Hirdetés
- Posztapokalipszis és nosztalgia szegezett a képernyő elé
- Elbaltázott tankolás miatt csúszik a NASA Holdutazása
- Francia ügyészek razziáztak az X párizsi irodájában, Muskot is beidézték
- Elégedetlen lenne az NVIDIA AI gyorsítóinak tempójával az OpenAI?
- Leleplezte az új Xbox generáció érkezését az AMD vezére
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kényszerűen visszavesz az AI-ból a Windows 11-ben a Microsoft?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
"De én a CPU számítási teljesítmény / Wattról beszéltem"
Értem én, de a usert nem csak az érdekli. Elfogadható CPU teljesítményt hoz ki az egyes platformokon megszokott fogyasztási keretekből.
"Hogy aztán ezek közt ki szerint melyik üti meg a "igényli a minél nagyobb teljesítményt" követelményt..."
A Trinity esetén mainstreamről beszélünk, azaz a többség dönt, az átlagfelhasználó... Aki ritkán találkozik percekig vagy még tovább futó egyszálas kódokkal, ahol már másodpercekben mérhető a különbség. Amik viszont órákig futhatnak, azok általában párhuzamosíthatók és "GPU-síthatók" is: kép-, hang- és videófeldolgozás. Esetleg egy kis hobbi renderelgetés. Ami a játékokat illeti, jellemzően nem a legbrutálisabb videókártyákkal fogják párosítani a Trinityt. Megjegyzem a játék-fizika is egyre inkább költözködik GPU-ra.
"Amikor van kismillió absztrakciós réteged, sőt, meg akár magas szintű nyelved"
Ilyen problémával én nettopon futtatott durvább Flash játékoknál találkoztam. De úgy tudom, a Flash is egyre inkább épít a GPU-ra.
(#97): A piaci verseny kikényszeríti a fejlődést...
"(multimédia, tömörítés... játék... őőő)"
A multimédiába beleszámoltad a kép-, hang- és videófeldolgozást? Beleértve ebbe nem csak a konvertálásokat és az editálást, hanem felismerést is, ami az elkövetkező években egyre inkább előtérbe kerülhet a hétköznapokban is és kell neki a teljesítmény, leginkább GPU-teljesítmény. Hát a renderelést? (Amely megoldások szerintem előbb-utóbb majd átveszik a kevésbé realisztikus mai játék-grafika helyét is.)
(#98) miklosss2012: Ember, nem csak játék van a világon! Más számításigényesebb (és normálisan megírt) kódokban fej-fej mellett van a 8150 a 2600K-val!
"de aki mast szeretne"
Akinek teljesítmény kell, az Intelből sem mainstream procit vesz.
Az ATI már nem létezik, az ex-ATI és az ide osztott AMD-s mérnökök együtt tervezik a GPU-kat.
(#100) 8th: Esetleg ne csak azt nézd, hogy hány tesztből hányban mi van. Hanem azt, hogy ahol igazán számít a teljesítmény, ott igencsak előtte van -- kivéve játékok, mert ott még nem sűrűn van kihasználva a 8 mag...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen TV-t vegyek?
- Yettel topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Marathon - Az Assassin is megkapta saját kedvcsinálóját
- Xbox Series X|S
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- I7 14700k eladó
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 9400F 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Kolink Stronghold ADATA 600W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs