- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Riasztó topik
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Igen, ezt már b. is írta, de ez elérhető PS3-on és persze PS4-en is, bármely Andoidos vagy iOS-es tablettel vagy akár a Vitával.
Ezt írtam, hogy Nintendón kívül nincs Zelda és társai, de van sok más. Az elérhető Android és iOS appok nagy része játék.
Léteznek gamer tabletek.
Szóval, a korábbi Wii tulajok egy részének jó upgrade lehetőség a U, de ez így már nem olyan nagy különlegesség.
Amúgy szerintem sokan nem tudnak róla, hogy használható hozzá a Wiimote és Nunchuk és futtathatók a korábbi programok.
-
khron78
őstag
Baromi jó kis konzol ez, csak a játékfejlesztőknek egy kis fantáziát kellene felmutatni. Az EA nyomja a sablon játékait, amik még mindig nem a Nintendo gépeire vannak kitalálva. Remélem azért a Konami nem hátrál ki, mert egy Castlevania és egy PES nagyot dobna a mutatón. Azért pl. ez sem véletlen időzítés:
[link]Szerintem nincs minden veszve!
-
khron78
őstag
-
dezz
nagyúr
Úgy értettem persze, hogy nem helyettesítené a tévét. Néha jól jön, de alapvetően nem azért vesz az ember egy asztali konzolt, hogy utána egy tableten játszon. Ha azt akar, akkor elővesz egy tabletet. Jó, azon nincs Mario meg Zelda, de a többségnek jók azok is, amik vannak.
Apropó, érdekes ez a nyitás a mobil appok felé, mint egyfajta ráadás - nem rossz, hogy analóg karral meg a többivel lehet irányítani őket (már ami kihasználja). Viszont erre vannak olcsóbb vagy jobb megoldások is.
-
Használható az új játékokkal is, több féle csomagban alapkiegészítő a wii u hoz is. Itthon azt hiszem 2 félében, Németországban 4 félét láttam, amihez adták a régi motet ,de az is azt hiszem ránc felvarrt valami, sőt még a ballance boardot is.[link]
4 " kijelző nagyon kicsi lenne . azt ne felejtsd el hogy ezen teljes értékűen tudsz játszani ha épp nincs szabad TV a közelben, sőt parti játékokban külön kijelzőként funkcionál. Hidd el jó kis irányító ez, bárcsak ez lenne a problémája a gépnek.ezek a viharfelhők nem ezért vannak felette sajnos
-
-
A többség rákattant, nyomott pár family gamet aztán hagyta a wii-t. Én azért vettem mert Nintendo, nem pedig azért mert mozgásérzékelő van benne. A játékok miatt, Zelda, Mario,valamint party játékok a gyerkőceimmel. abban mondjuk nagyon jó volt a motion. ( plusz a haverokkal félrészegen )
Az a gondom hogy mindenki a z irányítóba köt bele, pedig ez egy ergonómiailag jól kitalált szerkezet ,ami rendelkezik analóg gombokkal, karokkal , mozgásérzékelővel, csak úgy mint a többi konzol irányítója, DE ezen felül van benne egy nagyon baró, profi képernyő is. tehát többet nyújt mint a többi konzol e téren. Itt akad meg nálam a logika ,hogy ezt miért hozza fel bárki is negatívumként?órákat játszik vele a 10 éves fiam és semmi panasza nincs , nagyon tetszik neki, én is végig toltam rajt az assasint valamint a zombi U-t is és semmi fárasztó érzés nem volt a kezemben , Ráadásul ha úgy gondoltam lefeküdtem este ágyba és ott játszottam az irányítón a konzol meg kint a nappaliban. ráadásul én kaptam egy motion + remotet nunchukkal is az alapcsomagban. Ez a gép is sikeres lehetne , csak nagyon jó játékok kellenének, amik kihasználják ezt a kis gépet és ötletes dolgok amik az irányítót felemelik arra szintre amire való.
Jelenleg akár tetszik akár nem, még pár hónapig ez a legerősebb konzol a piacon, és még se jönnek rá a játékok. Ezen bukik el az egész dolog.ja még annyit hogy veheted ráncfelvarrásnak hiszen ugyan úgy használható hozzá a régi irányító valamint a játékok is szóval nem értem hogy ez miért nem ráncfelvarrás neked ? kapott a wii egy erősebb hardvert + még pluszban egy irányítót a régi mellé.
-
dezz
nagyúr
válasz
RepeatSector #38 üzenetére
Puzzle játékra talán jobb a rezisztív, mint a kapacitív?
Akad pár terület, ahol hasznát lehet venni, de alapfelszereléssé tenni egy ilyen nagy kontrollert szerintem nem jó ötlet.
(#39) b.: Eltér a véleményünk a szépségről és csúnyaságról.
Szubjektív, de a többség szerint nem szép...
Lehet, hogy neked nem jön be a mozgásvezérlés, de a többség ugyancsak ezért kattant rá a Wiire. Csak aztán egy idő után kezdett nagyon kevés lenni a gép... Ezért mondom, hogy szerintem egy ráncfelvarrás az eredeti koncepció mellett sikeresebb lehetett volna, mint egy új irány ezzel a nagy kontrollerrel. Valakinek persze bejön, de nem tömegeknek.
-
Nem csúnya, szép és a kijelző minősége is sokkal jobb mint vártam tőle. Kényelmes a fogása és úgy mellesleg nem értem hogy miért hátrány egy xbox vagy Ps joyhoz képest hogy ebben van egy kijelző?Talán azokban is van ? Vagy nem értem ezt a fikázást mindenhol, főleg olyanoktól akik még nem is próbálták. Csak pluszt ad hozzá egy sima joyhoz képest nem elvesz Ez egy plusz dolog azon felül amit egy joynak tudnia kell. . Normális játékok kellenek semmi más.
Amúgy meg a Wiimote simán használható hozzá, akinek hiányzik az a stílus az használhatja. nekem rohadtul nem hiányzik, ez sokkal jobb, mivel nem érdekel a hadonászás egy gameban sem. (Talán egyedül a Star wars force unleashedben volt élvezhető.) -
RepeatSector
senior tag
Én a rezisztív kijelzőt puzzle játékoknál tudom elképzelni, meg ugye olyan helyre jó ahol mütyürészni kell!
Ezért jó a dsre mert ott viszonylag kicsi a kijelző, de itt van egy hatalmas kijelződ amit a játékok igazán másra nem tudnak használni mint a térképet vagy HUD felületét tartani rajta. -
RepeatSector
senior tag
olyan simá, hogy elkülönítve futnak és a virtual wii részt már sikerült is ugyanúgy feltörni mint az original wii-t!
A tablet kontroller még jó is lehetne csak az a rezisztív technológia ez esetben nem előny hanem hátrány!Sok játékot promóznak úgy, hogy finger friendly a vezérlése ami itt sajna nem valósulhat meg normálisan, a pálcázást megoldhatták volna kapacitív kijelzőn is!
Még nem éri meg U-t venni mert semmi nagy exklúzív cím nincs rá, nem kell mario-nak lenni.
Nekem majd akkor éri meg ha beindulnak a homebrew fejlesztések, a sima wii-t is használtam media playernek meg emulatorokkal is jól elvagyok!Most a sega és a nintendo szövetkeznek(twitteren olvastam egyik nap), a sonic lost worlds lesz az első játék!
Remélem ugyanolyan jó játékok születnek mint annó a gamecube-os szövetkezésnél(billy hatcher, adv DX) vagy kiadják pl az xbox/ps3 sonic részeket kicsit felturbózva(itt főleg a sonic06-ra gondolok, valahol játszhatatlan volt). -
dezz
nagyúr
válasz
RepeatSector #9 üzenetére
Mégjobban kiegészíteném:
3DS - vacak 3D kijelző!
Csak egy pontból volt jó a 3D, kis elmozdulásra szétesett... Ez így használhatatlan kézikonzolnak. Jobb 3D megoldással (pl. többnézetes 3D) sokkal jobb lenne.
Egyébként egyszerűen nem értem, mit gondolt a Nintendo, amikor kitalálta ezt a tabletes vezérlést (ami ráadásul csúnya is) a Wiimote helyett...
Szerintem sokkal sikeresett lett volna egy "Wii 2", ugyanaz a koncepció, mint a Wii, csak modern kiadásban. Futnak egyátalán a Wii játékok a U-n? Lehet kapni hozzá LEDBAR-t (vagy hogy hívják) és használható hozzá a Wiimote?
-
ldave
félisten
Egyedül a Wii-t mondanám jóval gyengébbnek a konkurenseinél. A SNES, az N64 és a GameCube azért egy ligában volt az adott kor gépeivel. Amúgy meg USA-ban minden Nintendo gép jól fogyott, ahogy a nagy, 1st party játékok is milliós darabszámban mentek el, szóval nem csak a japán piac tartja el a Nintendo-t.
-
RepeatSector
senior tag
A dreamcast a sega konzolja!
Belekényelmesedni? amikor mindig valamit újítanak? lásd wii kiegészítők, gamecube játékok linkelhetőség, DS!
SEGA:
A dreamcast-nél a probléma az volt, hogy nem a popularitásra mentek rá, hanem egy olyan konzolt terveztek amivel hardcore gamerek is jól szórakoznak! A sega rendesen kapálózott, mert ugye a legnagyobb gond a saturn-al az volt, hogy nem jött igazi sonic folytatás! Ezt szerették volna kompenzálni, ekkor jött nyitócímként a DC-vel a sonic adventure! + hiba volt, hogy a sega saját maga szerette volna a sportjátékokat exkluzívan csinálni!
Nem támogatta az EA vagyis egy csomó mindentől elesett(nfs fifa stb.)! és ezért nem is vált népszerűvé!
Ez a tipikus sokat akar... esete, túl sok mindent akartak letenni a DC-vel, hardverileg nagyon rendben volt(hangzásban pedig kiemelkedő) !
Akkor vegyük át:
Nagy fejlesztések, sok feature(mozgásérzékelős irányítás, internet(egér + bill is volt), fejlett multi lehetőségek(gyárilag 56k-s modemmel szállították ami cserélhető volt ethernet adapterre is). Hardcore gamerek kiszolgálása(quake 3, UT, half life stb.), casual szférán tátongó luk betömése. EA-al nem valami jó kapcsolat, sok saját fejlesztés, saját internetes áruház.Ezek csak a fő okok ami miatt a DC bukott.
-
Bird
addikt
Sajnos ennek a cégnek az egyik legrosszabb az üzletpolitikája. Hajlamosak elhinni, hogy jók és egész egyszerűen belekényelmesednek a nagy semmibe.... A dreamcastnal is ugyanez volt a fő probléma.
-
khron78
őstag
Próbáld ki a Wii U-t!
Mondjuk játssz a Zombie U-val 1-2 órát, és utána alkoss véleményt.
Egyébként meg a "hadonászós" játékélmény nem olyan múló divat! Ha így lenne, akkor Microsoft, meg a Sony se kapkodott volna a témában.
A Wii-re készült játékok közül elég sokat a mai napig előveszek, mert élményt ad.Az boxomon kizárólag a pes és a mortal az, ami megy néha-néha. -
mzso
veterán
De alapkövetelmény, hogy kompetens legyen, és hogy fejlesszenek rá.
Nagy különbség, hogy a PS3 erős volt grafikailag, még ha rossz is rá programozni.
Mint ahogy a cikk írta a WiiU gyengus is és újra kéne írni a jó részét azoknak a játékoknak amik futnak a két erősebben, nem jók a kilátások. Itt nem arról van, szó hogy meg kell tanulni programozni rá.
Emellett az emberek is inkább a jobban kinéző játékok felé hajlanak hosszabb távon, olcsóság ide vagy oda. -
Rebourne
aktív tag
Sóderbánya, pletyka és konteóveszély: Az EA és a Nintendo közötti fagyos viszonyok még a Wii U fejlesztése közben történtek miatt van. Állítólag az EA az Origin-t szerette volna kiterjeszteni a Wii U-ra is, cserébe segített volna a Wii U online szolgáltatásainak fejlesztésében. A Nintendo ezt a segítséget igénybe vette, vagy leaglábbis rokonszenvezett az ötlettel, de az Origin-t végül nem engedték be. 2011-ben még személyesen Riccitiello, az EA akkori CEO-ja lépett fel a színpadra a Wii U bejelentésén, tehát nem alaptalan a feltételezés, hogy a mainál sokkal erősebb együttműködést terveztek még akkor. Továbbá Cevat Yerli kijelentése is arra enged következtetni, hogy nem technikai korlát volt az EA döntése mögött, amikor nem hozta ki a Crysis 3-at a Wii U-ra, ugyanis azt állította: kész és fut a stúdióban a Cryengine a Wii U-n.
Persze lehet, hogy ez más topicban már ki volt tárgyalva, mert nem új hír. Ezesetben szorri.
-
AGE-T
őstag
Ez a masina nagyon el van baltázva. Kontroller egy kényelmetlen bumszli valami. Am ráadásul suta kijelzővel lett szerelve. Fejleszteni rá elég nehéz, kiforratlan nagyon. Nintendó nagyon rossz irányba megy.
-
siti
őstag
lehet benne akár 200 mag is, továbbra sem a hardver fogja eladni a gépet, lásd ps3 nyitány. hiába volt "jó" nyitány, várta a nép nagyon, nem volt rá játék és ennyi. Sony bírta tőkével, elkezdtek jönni a játékok. Ott is mennyi panasz volt, hogy nehéz fejleszteni, komoly tudást, sok munkát igényel kihasználni a hardvert és lám, ezeket már nem hallani. Most ugyan ez a helyzet a WiiU-nál, csak pénzéhesebb lett a világ...
-
XuChi
addikt
WiiU = Kuka. Viszlát nintendo. Mehet mário meg pikácsu meg a többi ovoda karakter a szemétre. Anno volt gb-m, gbc-m, snes-em és azokon igen csak jó játékok voltak. De ez a wiiu egy gyalázat
Remélem hamar kikukázzák.
-
mzso
veterán
Jöhet a Wii3 Nyolc magos Kaveri-vel, meg valami erős Volcanic Islands GPU-val és GDDR5-tel vagy Rambus csodamemóriával.
-
ldave
félisten
válasz
RepeatSector #9 üzenetére
Ez így okés, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a Nintendo többet változtatott 2 generáció alatt a gépein, mint a Sony a teljes PS sorozaton.
Azzal meg nem értek egyet, hogy a 3DS játékkínálata siralmas lenne, nagyon jó címek jöttek és jönnek arra a gépre.
-
RepeatSector
senior tag
Kiegészíteném
Gameboy - hordozható konzol, hosszú üzemidő, elérhető ár!
Virtual Boy - technikailag fejletlen 3D-s izé
N64 - Valami nagyon kényelmetlen analóg kar, szinte használhatatlan, kényelmetlen kontroller! Nagy minőségi játékkínálat, csak a controller és a cartridge húzta le a gépet!
DS - érintő- és dupla képminőségben kifogásolható kijelző
Wii - 'motion controll' + jól kitalált rendszer és modolhatóság
3DS - 3D kijelző(ez se jött be annyira a nintendo-nak a játékkínálat itt is kezd siralmas lenni)
Wii U - tablet kontroller(rezisztív kijelzővel )+ idióta alapjátékok és csatornák, géphez kötött account, tudásához képest drága!Gamecube: Pro Jó controller jó hardver, nagyon jó exkluzív címek! Kontra: mini DVD, kicsi memóriakártyák(59)
GBA: Pro: szép kijelző, Gamecube csatlakoztathatóság, jó hang. Kontra: kijelző világítás(az SP-ben javították).Mikor kijönnek az új generációs hardcore konzolok akkor kap majd észbe a nintendo! Én addig nem veszek U-t amig az ára nem normalizálódik(olyan 50K körül)! Mert amennyiért most tolják annyit nekem nem ér meg!
Nincs rá semmi ami engem érdekeln ! Egy komolyabb Mario, zelda vagy paper mario(csak a super paper mario-s vonalat ne vigyék tovább, mert az már csak egy RPG szerűségbe csomagolt platformer volt) játékkal talán ki tudnák húzni a csávából! -
Béééla
őstag
Harminckettedjére már nem biztos hogy el fogja adni a Super Mario Bros, Mario Kart és Zelda 37
Meg kellett volna hallgatni az igényeket, és lenne vásárlás.
De hát ilyenek. Azért legalább a tablet-kontroller miatt kipróbálnám. -
khron78
őstag
Igen, ilyenkor kellene az árakat levinni, és ingyen tartalmakat osztogatni!
A ps3 is beindult végül, ha nem is lett olyan hatalmas siker, mint az elődje.
A Nintendo tele van pénzzel, meg fogják ők ezt oldani. -
desolator
senior tag
Sajnálom azért, a Nintendo mindig üde színfoltja volt a gamer világnak. Remélem legalább ők ellátják majd húzócímekkel (bár a Zeldán kívűl engem más N játék nem mozgat meg).
-
ldave
félisten
A Nintendo szeretne mindig újítani valamit, néha ez bejön, ritkábban pedig nem.
Gameboy - hordozható konzol, mely több, mint egy kvarcjáték
Virtual Boy - valami 3D-s izé
N64 - hüvelykujjal vezérelhető analóg kar
DS - érintő- és dupla kijelző
Wii - 'motion controll'
3DS - 3D kijelző
Wii U - tablet kontrollarSzóval legalább ők próbálkoznak.
-
Pikari
addikt
amikor először bemutatták, már lehetett látni, hogy ennek konyec. nincs ebben semmi meglepő
-
Xirtam
veterán
A Nintendo saját magának ásta ezt a gödröt.
-
RepeatSector
senior tag
Valahogy kezdem ugyanazt észrevenni mint a dreamcast esetében! Csak itt a mobilos játékok felé kapálóznak, ott pedig a hardcore játékosokat és a netezőket akarták megvenni!
Jó kis konzol lenne ez, én még nem érzek késztetést a vásárlásra, nincs rá semmi húzócím vagy érdekes program!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az EA szakít az eladások tekintetében alulteljesítő konzollal.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Suzuki topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Overwatch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest