Hirdetés
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- Felfüggesztették a nemzetbiztonsági tanácsadó által választott üzenetküldőt
- Betörne a filmiparba a Google
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Drágít az Xboxon a Microsoft
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- BIOS frissítés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
No igen, es azt is elhiszik, hogy kulonbozo frekvenciaju es amplitudoju szinuszok osszessegebol eloallithato tetszoleges jelforma, holott csak allandosul periodikus jelekrol szol a tetel. Arrol mar nem is beszelve, hogy az alapveto D/A elmelet a kimeneten elmelet amplitudo korlatolt dirac-deltakrol szol, es nem a teljes idokvantumot kitolto egysegugrasrol(ez tovabbi hibat okoz a kimeno jelben). Sajnos nagyon sokan csak fel fullel figyelnek az egyetemen, gyorsan letudjak a vizsgat 2-esre es a vizsgaidoszakot koveto emlekezettorlo pialas utan csak a felinformaciok maradnak meg. Amugy ez egy csodalatos pelda az oktatasi rendszerunk hianyossagarol.
-
nyunyu
félisten
-
gyulank
addikt
A tudomásom szerint. Rég olvastam róla.
De a magnószalag nem egy folyamatos csík sávonként, hanem olyan hosszúságú mágnesezhető szeletek összessége, ami a szalagsebességen képes rögzíteni a legmagasabb hangot.
És emlékszem, hogy 44kHz-es PCM-et nem lehetne rá tenni, mert alacsonyabb a mintavétele.
A magnó deck-ek pedig 16-20 kHz közt szoktak erősíteni metál szalaggal együtt is, plusz a tipikus mintavételi frekvencia kazettáról digitalizálásra 32075Hz, ami szintén a 16kHz-hez kell, ami a max. 20-ba benne van. -
gyulank
addikt
Én nem mondtam, hogy a hangszóró tehetetlensége megváltoztatja jelet, hanem azt mondtam, hogy a hangot változtatja meg, valamennyire torzítva, görbítve az eredeti jelet.
A szobahőmérséklet se hat ki se az analóg, se a digitális termosztátra úgy, hogy részletesebben kvantált jelet adjon ki, vagy be, vagy kikapcsol. De ∆T analóg.
De szerintem félreértesz. Én nem állítottam, hogy ettől részletgazdagabb lesz, a kevésbé részletesen rögzített jel.
Ha úgy nézzük, akkor minden lehet kvantált. A magnószalag is, és a bakelit is az. A magnószalag mintavételezése tudomásom szerint max. 20kHz. Kérdés a dinamika tartomány is. Ettől a bakeliten lehetne nagyobb, ha a mágneses, és mechanikus tehetetlenségek miatt mondjuk úgy, hogy felskálázódna. Ez persze nem biztos, hogy az eredeti hangot adná vissza ugyanúgy, mint ahogy az A/D D/A során visszaadott hang sem biztos. De maga a szalag se veszi fel végtelen részletességgel, dinamikával, és pontossággal.Röviden, szerintem az a jobb média(és ezalatt nem a CD-t értem, hanem a PCM-et, ami nem csak CD-n lehet), amelyik legjobban vissza tudja adni az eredeti hangot. De nem ám úgy magukba, hogy itt egy bakelit, és nézegetem, hanem ugyanarra a végerősítőre kapcsolva, a hasznos frekvenciaátvitelük, és dinamikatartományuk legjobban közelíti az eredetit. Tehát az illesztett előerősítéssel, a zajjal, a szűrőkkel együtt.
-
Reggie0
félisten
A D/A kimenet frekvencia-korlátozásának pedig nem a hangsugárzó az elsődleges célja, hanem az erősítő. Azok a lépcsők teljesítményt emésztenek fel, valamint a nem hallható tartományban lévő frekvenciák összege és különbsége hallgató tartományba esik, ami az intermodulációs torzítás következtében meg is jelenhet.
Ez mar olyan volt mint a homeopatia: kiszuri a dac kimeneti szuroje, majd a kiszurt jel intermodulaciot okoz. Biztos itt az elektronok emlekeznek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A sokak által temetett formátumban lát potenciált az angol gigacég.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Drágít az Xboxon a Microsoft
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Predator Helios 16 - Intel Core i9-13900HX / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 4,5TB SSD / 250Hz MiniLED
- Twelve South Curve laptop állvány
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest