Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos fejegységek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
Komolyan nem értem a siránkozást a gépigény miatt. Ez teljesen rendben van és vállalható.
Azt feltételenzném, hogy aki a legújabb AAA játékokkal akar játszani a PC-jén elfoghadható minőségben és performancia mellett az ennek megfelelően fejleszti is a gépét, akinek nincs erre pénze az konzolt vesz és nem kell itt sírni. 2013 van, nem 2006-7-8 amikor 2-4 giga ram talán még elég volt a legtöbb játékhoz, ha tetszik ha nem, ennek a korszaknak előbb utóbb vége lesz, cserébe persze nagy minőségbeli ugrást kell produkálniuk a fejlesztőknek, és ezt várom a Watch Dogs-tól is az eddig napvilágot látott in-game videok alapján erre meg van az esély. -
19ati93
senior tag
az igen,ilyen gépigényű játék is létezik már?
azt hittem sose jön el ez az idő 
full lowon egy mai átlagos gépnek csak elkéne vinni 25fps-el nem?:/ -
proof88
addikt
Nem a levegőbe beszélek.

Azért egy E8400 4.5-ön nem lehet sokkal rosszabb, mint egy Q8400 alap órajelen.
Mert az E8400 4-magos párja mondhatni a Q9650, nem a Q8400. E8400-ban 1 magra jut 3 mega L2 cache, Q8400-ban viszont 1 magra csak 1 mega L2 cache jut. A Q9450-ben jut megint 1 magra 3 mega L2 cache azonos órajelen. Amikor L2-ben alulról indulunk, akkor sokat számít a mennyiség. Szerintem, ha csak 2 magot használunk ki, akkor 20-30%-ot hoz legalább az E8400 a Q8400-hoz képest a cache mérete miatt. Ezt nem hasra ütésre mondom, hanem halovány emlékekből, teszteredmények, stb. Nyilván ha 3-4 magot kihasználunk rendesen, akkor a Q8400 előnyben van, de ezt az előnyt jelentősen le tudja faragni az E8400 a 3x több cache-sel ÉS ha 4.5-ön fut. Már csak azért is, mert pusztán szorzóból nem tudod 4.5-re húzni, szóval nem csak a proci fog magasabb órajelen járni, de az fsb is. De nyilván azért sok minden függ az aktuális programtól is.
Amúgy nem mondtam, hogy nem éri meg lecserélni a kétmagost a négymagosra, csak azt, hogy nem minden esetben kifizetődő a csere.
-
Lenry
félisten
válasz
GeryFlash
üzenetére
Nem kell ahhoz f1-es mérnök lenni, hogy lásd
de azért látni nem árt...
előzeteseket láttunk meg pár gameplayt, de fogalmunk nincs a játék működéséről, felépítéséről, a világ méreteiről, semmiről, mégis optimalizálatlanságról beszélsz, pedig a fentebb felsoroltak esszenciálisak a memóriafogyasztás kérdésében.még mindig rugóztok ezen a 6GB-n, holott azt ti is láttátok, hogy a Windows pár futó alkalmazással felkajál 2-3GB-ot akkor máris csak 3-4-ből gazdálkodik a játék. betölti a pályát, esetleg egyben a világot, meshek, textúrák és voilá, elfogyott az a 3GB RAM, amit a rendszer üresen hagyott.
persze, lehetne, hogy csak mindig a körülötted lévő terepet tartja a RAMban, de akkor meg az lenne a bajotok, hogy "mi az, hogy egy nextgen játékban 5 percenként a Loading-ot kell néznem?"plusz amit továbbra is félreértesz (és úgy látom, hogy nem egyedül) az az, hogy a minimum rendszerkövetelmény nem feltétlenül azt jelenti, hogy ami ezt nem ugorja meg, azon el sem indul a játék (bár láttunk már ilyet), hanem azt, hogy a fejlesztők szerint mi az a minimum, amin a játék még élvezhető.
ettől függetlenül nagy összegben fogadok rá, hogy 2 magon meg 4GB RAMmal is el fog futni, legfeljebb végig 100%-on fog izzani a procid meg folyamatosan kerreg majd a vinyó, ahogy swapelget jobbra-balra.végezetül pedig: ha adott user számára a 2 mag és a 4GB RAM még mindig a gémergépet jelenti, akkor bizony lesz kedves elbúcsúzni a frissen megjelenő next-gen játékoktól, mert kénytelen lesz hozzászokni az ehhez hasonló gépigényekhez, ugyanis az XB1 / PS4 portok meghajtásához ez fog kelleni.
-
GeryFlash
veterán
Viszonyítok... Nem kell ahhoz f1-es mérnök lenni, hogy lásd, egy Caterham lassabb mitn egy Red Bull, itt is ez van, semmi egetrengető nicns a játékban, egy nyílt világ nagyon szép (de nem álejtős) grafikával elég sok scripttel.
Számomra egyértelmű, hogy a hardvergyártók kívánságra lett ilyen a gépigény, különben mivel lehetne eladni egy gtx780-at... -
Slade92
aktív tag
válasz
GeryFlash
üzenetére
A crysis 2 egy "csö" fps játék ahol nem rohangálhatsz ide oda egy városban!
A Far Cry 3-nak pedig még PC maxon sincs egy egetrengetö grafikája, és már a trailerekböl lehet látni hogy a watch dogsban 10x annyi történés,cselekés,esemény van mint a Far Cry 3-ba!
Meg azért a grafika is jóval szebb!Ezek fényében én megértem hogy kell neki a ram!Szerintem majd a GTA V pc változatának is kell majd minimum 4gb ram!

-
Lenry
félisten
válasz
GeryFlash
üzenetére
nincsen probléma. mondom: több hely van, elterpeszkedik, cserébe nincs swappelés
ha 4GB RAMom lenne, értelemszerűen a Windows is máshogy gazdálkodna vele.
ha neked is 16GB RAMod lenne, neked is szép lassan elhasználna ennyit.
egyébként sem értettem soha, hogy miért rugóznak ezen emberek, én azért vettem a RAMot, hogy használva legyen, nem azért, hogy üresen álljonakkor is szégyen, hogy egy fejlesztő csapat nem tud optimalizálni.
ne is haragudj, de meg kell kérdeznem: hány játék fejlesztésében vettél eddig részt, hogy így ex has meg tudod mondani, hogy ez rosszul van optimalizálva, csak annyiból, hogy a fejlesztőcsapat rá merte írni, hogy szerintük milyen gép kéne ahhoz, hogy a játék élvezhető is legyen?
-
GeryFlash
veterán
Szerintem nálad vmi nagy probléma lehet, a win7-8hoz valóban kell legalább 2Gb RAM, nekiem 4 van, de alapjáraton+böngészővel soha nem veett 1200mbnél többet. És crysis 2-ffar cry3 alatt is az egész 3 Gb volt, nehogy már ennek kelljen+ 3gb, ritka szarul optimalizálták, és most ne jöjjünk azzal, hogy a RAM ingyé van, akkor is szégyen, hogy egy fejlesztő csapat nem tud optimalizálni. És nem is (vagy alig) néz ki jobban mint az említett két másik játék, a terep sem nagyobb.
-
Ryder62
őstag
Nem mondod?
Ilyen baromsággal meg ne gyere hogy 5 gigát eszik. Megnéztem a te kedvedért, tessék:
Ezek futnak most: firefox, windows media player, vlc, total commander, steam, geck map editor, audacity.
A geck csak önmagában eszik 1 gigát egy megnyitott mappal.
A végeredmény: 2,8 GB rendszerrel együtt.
-
[CsuCsu]
őstag
Én azért mert olcsó volt

-
razorka777
veterán
Most már értem, miért vett a haver 16 gigát a gépébe.

-
exec79
tag
az első game aminél nem ütöm meg a min.-t (q6600)
-
M3Ny3'T
senior tag
2 giga VRAM ajánlott? Ejha...kíváncsi leszek, mit kóstál az ultra.

Bár szó, mi szó, pl. a textúra felbontások döbbenetesek, nem csoda, hogy jót tesz a szerkezetnek ennyi ram. -
proof88
addikt
nem értem mi a problémátok ...
Q8400 nem olyan nagy kaland manapság, 4 éves proci. Ha ilyened nincs akkor csak van valami Q6600-od vagy ilyesmi. Ha az sincs akkor felhúzod az E8400-at 4.5-re.
6 GB helyett jó lesz a 4 is. Max néha kicsit többet akad meg.
VGA-ban sem nagy kaland manapság az 1 GB VRAM.
Hozzáteszem, hogy a GTA IV gépigénye is valami ilyesmi ha normálisan akarsz vele játszani. Ha meg nem, akkor minimumra kell állítani a dolgokat. GTA IV is működik 2 giga rammal és Pentium D-vel, csak 10 fps lesz az átlag. -
Slade92
aktív tag
Nem tudom mit vannak ezen sokan felháborodva!
A gépigények mindig nönek a grafika fejlödésével...de azt hittem ez mindenkinek egyértelmü!
Nem lehet mindig leragadni egy fix gépigénynél hogy a grafika meg fejlödjön!
Erömü kell hozzá de meddig?Jövö ilyenkor megmár alap lesz a 8gb ram meg a 4 magos proci mint ahogy ez lenni szokott! -
Firkavadasz
tag
Nevetséges ez a követelmény.

Nem fogok csodálkozni, ha nem hozza majd a várt eladási szintet a program.
Bár attól is függ, nekik mi az elvárt.
-
Lenry
félisten
az a rész megvan, hogy a 6GB-t nem a játék eszi meg, hanem a teljes rendszer? tehát mondjuk 2,5-3GB-t rögtön húzz is le a Windowsnak. (nekem most épp 5GB-t eszik, Firefox, Thunderbird, Winamp, uTorrent, Total Commander fut csak)
Eddig 4 mindenre elég volt
eddig. most nem
érdekes, ha odaírják, hogy 2GB elég, aztán meg szaggat, mintha muszáj lenne, akkor rántotok egyet a vállatokon, hogy "hát... új játék"
de ha odaírnak egy olyan konfigot, ahol már élvezhető is a játék, akkor meg sírtok, mint a fürdős k*****k4GB DDR3 ma 9 rugó körül van, ha ennyit nem tudsz beleáldozni a gémer gépedbe, akkor egyébként sem biztos, hogy AAA játékok valók neked
-
alevan
őstag
Akinek arra volt pénze, hogy egy jó gamer PC-t vegyen (2-300 ezerért, vagy több), annak kellene, hogy legyen pénze 4-5 játékra, ami tetszik neki...
Ha nincs rá, minek vett drágán PC-t...Több konkrét személyt tudok mondani.
(#41) MortalVenoM
A több helyen is le lett már nem egyszer írva (hogy ne a néha emiatt leszólt Abu cikkeit idézzem), hogy nem a számításí teljesítmény a fontos a konzoloknál. A nextgen konzolok a felépítésük és a vékonyabb APIk miatt ha nem is hiperszuper négykás grafikát, de sokkal fejletebb fizikát, mesterséges inteligenciát, rengeteg eddig eyecandy-nak titulált efekt léphet játékmenetet befolyásoló funkcióvá (pl. füstök, stb). Mindez csak a programozókon múlik.
Mivel a PC maradt a külön CPU és VGA struktúrában, ezért sok nextgen konzolon megírható funkció nem lessz egyenlőre elérhető, vagy csak izomerőből lehet megoldani. Továbbiakban a PC-s játékpiac nem hoz annyi jövedelmet, mint a jelenlegi (és várhatóan a nextgen) konzolgeneráció. Így a fejlesztési költségeken faragni kell. Ha jobban belegondol az ember (és nem elvakult fanatikus mint egyesek...) és megpróbálja nem játékos szemszögből, hanem a cég szempontjából nézni a dolgokat, akkor a következő megoldások állnak fenn:
-nextgen port: nem vagyok fejlesztő, minimális programozási ismeretekkel rendelkezem. Viszont számomra az logikus, hogy ha a nextgenekhez hasonló konfigurációra próbálok portolni. Ez jó grafikát ígér, a jövőben szivesebben vesznek a játékosok meg egy szép játékot).-jeleneg konzolgen port: alacsonyabb gépigény, alacsonyabb grafikai minőség. A játákosokmegvennék, de folyamatosan kritikákat kapna úgy játékoldalaktól, mint a játékosoktól.
-kevert next-gen+jelengen port: bonyolúlt motor jellemezné, sok vegyités, kompromisszum és hatalmas fejlesztési költségek. Ez élből kizárva.
Továbbá még van az optimalizáltság kérdése: ahogy látom, a fórum megint megtelt Zeusz és más ezoterista mesterek tanítványaival, kik előre megmondják, hogy szar lessz a játék, szar grafikával és optimalizálatlanúl. Ha ennyire a jövőbe látnak, inkább menjenek lottózni és nyerjenek, örüljenek.
Nyugodtan lehet mondani olyan Ubi játékot ami rémes optimalizációval rendelkezett. Az AC3-ban valóban voltak akadások (főleg Bostonban), de bőven a jó konzolportok közzé sorolható így is (az én szubjektív meglátásom szerint).
(#32) Mr.Csizmás és (#50) Ryder62
Erre csak két dolgot mondok:
1. Ha a Steam ennyire mérvadó, akkor az Origin-en és dobozos változatban miért fogynak annyira jól a játékok (itt az Origin inkább csak dísznek van és a dobozos változatokon a hangsúly). Azon emberek konfigja akik dobozosan vásárolnak játékot, hol van nyilvántartva?2. Több embert tudnák pár órás keresés után mondani a PH! fórumról, kik rengeteg leárazott játékkal rendelkeznek Steamen, de ezek töredékével játszottak csak (idő vagy konfighiány miatt). Továbbá ami nagyon viszi a Steam-et, az az Indie játékok. Az én Steam profilomban is az asztali gépem van (Intel Core Duo 2,4Ghz, 4GB DDR2 RAM és AMD HD3400 (passzív hűtéssel)). Mint láthatod, nem egy combos konfig, de asztalin csak és kizárólag stratégiákat és olyan Indie játékokat játszom, melyek nem indúlnak el a notebookomon (Lenovo G585, AMD E300 APU).
De ha mutatol egy olyan kimutatást, hogy milyen az átlagkonfigja azon Steam játékosoknak akik legalább egy órát játszottak a Sleeping Dogs nevü játékkal (mely pl. megközelíti a Wachdogs célközönségét (nem a kutya szó miatt)), akkor elhiszem.
Továbbá nem vagyok konzol fanatikus. Ezen hozzászólásomban is megpróbáltam objektíven tekinteni a dologra. Egyébként nem vagyok részlehajló, ugyanúgy játszom PC-n, mint konzolon. (Viszont konzolok között egyértelműen XBOX párti vagyok és tervem az RMXFSZ (Romániai Magyar Xbox Fanatikusok Szövetsége) megapalítása).
Viszont most tökéltem el magam, hogy fogok írni egy logoutos, felhasználói szemszögből megírt, többé kevésbé objektív szösszenetet-összehasonlítást a konzolok-PC-SteamOS trióról (és más várható játékezközökről). Addig sem játszom

-
Ryder62
őstag
Steam felmérés szerint az userek felének még mindig 2 mag van.
Nah most erre idefirkantanak egy laza i7-est ajánlottnak de a minimum sem rossz.
Sok sikert az eladásokhoz az UbiTrollnak.

-
keIdor
titán
Én is így gondolom. Én is csak 8-9 játékot veszek egy évbe, de én annyivel is játszom, a legjobbakkal, amik felkeltik az érdeklődésem gyakran évekkel is a megjelenés előtt. Tavasszal meg ősszel van ebből "nagyobb" (több 10k-s) kiadás, úgy gondolom nem vészes, főleg ha az embernek hobbija.
Szerk.: Konzolos játékokat meg idővel el is szoktam adni, mikor tudom, hogy lehet évekig nem lesz hozzá kedvem, akkor abból is jön vissza pénz. Megveszem Steam-en akcióban ha kell utána (ha van PC-re).
-
Ryder62
őstag
6 GB? Ezek milyen drogon pörögnek?
Eddig 4 mindenre elég volt max modolt (textúra pakk, graf modok) játékok esetében éreztem esetleg a hiányát pár + gigának.
UbiTroll meg elmehetne a búbánatba hogy "a gépigény sokkal szerényebb" lesz nyilatkozat után beböfög egy ilyet.
-
Manbal
senior tag
be is xarok kétszer ha ez a cucc majd el kezd nekem swappelgetni össze-vissza mert nem elég neki a 4GB
hiszem ha látom... -
Lenry
félisten
válasz
Engikrisztus
üzenetére
jajj ne, egy vadonatúj, AAA kategóriás nextgen játék túllépi a netezős-facebookos gép kereteit... sosem láttunk még ilyet

(#45) Ed3r_X_ ha cserébe egyszer tölt a játék, és nem kell a háttérben eltűnő tereptárgyakat észrevennem, akkor máris meg van magyarázva.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Miféle szörnyeteg lesz ez? 6GB RAM minimum? El vannak ezek szállva.
-
S1M0N
senior tag
Így van!

Nekem ez a hobbim, ha tudok, teszek félre pénzt a kiszemelt játékokra, van, hogy már egy évre előre.
Én így tettem a Mass Effect 3 esetében is. Ahogy elő lehetett jegyeztetni/rendelni, én már jeleztem is a ezen szándékomat (CD Galaxis), és kicsivel több pénzt, mint amit feltüntettek mellette, félre is raktam.
De ugyan így teszek most a Watch Dogs és az AC4-gyel is.De pl. szeretem a filmeket és sorozatokat is, azokra viszont nem költök pénzt (kivéve 1-2-t), mert egyrészt annyim nincs, másrészt meg egy jó játék ár/érték arányban jobb szerintem.
Meg ott vannak a könyvek is, azokat is megveszem, bár telefonon is szoktam olvasni, így elvileg "nem kellene"...
De ez már egy másik történet...

-
raggg
senior tag
"És akinek arra volt pénze, hogy egy jó gamer PC-t vegyen (2-300 ezerért, vagy több), annak "illene" vásárolni 4-5 játékot, ami tetszik neki..."
Főleg ezzel, de a többivel is egyetértek. Nem hiszem egyébként hogy a steam sale-k meg a bundle-k hegyei között nem lehet néhány játékot kispórolni úgy, hogy ne maradjon évente egy-két előrendelésre egy kis pénzmag. Mindezt persze diákként/munkanélküliként (és hasonló esetek) teljesen más megélni, mint amikor van keresete az embernek, de hát ugye Mercedest sem lopunk csak azért, mert ugyan szeretjük a szép autókat, de nincs rá pénz.
Persze nem én vagyok a szent atyaúr aki a zs kategóriás filmeket is megveszi DVD kiadásban, mert úgy illik, de ha az embernek ez a hobbija, akkor szánjon rá. Még mindig olcsóbb mint makettezni vagy órát gyűjteni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
S1M0N
senior tag
#14 - alevan
"A magyar emberek nagy része nCore-ról tölti majd le. Továbbá ha kenyérre nincs pénze, akkor ne egy AAA kategóriás játékkal játsszon."
Akinek arra volt pénze, hogy egy jó gamer PC-t vegyen (2-300 ezerért, vagy több), annak kellene, hogy legyen pénze 4-5 játékra, ami tetszik neki...
Ha nincs rá, minek vett drágán PC-t...#25 - alevan
"Nem lehet, de az egyik legfőbb ok. A másik ok peddig, hogy a PC "gémerek" annyit költenek minden évben a H/W-re, hogy nem marad pénz a játékokra.
Természetesen nem ezek a legfőbb okok, de lényeges tényező."
Ez így hülyeség...
Aki jól össze tud rakni egy gépet, annak pár évig nem kell hozzányúlnia komolyabban, csak néha letörölgetni róla a port... 
Persze ehhez manapság kell egy jó 4 magos i5-ös proci, 8GB RAM, meg egy legalább 2 GB-os, minimum közép-felső kategóriás VGA.
3-4 évig ennyivel szerintem ki lehet húzni akár fejlesztés nélkül is, bár ki tudja mit hoz a holnap... De ugye ott vannak a konzolok, amik azért talán visszatartják a gépigény növekedését, de ettől függetlenül a fejlődést nem lehet megállítani, lásd a 64 bites rendszer "hirtelen" szükségessé válását.
Az előző gépem egy Core 2 Duo E6550, 2 GB RAM, ATI Radeon 2600 XT 512MB-os konfig volt (1680X1050-es felbontáson), 2008 januárjától használtam tavaly novemberig, nem sok játékkal volt gondom... Persze közben jött a DX 11, ami miatt a BF3 szóba sem jöhetett, de a játékok 99%-a játszható volt rajta, és kompromisszumot sem nagyon kellett kötni.
Persze az új gépen ugyan azok a játékok érezhetően simábban és szebben futnak, de ebből is látszik, hogy nem kell évente százezreket új hardverre költeni...
-
MortalVenoM
tag
a nagy gépigényből nem következik egyenesen a jó grafika is, nem tudom ez mégis miért lenne törvényszerű.
konzol APU számítási teljesítménye soha nem lesz olyan mint PC CPUja és dedikált GPUja, felesleges is hasonlítgatnod miben hány mag van.
az a nagy helyzet, hogy az ubinál nincs idő, vagy kedv optimalizálni. vagy csak a hardver lobbi miatt nem csinálják...
de megpróbálhatsz meggyőzni, hogy a PCnek szüksége van a 8gb ram + 2gr vramra, míg a konzolokban lesz összesen 8

-
prolad
addikt
Van ám gépigénye,kíváncsi leszek,750m mit fog kezdeni vele.
-
BlackSoft
addikt
Hát minden esetre jóval kisebb lett a követelmény...
-
raggg
senior tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Dehogynem engedi...

-
wolfman
veterán
Még az is lehet, hogy a játék maga baromi unalmas és sablonos lesz, aztán senkinek nem fog tetszeni, így nem is lesz baj ha nem fut gyengébb gépeken. Egyelőre én pl. nem vagyok túlságosan oda érte, így nem is hergelem magam a gépigényért.
-
Peaceliker
addikt
Én nem értem a 6giga RAM on miért kell kiakadni …nekem 4 van a gépemben és a crysis 2 majdnem fel is zabálja mind (és gondolom azé csak majdnem, mert a rendszer nem engedi, hogy mindet vigye )...az nem egy mai játék, akkor miért lepődünk meg ha meg azt várjuk, hogy ez még jobb játék legyen?
-
törölt tag
640KB mindenre elég kell hogy legye

-
Ha addig nem változtatnak a specifikáción akkor komoly. Ugye minden program a telepítés előtt lefuttat egy ellenőrzést, hogy meg van-e a minimális rendszerkövetelmény. Ha valahol hibádzik, akkor el sem fog indulni a telepítő.
Egyébként szerintem ez egy orbitális baromság, (mmint a 6gb) sohasem az lesz a szűk keresztmetszet. Szóval én azt javasolom, hogy ha ez tényleg így marad, venni kell 2000Ft-ért valami noname 2gb-os modult aztán azt odacsapni a 4 mellé.
-
Mr.Csizmás
titán
#napi beszűkült konzol látásmódnézzél be mondjuk a steam topicba, szokták linkelni a profiljukat az emberek, nem két játékkal. akkor nekik az ENSZ adja segélyben a pc-t, mert nincs rá pénzük?!

(mellesleg konzolon warezolni még mindig olcsóbb, 30-40k-ért nem kapok gamer pc-t)
-
törölt tag
Tavaly a max payne 3-nak volt egy vidám kis 16 gigás ajánlott követelménye meg 7970
mégis vígan ment GTX 460 és 4gb memó kombón ! -
JanR
addikt
Na majd ha lesz VGA-m kipróbálom, mondjuk a játéknak is meg kell előtte jelenni

-
alevan
őstag
Amúgy a 8 mag miatt síróknak:
-Miben van még 8 mag? Next Gen konzolokban.
-Milyen grafikát szeretnének a PC-sek? Xbox360 vagy Xbox One-hoz hasonlót? Persze hogy XBONEhoz hasonlót.
-Mi van az XBONE-ban ami nincs a PCben? Koherens memória a GPU és a CPU között (ha rosszul írtam, bocsi).
-Így mit kell tennie PC-nek, hogy felzárkózzon (és hogy egyszerübb legyen a portolás a fejlesztőknek)? Izomerőből amit lehet.Mellékesen omolyan azt hittem a legelső Wach Dogs gépigény hír alapján, hogy a hozzászólások nagy része örömújjongás lessz, hisz az xbox 360 és a PS3 nem húzza le majd a grafikát, stb. És őszintén, nagyot csalódtam.
-
Logen88
aktív tag
Ez már nem olyan durva szerencsére. GTX 560 nagyon necces lesz, de ez van.
-
BeLucZ
addikt
proci vicc, 4.8 Ghzes 3570k-mon tuti hogy vígan menni fog, megnézném én azt a "8 magos " kihasználtságot.... meg ht kihasználtságot, meg ajánlott 8 gb ram
de nem baj ha 32 gb van ugye srácok ?
picit elszálltak az igényekkel úgy érzem, ennyire buzi sok ram igényt nem sűrűn láttam egy játéknál sem, remélem hogy ennyire brutálisan is fog kinézni és ennyire tartalmas is lesz a játék, mert csak abban az esetben bocsátható ez meg -
[CsuCsu]
őstag
Még mindig nem hagy nyugodni, hogy én azt hittem, elég lesz az az i5 az új gépbe... ha HT hiánya miatt CPU-limit lesz jó VGA mellett, akkor enyhén szólva szét fog b•••ni az ideg.
Megtehettem volna pénzügyileg, de totál feleslegnek tartottam. Lecserélni meg már butaság lenne, ki venné meg egyáltalán reális áron? Úgyis max 3770k lehetne belőle. Bár a 6 magosra amúgysem adnék pénzt... -
válasz
Psychopeti
üzenetére
Sajnos nem. 6 alatt fel sem fog települni.

-
GeryFlash
veterán
Aha, és ezt a sok szart mi indokolja? Én örülük, hogy végre ki lesznek használva a hardverek, de ettől még optimalizálni is lehet, lefogadom hogy nem lesz szebb mint a crysis2 ami e8200+ 3GBrammal és 5670-es vgan is elindult, és ment mediumban. Ez meg garantáltan csúnyább lesz, és mégse fut el még egy kétszer jobb vgaval és i3-as proccal minimumban, vicc.
-
törölt tag
válasz
Psychopeti
üzenetére
Ha 6 GB RAM a minimum hogyan/minek támogatná ?
@raggg: Az ok, de ez olyan 1,5-2 GB köré tehető (tekintve, hogy a win is visszavesz ha sok memória kell), a kb. 4 GB "tiszta" ramot még mindig soknak tartom "minimumnak" úgy, hogy ugye a textúrázáshoz ott a VRAM ami szintén 1-2 GB. -
Psychopeti
senior tag
Támogatott OS: Windows Vista SP2 64bit, Windows 7 SP1 64bit, Windows 8 64bit
Csak én nem látom vagy tényleg nem fogja támogatni a 32bites(x86) rendszert...

(#16) Szaby59: Majd akkor derül ki igazából hogy mennyi kell ha majd megjelenik.
-
alevan
őstag
A magyar emberek nagy része nCore-ról tölti majd le. Továbbá ha kenyérre nincs pénze, akkor ne egy AAA kategóriás játékkal játszon.
Korrekt, abban az estben , ha nem amiatt lesz ekkora gépigénye , mert egy szarul optimalizált programot kapunk. Kijön 360-ra is, nem lehet valami nagy gépigénye. Főleg butítva...
Igen, viszont a PC verzió a nextgen textúrákat és a nextgenhez közelibb motrot használ.
És végezetül:
Én személy szerint megértem az Ubi döntését, miszerint passzívan, de a konzolokra helyezi a hangsúlyt. Míg PC-n a warez gyerekjáték, addig a konzolon csippezni kell, nextgenen peddig pár évig még nincs warez.
-
robyeger
addikt
Istenem, köszönöm! Végre ezt is megértük, egy natív 64bites játék

-
nemeth989
senior tag
Azért kíváncsi leszek, hogy az 1Gb-os GTX560 TI-men hogyan fog futni. Eddig nem volt gond nagyon sehol sem a FHD, de lassan olyan érzésem van, behatároló tényező lesz az 1GB-os memóriája.
-
GegeWarrior
senior tag
Na akkor itt az ideje megvenni életem első konzolját

Asszem PS4 lesz. -
Shing
őstag
Azért ez a játék tényleg faszán néz ki, de egy picit túlzásnak érzem ezt a leírást is, főleg a proci részt.
Majd élesben kiderül minden. -
Engikrisztus
tag
Azért az a "korrekt" gépigény-főleg az ajánlott-nem egy átlagos otthoni konfiguráció.A teljesség igénye nélkül utána keresgéltem,hát alsó hangon min. 200 ezres gép.Akkor nem számoltam sokat.
-
törölt tag
Kíváncsi lennék, hogy ezt a memória szükségletet hogyan oldották meg az x360/PS3 (512/256 MB RAM) változatokon, mert a többi még csak-csak, de az a 6GB ram mégis mire kell (függetlenül attól, hogy mennyi fér a mai gépekbe...) ?
-
Mr.Csizmás
titán
korrekt gépigény.
mennyibe is van egy gtx650, 5850? (nem is kell gépet fejlesztenem, hogy tudjak játszani.
) -
alevan
őstag
Mielőtt a "PC gamerek" nemtetszésüket fejezik ki:
2013-ban, amikor a notebookok alapfelszereltségként 8GB memóriával jönnek ki, ahol 4magos processzor van az x86-os tabletplatformokban, ahol ha 1GBnál kevesebb memóriával rendelkező VGA-t tesztel a PH! az első 100 hozzászólásban emiatt küldik el az üveghegyen túlra a gyártókat és ahol évek óta azt olvasom, hogy a konzolok huzzák le a játékipart, ez a gépigény korrekt.
Ám lehet tudni, milyen DRM kerül majd bele a játékba?
-
sz3lim
tag
Ehhez a játékhoz egy kisebb erőmű szükségeltetik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Jövedelem
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

azt hittem sose jön el ez az idő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)