- OLED TV topic
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rollee
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
ok,szoval elég, de érdemes is lecserélnem ha csak 1240x1024 a max. felbontás amiben játszom?
ASUS GF 8800 GTS(G80) 320 DDR3 1.1 ns vs. HD 4770szerk.: lesz látszata?
-
HSM
félisten
Ezt nem tudom, hogyan csináltad, de pl. melóhelyen a Q6600-as gép 3650-el kb 100W körül kajál üresben, az othhoni I7-em 3500-ra tuningolva 180W 4890-el, ha kicsit visszaveszem a VGA-t, akkor olyan 145W....
Nem kötöttél véletlen rá az E5200 mellett egy radiátort is a tápodra?
Vagy egy monitort? Úgy már stimmelne.... 
-
Lacika001
aktív tag
Lehet hogy az öreg 9800gtx-et egy ilyenre,(akarom mondani két ilyenre) cserélem le,de elötte azért egy CF tesztet elolvasnék róla.

-
cowboy_bebop
őstag
Azért azt már jó ideje tudni, h. a DX10.1-es kártyákon a DX11-es kód csak kisebb minőségbeli romlással fog futni, míg a sima DX10-eseken a teljesítmény is jelentősen csorbát fog szenvedni.
Nem is értem, h. ezek után miért vesz valaki 2009-ben sima DX10-es kártyákat.

Aztán lesz majd a nagy csodálkozás, h. a krájziszkettő 10 FPS-sel megy a gétéikszkettőnyolcvanon.
-
Daveedka
tag
köszönjük a tesztet, meg az Atinak is a 4770-t

-
hétalvó
addikt
remek teszt, jol dontottem mikor 9800gtx+ vettem 28e

ezt a hdmi hangot azert nem kene sztarozni. jo hogy van es jo ha mukodik

-
Móci
addikt
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
Hát, megveheted 100 000 forintért is, kerítek egyet.
Nem lenne szerintem baj, ha olcsóbb lenne. Legalábbis szerintem. -
tibz03
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Hát ezt majd a jövő megmondja, most úgyse tudjuk. Azért a "gamer-társadalom" úgyse fogja beérni DX10.1 kártyával, amikor már DX11 is van, ez elég valószínű.
(DX10 megjelenésekor is inkább vették a nyomorult 8600 GT-ket, mint pl. a jó kis DX9-es X1950 Pro-kat, holott sz*rrá verte az utóbbi az előbbit ugyanazon az áron.
)(#188) stevve: Így van. Ezért jobb választás (anyagilag is) inkább évente venni egy ilyen 4770 kategóriájú kártyát, mint 1,5 évente egy csúcskategóriásat. Persze akinek fontos a nagy felbontás meg a max. grafika, annak nincs sok választása...
-
Csabee.
nagyúr
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
ebben igazat adok

-
FireKeeper
nagyúr
jó, azzal tisztában vagyok, hogy amint öregszenek a kártyák, az adott család felső és középkategóriás modelljei árban közelebb tolódnak egymáshoz, ez természetes. csak arra akartam rámutatni, hogy 4870 azért egy olyan kártya, aminek nem nagyon kell full hd-ben sem szégyenkeznie, a 4830 meg például, ha csak 512MB vram-mal van szerelve, akkor néha zavarba jöhet ennél a felbontásnál. persze hogy hosszú távon a 4870 veszít többet az értékéből, de ez természetes mivel alapból drágább volt. szóval nem az a véleményem, hogy jobban járt, mintha 4830-at vett volna, hanem hogy nem járt olyan rosszul mint azt hiszi. van egy valószínűleg jó ideig használható kártyája ami a full hd-tól sem retten meg.
-
AtHoS
nagyúr
Egy kis szösszenet egy Zafír 4770-ről saját tapasztalat
ATT 1.6.9.1386 nem ismeri a kártyát, tehát várni kell még egy újabb BUILD-re
-
tibz03
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én 2 hónapja vettem 4830-at 29k-ért, most a legolcsóbb helyen is 23k. Valami kellett, akkor pedig ez volt a legjobb ár/érték arányú. Buktam rajta 6k-t 2 hónap alatt. 1 év múlva talán még ér 10k-t. Tehát több mint 1 év alatt bukok rajta 20k-t. Aki 4870-et vett 2 hónapja, szerinted mennyit fog bukni 1-1,5 év alatt?
Ne mondd már, hogy jobban megéri...(#180) stevve: Persze, nincs itt azért eget verő különbség. 1 év múlva már amúgy is DX11 lesz (játék nem biztos, kártya biztos.
), ezek a DX10-es kártyák annyira lesznek kelendőek, mint mondjuk tavaly nyáron a DX9-esek (semennyire, illetve agyonnyomott áron). -
FireKeeper
nagyúr
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
azt ugyan nem tudom, hogy a hd4770 megjelenése hogy ha a 4870 árára, de ha pl 4830at vettél volna, most sokkal többet vesztett volna az értékéből. két-három hete még 30k fölött volt, most meg 22-25ezres kategóriába esett le. most meg van egy videókártyád, ami azért egy jó ideig elég lesz, és még a fill hd felbontással is elboldogul.
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Melyik a tartósabb kártya? A 4850 vagy a 4770?
Azért kérdem, mert nem akarok félévente kártyát cserélni.
Kösz:piadex2
-
tibz03
őstag
Értem, világos.
Ettől függetlenül is jó teszt, és köszönjük. Nem elégedetlenkedni akartam, inkább egy kis "ötletmorzsát" elhinteni egy következő teszthez. Úgy is mondhatnám, hogy szerintem erőltethetnétek jobban is az OC teszteket. Pl. a 4830 tesztnél: az OC eredmények az egyik grafikonban benne vannak, a másikban már nincsenek, azért ez elég fura.Persze ez esetben teljesen érthető, hogy kimaradtak.

(#173) Csabee.: Szerintem elég egyértelmű.
Amúgy ezzel nem nagyon lehet mit tenni. Emlékezzünk csak vissza a (G80-as) 8800 GTS/GTX után megjelent (G92-es) 8800 GT-re... mennyi embernek okozott bosszúságot és több 10.000 Ft-os kárt. 
-
Csabee.
nagyúr
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
ez a megérte ez pozitív? vagy negatív ként értsük?

-
tibz03
őstag
Hááát... a 9800 GTX+ majd' mindenhol elveri a 4770-et. Na most ennél egy picit gyengébb a 9800 GTX, ami ugyebár egyenlő a 8800 GTS-sel. Ebből a képletből nekem semmiképp sem jön ki olyan eredmény, hogy egyértelműen elverné a 4770 a 8800 GTS-t (természetesen 1-2 esetet leszámítva). Tehát szvsz cserélni max. 1-az-1-ben éri meg.
-
nem kell BIOS-t átírni. A gond az, hogy nem ismerik fel alapból a progik, amikkel a nép tuningol, a szerző(k) pedig egyelőre nem ismerték a krükköket még. Leírtam a hsz-ek elején, hogyan lehet RivaTunerrel felismertetni és húzni utána. Aki akarja, húzza fel, aki nem, az nézzen X-bit tesztet.

-
luw2win
őstag
Azta, azért sokszor ottvan a 4850 szintjén...

-
Móci
addikt
Jó teszt, köszönjük!
Az egyedüli baj szerintem talán az, hogy üresjáratban nem lehet jobban visszavenni a fogyasztást. Viszont teljesítmény szempontjából nagyon is csábító, bár picit drága. 25 felé vagy az alatt lenne brutálisan jó vétel.
Én elleszek még jó sokáig a kis 4670-el, de ha most kellett volna kártyát venni, ez lett volna mindenképpen. -
Csabee.
nagyúr
Tökjó kártya..
fejlődik a világ.
egyre olcsóbbak lesznek az egyre jobb kártyák.. csak kíváncsi lennék az a batár nagy hűtő mennyire zúg.. 
-
RaiDani
tag
Nagyon jó teszt lett!
Elég ütős kártya ez a 4770, én is meg vagyok elégedve vele
De kíváncsi lettem volna, hogy a srácoknál mit megy a kártya rivában a konfig fájl kiegészítésével
Enyémben van tuning potenciál bőven
#166 Csabee:
40%-ig alig lehet hallani, afölött csak terhelés mellett van rá szükség, de a játék hangja úgy is elnyomja
-
tibz03
őstag
Elolvastam a tesztet. A tuningról ezt írja fLeSs:
A kártya túlhajthatóságával kapcsolatban egyelőre nem tudunk nyilatkozni, mert a Catalyst Control Centerben található Overdrive-on kívül egy program sem volt képes felismerni a 4770-et, az Overdrive viszont maximálisan 830/850 MHz-es órajeleket engedélyezett (ezt persze simán bírta a kártya).
Én pedig ezt írtam a #141-ben:
"Nem csak a Catalyst Overdrive funkciója létezik. Van erre más program is, vagy BIOS-átírás."
Nem értem, mi ezzel a bajod. Esetleg elkerülte volna valami más a figyelmemet a teszttel kapcsolatban? Vagy inkább a te figyelmedet kerülte el a hsz.-om?

Szerk.: Bár való igaz, azt megértem, ha egy kölcsön kártyát nem akar a tesztelő BIOS-flasheléseknek alávetni!

-
fagy53
nagyúr
A kártyához egy sempi is elég lenne, de a játékokhoz nagyon jó az A64 X2 3,2GHz-en.
ollie: elolvastam most mégegyszer én is, és bizony én sem értem, hogy miért nem?
A megjelenése óta számtalan teszt született és mások miért tudták pl a Rivaval húzni? Még a fórumtársak közül is.... 
-
Solten
őstag
Profi teszt, köszönjük...

4770:

-
P00By
nagyúr
Nem csalódtam. Köszi!

-
Rollee
aktív tag
Hali!
Szerintetek elég a procim ehhez a HD 4770-hez?

Gigabyte ga-m59sli-s5 am2 nforce 590 ll AMD Athlon64 X2 5000+ BE @3200MHz ll CoolerMaster Hyper 48 ll 2x2048MB/800MHz Dual kit DDR2 Geli Black Dragon ll ASUS GF 8800 GTS(G80) 320 DDR3 1.1 ns
Vagy már kevés?

Rollee
-
-
tibz03
őstag
-
cowboy_bebop
őstag
Ne viccelj már:
- tervezési hatékonyság (magméret optimalizálása, teljesítmény/ár és teljesítmény/fogyasztás arány javítása)
- 800 darab stream processzor
- optimalizált textúrázók
- új textúracache felépítés
- új memóriavezérlő
- optimalizált ROP-ok
- továbbfejlesztett geometriai shader és a tesszellációs teljesítmény
- UVD 2
- 7.1-es hangkártya.Hogy csak egy párat említsek.
-
CsíkosMókus
aktív tag
Ennyi pénzért ilyen erős kártyát..
Az ATI kezd belejönni.
A 4870-hez képest ez a 4770 hány %-ot tud? 80 körül?
-
fagy53
nagyúr
Igen a tuningnak mindig kiemelt szerepe van a tesztekben, ez egy gyorsan készült teszt, akárcsak a kártya. Mindkettőnél lehet még folytatás, a VGA-nál a nem ref kialakítás sokat dobhat, a tesztet meg esetleg mással kapcsolatosan, befejezik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sanyix: az nem éppen apró módosítás, hogy a ring mem.vezérlőt felváltotta a HUB vezérlés lehetővé téve a GDDR5 beépítését, ami jelentősen növelte a sávszélt!

-
-XadAnuX+
őstag
Eszméletlen jó ár-értékkel rendelkezik 4770-es.
Ha csinálok egy közepes konfigot, lehet ez a kari jó választás lesz bele. -
Csak egy ideillő, de erősen off kérdés:
elveri-e egy 8800 g92 gts fenekét ezen kártya-é, és ha igen, akkor annyira, hogy érdemes legyen lecserélnem a nevem alatt szereplő konfigba?

-
tibz03
őstag
Érdekes egyébként, hogy ennyire várták, hiszen akit érdekel(t) a kártya, az már 1 hónapja is találhatott róla tesztet. Mi, PH!-sok mégis mindig a PH!-tesztet várjuk, mert az kell a lelki békénkhez.
Egyébként már a 4830 tesztnél feltűnt, most ismét: mi akadályozza meg a tesztelőt, hogy feljebb vegye az órajelet? Nem csak a Catalyst Overdrive funkciója létezik. Van erre más program is, vagy BIOS-átírás. Nem hinném, hogy ez gondot okoz egy tesztelőnek.
És akkor megnézhettük volna az eredményeket mondjuk egy 20%-os OC után, ami szerintem sokat dobna a teszten.Szerk.: Egyébként most már az is kiderült, hogy a DX10.1 FPS-ben tényleg többet nyújt, nem csak marketing-rizsa. Miért van az, hogy bizonyos cég el tudja adni a termékét úgy is, ha igazat mond, míg a másik sorozatosan veri át a vásárlóit?
(Költői kérdés volt.
) -
tibz03
őstag
Mennyi hsz., cirka 3 óra alatt!

Nem szőrszálhasogatás, de itt van egy vesszőhiány:
integrált nyolccsatornás HD-audio kontrollerrel, audiót is támogató HDMI-vel, nem is kívánhatnánk többet jelenleg, 2009 első felében.
Egyébként annak mi az oka, hogy a GPU el van forgatva 45°-kal (az RV770-hez képest)?
Szerk.: ...vagy 135°-kal, attól függ, hogy nézzük.

-
emmm
őstag
Na végre, itt is olvasni a tesztet, köszönjük, istenkirály kis kártya!

-
azbest
félisten
a power play érdekes jószág, az biztos.
hd 3650 ddr3 kártyám pl
csak tudnám mi a túróért emeli az órajelet 2 monitornálbekapcsolt ccc overdrrive mellett a
C:\Users\felhasználónév\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles.xmlvégén vannak az órajel beállítások, itt szerkesztve tudom 110-re levenni a közepeset is... azt hiszem a ramot is tudtam állítani.
-
N-vidi-A
őstag
Valóban nem lett rossz, az nV-re mostanában nagyon rájár a Radeon!

-
DEV_NULL
őstag
4770X2 mikor jön?
-
tzsolesz
nagyúr
Használt.
A jövő héten a 4770-ből is lesz használt 23K-ért. Így ez sem volt helyes megfejtés. 
A 9800GTX csak belekerült a tesztbe, az Ő ellenfele a 9800GT volt amit meg is szívatott egy pár helyen.

Ráadásul a 4770 esetében a tuning nagyobb hatással van a teljesítményére, mint az már más tesztekből kiderült.
-
mg105
senior tag
már csak azt nem tudom, érdemes lenne-e lecserélni a 8800GTS-t. egyértelműen jobb nála a Radeon, de vajon megéri-e a pénzt, amit rá kéne költenem

-
Ricco_hun
senior tag
Szerintem a CF ellen van még az is, hogy megfelelő alaplap kell hozzá. Ráadásul a CF nem 2 slotot fog foglalni, hanem 4-et (azért írok 2-4-et, mert már nemigen fog kijönni szerintem 1 slotos hűtésű kártya). Az én nézetemben inkább praktikussági okai vannak, hogy miért választanék inkább 1db videókártyát, nem pedig a teljesítmény ingadozás. Mert szerintem a CF mára eljutott egy olyan szintre, hogy nagyon jó hatásfokkal működik és már azt sem lehet mondani, hogy nem támogatná minden játék. 1 éve még lehetett itt pH!-n is látni olyan teszteket, ahol a CF (avagy sli) mellé ki sem írták az fps értékeket, mert vagy egyáltalán nem is futott a játék vagy játszhatatlan fps-eket produkált. Ahogy látom, mára ezek a gondok megszűntek.
-
HSM
félisten
Hát, nálam volt egy lehalt SP1-SP2 váltás, igazából semmi sem romlott el, de minden másfélszeres idejébe telt... Egy kollégámnál (informatikus ő is) épp a napokban halt le az egyébként rendszeresen frissített XP SP2 HOME-ja SP3 telepítéstől.... És neki ráadásul teljesen boot-képtelenné vált a rendszer az SP3-tól...
Lehet User-error, de én is tévedhetek, ergó nálam is elszállhat, tehát amíg nálam jól megy, marad... 
-
DEV_NULL
őstag
végre

-
Robi86
senior tag
idézőjelben elavult
valamiért mégis jóval nagyobb a teljesítménye a 4800-as szériának, és gondolom nemcsak annyi történt, hogy tuningolták a 3800-as szériát, hanem fejlesztettek, nem is keveset, tehát mondhatjuk azt hogy fejlettebb technológia, és nevezhetjük elavultnak ebből a szemszögből nézve...egyébként tudom hogy nem teljesen pontos a hasonlat, csak leírtam hogy nekem ez jut eszembe erről az egészről

-
Vassili
tag
Nem akarok hülyeséget kérdezni, de nem úgy van, hogy a memória sávszélesség az az órajel meg a memória vezőrlőtől függ? Mert akkor nem értem az egyforma sávszélességet, a 4830nak 100Mhz meg 128 bit fórja van és ez nem mutatkozik a sávszélleségnél...
-
Azért ez nem egészen így van...

HSM: frissítésre általában mindenki azt hozza ellenpéldának, hogy "van olyan ismerősöm...", "hallottam, hogy...". Nagyon régen lehet, hogy voltak ilyen gondok, de nekem se és az összes munkatársamnak, ismerősömnek se omlott még össze gép frissítéstől (pedig nem kis banda).

-
-
Grat a teszthez! Hozza azt amit kell a kategóriájába nvidia kapkodhat most.
-
cowboy_bebop
őstag
"Amúgy a cikk nagyon jó és a tesztek is, csak a konklúzió kicsit erős, miszerint ennél aztán jobb nincs."
Ezt senki sem írta.
"a HD 4770 jelenleg az egyik legjobb, ha nem a legjobb ár/teljesítményű videokártya a piacon."
Mutass jobb kártyát 26K-ért !!
"Majd akkor többet látunk, ha az Nvidia is kidobja az új GPU-t."
Röpke fél év (2010 elején jön a GT300, ha minden igaz).
"Rémélem ők nem az alsó kategóriában gondolkoznak majd."
A 4770 sem alsókategória (max. az árában
), vagy ha szted. mégis, akkor a 9800GT/GTX-eknek is azoknak kell lenniük.Raymond84:
"Nem latom ertelmet a 4770CF-nek ilyen alacsony 4870 1GB es 4890 arak mellett."
Pedig nagyon is van. 2db 4770 gyorsabb, és olcsóbb a 4890-nél is.
-
HSM
félisten
Örülj neki hogy még nem volt gondod...
De ezekszerint mindkettőnknek bevált a technikája... 
CF-hez hozzá kell tenni, hogy ha nem megy, akkor a 4890 sebességének kb max a 60%-a van meg, és ha kifogy az 512MB ram, akkor megint padló a 4770CF-nek... Aki most vesz 4770-et, annak lesz majd valamikor eg fél év múlva jó opció, hogy CF-esítsen, bár addigra lehet, hogy lesz olcsóbb/gyorsabb alternatíva....
Én ha alapból a 4770CF vs 4890-en kéne gondolkodnom, asszem egyértelmű, mit vennék... (Lásd adatlapom....
) -
keIdor
titán
Akkor szokás szerint én itt is kivétel vagyok...
szerintem ezek mind user error-ok...
9 hónapos XP SP2-re tettem fel annó 2008-ban az SP3-at, úgy, hogy az SP2-n is fent volt minden frissítés. Kutya baja nem lett... az XP állítom a mai napig menne, ha nem tettem volna a helyére annó a Windows 7 build 7000-et.De Vistánál is, több, mint fél éves Vista SP1-re tettem fel 1-2 hete (amikor kijött) az SP2-t és megint semmi baja sincs... annál is minden frissítés megvolt, és most is be van kapcsolva.

Nem tudom velem miért van mindig kivétel ilyennél??
Raymond: Az itteni árakban néztem. HD4890 most 60k-70k, a HD4770 meg 27-30k-ig terjed. Akkor ugye olcsóbb... ha nem is kicsit de az, és ha megy a CF, akkor gyorsabb is.
Robi86: Imádom az Evo-kat, Civic-eket meg a Skyline-okat, de előbb kéne egy Ferrari F430, vagy egy Lambo Gallardo, mint egy Japán...
sőt Audi, BMW is... -
Chrys_
addikt
Úgy látom, egy már meglévő 8800GTS G92-ről nem érdemes még váltani, ha a DX10.1 nem feltétlen fontos (most még)... Viszont ha most vennék gépet, tuti ez a kártya lenne a befutó.
-
Robi86
senior tag
Valamiért autós hasonlat jut eszembe erről a helyzetről:
HD3870- amerikai muscle car, "elavult" technikával, nagy fogyasztással, relatív nagy teljesítménnyel
HD48XX- egzotikus autók pl. Ferrari stb., kifinomult technikával, nagy teljesítménnyel, de még mindig elég nagy fogyasztással
HD4770- japán turbos szörnyeteg, ami ha kell lealáz mindenkit
GTX295- Bugatti Veyron, amit értelmetlenül megcsináltak, amit senki nem akar legyőzni, csak presztízs értéke van
...én így látom, 4770-et mindenkinek!

szerk.: jah igen, a GF9800-asok meg a német "luxusautók" amik több pénzért kínálnak ugyanannyi teljesítményt, kényelmet, mint amit mások olcsóbban

Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OLED TV topic
- Nem megy az AI az Apple-nek, hullanak a fejek
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER WINDFORCE V2 16G - Oazis Computer garancia 2027.05.01.
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit
- RTX3080 és RTX3080 Ti verhetetlen áron!
- Eladó Inno3D iChill GTX 1070 X4
- OCuLink eGPU setup - XFX SWFT 6600 XT 8GB + EVGA 550W SFX táp + Minisforum DEG1 dock - ELADÓ!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828, 100% Akksi
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3766, 100% Akksi
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Nem kötöttél véletlen rá az E5200 mellett egy radiátort is a tápodra?
Vagy egy monitort? Úgy már stimmelne....

)
), ezek a DX10-es kártyák annyira lesznek kelendőek, mint mondjuk tavaly nyáron a DX9-esek (semennyire, illetve agyonnyomott áron).
Ettől függetlenül is jó teszt, és köszönjük. Nem elégedetlenkedni akartam, inkább egy kis "ötletmorzsát" elhinteni egy következő teszthez. Úgy is mondhatnám, hogy szerintem erőltethetnétek jobban is az OC teszteket. Pl. a 4830 tesztnél: az OC eredmények az egyik grafikonban benne vannak, a másikban már nincsenek, azért ez elég fura.