- Apple MacBook
- Milyen videókártyát?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szenzorosan védett 12V-2x6 kábel jött az ASRock berkeiből
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
azért lássuk be, hihetetlen korlátoltságra vall azt hinni, h az aki másképp vélekedik mint te, az biztos vmilyen módon le van fizetve.
ráadásul az én területem mégcsak nem is olyan, ahol ms hagyományosan piacvezető szerepben van. a szerver és azon belül is a webszervereken a unix legacy miatt a linux volt a nyerőbb. ehhez képest az utóbbi 5 évben ms komoly térnyerést mutatott fel és több területen is toronymagasan átvette a vezetést.
ez elkéne gondolkoztasson azon, h talán mégis van vmi olyan az ms technológiájában, ami mágnesként vonzza az IT profokat (akik ügye alapjáraton kevésbé érzékenyek a marketingre). -
FTeR
addikt
nemtom mit kell találgatni azon, h miről beszélek...
nem képzelem magam semminek. a lamp kulcsszó alapján világossá válhatott volna, h webfejlesztésről beszélek. mint lampon nevelkedett webfejlesztő (programozni nem azon tanultam meg...) 2005 végén úgy éreztem, h ms megoldása fényévek távlatába húzott. ekkor jeleztem a főnöknek, h szeretném kipróbálni. ezután folyamatosan, az amit a főnök meg a kolléga pajtások láttak ahhoz vezetett, h egyre több munka indult ezen a platformon.
ennek ellenére utóbbi 2 projektem lampos volt. nem azért vagyunk, h az ms részesedését növeljük, hanem hogy a saját és az ügyfél igényeit a legjobban kielégítsük (tod, gyorsabb munka, több pénz...).btw, a wine alig 1 éve lépett a normálisan használható fázisba. amiben csak az a szépséghiba, h addigra ms már intenzíven elkezdte nyugdíjba küldeni a win32 apit...
-
sghc_toma
senior tag
A Cedega-ra gondolsz? Mármint hogy az fordítja át OpenGL hívásokra a DX9 hívásokat? Én nem ismerem közelebbről, de legalábbis a System Requirementsben nincs benne az OpenGL.
ha jól tudom, a Cedega egy Wine fork, a Wine pedig OpenGL-t használ 3D-hez...Lényeg, hogy megoldható (legalábbis állítólag egyeseknél működik, csak pl. kell hozzá egy telepített Visual Studio is, stb.).
lényeg, hogy a tizenpár sdk tutorial közül 1 db volt hajlandó elindulni, futott is átlag 1-2 fps-sel.. ez egy színes háromszöget rajzol ki.. ja, meg a d3dx függvények nagy része megy, de jó.. ahogy FTeR is írta, elég nagy különbségek vannak XP és Vista között (WDDM - virtualizált vga mem, szálak a GPU-n) - gyakorlatilag ismerned kell a Vista kernelt, és át kell tudnod írni az XP kernelt, ha DX10-et akarsz XP-re.. -
FTeR
addikt
remélem nem töröm össze a világképedet, ha azt mondom, h egy alapvetően linuxos fejlesztőcégnek dolgozom. habár az is igaz, h alattomos háttértevékenységem hatására a súly kezd áttolódni. szörnyű hogy kell korbácsolni a mocskos rabszolgákat, h ne szeretett ópenszórszukat használják*.
a dx10 egyik sarköve az új wddm, aminek pont az a lényege, h kigyomláltak pár köztes réteget, így csökkentve a cpu overheadet. ehhez képest hatalmas visszalépés, h megtartva az xp megoldását, egy wrapper (még 1 réteg) a cpu segédletével az utásitásokat átértelmezi a opengl számára.
a wine teljesen rossz példa, mert az nem emulál/konvertál, hanem egy teljesen független api. de mégha nem is így lenne, szted mégis ki várná meg a használható verzió készül belőle? és hol lesz attól az épp aktuális verzió?
*gyengébbek kedvéért: általában miután első látásra átakarnak térni és a lehetőséget is megkapták igencsak húzni kezdik a szájukat, ha vmi lampos cucchoz kell nyúlni.
-
orbano
félisten
a feature-eltérést ne nézzük, csak a dx10 esetét néztem önállóan. a másfajta architektúrára való optimalizálás pedig messze van attól, hogy teljesen külön kódot kelljen írni, vagy hogy a gpu gyártóknak hozzá kelljen majd idomulni a cpu-s végrehajtás karakterisztikájának. nyilván mindegyikben vannak favorizált és óriási penaltykkal használható megoldások, de ez már csak optimalizáció. ráadásul egy ilyen sw implementációnak sincsen sok köze mondjuk egy esetleges larrabee implementációhoz, csak azért, mert mindkettő x86-os utasításokat feldolgozó processzorokkal dolgozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- !AKCIÓ! Garanciás Klipsch R-120SW 30cm aktív mélysugárzó SubWoofer - 200W RMS / 400W Peak
- Eladó megbízható, szép Toshiba Satelite C850
- Csere - Beszámítás! Gamer PC : I5-14400F / 32GB DDR5 / RTX 4060 Ti / 1TB M.2 SSD
- Ryzen 5600, 32GB RAM, EVGA 3080 Gamer PC
- Asus RT-AC68U router eladó (3 darab - egyben vagy külön is)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest