Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Azért durva cucc egy ilyen!
most néztem netten és 22 voltos akkuvel rendelkeziK!
Biztos érdekes látvány lehet ha valaki ilyet hordoz a vállán az utcán!
hát még a hangzás
-
djculture
félisten
Én most vettem egy 79-es AIWA-t 6900-as. 3 fejes 2 motor.Megtetszett az egyik jókomámnál porosodott és semmi baja. Régen kazetta mániás voltam több tizezer kazim volt, azzal is discoztam. Van még pár ősrégi zenékkel mondom 5000-et megér a deck, meghallgatom a kazikat legalább valamelyiken élő felvételek is vannak
-
snipy
tag
Az AIWA egyik utolsó nagy dobása AD-F910 3 fejes deck. A vele rögzített kazik /CrO2, Metal/ a mai napig nagyon jól szólnak.
1993-95 környéki full-logic vezérlésű walkman-jeik is nagyon jók voltak.
-
elefant
őstag
Nekünk Aiwa videómagnónk volt 1991-92 környékén. A távirányítóján volt egy LCD kijelző, ami ma már csak a multifunkcionális távvezérlőkön található meg.
-
dlaj
őstag
Nagyon nem.
Én használtan vettem, ki tudja meddig nyúzta és hány DJ. Azután lightosan használtan pár évet. De még 7-9 év állóhelyben állás után is frankón mükszik. Talán egy motor szíjat kellet nála cserélnem, de lehet, hogy rosszul rémlik és a csere az AIWA R-450-esen volt -
gebro
aktív tag
Nekem is van egy két kazettás magnó itthon, és még mindig működik rendesen, csak egy fejet kellene benne cserélni. Amúgy a pc hangkártyájára van kötve és már csak így használom.
-
dlaj
őstag
WX-220-ast itt láthatod a harmadik képen. Az valami más.
-
Bass
addikt
A nyolcvanas evekben semmi gond nem volt veluk kivalo cuccokat csinaltak,az F220- deckemnek a mai napig egy szamlalo hajto gumi szakadason kivul semmi baja nem volt(mar egy kaziorult underground metalos cimbim gyuri) A vegefele ontottak a gagyit. Gondolom most azert jobban odafigyelnek.
-
ALBY
senior tag
Nekem is volt AIWA cuccom, tökmindegy is milyen volt,
és továbbra sincs semmi köze ehhez a mostani vacakhoz az említett 4 betűn kívül!
Ezzel ha rá lehet venni sok szerencsétlent, hogy a Spár-ban majd vegyen egy ilyet is, egészségükre.
Főleg ha VB van és egy karton ászok mellé csomagolják -
GeryFlash
veterán
Kommentek alapján Aiwa régen is szar cuccokat gyártott, most is az fog, nincs itt gond
-
FragMaster
addikt
Autós fejegységem volt tőlük, nagyon szerettem.
-
Úgy tűnik megéri egy valamikor ismert névvel indítani mint egy teljesen újal. Bár szerintem ez átverés.
-
sultansmith
senior tag
Nekem sincsenek túl jó emlékeim az Aiwa cuccokról... :/
Azt is kétlem hogy ezt idehaza forgalmazni fogják.
-
hemaka
nagyúr
Kár, jó helyen volt ott, ahol eddig tanyázott...
-
KAMELOT
titán
válasz
rootkiller #1 üzenetére
Nekem meg van AIWA kazettás hordozható magnóm füllhalgatóval. Máig működik! Az volt a minőség! 1997-ben vásároltam!
-
Na a cd megdöglés miatt nem kell szidni, 3 évnél egyik márka sem húzza tovább kiégnek, elállítódnak, bekoszolódnak. Döglés első jelei kihagy,félreolvas, átugrik másik trackre. Javítása nem túl költséges, a lézer dióda cseréje annyi.
-
újraregelt
tag
válasz
djculture #12 üzenetére
Nekem is volt, illetve talán még meg is van... Anno 13000Ft-ért vettem. Amikor utoljára használtam, még jól szólt, csak rámjött a hülyeség, hogy Sony-t akarok és lett Sony-m...
De már évek óta nem hallgattam kazettáról semmit. A Sony-t úgy 7-8 éve kapcsoltam be, amikor egy régi kazit akartam digitalizálni. Az Aiwa... hát az legalább 15-16 éve, hogy csak porosodik. -
bteebi
veterán
Hirtelen nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem. Az semmiképp sem szerencsés, hogy nem tudom egyértelműen azt mondani, hogy bejövős. Meg kellene hallgatni, de nem hinném, hogy 300 dollárt megérne. Ráadásul amúgy csak a neve Aiwa, gyakorlatilag semmi közük nincs a korábbi céghez.
Amúgy nagyon nem értem ezt a névvásárlás dolgot. Ha meg tudnám venni a Rolszrojz nevét, akkor tetszőleges ipari hulladékot árulhatnék Rolls-Royce néven? Na ne má'
...
-
-
törölt tag
itt az elődje 81-ből:CS-880
-
Nagyot dobbant a szívem amikor megláttam a címet de sajnos ez az AIWA néven futó "izé" nettó hullagyalázás. Anno a nyolcvanas évek elején még kifejezetten minőségi termékeket gyártott az AIWA (például) ami a kilencvenes évek végére olyan szinten lesilányodott, hogy egyik másik full noname termék is különb volt nála. Sony sem azért vásárolta fel mert bármit is kezdeni szeretett volna vele. Mini hifi piacon ugyanazt nyújtotta az AIWA mint a SONY csak lényegesen olcsóbban. Gondolom ezért a bekebelezés és megszüntetés. Nagy hal megeszi a kis halat.
Nagy kár ezért a patinás márkáért.
-
dlaj
őstag
Azért azt cáfolnám, hogy az AIWA csak gagyikat gyártott.
Kb. 20 éve megvan, és még a mai napig is működik mindene ennek az oda-vissza játszós, dolby-s, kazetta szalagtípus választós walkman-nek. (Ép ma teszem fel az OLX-re.)
Szintén megvan még a legendás WX-220-as. Annak idelyén a legtöbb diszkós ezzel nyomta. Keverőpult volt benne, és a mikrofont is rá lehetett keverni. Ehhez a DJ-nek már csak erősítő és hangfal kellett. Ja, és fénytechnika. (WX-220 is megy eladósorba)
De volt pár évig WX-909-esem is.Ennek az egyik fele oda-vissza játszott, a másik fele meg 3 fejes volt monitor funkcióval. És sok egyéb trükköt tudott.
-
válasz
rootkiller #1 üzenetére
Ugyanez volt az én tapasztalatom is csak én nem akartam rosszat másoknak ezért elvittem egy szelektív hulladékgyűjtőbe ahol átvették és talán majd haszna is lett ha újrahasznosították azt a hifinek nem nevezhető hulladékot. Mind a kazettája, mind a CD olvasója tönkrement sőt a gombok is össze-vissza működtek.
Hozzáteszem ez a 3 tárcsás CD tartós kivitel és tudok még 1 embert akinek ez a típus ugyanígy szar volt.
-
Zsoo80
tag
Nekem is volt AIWA hifim! imádtam.
Fateréknál még üzemel, lassan vagy 20 éves, de a nagy hangerő tekerőt leszámítva minden működik rajta. -
jedis
senior tag
Nekem egy ilyenem volt
Aiwa NSX990 ! A 90-es évek elején vettem ! Akkor kezdtek el begyűrűzni a mini hifi-k, amik nem összetévesztendők a music center-ekkel
! Ezek voltak az elsők anno ! Ahogy látszik, ezek még csak 1 CD-sek voltak hála istennek ! Iszonyat minőségi cucc volt ! Gyönyörűen szólt, és nem kis hangerővel ! Természetesen főleg a CD része, de a kazettákkal sem volt gondja ! Azért itt is a CD rész volt, sami elősször meghalt ! De továbbra is lehetett a többi részét használni ! Ha jól emlékszem, vagy három havi fizumba került, olyan, mint ha most vennék egy ilyet 600EFt-ért !
-
Volt szerencsém,hogy birtokolhassak egy Excellia XK9000 Decket,fantasztikus gép volt,no meg a családban szinte mindekinek Aiwa Walkmanja volt.Hibátlanúl müködtek,remek volt a hangja.Ez a mostani Aiwa meglátjuk mire lesz képes,mennyire gyalázza,vagy emeli a márka hírnevét.
-
djculture
félisten
válasz
vadkutya01 #13 üzenetére
Aiwának a mechanika volt a gyenge pontja hangzása kiemelkedő volt mindig.
-
törölt tag
Így biztosítják a föld természetes légkörzését:
Kínában bezárják a levegőt ebbe a műanyag kaszniba, itthon leveszed a polcról. 1x bekapcsolod, azután még egyszer gari idő után, ekkor kiderül elromlott valamije. Bezúzzák és ekkor jön ki belőle az importlevegő! -
vadkutya01
csendes tag
Nekem csak jó tapasztalatom van az aiwa-ról. Van egy hifim, 15 éve működik. 4-5 éve villámcsapás után a házban több eszköz elszállt, a hifi továbbra is működött, bár azóta a cd lejátszója nem üzemel. Pc-re volt kötve hangszóró helyett több éven át, pár hónapja pedig a szülőknek adtam, egy led tv hangszórójaként napi 3-6 órát van bekapcsolva. Ugyanúgy szól, mint új korában, jó vételnek tartom
-
djculture
félisten
Ilyen r450 (az alsó deck) a fél országnak volt
Pultos deck volt a hazai beceneve.. Nekem is volt vagy 10 féle ebböl. Meg egy olyan is amibe 10 kazettát lehetett beletenni egy kis dobozkába ami sinen volt és azt behuzva a mechanika bármelyik kazettát betudta adagolni lejátszásra..
-
rootkiller
őstag
válasz
bollokcs80 #10 üzenetére
Tényleg, volt aiwa walkmanem is...
-
bollokcs80
Korrektor
Nekem mai napig megvan egy (kb 20 éves) Aiwa walkmanem, még egész használható (más kérdés, hogy maga a kazettás technológia elavult
).
-
Quent1n
senior tag
Mai napig van Aiwa hifim CD része természetesen halott és a tárcsa is érdekesen működik..
Annyi a funkciója, hogy rá van kötve a TV-re, mert annál azért jobban szól de amúgy.. Gimnazista koromban kaptam, végülis kiszolgálta az idejét.
Az biztos, hogy szerintem már akkor se volt jó márka vagy csak én nem találkoztam soha prémium kategóriájú Aiwa cuccal
-
VoidXs
nagyúr
Ne hüvelykezzünk már kéremszépen.
-
rootkiller
őstag
válasz
kriszpontaz #5 üzenetére
Az enyém volt a jog tárcsa miatt garanciáztatva, meg egy idő után már volt hogy nem olvasta be a cd-t, szórakozni kellett vele. Aztán megdöglött az a része.
-
kriszpontaz
veterán
Ez így igaz. A legutolsó termék amit vettem a márkából egy VHS volt. 2 évet bírt, utána úgy megszorult a műanyag fogaskerekes kazettabehúzó mechanika hogy akármit csinálhattunk vele (vagy elvetemedett, vagy nem tudom mi lett vele) használhatatlanná vált. Természetesen garancia időn túl 1 hónappal. Ez a cucc is eléggé tucatműanyagnak tűnik mint az AKAI hulladékok.
(#3) sixpak: rossz a link
-
rootkiller
őstag
Amúgy nagybátyámnak is volt egy csak régebben, az elég tuti volt, volt a potiján egy világított vonal és forgott amikor a távirányítón állította az ember a hangerőt.
-
sixpak
nagyúr
-
Sajna mostanság a névhasználati jog vásárlása nagyon sok területen jelen van... Kezdve az itthon AKAI néven futó hulladék mobilokkal, vagy a Sharp TV körül belengetett hírekkel...
Nekem az Aiwa rémlik természetesen. Sajna a legtöbb esetben a hamar tönkremenő dolgairól..
-
rootkiller
őstag
Volt Aiwa hifim, fatertól kaptam. A CD lejátszója faszán tönkrement idővel, a jog tárcsa se úgy dolgozott ahogy kell, aztán végül odaadtam valakinek de előtte leszedtem a hangszóró elől a rácsot és csodálkoztam hogy egy kb 10-12 centis hangszóró volt a dög nagy dobozban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph 9 évnyi tetszhalott állapot után új termék a láthatáron.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ryzen 7 CPU-k
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest