Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BiP

nagyúr

válasz VIC20 #99 üzenetére

Lásd aláírásom :)

Amúgy szerintem sem legitimálja, de az a mennyiségű hozzászólás, amit generáltunk és az a vehemencia, amivel sikerült nekiesni, az mindenképp túlzó és felesleges.

• BiP

nagyúr

válasz VIC20 #94 üzenetére

Tényleg az lenne az igénytelen stílus ismérve, hogy nyomatékosítás, írásban nehezen jelölhető hangsúlyozás, felhang miatt nagybetűvel volt írva a nő?
    Ha már a helyesíráson akarunk rugózni, akad bőven erre téma a fórumokon, de ez az eset még bőven súlytalan azokhoz képest, amiket vétenek az emberek a magyar nyelv ellen nap mint nap. Innentől tényleg már csak a szőrszálak hasogatása ez a nő <-> Nő téma.

(#95) gabber01: :R

(#97) stratova: Nem volt ebben semmi ilyen. A nők azon halmazára utalt (nem az összesre), akik kikérik maguknak, akiknek jár, akik az egyenlőség jegyében mégis többek az egyenlőknél, őrájuk hivatkozik -ként.
    De mennyivel egyszerűbb így nyomatékosítani, minthogy kiírná minden egyes alkalommal, hogy "a nagybetűs nő", hogy érezzük a mögöttes mondanivalót is.

• BiP

nagyúr

válasz jacint78 #83 üzenetére

Nekem is úgy tűnt, hogy szépen betanították rá.
    Az a nő, aki azzal akarja eladni a gépszerelést, meg hogy ő ért az infóhoz, hogy egy szál bikiniben ugrál, az számomra hiteltelen.
    Jól néz ki, persze, még nyilván érdekesebb, mintha egy dagadt, szőrős, pattanásos, izzadt, szemüveges csávó szerelne, de ennyi.
    És hogy a lényegre térjek: Az ilyen videók pont hogy rombolják a nők elismerését az informatikában.

• BiP

nagyúr

válasz KaiotEch #32 üzenetére

1. 10% fizetés bőven az a kategória, amin már érdemes rugózni.
    (kb. mintha azt mondanák, hogy 2-3 évig semmi fizuemelés, míg a többieknek meg van. Ja, és utána egész életed során annyival kevesebbet fogsz már kapni. Minden hónapban)
    Azért ez egy átlagfizut tekintve is havi 20ezer forint, ami tudom, téged nem vág földhöz, de amikor minden hónapban ennyivel kevesebb marad a kasszában, az már elég sok.
    Mondjuk évente 1 all-inkluzív nyaralás valahol a világ még szebbik felén, vagy egy életbiztosítás, ami akár a biztos nyugdíjadat jelenti.
    És itt most csak "szaros" 20ezerről beszélünk.

2. Nem rinyálás. Hanem egyszerűen harc a megkülönböztetés ellen. Hogy UGYANAZÉRT a munkáért miért kap egy nő kevesebbet. CSak mert nő. Nem azért, mert szarabbul végzi a munkáját, hanem mert nőnek született.
    Nyilván van rengeteg eset, amikorr a munkáltató szemét, és sokszor a mi szemünkben alkalmatlanok (vagy tényleg azok) viszik haza a nagy lét, miközben mi végezzük a piszkos melót (akár helyettük is), de ez a női 10%-os eltérés ez viszonylag általános.
    (mondjuk nálunk, ha már MS, nem tudom mennyire jellemző ez, de én nem tapasztaltam. Már amit ismerek, nem nagyon szeretik, ha a fizuról társalguk. Talán pont a különbözőségek kiderülése miatt)

3. A nyugdíjasok kedvezménye tök más téma. Ők azért évtizedek alatt kiérdemelték, ill. ez egy szociális juttatás nekik.
    Diákként gondolom nem verted a tamtamot, hogy Te teljesárúval akarsz utazni. De mindegy is összekötni, teljesen más téma.

(#35) Egon: Mondjuk ez tök érthető,ha a munkáltató racionális indokait vesszük. De érezzük, hogy ez nagyon nem igazságos.
    Hiszen minket is nők szültek, a mi gyerekeinket is nők szülik, nők nevelik fel, egyszerűen nem fair velük szemben ez a mentalitás.

• BiP

nagyúr

válasz KaiotEch #24 üzenetére

Az empátia mintaképe. Igenis, egy férfit is zavarhat, hogy egy nővel rosszabbul bánnak. Ugye milyen érdekes?!

Havi 100k nettó szerinted bagatel? Szerintem nem.

(#26) Gusztáv: Nem csak az az oka, hogy a munkakultúrából hiányzik. De amúgy a gyereknek egészségesebb, ha az anya egy ideig (értsd. több, mint 3-6 hónap) otthon van vele.
    Külföldön egyszerűen nincs meg ugyanaz a háttérintézmény, mint nálunk. Kevés országban támogatják a nőket abban, hogy nyugodtan maradjon otthon évekig, ezért mennek vissza hamar dolgozni, nem csak azért, mert féltik a karrierjüket.
    (No nem mintha itthon olyan k* sokat érne a Gyes/Gyed, de legalább van)

(#8) Stauffenberg: Lehet egyébként, hogy csak felfújták az interjú ezen részét, majd utánakeresek az eredeti szövegnek, ha megvan valahol, úgy valószínűleg tisztább képet kapok, mi volt.
    Az újságírók szeretnek lecsapni, ha csak egy morzsányi esélye van egy kis botránynak, szívesen csinálnak a bolhából is elefántot. (arról nem is beszélve, ha magát a bolhát is ők hozzák létre)

• BiP

nagyúr

hogy mit tanácsolna azoknak a szakmában dolgozó nőknek, akik elégedetlenek a fizetésükkel (itt nyilvánvalóan és egyértelműen arra gondolt, hogy a probléma az, hogy azonos munkáért a nők kevesebb bért kapnak).
    A szexistának titulálható véleményem: a nők hajlamosak arra, hogy nyílt beszéd helyett sugalljanak valamit, aztán megy a hiszti, amikor nem értik vagy félreértik őket. :) ;]

normálisan: Bár lehet, hogy a konferencia alapból ki volt erre a témára hegyezve, ezért nekik egyértelmű volt, hogy erre utal.
    De úgy vagyok vele, hogy ha erre a vetületére kíváncsi az "elégedetlen a fizetéssel" kapcsolatban, akkor tegye fel egyértelműen a kérdést, és akkor várhatóan kapott volna normális választ is.
    Vagy ha elégedetlen a félreértett válasszal, akkor utána nyugodtan vissza lehet újra kérdezni, hogy "hé, én igazából erre meg erre lettem volna kíváncsi".

(#6) Stauffenberg: Mondjuk egy 1 évnél fiatalabb gyerekkel nehezebb apukának otthon maradni a gyerekkel, hiszen ő elég nehezen tudná anyatejjel megszoptatni, ha még mindig anyatejes a gyerek.
    De persze egyetértek, sokszor nehezen vonatkoztatunk el a hagyományos szerepektől, pedig ma már lenne lehetőség a fordítottjára is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés