Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Én úgy vagyok vele, hogy ami jól működik, azt nem kell megjavítani.... Mindig csak olyan patch-et rakok fel, amire szükségem van, vagy amit tényleg fontosnak látok.
Eddig bevált... Sokkal több problémát hallok azoktól, akik használják a frissítést, mint amivel én találkozom otthon, persze ez nem jelent semmit, de pl. remkül elketyeg az XP-m is SP2-vel, és nem egy ismerősömnél szállt el, mikor SP3-at próbáltak frissíteni, de az SP2-vel is ugyanez volt anno... Vagy szűz rendszerre ment fel, vagy minden baja lett.... (Nem sokszor persze, de épp elégszer, hogy 2X is meggondoljam a dolgot éles rendszeren....)
Köszi srácok a visszajelzést, este megnézem pontosan.
(#95) Gabás: Most már értem, mire gondoltál....Nem is az aero kapcsolta, hanem mikor scrolloztam a böngészőben...
(#100) gyiku: Ööööö.... Semmit...De hidd el, én örülnék neki a legjobban, ha nem lenne ez váltogatás, mert akkor nekem se kéne hülye progikkal vacakolnom, hanem BIOS-ba beírnám, azt csoki....
És nálam -35W az üres fogyi így a 4890-el (épp tegnap este mértem meg, konnektoros fogyimérővel), nem 10-25W, mint amit gyanítok a 4770-nél...
-
forgonati
őstag
Yeah. Tuti kártya ez. Asszem ha oda jutok hogy jövő év elején lecserélem a 3870-et, akkor ez lesz az új kártyám. És akkor még olcsóbb lesz már. Nagyszerűen megy most az AMD/ATi-nak
-
HSM
félisten
Nem az IE7 lenne? Megmondom az őszintét, originál SP1-es Vistám van, frissítéseket meg kikapcsoltam, ne turkáljon a rendszeremben mindenféle marhaság miatt.... Szóval azzal a böngészőben, ami a Vista64 SP1-ben van alapból... De nálam tuti csinálta... Hazamegyek ránézek megint... Fura, hogy csak nálam van így....
Nem értem...
(#88) old gray:
(#90) Sanyix: Az észrevételed jogos, visszagondolva GPU-Z-ben látszott pontosan, hogy fel-le kapcsolgatja az órajelet, CCC-ben csak az látszott, hogy felkapcsolt, ha hagytam, akkor meg le....
-
whiz
aktív tag
"használat közben felforrósodó, tojássütésre is alkalmas hűtőbordához képest"
...amire írhatnánk nagy betűkkel, hogy "Bacsis edisön"
Btw, mosmá lehet, hogy tényleg ki kéne vágni a 96GT-met, és Ati-ra váltani újra
-
Sanyix
őstag
válasz
LackoMester #4 üzenetére
Tegyük hozzá, csak az elavult játékokban van esélye a 9800gtx-nek.
-
Raymond
titán
Nem latom ertelmet a 4770CF-nek ilyen alacsony 4870 1GB es 4890 arak mellett.
-
FRENK1988
veterán
Tetszett a teszt főleg a bevezető része. Összefoglal mindent ami épp most az informatikai közhangulatban uralkodik.
Tényleg beszt búj lesz a kértya csak lenne már a terv szerinti hűtés.
Szerintetek egy drágább 4770 vagy olcsóbb XFX 4850 XXX? -
A kártya túlhajthatóságával kapcsolatban egyelőre nem tudunk nyilatkozni, mert a Catalyst Control Centerben található Overdrive-on kívül egy program sem volt képes felismerni a 4770-et, az Overdrive viszont maximálisan 830/850 MHz-es órajeleket engedélyezett (ezt persze simán bírta a kártya).
Pedig van megoldás, a legfrissebb RivaTuner felismeri, ha egy kiegészítést teszünk a konfig fájlban:
Rivatuner.cfg fájl-ban kell szerkeszteni ezt a sort:
“RV770 = 9440h-9443h,944Ch”
a [GPU_1002] részben erre:
“RV770 = 9440h-9443h,944Ch,94B3h”
Így már húzni is lehet, mert a CCC valóban lekorlátozza 830/850MHz-re a GPU/mem órajeleket.
Ezt már a topikjában is írtam, még az elején valahol. -
HSM
félisten
Lehet, Te még nem láttál, de ha nyitsz egy CCC-t overdrive fülön, vagy egy GPU-Z-t és nézed az órajelet, IE7 vistán, scrollozásnál úgy rántgatja nálam pl. a PH! fórumánál a 2D-3D órajeleket, hogy öröm nézni....
De hogy mi, és miért kapcsolgatja nem tudom, de kapcsolgatja, az 100.
(Lehet Flash-player, vagy valami, nem tudom... De a jelenség adott...)
-
Gomezz
senior tag
Elég sok helyen van 30e Ft felett is, és ha megnézed itt a ph-n a 9800GTX+ is annyi.
Az hogy lehet tuningolni meg elég értelmetlen észrevétel, hiszen a másikat is mindég lehet.Amúgy a cikk nagyon jó és a tesztek is, csak a konklúzió kicsit erős, miszerint ennél aztán jobb nincs.
Majd akkor többet látunk, ha az Nvidia is kidobja az új GPU-t.
Rémélem ők nem az alsó kategóriában gondolkoznak majd. -
zed1983
őstag
Grat jó kis tömör teszt!
Egy 4770CF vs 48701GB vs 4890 tesztet is meglesnék -
HSM
félisten
válasz
cowboy_bebop #69 üzenetére
Ha nem tévedek, pl. az Ati tray tools-al meg lehet csinálni ezt a profilos mókát.
(De majd jobban beleásom magam a témában, és akkor többet fogok tudni...) 4870 topicban lehet, többet tudnának erről mesélni... (És ráadásul igazából 4770-en csak órajeleket kell kapcsolgatni....)
(#71) gyiku: BIOS átírás nem játszik, mert pl. Vista explorer állandóan 2D-3D kapcsolgatja az órajeleket, ha átírod BIOS-ból a memória visszavételt, állandóan "villogni" fog a képed, mivel állandóan kapcsolgat, ami nagyon zavaró lenne szerintem, mert nagyon sokat váltogatja a módokat.... Viszont ATT 2D-3D profil kézzel kapcsolgatva tökéletes...
Alap profil 2D, mikor game, akkor meg felhúzod az órajeleket kézzel, pár kattintás.
-
xuldar
addikt
válasz
Nem, úgy érti, ha téged nem zavar a váltás, akkor beállíthatsz egyedi frekvenciákat, mivel most a memóriának nincs külön 2D-s és 3D-s profilja.
Az alkalmazás mondja meg, 2D vagy 3D kell neki, nem te. -
gyiku
nagyúr
válasz
mondjuk att-ben 2 profil, vagy inkabb atirja a biost, es nem kell ra kulon progi.
-
Csak legyen még jól tuningolható
-
HSM
félisten
válasz
cowboy_bebop #65 üzenetére
Egész pontosan egyszeri alkalommal csinálja (ahogy apply új órajel), és nem tart tovább egy másodpercnél. Olyan, mintha nagyon gyorsan picit feljebb, majd picit lejjebb menne a kép, és utána gyönyörűen visszaáll a helyére, és utána tökéletesen működik.
Egyáltalán nem lesz rossz a kép tőle. Gyárilag azért nem rakhatták bele, mivel pl. Vistán az explorer scrollozásnál folyamatosan kapcsolgatja 2D-3D mód között a karit, képzeld el, mi lenne ebből a sok kis apró dologból...
Kész flash...
Ezért kell kézzel csinálni fix 2D és 3D profilt, akinek számít ez a pár watt.
-
FefeeX
veterán
Jahh, de a fogyasztásban abszolúte a radeon a nyerő, mint a technológiában is
Az ára pedig középkategóriás...
cowboy_bebop:
Az én értelmezésem szerint ez 1-2mp villogás csak, és nem arról van szó hogy ki lehet-e bírni, csak gyárilag nem merik ezt beletenni, mert a sok ember vinné vissza hogy hibás, ugrál a kép... -
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
toth_janika #60 üzenetére
Azt csak pluszban írták oda, h. a nála jóval drágább 9800GTX/9800GTX+/GTS250, stb. kártyával is majdnem pariban van.
-
HSM
félisten
válasz
waterman_ #50 üzenetére
Najó, de ha neked fontos az a 10-25W, akkor utánanézel a dolognak, hogyan lehet kézzel csinálni a karinak 2D-s profilt, hogy te kézzel állítsd be a 2D-3D módot. Én ezt fogom csinálni a 4890-el, ott kis bütykölés -35W spórolás, igaz, ott 975Mhz-es a GDDR5, és a magon is lehet spórolni... [link]
Jó ez a GDDR5 amúgy, és ez a jelkalibrációt is jó dolognak tartom, csak sajnos egy a jelenleginél intelligensebb vezérlés kéne, hogy hatékonyan lehessen alkalmazni az órajelcsökkentést ezeknél a kariknál.. Arról nem is beszélve, hogy szerintem nem szabad a gyártónak úgy kiadni egy kártyát, hogy villog rajta néha a kép... Persze, az nem kizárt, hogy később megoldják, hogy villanás nélkül tudja magát kalibrálni a GDDR5.... De az nyilván sokkal drágább lenne, mint ez az elsőgenerációs GDDR5....Szerintem ez élhető kompromisszum ebben az árkategóriában....
Szerk: Muszáj neki tudtommal mindig új órajelhez beállítani. Mondjuk lehet megoldható lenne, hogy megjegyezze, vagy hogy ne villanjon közben...
De mint írtam, az már újgenerációs cucc lenne, nyilván drágábban...
(#59) korcsi: Ezt nem értem pontosan, hogy mire gondolsz... Amúgy igen, amit írtam órajelcsökkentés, az meg olyan 70% spórolás, szemben a 30%-al, négyzetes változás ide, vagy oda...
-
toth_janika
őstag
válasz
cowboy_bebop #57 üzenetére
Ja! Na már kerek! Az a "megszorongatta a 9800GTX+-ot" zavart meg egy kicsit!
OK!
Láma vagyok! -
cowboy_bebop
őstag
válasz
toth_janika #56 üzenetére
Te nem érted, bizony.
A 9800GT-hez mérik.
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Tuti én vagyok a tudatlan, de nem a nagyobb FPS érték a jobb?
És ha megnézzük, mondjuk a Warhead grafikonját, akkor az van, hogy a 9800GTX+ 31 és 23 FPS között volt, míg a 4770 meg 28-23-at kapott!Alatta a szöveg:
"Az első négy letesztelt játék gyakorlatilag elsöprő HD 4770 fölényt hoz, a 9800 GT az Unreal Tournament 3 kivételével (ami egyébként sem egy videokártya-gyilkos) mindenhol lemaradt, hátránya 10-43%-os. Ami talán még ennél is érdekesebb, hogy képes volt rendesen megszorongatni a nála drágább HD 4850-et és a 9800 GTX+-t is."Én nem értek valamit?
-
cizoe
őstag
válasz
LackoMester #4 üzenetére
Azon az nv csak bukni fog, nem keresni...
Teszt: Minden tiszteletem, ilyen kártyát terveztem magamnak nyáron, de sajnos nem lehet az enyém.
(no de van mobil verziója nemde ~A HD4860.
) Bár arra meg della nem lesz...
No sebaj, attól még remek, hogy sikerült egy sokadik pofont bevinni a ződeknek.
-
Zsubi
őstag
Nagyon jó lett a teszt, bár jöhetett volna egy kicsit hamarabb is
Kíváncsi lennék majd a 9.5-ös Catalystal ezek az eredmények hogyan fognak változni még az is lehet hogy a 4770-es malmára hajtja a vízet -
g@bo
nagyúr
8800gt 9800 gt-ket veri mint vak a poharat?
nakkerben egy xfx 4770 21700+fa....
eh, elgondolkodtató.
-
waterman_
aktív tag
és ez minden gddr5-re igaz, vagy ahogy #43-ban utalt rá FefeeX, csak az amd oldalon van velük gond? mert azért 10-25 wattal már egy 70 literes akvárium is fűthető hideg napokon..
mert ha minden gddr5-nél ez van, akkor eltörném a kezét annak aki fejlesztette, meg annak is aki aláírta, hogy jó lesz az úgy..
szerk: látom már írtál a témában 3mmal korábban. nem értem miért kell akkor tesztelnie a frekit. egyszer elég lenne életében.. -
old gray
addikt
Egyetértek CF tesztet a népnek! 4830CF, 4770CF vs. 4870 1GB / 4890 meg 1-2 nvidia kari, hogy teljes legyen a kép! Nagyon vonzó alternatíva a 4830/4770CF csak sokan nem mernek belevágni kompatibilitási és egyéb, a régről berögződött "CF/SLI-vel csak baj van" dolog miatt.
-
"A kártya túlhajthatóságával kapcsolatban egyelőre nem tudunk nyilatkozni, mert a Catalyst Control Centerben található Overdrive-on kívül egy program sem volt képes felismerni a 4770-et, az Overdrive viszont maximálisan 830/850 MHz-es órajeleket engedélyezett (ezt persze simán bírta a kártya)."
Viszont a neten már volt róla hír, hogy a Rivatuner konfig fájljának szerkesztésével meg lehet oldani.
"simply changing the rivatuner.cfg line RV770 = 9440h-9443h,944Ch and adding "94B3h""
Fudzilla hír -
HSM
félisten
Ez a feszültséges teóriád igaz, csak azt felejted el, hogy hiába a négyzetes hatás, ha feszt tudsz csökkenteni 1,2V-ról 1V-ra, alig ér valamit, viszont az órajelet le tudod csökkenteni 800-ról 250-re is akár.... Persze, a kettő együt az igazi...
A 4830-as dolog meg csak annyiból sántít, hogy csak addig igaz, amíg a 4770 memóriáját nem húzod fel ~1Ghz környékére... Onnantól kezdve a 4830-at megnézem, hogy húzod fel 800Mhz+ GPU-ra....
(#43) FefeeX: Ugyan miért szarok ezek a GDDR5-ök???? Teljesen jók, tudtommal technológiai sajátosság, hogy tesztelnie kell mindig a frekit, amin üzemel, gyanítom ekkor ugrik picit a kép... Amúgy a 4890-emen röhögve bírja a 250Mhz-es órajelet is....
Az meg, hogy kb. egy tizedmásodpercre fel-le ugrik a kép...
Ennyi erővel játékot se indíts, mert akkor is ugorhat a kép, mikor fullscreenre teszi...
Szerk.: Megtaláltam egy Quimonda GDDR5 doksiban... [link]
"GDDR5 offers the possibility to build cost efficient applications running at very
high data rates and reduces product development times for systems operating robust
and reliable. The GDDR5 signal training concept offers the possibility to train
several signals and clocks relative to each other. Hereby training means phase adjustment
of the various signals"Tehát, ha új órajelet állítasz be, a ramnak újra kell kalibrálnia magát a megbízható működéshez.
-
TomBoy1986
veterán
Érdekes kártya. Ez a GDDR5-ös megoldás nem túl szimpatikus, de gondolom még így is jóval olcsóbb lett a kártya nyákja, mintha 256bites memóriabusszal(+GDDR3-mal) áldották volna meg.
Úgy néz ki, hogy ez lesz a bevált stratégia az AMD-nél, hiszen a 3870-et is ugyanígy váltották le (erősebb GPU + gyengébb mem.sávszélesség).
-
FefeeX
veterán
Nem tudom miért vitázol a tényekkel, külső tesztből kiderült, hogy moddolni lehet, azonban bevillan a kép amint leveszi a ramok órajelét a gép... Hiába, szarok a GDDR5-ök, legalábbis amiket az ATi használ, mert ugye már erről is volt szó... És úgy tűnik, még sok van nekik belőle... (Én megvárom, míg lesz normális...
)
mmdms:
98gtx>88gtx, aztán nézd végig a tesztet...
-
mmdms
addikt
Azt meg tudnátok mondani, hogy van-e ebbe a radeonba annyi kakaó, mint egy 88gtx-ben?
A fogyasztás/melegedés és a dx10.1 nagyon csábít a cserére, de a teljesítménybeli különség hogyan alakulhat? -
Oliverda
félisten
Jó kis kártya de a hűtő marhára nem tetszik.
Azért szívesen megnézném hogy mit tud CF-ben.
-
törölt tag
Nagyon jó teszt!
Kell egy 4770.
"ami megközelítőleg a fele a 926 millió tranzisztorból felépülő, 260 mm2-es RV770-nek."
Első oldal. 956 szeretett volna lenni?Lehet, hogy átsiklottam felette, de a hűtést lehetett szabályozni?
-
fLeSs
nagyúr
a hűtővel kapcsolatban javítottam, kicsit le voltam maradva.
-
DeSanto
őstag
-
Gomezz
senior tag
Hát rendesen elveri még egy sima 9800 GTX+ is, hát még egy OC-s.
Ráadásul ugyan annyiba kerül. -
Blindmouse
senior tag
Azt kell mondjam, csalódtam most egy kicsit. A cikk is rövid volt, kimaradt a tuning, a crossfire, és elég későn jöttetek ki vele. Sokkal többre számítottam.
-
m1sk4r
aktív tag
Nyáron megéri majd nekem egy ilyenbe beruházni!
Köszönjük a tesztet, kb. ezt vártam. -
waterman_
aktív tag
vajon későbbiekben sem vesz majd vissza jobban 2D-ben a fogyasztásból? későbbi jobb vga biosok, meg finomhangoltabb driverek okán? mert ha a 4830nál meg tudták csinálni, akkor mi tartotta őket vissza itt? mert hát ugye az árérzékeny réteg a villanyszámlára is árérzékeny
-
-
Devid_81
félisten
Nah vééégre!
Köszi a tesztet, megyek neki futok részletesen! -
D.Orion
veterán
Az Asus ezt egy egyedi hűtővel fejelte meg,
Szerintem ezt javítsátok ki mivel ez egyik referencia hűtő! A két slot-os szélcsatornás hűtés csak a bemutató képeken szerepelt, mint ref. hűtő. Lecserélték erre az olcsóbb hűtésre, mely egyébként tökéletesen ellátja a feladatát. FurMark izzasztással sem megy 70°C a hőmérséklet és még ilyenkor is csak 42%-on forog a ventilátor. Két ref. hűtőről beszélhetünk, az egyik a két slot-os mely talán csak az XFX kártyáján van és erről ami többek közt az Asus és minden más gyártó termékén megtalálható. Ez semmiképpen sem Asus egyedi hűtés.
-
old gray
addikt
Jó teszt, gratula.
Nem döntöttem rosszul amikor a 4830 mellett tettem le a voksot.
-
technoboy19
tag
jó lehet ez a kari a tesztek alapján, de sztem még nem éri meg jobban mint a 4830.
elég nagy a különbség árban, majd ha mindenki elkezdi venni akkor majd remélhetőleg lejjebb megy az ára. -
gamerkiller
senior tag
Uhh! Köszönöm szépen a tesztet, nagyon megfogott! Biztos benevezek egy ref.hűtős XFX példányra!
-
gyiku
nagyúr
most akkor melyik hutos verzio volt nalatok? a regi ref, vagy az uj ref?
tuningot mar meg lehet oldani, kar, hogy nem foglalkoztatok vele kicsit jobban.
summa: jo kis rovid teszt. -
Mr.Csizmás
titán
"...és eljött a végítélet napja a zöldek számára..."
[link] ezt meg lecserélhetnétek "kötelező" feliratra
-
fagy53
nagyúr
Jó kis teszt volt, és egyértelművé tette, hogy aki nem riad vissza egy kis tuningtól, annak messze a legjobb vétel a 4830! Az alaposan alulórajelezett kártya kb 20% tuningpotenciállal rendelkezik, a tesztekben 10%-on belül volt hátrányban, de nem minden esetben, a 4770-től. Lehet következtetni.....
A 4770 idle többletfogyasztása a 4830-hoz képest nem az órajelek visszavételének a különbözősége miatt tapasztalható, hanem valószínűsíthetően nem veszik vissza a feszt! Ez pedig nagy hiba, hiszen tudjuk, hogy a fogyasztásban a feszültségváltozás négyzetesen szól bele, az órajelváltozás legfeljebb egyenesen arányosan. Terhelésnél viszon megmutatkozik a 40nm előnye, ezért is nagy kár volt ezt nem kihasználni az idle állapotban.
Kicsit összecsapott kártya, de ha kivonják a piacról a 4830-at, akkor ezért az árért a nem ref. kialakítású kártyák, amelyek már orvosolják a fenti hiányosságokat, best buy vétel lesznek, kategória vezetők. -
Végre teszt!
Már nagyon vártam. -
Apicius
tag
válasz
fekeandras #12 üzenetére
Pont emiatt aggódtam. De akkor már alaplap, proci és memória is kell és az már azért sok lenne most. Bár 1280x1024-ben használnám még egy darabig.
-
Apicius
tag
Egy Athlon64 4800+ mellé érdemes beszerezni vagy nem lesz nagy különbség a mostani 1900XTX-hez képest a CPU limit miatt?
-
Sanya
nagyúr
és mennyi az ára? mert középkategória meg minden, de az ára sem az elején, sem a végén nincs kiemelve ( körülbelüli ár ).
-
Tombi
őstag
Ez a cikk is csak megerősített, megérte rendelni belőle
-
LackoMester
addikt
ha az nVidia leviszi a 9800GTX árát(110 euróra,általában ennyiért fut a 4770),akkor van esélye a 4770 ellen,egyébként nagyon jó lett a kari...grat a teszthez
-
Az Asus ezt egy egyedi hűtővel fejelte meg,...
Nem az van hogy ez a referencia hűtő, és a két slotos csak a bemutató példányon volt? -
JohnnyX
őstag
Megerositett a cikk, hogy jo beruhazas volt egy Gigara
-
^Clown
addikt
Bizony-bizony, most ez a bestbuy
Köszi a tesztet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vicces képek
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- TPM (trusted platform module) topic
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3305
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3493, 93% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest