Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
Kb. 3-4 éve vettem egy Logitech Harmony 1000-es távot, akciósan 35k-ért. Aztán úgy 1,5 éves korában kapott eleget a gyerekektől és egyszer csak nem kapcsolt be. Felhívtam a svájci központot és kb. egy órás beszélgetés és levelezés után közölték, hogy akkor postáznak egy csere terméket (a régi maradt nálam, nem kérték hogy törjem be a kijelzőjét vagy ilyesmi
)
2 hét után érkezett egy vadi új 1100-es, amit a mai napig a használok.
Szóval részemről nagy-nagy R.I.P. a Harmony-nak.
Ja és a számlán a bolt csak 1 év garanciát tüntetett fel és a harmony topik hatására hívtam fel a svájci központot ahol a gyártási szám alapján mondták, hogy még van rá gari.
-
holodp
aktív tag
Nem hiszem el, hogy megint az igénytelen tömeg miatt fogok szívni, ha egyszer tönkremegy a Harmony 600-am. Telefonról, tabletről vezérelni, persze. Minden egyes eszközömhöz töltsek le egy külön programot, majd indítgassam el mindet, wifi (amit csak a tv tud), közben még nézzem is az eszközt.
Van egy 12 éves Dimarson DVD lejátszóm, aminek tönkrement a távja, egyik univerzális távirányító sem vitte, a Logitechnek meg benne van az adatbázisában, csak ezzel tudom helyettesíteni.
Sokan leírták már előttem, hogy mit is tud egy ilyen készülék, számomra pótolhatatlan. Az adatbázisa, a funkcionalitása verhetetlen, de a nép inkább bénázik a semmirekellő tablettel.
(bocs a hangvétel miatt, de egyszerűen vérlázítónak tartom ezt) -
Integra
titán
hát ez csodás... és mit vegyen az ember akkor ami hasonlóan jó termék mint a harmony advanced?
ok a logitech pc szoftvere egy szutyok, de ha kész a scriptelés, akkor jó tud lenni.. inkább tovább kellett volna fejleszteni... -
dchard
veterán
Én is mostanában akartam venni egyet, mert egyrészt tönkrement a Yamaha erősítőm távirányítója, másrészt nálam is 4 távirányító van, ha lesz media player akkor már 5, ez ibírhatatlan.
Másrészt a Yamaha most 50-et érő erőlködőmhöz gyári távír van 10ezerért, ez egy rossz vicc.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy a tablet meg okostelefon nem tudja helyettesíteni a távirányítót, de tény, hogy a harmony-k ára meg úgy általában a távirányítóké egyáltalán nem olcsó, sokszor nem reális.
Akkor gyorsan benevezek még egy ilyen harmony-ba, mielőtt eltűnik.
Dchard
-
jézusom
addikt
Azért az elég erős kijelentés, hogy valami androidos vackot használjunk Harmony helyett. Nekem 525-ös van, előnyei androiddal szemben:
-nem kell naponta 2x tölteni
-érzem a gombokat
-van rajta infraCsupán ennyi. Igaz ha behal a szerver oldali support, akkor szívás.
-
kcsa
veterán
válasz
sebgutkopf #43 üzenetére
Philips 37PFL4606H. Benne van a listában. De akkor se, hidd el, jó pár hétvégét elb.sztam rá, és nem az első műszaki cikkem ez a távirányító
A régi harmony szoftverrel megoldható olyan módon, hogy beprogramozom a lépéseket, de ez meg milyen már...
-
vtechun
veterán
nemrég vettem egy 600-ast, imádom
4 távirányítót vált ki, azóta azok a szekrényben vannak
-
sebgutkopf
őstag
Nekem is Philips tv-m van (ninst set top boxom a tv dvb-c tunerét használom) és az activity-nek megfelelően kezeli a harmony 600 a bemeneteket, ami lehet tv, media player, dvd, sőt még antik VCR is van rákötve. Sose kell a tv menüjében turkálnom tökéletesen kezeli, de tény, hogy egyszer jól be kellett állítani, majd néhányszor finomítottam a gombkiosztáson a tapasztalati igényeim szerint.
-
-
Cha-b
senior tag
válasz
sebgutkopf #39 üzenetére
Igen, vhogy sejtettem, de másom nem ment még tönkre, pedig billem is logi. Igen, semmi sem számított, nekem pl Németoból jött anno az új mx518, nem itthonról. Valszeg ezek azért be vannak építve az áraikba, nem találkoztam még ilyen céggel.
-
capulet75
addikt
-
sebgutkopf
őstag
Ráadásul ez nem csak az egereknél működik így, hanem a jóval drágább játékvezérlőknél mint a G25 és G27-es kormány. Annak idején így lett G27-em, hogy elromlott a G25 és mivel már kifutott típus volt ezért be kellett érnem egy 27-essel.
Mindenesetre példás garanciális kezelésben a gyártó. Az se számít melyik országban vetted, legfeljebb a külföldi központból küldték a csere készüléket. -
sebgutkopf
őstag
Egy dolgot szúrt el a Logi a távirányítókkal. Nem kellett volna kihozni a baromi drága színes kijelzős, meg akkus verziókat, amik ára olyan elszállt, hogy az érdeklődők nagy részét elijesztette.
Ellenben folytatni kellett volna a harmony 600 árú és kategóriájú modelleket, amikbe olyan akkut/elemet tesz az ember amit akar, nincs színes kijezője (minek színes nézni a tv-t nézem nem a távirányítót) és az ára megállt 12k-ban.Az activity-k szerintem szuper jó dolgok.
Nem tudom, hogy képesek az emberek alternatívának tekinteni egy állandóan alvó módba kapcsoló érintős telefont, amin minden készülékhez külön program kell és még váltogatni is kell a készülékek között. Ezzel szemben egy harmony esetében azt mondom hogy filmet nézek, 1!!! gombnyomásra bekapcsolja a tv-t, erősítőt és a media playert. Majd a távirányító mindenféle kapcsolgatása nélkül a hangerővel az erősítőn állít hangot, a nyilakkal és a lejátszó gombokkal a media playert vezérli, közben egyéb gombokkal a tv képét vagy akármilyét állíthatom anélkül, hogy módot kéne váltanom. Mindent kikapcsolni pedig szintén 1 gombnyomás. Ezt melyik mobil app tudja? -
Cha-b
senior tag
Pedig a logitechnél, ez mindennapos szinte. Ezért is kérik meg a termékek árait valszeg. Tönkrement az mx518am, felhívtam őket be kellett didktálnom az aljáról a számot, hogy leellenőrizzék mikori vásárlás, látták, hogy 2 éven belüli, mondták vágjam le az egér usb csatlakozását, adtak egy címet, és ahogy elpostáztam nekik, küldték a vadiúj mx518at új garival. Más cég nem nagyon vállal be ilyen cserekészséget, azt vettem észre, mindenhol próbálják az időt húzni,elsumákolni. Nem hogy megnézés nélkül cserélik első szóra. Hozzáteszem ez lehet csak egereknél van így másom még nem romlott el.
-
kcsa
veterán
Én nagyon szeretném, tényleg. De hogy három éve nem sikerül megoldani hogy az ostoba philips tévém bemeneteit megfelelő sorrendben kezelje az röhej. Egyszerűen nem tudom megoldani ráadásul azt sem, hogy a tv is bemenetként legyen kezelve, nem mindenki néz settopboxot (nekem conax+mindigtv párossal megy tévéről).
Egyébként kényelmes, sötétben világít, jól programozható, de igenis a jó nénikéjüket hogy nincs arra mód, hogy a gyárilag letárolt kódbeállíásokat felülbíráljam... Fél éve a polcon pihen, pedig a gyári távirányítókat nagyon utálom.
-
nbg
senior tag
En ugyen nem kerdzetem toled semmit, csak igyekeztem ravilagitani a butasagaidra.
De elolvastam amiket irtal, azert is reagaltam, de akkor kerdezek, kommentelek is:
Személy szerint vérlázítónak tartom már azt a tényt is ,hogy ilyen összegért bárki árul ilyen eszközt.
Penztarcafuggo, szubjektiv
Egy 10-25 ezer forintos tablet tudásával rendelkező eszközt eladnak 40-140 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) eFt-ért?!?!
Meilyik 10-25 (vagy akarhany) ezer forintos tablethez letezik olyan SW, amivel egy feluletrol, akar tevekenysegenkent (activity funkcio) csoportositva, wifi nelkul, infraval tudod kenyelmesen, egy kezzel, sotetben vakon vezerelni az eszkozeidet?
Ideje hogy menjen a süllyesztőbe az egész cég a nokia mellé.
Szubjektiv
Arról nem is beszélve, hogy ennyi pénzért még rendes programot sem képesek írni: volt olyan, a saját kategóriájában a legdrágább eszköz (pl. air max egér) amire közel két évett kellett várni a softwarre, amitől többet tudott, mint egy 2000 forintos noname egér.
Akkor ott van Pl a G19. nem drága eszköz, már meg lehet kapni 60.000 Ft-ért: a mai napig nem készült hozzá stabil program, illetve a logitech részéről semmi olyan, amivel értelmes dologra lehetne használni a rajta lévő kijelzőt.
Harmony taviranyitokrol szol a topik.
Részemről tehát viszlát Logitech, RIP.
Szubjektiv.
...
Abban igazad lehet, de amin ki vagyok akadva, az az, hogy a következő tipus 25 ezer.
egyeni problemad, masnak lehet pont megeri.
Korrigálom magam, már nem 140, csak 96 a legdrágább: akkor már csak 5x annyit kérnek el érte, amennyi az értéke.
Mi alapjan hatarozod meg, hogy mennyi az erteke? Hogy neked mennyit er? heh...
...
1.: ezt írtam én is, ugyebár.
nem, nincs, lásd 1. pont. Vettem olcsóbban egy noname vackot, amin van rendes billentyű + egér, és nem kell hosszá szoftware. Nem hibátlan, de a legnagyobb baja a méretéből adódik - viszont teljes értékű, nem kell mellette billentyűt + egeret tartani.
Milyen (noname) infras taviranyiton van rendes billentyuzet es eger? Mit vezerel kulon szoftware (sic!) nelkul?
Tovabbra is ugy gondolnam, hogy megfelelo tapasztalatok nelkul, (reszben) off topic hulyesegeket frocsogsz.
-
törölt tag
Nem az óra kerül annyiba, hanem a gombok pl. És igen, van, 180€-ért vettem, kedvelem, sajnos nem tudom napi szinten használatba venni, mert munkahelyen nem lehet a driverét telepíteni.
Á, minek is etetem a trollt, ha képtelen gondolkodni, csak annyit lát, de drág,a úristen... -
nyunyu
félisten
En az Onkyo erositom tavbizgentyujet hasznalom a Philips TVhez.
Nem tokeletes, mert nem vilagit, meg nem lehet activityket programozni rajta, meg allandoan nyomkodni kell a TV vagy receiver gombot, ha eppen a masik eszkozt akarom kapcsolni.
De ingyen volt, meg sokkal jobban kezre all, mint a Philips gyari kavicsa. -
nismoka
addikt
Van Harmony One távkapcsom, baromi jól konfigolható nagyon szeretem, pedig van Sony Xperia S tablet is programozható infrás+wifi távkapcs funkcióval ami szintén nagyon jó de nem tud annyit mint a Harmony One, főként kényelmesebb is a Logival kapcsolgatni. Van MX AIR egerem is kb amióta megjelent, teljesen jól konfigurálható a hozzávaló setpoint progival.
-
capulet75
addikt
Nem értem minek kell sírni egyes termékek ára miatt. Ha nem tudod megfizetni, attól még nem kell leszólni. Van akinek telik olyan hifire ami egy új merci ára, de egy rendesebb kiépítésű rendszer se nagyon 1 millió alatt. Talán elkél mellé egy profi, igényes vezérlő egység. Az meg hogy te eltemeted a Logitechtet, nagyon megható, de senkit sem érdekel. Rengeteg elégedett ember van aki használja és megbecsüli a termékeit. Nálam messze a legkorrektebb cég kategóriába esnek, és sokan vannak még így vele.
-
gekkoXT
senior tag
Akárki akármit is mond, ezek nagyon túlárazott termékek.
A kezelő szoftver, ill online rendszer nehézkes, nem a mai intuitív kezelési elvek alapján megy.Ellenben nagyon kár lenne érte, mert már a Phillips is leállította az univerzális távirányítóinak fejlesztését, pedig azok is elég profik voltak.
Amúgy itt lehet nézelődni távirányítókat illetően: LINK
Nagyon jó oldal.Ami a Logitech-et illeti, nekem felemás tapasztalatom van velük. A termékeik innovatívak, a régebbi support kiváló és mintaértékű volt, de termék minőségre már lehet azért panasz.
Érdemes elolvasni:
Van egy Mx620-as egerem. Imádom(tam) az állítható görgő üzemmód fantasztikus, akár csak a programozható gombok.Igen ám, de pont a szabadon futó görgő elromlott, megállás után még kicsit scrollozott le föl.
Tengely hiba, szó nélkül cserélték.Itt jön a szép rész: Nem volt már akkor ilyen típus cserébe, és a felajánlottak sem feleltek meg. Erre megkérdeztek, hogy melyik lenne jó. Nekem kritérium volt a kapcsolható görgő mód és a programozható gomb a felső felületen a fő gombok mellett. Ilyen akkor csak a G700 volt. Logitech válasza erre: postázzuk.
Így lett a 8.000 forintos egerem helyett (mellett, mert az MX 620-at le se kellett adni) 23.000 forintos egerem, ingyen, Logitech support jóvoltából.
Tehát a Logitech Support párját ritkítja. Bár hallottam, hogy voltak erőteljes változások azóta, de ezen a téren szuper.
Ami viszont a minőséget illeti:
- Az MX620-ugye hibás lett (nem nagy cucc, de azért számomra fontos funkció nem tökéletes)
- A G700 felső gombja, amit annyira szeretek dupla klikkre programozni, gyakorlatilag benyomhatatlan. Nyomáspont nélküli, nehezen járó, ínhüvelygyulladást okozóan nehézkesen működő gomb. Pont az, ami nekem fontos lenne.Tehát kettőből kettővel van gondom minőségre, amellett, hogy általánosságban véve szuper termékek lennének.
Ez az én sztorim.
-
KicsiUbul
őstag
Amúgy meg nem biztos hogy mindenkinek van okoscucca a családban. És ha pl nem apuka otthon, az asszony telefonál, az egyik gyerek játszik a tableten, a másik meg nem tudja bekapcsolni a TVt médiacentert, errőlködőt, hogy meg tudja nézni a kacsameséket.
Ha meg a kölköknek van saját cuccuk, de az egyik kacsameséket nézne, a másik meg a hájszkúlmuzsikát, akkor meg is van a balhé -
Khelben
nagyúr
Nekem is van egy 555-ösöm már évek óta, nem cserélném el semmilyen okostelefonos programra. Akinek van harmonyja, tudja, mekkora dolog, hogy egy gombnyomással 4 eszköz kapcsol be és áll rá arra a funkcióra, amire kell. Mellesleg az okostelefonokon már nincs infraport, így pl. az erősítőmet nem is tudják vezérelni. Egy hátrányuk van, a netes kapcsolat a konfiguráláshoz, remélem ez a hír nem azt jelenti, hogy leáll a szerver.
-
Oldmobil
aktív tag
A Logitech lépése mondjuk felvet egy érdekes kérdést, mégpedig azt, hogy így meddig marad meg a support? Ezeket a távokat ugyanis nem lehet felprogramozni a gyártó adatbázisa és élő internetes kapcsolat nélkül...
-
danikollar
őstag
Én nemrég szereztem be egy szinte új állapotú 525-t. Nagyon jó és csak 6500Ft-ba fájt, és nagyon elégedett vagyok vele. Sok időbe telt jól beállítani, sőt azóta is mindig eszembe jut egy-két gomb, hogy hiányzik és pótolni kell. De ha be van állítva, akkor már öröm és bódottá!
Nyilván az újak méreg drágák, ezért nem is vettem jobban, újabbat. Tablettel okostelefonnal szerintem is nyűg irányítani bármit is, tehát ezektől sokkal jobbak a Harmony távirányítók, az ilyen olcsó darabokkal össze sem hasonlíthatóak, de tényleg nem kellene egy csúcsmodellnek 100 körül lennie.
A szoftveréhez meg annyit, hogy nem képes megjegyezni a belépési adataimat, hiába választom ki, hogy jegyezze meg. -
nbg
senior tag
Latszik, hogy sohasem volt harmony-d, hulyesegeket beszelsz anelkul, hogy tudnad, mirol van szo...
Ezeknek a taviranyitoknak nem csak az a lenyege, mint a 2-3 ezer forintos univerzalis tarsaike, hogy egy eszkozzel vezerehetsz mindent, azt tokeletes tudjak az olcsobb verziok is, ez igaz.
Itt a kituno kodadatbazison van a hangsuly, az erre alapozo egyszeru konfiguralhatosagon, es az activity-ken.
Ezt kell megfizetni, es persze a markat.Meg amugy sem kene elbol fikazni valamit, amirol fogalmad sincs, es/vagy nincs penzed megvenni, es igy tapasztalatod sincs vele...
-
jan101
tag
-
cowk
tag
válasz
#72042496 #12 üzenetére
dinovomnak 8 eve semmi baja, z5400amnak 7 eve semmi baja, momomnak szinten, 7 eve. G15-el is elegedett vagyok, pedig az se mai darab. az egereket 4-5 evente cserelni kell, leginkabb mert egyszeruen erzekeloig kopik az alja, ha aluminium padot hasznalok. ezekhez kepest a sennheiser fuleseim nem birnak tobbet masfel evnel.
biztos nekem van hatalmas szerencsem. vagy te irogatsz hulyesegeket az internetre
-
Kapanyél
őstag
Pedig nagy kár értük! Csak azt sajnálom, hogy már nem lesz soha 785-ösöm.
-
törölt tag
A diNovo is problémás volt, a Z-5500-ak hullottak, mint a legyek, a Momo egy idő után meghülyült, a későbbi G25-nél a váltó döglött be gyakran, meg még biztos lehetne folytatni a sort, de nem újkeletű, hogy a Logitech-nél a csúcsmodellekkel vigyázni kell.
Tavaly ilyenkor még le mertem volna írni, hogy a közepes árfekvésű cuccaik viszont rendben vannak, idén már nem. Nagyon úgy tűnik, hogy lejtmenetben van a cég. Legalábbis egy olyan termékük sincs, ami úgy igazán kéne.
A távirányítókhoz nem értek, de ahogy laikusként elnéztem az újakat, azt láttam, hogy egy ízléstelen bóvli gönc az összes. A régi Harmony-k még tetszettek.
-
XtremLor
őstag
A harmony a legjobb taviranyito a piacon, kar lenne erte, akinek nem kell ra lcd, touch az olcson megussza.
Az 1100, es az uj touch ara valoban nagyon magas, annyit en se adnek erte de elfogadnam oket az biztos.
Most egy harmony one+ van, probaltam en is a panasonic alkalmazasat a telefonra, de nekem nem tetszik
maradok a jol bevalt taviranyitonal. -
törölt tag
"Akkor ott van Pl a G19. nem drága eszköz, már meg lehet kapni 60.000 Ft-ért: a mai napig nem készült hozzá stabil program, illetve a logitech részéről semmi olyan, amivel értelmes dologra lehetne használni a rajta lévő kijelzőt."
Ja, ha az óra az értelmetlen neked, akkor nem szóltam.
-
Alex91
félisten
Remeljuk, azert valaki atveszi. Mert jo, hogy csak 1 taviranyitot kell hasznalni. Mondjuk most, egy Philips Prestigo-m van, mert a Logi gyatra anyagminoseggel vagy magas arral dolgozik... (Bar jobb a cucc!)
-
Angelo69
senior tag
-
Supra
tag
1.: ezt írtam én is, ugyebár.
nem, nincs, lásd 1. pont. Vettem olcsóbban egy noname vackot, amin van rendes billentyű + egér, és nem kell hosszá szoftware. Nem hibátlan, de a legnagyobb baja a méretéből adódik - viszont teljes értékű, nem kell mellette billentyűt + egeret tartani.
-
devast
addikt
Van harmony távirányítód ?
Nekem van. És nem volt rossz vétel.
Pár baja van:
1, drága
2, az olcsóbbak funkcionálisan teljesen jók, de anyagminőségben már annyira nem.Én egy ideig próbáltam tabletet/telefont használni média center irányítására, de feladtam. Olyan szinten kényelmetlen, hogy elképzelni nem tudom, hogyan terjedtek el ennyire. Valószínűleg csak azért sikeresek, mert ingyen van.
Én inkább egy harmony-val vezértlem az xbmc-s gépet, a tv-t, és a hifit. És mindegyiket úgy tudom irányítani az ágyban sötétben fekve, hogy rá se nézek az irányítóra. Nem kell neki wifi, nem merül le minden másnap stb... -
Supra
tag
Személy szerint vérlázítónak tartom már azt a tényt is ,hogy ilyen összegért bárki árul ilyen eszközt.
Egy 10-25 ezer forintos tablet tudásával rendelkező eszközt eladnak 40-140 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) eFt-ért?!?!
Ideje hogy menjen a süllyesztőbe az egész cég a nokia mellé.
Arról nem is beszélve, hogy ennyi pénzért még rendes programot sem képesek írni: volt olyan, a saját kategóriájában a legdrágább eszköz (pl. air max egér) amire közel két évett kellett várni a softwarre, amitől többet tudott, mint egy 2000 forintos noname egér.
Akkor ott van Pl a G19. nem drága eszköz, már meg lehet kapni 60.000 Ft-ért: a mai napig nem készült hozzá stabil program, illetve a logitech részéről semmi olyan, amivel értelmes dologra lehetne használni a rajta lévő kijelzőt.
Részemről tehát viszlát Logitech, RIP.
-
lenox
veterán
Ennek köszönhetően az értékesített termékek száma a 55
Remelem azert valahol lehet majd venni, az enyem szuper jol mukodik, csak mar nem uj, ha elszomorodik, potolni kene...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A cég szabadulna az egykor sikeres univerzális távvezérlő üzletágtól.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest