- iPad topik
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecsetif
aktív tag
válasz
#65675776 #47 üzenetére
Elhiszem, hogy felépítésben semmi közük egymáshoz, de hátha ezek váltanák le a PNF/PNR-eket, mint belépőn szintű tápok... Tudom, eredetileg az everest abszolút nem a belépőszintet célozta, de az FSP útjai kifürkészhetetlenek. (Remélem, néhány éven belül általános lesz, hogy a belépő tápok is modulárisak lesznek. Jó lenne, ha valaki elkezdené végre...)
-
bteebi
veterán
Szerintem elég szar, ha egy 700 W-os táp kisebb teljesítményűnek számít
. Egy 400 vagy 500 W-osat viszont elfogadnék. Jó tápok lesznek ezek, de az áruk valószínűleg nem lesz kellően baráti, már csak a nagyon gyenge HUF miatt se
.
A ventilátor pedig 2 'l'.
-
törölt tag
Miért a PNF-hez viszonyítod, ha egyszer ahhoz semmi köze? Hatásfokban is laza 10% az eltérés az Everest javára.
Gyuri27: Szép és jó elképzelés, de mintha pont az Everest-ekkel lenne komoly minőségi probléma. Szóval lehet akkor se venném meg ha 10k-val olcsóbb, mint a fent említett tápok. Amik legalább rendesen meg vannak építve.
-
Metalfan
senior tag
Jól látom, 400-as táp, és még csak nem is szabványos ATX méretű, hanem nagyobb?
A moduláris csatik panelje szerintem még befért volna a kisebb tápoknál a szabvány méretbe
-
AMD Power
titán
Remélem árban jók lesznek. Jövőben jó lenne egy új FSP táp.
-
kecsetif
aktív tag
(#40) Mania: Hátha csak az újdonság varázsa effektus miatt annyi. (Már találtam 17 K-ért is.) Aztán hátha később lemenne kb 12-14K-ig...
-
törölt tag
nem egészen enermax liberty 400
-
Gyuri27
félisten
válasz
#65675776 #32 üzenetére
De könyörgöm milyen áron? Itt szvsz a hangsúly nem azon van, hogy 400-s modu. Hanem azon, hogy meg is lehet venni. A kategória egyik legolcsóbbja (ami még jó is) CM 520 modu, jó árfolyamnál 17k, most meg 23.
Szóval még mindig ott tartunk, hogy nincs 400w körüli elfogadható árú, normális minőségű modu táp. -
Egzee
őstag
A legolcsóbb belefér 18k-ig szerintem...
-
Dyno
veterán
Na ezt probáltam meg magyarázni.
Amúgy nem tudom mit vártok, de 400W-os BS2 13-14K körül mozog, 400-as Everestnek bizony 20K közelében lesz szerintem az ára, gondolok itt a olyan 18K-ra.Ha nem is itt, de a PNF név alatt árult CRG-től az ára bizony nagyon messze lesz.....
-
kecsetif
aktív tag
Na, végre egy normális teljesítményű, moduláris. Remélem árban nem rugaszkodnak el nagyon a PNF-es FSP-ktől.
-
atesss
addikt
Hát én csak azt tudom biztosra, hogy amivel én találkoztam FSP 350-60GLN, az 80+-os: [link]
Erről a tápról talán egyetlen boltnál / nagykernél olvastam, hogy a "greenpower" sorozat tagja (ott sem lehetett már kapni amúgy).
A többi greenpower-ról nem igazán tudok, de felmész ide a 80+ oldalára, és rögtön kiderül, hogy milyen is valójában.Mod: ha már járok méréstechnika laborra, lehethogy ki kéne próbálni használni a labor lehetőségeit, és csinálnék pár hatásfok tesztet néhány tápon.
Mercury 400W ? Mire tippeltek?Mekkora torzítást okoz az a mérésben, ha a 3,3V, 5V, 12V-os ág közül mondjuk csak 2-t vagy akár csak 1-et terhelnék le. Bár úgytudom ezt nem nagyon szeretik a tápok, sokszor el sem indulnak, nem?
A legjobb persze biztos úgy lenne, ahogy a 80+-osok csinálják... -
atesss
addikt
Nincs, az a lényeg, hogy a kissebb teljesítményű az egyik ágon le tudja adni a 18A-t, de ugyanekkor a másikon már nem tudja a 18A-t egyszerre.
Míg a legnagyobb egyszerre mindegyik ágon bír nagy(obb) terhelést (de mind a négyen 18A-t egyszerre még az se, mert az az írt 675W helyett 4*18A*12V=864W lenne)Mod: itt talán még jobban le van írva.
-
gabx76
senior tag
Az csak nekem furcsa, hogy a táblázatokban minden tápnál ugyanakkora terhelést bírnak az egyes modellek?! (Amperben)
Pl. A 12-es ágak mindegyiknél 18A viselnek el?! 400-700W-ig...
Nincs elírva véletlenül? -
atesss
addikt
Itt vannak az 500-as, 600-as, 700-as 80+ reportjai, a 400-ast nem találom a listában.
Már csak azt magyarázza meg valaki, hogy szerepelhet 2008 május és június tesztelési dátumként
Lehethogy mégsem annyira új tápok ezek ?Mod: hát nem jobbak hatásfokban a 80+ "minimumánál
" (FSP-35060GLN - 20%-os terhelésen 80,01%-os hatásfok [link] ) , bár akkor az már megint egy más kategória lenne már, és azért ez is ég és föld egy codegenhez képest (megbízhatóságról már nem is beszélve).
-
atesss
addikt
Egy FSP 350-60GLN is elég szerintem kb. mindenhova, abban ugyanez a belső van mint a Gigabyte-ban is (tehát szintén 80+os), és a ventije is hangtalan. Corsair tápokat mondjuk nem hallottam még, de minden általam eddig hallott tápnál sokkal halkabb (no persze az FSP ZEN-nél nem
)
És ez dec. eljén 8000 ft volt.
(a beszerzése nehéznek tünt, de Brekk-nek hála sikerült)
Egyetlen hátránya, hogy csak 1db SATA táp van rajta, de egyik havernak egy AthlonXP-s régi gépbe ment, tehát oda nem is kellett, a másikba (GB P45 + E2140 + HD4670 + Samsung F1 320) meg vettünk asszem 500ft-ért egy Molex - 2XSATA átalakítót, és így meg lett oldva. -
rootkiller
őstag
Remek, végre moduláris táp az én célkategóriámban is.
-
kariad
senior tag
Régen Jobb hírük volt!!
Most már nem vennék tölük!!
-
Chaser
legenda
Ebből ne indulj ki, a GB FSP GLN béllel szerelt tápja olcsóbb, mintha ugyanazt GB köntös nélkül FSP név alatt veszed, a 460SuperB-ről beszélek, 9-11k lehet, a Corsairnak van egy CX400 nevű 80+ tápja, ami ráadásul még rohadt jól is néz ki, 13-14k és 3 év gar, aszongyák' hangtalan a ventije. Sztem mostani árfolyamon is meg kell állni a 400-as moduláris FSP-nek 12-15k között.
-
Szlovi
senior tag
500,600,700 W-os mitől visszafogott teljesítményű?
Még a 400-asnál is rezeg a léc -
Dyno
veterán
na ha jó ára lesz, akkor veszek egy 400W-osat.
-
Bohus
aktív tag
"Visszafogott teljesítményű tápegységek az FSP-től"
"Hiánypótló tápegységek az IKONIK kínálatában"
"Újabb szolid tápok a Thermaltake műhelyéből"...Elolvastam az összes cikket, és mindig csalódnom kellett. Egy P1 alapú géphez lenne szükségem minőségi, 150-250W körüli tápra (a konfig 60w-ot kajál -peak-). Szerintetek találok ilyent...? Szerintetek a userek 80%-ának elég lenne a 250W? Hja, azt mondod vegyek használtat, vagy Pico PSU-t? Az előbbit inkább kihagynám, az utóbbit meg drágállom. Jó dolog a marketing, de néha a pokolba kívánom...
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #2 üzenetére
Azért remélem a cm 520 modutól olóbbak lesznek. Az normál forint árfolyamnál 17k. 15 körül reális lenne az ára.
Be jó lenne ez az matx házamba. A bs II 400 kábelei igen csak gondot okoznak.venember83: mit tudsz papa? Hol lehet olcsóért 400-s modu tápot venni?
-
Móci
addikt
Nem lesznek ezek rosszak, ha megfelelő áron adják őket...
Kellett már az olcsóbb modularitás. Legalábbis én el fogok egyen gondolkozni, ha tényleg nem túloznak az árcédulával. -
shteer
titán
de miért kék?
fsp-ék ennyire bevásároltak belőle?
-
MZsoltee
veterán
Ha 10k lesz a 400as vagy a körül akkor nagyon jó vétel lesz de 15k az már sok lenne érte.
-
venember83
nagyúr
A "hódít" nem tudom, mennyire lesz igaz. De legalább van már normális teljesítményű moduláris táp, nem is egy, nem is egy gyártótól.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #1 üzenetére
Annyira nem lesznek ezek olcsók...
-
Mr.Csizmás
titán
Áldassék! Végre modulos tápegység a kiskategóriában is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Everest termékcsalád már az olcsóbb piaci szegmensekben is hódít.
- Politikai mémek
- Politika
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- GTA V
- iPad topik
- Opel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest