerase programmal nem volt gond.A másik kettővel viszont igen.A megoldás:Ha az RKBatchTool nem indul
Nyisd meg config.ini, keresd
SUPPORTLOWUSB=
cseréld erre
SUPPORTLOWUSB=TRUESpi tool
setting megnyitás , SUPPORTUSB11=0 sor átírása erre SUPPORTUSB11=1
setting 2808 megnyitás, SUPPORTUSB11=0 sor átírása erre SUPPORTUSB11=1Lekapcsolt gépnél is meg lehet csinálni a frissítést. Bár inkább ne legyen rá szükség.
Sok sikert. -
lalajos
csendes tag
Sziasztok! Valaki tapasztalt már olyat, hogy nagy méretű (450 oldalas) EPUB könyvnél a könyv közepén lefagyott az olvasó? Az oldalak összekuszálódtak, a lapozó gombokra nem reagál, minden más funkció működik. Más könyvet be lehet tölteni, de abban sem tudok lapozni. Az oldalra ugrás funkció működik, csak picit fárasztó ekkora műnél
. Elvileg szoftverfrissítése volt pár hete, az elektrodokinál (nem töltött, ezért kellett bevinni).
Van valakinek ötlete, vagy szerviz megint? köszönöm. -
elistvan
őstag
válasz
virág0120 #1031 üzenetére
Én 180-ra voltam Pesttől, küldd el nekik postán, ha garos, ingyen visszaküldik neked ha kész. Ja és Kecelen van az Elektrodoki központja, de kb 1 hónapra búcsúzz el a készüléktől. (Tudomásom szerint másutt nincs szervíz.)
Más:
Mióta visszakaptam, bekapcsoláskor mindig be kell állítani, hogy lista vagy polc megjelenítéssel mutassa a készülék a könyveket. (Nekem a lista jön be és átállítom polcra de nem jegyzi meg.) Ötlet? -
virág0120
csendes tag
Sziasztok!
Január óta használom - igen nagy örömmel - az olvasómat. Eddig sose volt vele semmi problémám, pedig nyúzom rengeteget. Most viszont már 3-4-szer is előfordult sorozatban, hogy amikor felteszem töltésre, nem jelenik meg a "Töltés" képernyő. (mindig ki szoktam kapcsolni) A zöld led folyamatosan világít, de semmire nem reagál. Resettel eddig még be tudtam indítani. Végül is aztán a harmadik eset óta már ki sem kapcsolom, hagyom hogy alvóra álljon. Olvasom vissza, hogy más is járt így. Viszont az lenne a kérdésem, más is van így, hogy ki sem kapcsolja? Nem árt ez neki? Illetve nem gáz, ha így töltöm? Várhatom hogy előbb-utóbb megadja magát, vagy azért ez másoknál is elő szokott fordulni - mármint hogy le-lefagyogat? Vagy inkább előzzem meg a teljes fagyást, és most vigyen szervizbe? És akkor a következő kérdésem, hogy csak Bp-n van szakszerviz? Más szervizek - mondjuk ahol még amúgy forgalmazzák ezt a készüléket - nem foglalkoznak javítással? Még ha csak egy szoftverfrissítés kell, akkor sem? Csak azért meg 250 km-re vagyok Pesttől... én meg nem merek nekiállni itthon frissíteni. Köszi, főleg azt hogy meghallgattatok... -
Attici
őstag
Én is végre elhoztam.
"SW Frissítés, formázás, gyári könyvek rámásolása, akku töltés, Q címke ragasztás.
2540HUF -ennyit még megér. Remélem még egy darabig működik.
De, hogy miért nem tudtam lefrissíteni? -
elistvan
őstag
Megérkezett tegnap a készülék. Munkalap benne. Ahogy írtam szoftver frissítés, gyári könyvek, usb átforrasztása... de működik.
-
Edgeri
senior tag
válasz
elistvan #1020 üzenetére
Sziasztok!
Gondoltam csak próbálkozom vele. PC-re rádugva már reagált, visszajött belé az élet. Bár bekapcsolni csak úgy lehetett, ha PC-re volt dugva, amúgy nem reagált.
Ez is valami, talán összejön a firmware upgrade, nekiláttam. De nem találta az RKErase Tool.exe az eszközt. Akkor találtam itt a fórumban egy linket, amit valaki linkelt () mint Rockchipes Windows drivert. Feltettem. Akkor már látta az eszközt. A Wayteq oldalon lévő frissítési lépéseken végigmentem. Minden sikerült, reset, bekapcsol, aztán bejön az e-book olvasón a kép, hát el van csúszva. Na, ez valami felbontás probléma. Előkeresem az e-book olvasó dobozát. Hoppá ez HD verzió (pedig az olvasó hátoldalán csak a szimpla 60w van írva, mint típus), tehát másik firmware-t kell telepíteni.
Firmware frissítés kezdődik elölről, immár a HD verzióval. Sikeres frissítés ez is. Olvasó újraindít, ki-be kapcs, működik. Remélem így is maradKöszönöm a tippeket!
-
dorika87
őstag
Sajnos egyből szervíz. Ha szerencséd van és garis akkor ingyenesen elvégzik rajta a szoftverfrissítést, mert ilyenkor így javítják. (ez típushiba ennél az olvasónál, többünknél is előfordult már, ha visszaolvasol) Ha nem garanciális már akkor úgy tudom 2000ft körüli összegre kell számítani. Vannak itt többen akik próbálták ill. meg is csinálták a szoftverfrissítést, viszont így, hogy be sem kapcsol, és nem reagál semmire én nem ajánlanám az otthoni kísérletezést, hanem sokkal egyszerűbb és egyenesebb megoldás a szervízre bízni a dolgot, én is így tettem már két alkalommal, mert a családban két készülékkel is így jártunk, szóval szinte biztos, hogy ez egy típushiba ennél a készüléknél.
Viszont megnyugtató, hogy szervízelés után egyikkel sincs semmi probléma és még csak nem is jelentkezett hasonló hibajelenség sem, pedig az első készülék 1 évvel ezelőtt volt emiatt szervízben és azóta tökéletesen működik és meg vagyok vele elégedve. -
Edgeri
senior tag
Sziasztok!
Az olvasóm nem kapcsolt be, reset után meg csak folyamatosan világít a zöld led és nem történik továbbra sem semmi. Van tippetek? Egyből szervíz, vagy próbáljak ki még valamit?
Előre is köszi. -
Tuttyer
újonc
Sziasztok!
Elcsúszott a kép!
Ilyenkor mi a teendő?http://kepfeltoltes.hu/view/140922/1411375865708_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
elistvan
őstag
E öröm e bódottá! Holnap kapom vissza a hd-s olvasómat. Az alábbi dolgokat végezték el rajta:
"USB aljzat átforrasztás. SW frissítés (4 lépéses v1.0.0 17/06/2014), formázás. Gyári könyvek rámásolása. Akku töltés. Biztonsági Q címke a csavarra, ne sérüljön."Holnap kiderül, hogy szuperál. Illetve +20 napot jóváírtak a garihoz.
-
elistvan
őstag
Informatikával (is) foglalkozom Értem, én, hogy nem csak ezt javítják millió és egy dolgot szervizelnek. Nem is az a baj, hogy 1 hónap javítási idő, mert tudom, hogy sok cucc lehet náluk. Lehet cserés valami alkatrész, vagy nem jött még meg nekik stb. Telefonoknál ilyenkor ugye van cserekészülék, hogy addig is tudd használni ha x napnál tovább tart a javítás. De a +1hó gar szerintem méltányos lenne mindezért. Mindegy majd megírom mi volt, ha végre kézhez kaptam.
-
Attici
őstag
válasz
elistvan #1009 üzenetére
Nem csak a tieddel szórakoznak 1 hónapig.
Van még mellette több száz másik is. Valószínűleg max. fél óra (de lehet, hogy csak 5perc) az egész.
Én is szervizben dolgozom, tudom, hogy mennek ezek. Sorra kell kerülnie. Az igazi javítások azért több időt vesznek el.
Igazából csak azt nem értem, hogy én miért nem tudtam frissíteni a firmwaret, ha a szerviz meg igen. Pedig mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva. Szerintem már több ezer készüléket (DVD,DVR,VGA,TV,telefonok,tabletek, alaplapok,MP3 lejátszók,stb.) frissítettem az évek folyamán, de ezzel mégis elbuktam.
Nem szeretem ezt a készüléket! -
Ubandi
újonc
Köszi, sikerült telepítenem a frissítéseket, leformáztam előtte mindent, most el tudom indítani , viszont átméretezte a képernyőt, elcsúsztatta, így pl a pontos idő megvan a jobb és a bal sarokban is
na ilyenkor mi van? a beállításokban én nem találok a képernyő méretezésre vonatkozó beállítást! erre is van valami furmány? előre is köszi: Bandi
-
dorika87
őstag
válasz
elistvan #1009 üzenetére
Ja, ok már értem. Én nyáron (július) vittem be csak szoftverfrissítés miatt, mert full le volt fagyva és 3-4hetet ígértek, mert szabadságolások vannak. Pedig elméletben nem tart sokáig egy frissítés.
Na most ők szinte napra pontosan ki is várták a 4 hetet így augusztus elején tudtam csak érte menni.
Azóta szerencsére semmi baja, és remélem ez így is marad.
A családban két wayteq 60w-t használunk és mindkettőnél megvolt már ez a hibajelenség, de szervíz óta tökéletesen működnek. -
elistvan
őstag
válasz
dorika87 #1008 üzenetére
Félreértettél, beküldtem szerívzben van 2 hete. Az elektrondoki online munkalapja szerint 24-án lesz kész hibajelenség: "Körben apró kopás vagy bontásra utaló sérülések". Oké, oké, na de 1 hónapig szórakoznak vele ha csak szoftver? Akkor ha addig nem tudtam használni, hosszabbodjon annyival a gari. Szerintem így fair.
-
dorika87
őstag
válasz
elistvan #1003 üzenetére
A hiba amit előzőleg leírtál, hogy fagyogat, nem indul reset után sem, a zöld gomb folyamatosan világít stb... eléggé szoftverfrissítés gyanús, tehát ha van még rá gari akkor díjmentes, ha már nincs rá garancia, szerencsére az sem olyan földbedöngölő ár, mert 2000ft-ért megcsinálják.
De ha még garon belül vagy az a legjobb. Amióta nekem megcsinálták (szinte ugyanez volt a hiba, amit leírtál, ez típushibája az olvasónak) lekopogomazóta abszolút jól működik, semmifél fagyás és hasonlók nem jöttek elő.
Maradjon is így, mert már nincs rá gari... -
Attici
őstag
Nekem is ez volt. Bár nekem gyakran fagyogatott. Most szervizben van már egy hónapja, de állítólag már kész (mától lehetne érte menni). Ha lesz időm majd elmegyek érte. Szerencsére vettem egy kindlet, helyette. Nekem az jobban tetszik, azon kívül is, hogy nincs benne magyar menü.
-
dorika87
őstag
válasz
elistvan #999 üzenetére
Ez mindenképpen szervíz... nálunk is megvolt már ez a családban mindkét készülékkel.
Szervízben szoftvert frissítettek rajta és azóta hiba nélkül működik mint két darab.
Főleg ha még garis akkor érdemes szervízbe vinni.
Otthon is lehet próbálkozni a honlapon leírtak alapján, de ahogy tapasztalom valakinek sikerül valakinek nem, én ezért választottam a szervízet, mert az a biztos. Egyébként meg lefagyott állapotban a honlapon nincs is arra leírás hogyan lehetne frissíteni, úgyhogy én ezért is döntöttem mindenképpen az elektrodoki mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Új területre lép be a táblagépek piaca után a WayteQ, ezentúl már ebook olvasójuk is van.
- Formula-1
- CPU léghűtés kibeszélő
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Hobby elektronika
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest