Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
Én nem mondtam, hogy a hangszóró tehetetlensége megváltoztatja jelet, hanem azt mondtam, hogy a hangot változtatja meg, valamennyire torzítva, görbítve az eredeti jelet.
A szobahőmérséklet se hat ki se az analóg, se a digitális termosztátra úgy, hogy részletesebben kvantált jelet adjon ki, vagy be, vagy kikapcsol. De ∆T analóg.
De szerintem félreértesz. Én nem állítottam, hogy ettől részletgazdagabb lesz, a kevésbé részletesen rögzített jel.
Ha úgy nézzük, akkor minden lehet kvantált. A magnószalag is, és a bakelit is az. A magnószalag mintavételezése tudomásom szerint max. 20kHz. Kérdés a dinamika tartomány is. Ettől a bakeliten lehetne nagyobb, ha a mágneses, és mechanikus tehetetlenségek miatt mondjuk úgy, hogy felskálázódna. Ez persze nem biztos, hogy az eredeti hangot adná vissza ugyanúgy, mint ahogy az A/D D/A során visszaadott hang sem biztos. De maga a szalag se veszi fel végtelen részletességgel, dinamikával, és pontossággal.Röviden, szerintem az a jobb média(és ezalatt nem a CD-t értem, hanem a PCM-et, ami nem csak CD-n lehet), amelyik legjobban vissza tudja adni az eredeti hangot. De nem ám úgy magukba, hogy itt egy bakelit, és nézegetem, hanem ugyanarra a végerősítőre kapcsolva, a hasznos frekvenciaátvitelük, és dinamikatartományuk legjobban közelíti az eredetit. Tehát az illesztett előerősítéssel, a zajjal, a szűrőkkel együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A sokak által temetett formátumban lát potenciált az angol gigacég.
- Milyen egeret válasszak?
- Android szakmai topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- Politika
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Energiaital topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest