Hirdetés
- Mini-ITX
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
,,Tényleg az lenne az igénytelen stílus ismérve, hogy nyomatékosítás, írásban nehezen jelölhető hangsúlyozás, felhang miatt nagybetűvel volt írva a nő?"
Nem nagybetűvel (az rendben lett volna), hanem nagy kezdőbetűvel.
,,írásban nehezen jelölhető"
Ez így általánosságban nem igaz: (alap) írógépen így van (ott jöhet szóba a NAGYBETŰS írásmód), de fórumon, ahol alapvető formázások engedélyezettek már nincs így.
,,akad bőven erre téma a fórumokon, de ez az eset még bőven súlytalan azokhoz képest, amiket vétenek az emberek a magyar nyelv ellen nap mint nap. Innentől tényleg már csak a szőrszálak hasogatása ez a nő <-> Nő téma."
Az első része tökéletesen igaz, viszont ez nem legitimálja a dolgot. Mind, mind hiba, kisebb vagy nagyobb súlyú hibák. Ennyi.
Jut eszembe: manapság az egybeírás-különírás szabályinak megtanulására való képtelenség az új divat.
-
stratova
veterán
Értem, én a nagybetűt ha ritkán s helytelenül is általában a tisztelet egy kifejező formájaként használom, akár a Te esetedben is . De ez valőszínűleg onnan ered, hogy az Ön-özésnél tudtommal alapvetően nem hibás ez az írásmód. Így én az adott mondatot teljesen máshogyan értelmeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Renault, Dacia topik
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mini-ITX
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Automobilista 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i9 10900KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva A-Data 750W
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
- Hp, Dell gyári 65W USB-C Type-C töltők, tápegységek
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest